Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Paracetamol/ Codeine

3
meningen

Paracetamol/ Codeine

paracetamol / codeine

geef je mening
Bij  MigraineX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Pijn (algemeen) (7 meningen)
Rugklachten (6 meningen)
Artrose (3 meningen)
Hoofdpijn (3 meningen)
Gewrichtspijn (3 meningen)
Fibromyalgie (2 meningen)
Lage rugpijn (2 meningen)
Chronisch pijnsyndroom (2 meningen)
Zenuwpijn (1 mening)
Kiespijn (1 mening)
Artrose van de wervelkolom (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Paracetamol veilig voor gebruik bevonden

Paracetamol kan veilig gebruikt worden. Dat concludeert de beroepsvereniging van apothekers KNMP donderdag na eigen onderzoek van negentien merken paracetamol. Geen van de onderzochte merken bevatte de kankerverwekkende stof PCA. De uitkomst van het onderzoek komt overeen met de resultaten van een onderzoek dat NRC en tv-programma Zembla woensdag bekendmaakte. Beide media lieten in een Belgisch laboratorium elf populaire merken paracetamol testen op PCA. Ook deze bleken niet vervuild.

KNMP-voorzitter Aris Prins: ,,Het onderzoek bevestigt onze eerdere uitspraken over het veilig gebruik van dit geneesmiddel. De mensen kunnen paracetamol gewoon blijven innemen.”

CBG (27-08-2020)

1
1

Paracetamol/ Codeine

19-08-2017 | Vrouw | 56
paracetamol / codeine (500/10mg)
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Paracetamol gelijk welke ook met codeine hielp nix, zelfs niet na 10 tabletten per dag. Ik heb het al 42 jaar. Is vreselijk en erfelijk. Mijn mama had het ook zo nog erger, die lag 4 dagen op bed en gal over geven. Ik geef gelukkig niet over. Maar nu al wat jaren met sumatriptan en afwisselend met zolmitriptan is het leefbaar. Maar meestal 3 dagen de week en dan 3 tablette[lees meer...]n per dag dikwijls.
1

Paracetamol/ Codeine

06-04-2013 | Vrouw | 47
paracetamol / codeine
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Wat was er nu met met mij aan de hand ?? de doctoren hebben er lang over zitten brainstormen, maar volgens hun is het een aan een schakeling van factoren geweest. Een Maand of 3 geleden had ik erge last van mijn schouder ( slijmbeurs ontsteking ) ik heb toen iedere dag minimaal 6 paracetamol genomen en af en toe Paracetamol met codeïne. Na de schouder +/- 3 weken ge[lees meer...]leden kreeg ik steeds erge hoofdpijn ook hiervoor heb ik Paracetamol met codeïne geslikt. Al met al heb ik dus heel veel Paracetamol geslikt en zeker twee weken Paracetamol met codeïne. Er ontstaat dan een Rebound effect, als ware vergiftig van je lichaam door de paracetamol. Als je dus teveel paracetamol gebruikt, moet je lever harder werken om de stof uit je lichaam te krijgen. De codeïne veroorzaakt verstopping. Omdat ik ook steeds duizelig was ben ik ook ijzertabletten gaan slikken, ook ijzertabletten veroorzaken verstopping. Dit heeft er toe geleid dat mijn darmen GEHEEL vol zaten, dit veroorzaakte weer de andere klachten. Wanneer de afgewerkte voedingsresten de dikke darm te traag passeren, wordt er meer vocht aan onttrokken dan normaal het geval zou zijn. Met als gevolg dat zich in de dikke darm voedselresten ophopen en er een rottingsproces op gang komt, waardoor schadelijke, giftige stoffen die normaal gesproken op dezelfde dag het lichaam via de ontlasting zouden verlaten, nu via de bloedbaan in het lichaam worden opgenomen. Hierdoor stapelen bepaalde afvalstoffen zich in het lichaam op en wordt de lever weer overbelast en dit kan weer leiden tot vatbaarheid voor allerlei aandoeningen. Hierdoor was ik ook zo opgeblazen, de pijn in mijn maag kwam doordat net als heel veel mensen )mijn maag tegen het middenrif aandrukt en door het vocht in verdrukking kwam. Nu blijft dus alleen nog de hoofdpijn over, volgens de artsen is dit een vorm van migraine geweest. Al zijn de symptomen wel afwijkend van de normale migraine. Vandaag is er nog een CT scan gemaakt van mijn hoofd, dit hebben ze puur uit zekerheid gedaan om alles uit te sluiten. Ook krijg ik over twee weken nog een darm scan ook deze is voor preventie. zo zie je maar wat zelf dokteren met je lichaam kan doen. Ga naar de arts!!!!! of niet zo veel slikken!!!!
3

Paracetamol/ Codeine

03-03-2013 | Vrouw | 33
paracetamol / codeine
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik probeerde gisteren voor de eerste keer 2 tabletten Paracetemol 500/50 mg met Codeine. S-avonds begon ik erg duizelig,draaierig te worden, braken, misselijk, hartkloppingen, kort ademigheid, zwaar gevoel in linkerarmen beenen, zweten, jeuk , gezicht dat begon te trekken. Ik naar de dokterspost, allergisch voor Codeine, wat ik me af vraag is hoe lang dit in je lichaam bli[lees meer...]jft zittene n hoe lang ik hier nog last van heb? ben nu 1 dag verder en het is alweer 28 uur geleden dat ik ze innam, maar heb vandaag nog erg last ervan gehad en of ik morgen niet weer naar een dokter zou moeten?
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1142) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (951) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (773) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (543) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.