Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Camcolit

50
meningen

Camcolit

lithium

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (6 meningen)
Stemmingswisselingen (3 meningen)
Chronische depressie (1 mening)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Seroquel (631 meningen)
Quetiapine (314 meningen)
Abilify (278 meningen)
Zyprexa (201 meningen)
Risperdal (174 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Invloed van genen op medicatie

Antipsychotica medicijnen beïnvloeden de werking van zenuwcellen in de hersenen en helpen je om weer uit de psychose te komen. Ze hebben geen genezende werking; ze nemen de oorzaak van de psychose niet weg en lossen achterliggende problemen niet op. De medicatie zorgt ervoor dat angst en agitatie worden gedempt. Antipsychotica komen vaak met veel bijwerkingen en het kan vaak lang duren voordat duidelijk is of het ook goed helpt tegen de psychotische symptomen.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan een mogelijkheid bieden voor de patiënt om samen met zijn behandelaar de geschikt medicijn te vinden.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

4

Camcolit

28-04-2011 | Vrouw | 41
lithium
Sterk wisselende stemmingswisselingen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds ik camcolit gebruik heb ik eindelijk meer rust in mijn hoofd. Ik wil niet meer 10001 dingen tegelijk om daarna een terugval te krijgen waar ik weer doorheen moet worstelen en soms uitzichtloos leek. Ik ben blij met de camcolit. Tuurlijk heb ik ook vaak genoeg de verschijnselen van moeheid en vooral in de winter last van somberheid/depressie. Het lijkt op de 1 of an[lees meer...]dere manier niet zo zwaar me om me weer in mijn dagelijkse ritme te krijgen. De bijwerkingen die ik vooral ondervind is inderdaad de moeheid, daarom neem ik ze ook voor het slapen in (2,5 tablet a 400 mg per dag). Soms gaat de lithium spiegel nog wat op en neer (zelf na 3 jaar gebruik) heeft vaak ook met andere medicatie te maken. Wat ik iedereen wil meegeven: Neem nooit IBROPROFEN naast lithium, ik wist het niet dat die 2 niet samen werken en kwam daardoor met een zware depressie in een opname situatie terecht. Nou dat was het wel zo'n beetje. Groetjes, Fenny
3

Camcolit

03-02-2011 | Man | 41
lithium
Stemmingstornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
De bijwerking van dit produkt vind ik het vervelendst. Jeukende huid ,Loop neus met wit gedroogd randje is iritant,daarnaast de vermoeidheid is verschrikkelijk kan wel de halve dag op de bank liggen
4

Camcolit

03-01-2011 | Vrouw | 28
lithium
Bipolaire stoornis type II
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik Camcolit nu 5 jaar. Voor mij werkt het heel goed. Geen last meer van depressies en geen hypomane episodes meer. Ik slik 3 tabletten per dag en ga 2 keer per jaar voor controle naar de psychiater. Met deze medicijnen is mijn kwaliteit van leven zeker verbeterd. Heb mijn studie af kunnen ronden en in 5 jaar een korte terugval gehad. Verder stabiel. Als bijwerking[lees meer...]en vooral last van trillende handen en misselijkheid na het innemen van de medicijnen. Voor mij is het een aanrader!
3

Camcolit

18-11-2010 | Vrouw
lithium
MDS/ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik nu zo'n drie jaar camcolit. ben niet meer manisch of depressief geweest (in ernstige vorm) maar heb veel last van de bijwerkingen. Omdat ik af ent oe nog wel eens stop omdat ik dan dwars ben :) Verder slik ik Seroquel en Thyrax.
2

Camcolit

15-11-2010 | Vrouw
lithium
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds februari slik ik lithium nadat bij mij bipolaire stoornis werd vastgesteld. Eerder was ik al op allerlei manieren bezig geweest om van mijn depressies af te komen. Ik ben niet tevreden over dit medicijn. Weliswaar geen extreme buien meer, maar voel me vaak vlak en futloos. Geen libido meer. Ook ben ik 8 kilo aangekomen. Daar baal ik echt enorm van. Dat heeft ook weer[lees meer...] een negatieve uitwerking op mijn stemming. Helemaal stoppen met medicatie is waarschijnlijk toch geen slim idee. Nu dus op zoek naar medicijn dat wel helpt en minder bijwerkingen heeft. Deze site is daarvoor heel handig! Op 24 nov. afspraak met mijn psych. Daarna iig lithium afbouwen.
2

Camcolit

17-10-2010 | Vrouw
lithium
Veronderstelde bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Zeven jaar lang heb ik dit 'medicijn' geslikt. Eigenlijk wist ik niet eens meer hoe het leven was zonder Camcolit. Emoties zijn terug en voel me weer mens. Wel een waarschuwing voor anderen die willen stoppen met het middel: kans is zeer groot dat de ontwenning extreem zwaar is. Door abrupt stoppen, kun je manisch en / of psychotisch worden. En dit wordt als argument geb[lees meer...]ruikt om het middel te (moeten!) blijven gebruiken. Doe het langzaam en zorg voor ondersteuning en bruikbare informatie.
2

Camcolit

14-06-2010 | Vrouw
lithium
Zwaar depressief geweest ( wilde niet meer verder), werd weduwe drie jaar geleden.
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hele zware tijd achter de rug gehad.( 11 jaar mantelzorg gedaan bij mijn man).Tussen de Kerst en 4 jan. 2007 heeft hij nog 14 dagen in coma geleefd.Daarna kwam voor mij de enorme klap, die niet zo maar in mijn koude kleren ging zitten. Na 2 jaar liep ik helemaal vast en leefde ik in een roes van heel véél pijn en véél verdriet.Ik heb een jaar lang dagtherapie gehad met de[lees meer...] medicatie van daar. ( nu nog alleen 1 camcollit+ 400 mg 1nortrilen 50 mg). Nadeel daarvan: 25 kilo zwaarder geworden en hele heftige transpiratie's tot nu aantoe bij lichte inspanningen die ik doe. Ik heb aangeleerd alle vervelende dingen van mij af teschrijven ,verder moet ik veel sporten en vooral niet isoleren. Nog héél even en dan ben van de medicijnen af. Ik geloof weer in een mooie toekomst.
4

Camcolit

27-05-2010 | Vrouw
lithium
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Effectief is het zeker! Dus ik blijf het trouw gebruiken. Wel is mijn gewicht drastisch toegenomen in de jaren dat ik dit nu gebruik. 25 kilo erbij in 4 jaar met een normaal eetpatroon. Misschien heeft dit echter ook te maken met de combinatie van medicijnen die ik gebruik (camcolit 100 mg/dag, lexapro (anti-dept.) 20 mg/dag en betahistine).
3

Camcolit

22-04-2010 | Man
lithium
Bipolaire stoornis (type 1)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Medicijnen vormen een goede buffer voor met name manisch episoden. Voor depressieve episoden in mijn geval minder effectief. Het voelt alsof er continu een druk op je hoofd is. Verder voel ik me sneller vermoeid dan voor het medicijngebruik. Eén van de andere bijwerkingen is jeuk.
5

Camcolit

30-03-2010 | Vrouw
lithium
Zware depressie met suicide pogingen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Diverse antidepressiva werkten niet, Camcolit meteen wel, i.s.m. psychotherapie en behandelingen bij magnetiseur al meer dan 10 jaar geen zware depressie meer gehad. In het begin veel trillen van handen, diarree, slecht zien en zwaarder geworden. Altijd om de 2 mnd. bloedspiegelcontrole bij huisarts. Ontzettend fijn, dat ik door Camcolit nooit meer zo'n zware depressie h[lees meer...]eb gehad!
3

Camcolit

16-03-2010 | Vrouw
lithium
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik het nu 3,5 mnd, de bloedwaarden blijven schommelen. maar dat zal tijd nodig hebben. Wel heb ik elke dag heel veel dorst, zweet heel erg en heb ik last van trillende handen. Wel slaap ik weer beter, word tenminste weer moe. Waarschijnlijk is er pas echt iets te zeggen na een half jaar.
1

Camcolit

18-12-2009 | Vrouw
lithium
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Zeer ernstige misselijkheid. Daardoor moeite met eten en dus voor mij ongeschikt (ik weeg al zo weinig). Los daarvan is de hele dag kotsmisselijk zijn niet te doen. Ook ik had last van 'zwieberig' gevoel in benen op trappen, zoals hieronder eerder beschreven.
4

Camcolit

15-12-2009 | Man
lithium
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

2

Camcolit

01-12-2009 | Vrouw
lithium
Depressief/bordeline
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

1

Camcolit

25-11-2009 | Vrouw
lithium
Bipolaire II
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Meer bijwerkingen dan de daadwerkelijke werking. Ook nog spastische darmen ervan gekregen. Stondn iet in bijsluiter vermeld.
4

Camcolit

08-11-2008 | Vrouw
lithium
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Middel doet goed zijn werk, ik heb een stabiele stemming. Waar ik nu wel meer en meer problemen mee krijg is dat ik ook niet echt blij kan zijn... alleen maar stabiel.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1395) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (958) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (672) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (651) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (593) - Verslavingsziekten
Metformine (590) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (546) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (508) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (439) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.