Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Cisordinol

21
meningen

Cisordinol

zuclopentixol

geef je mening
Bij  PsychoseX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Schizofrenie (15 meningen)
Schizoaffectieve stoornis (3 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Invloed van genen op medicatie

Antipsychotica medicijnen beïnvloeden de werking van zenuwcellen in de hersenen en helpen je om weer uit de psychose te komen. Ze hebben geen genezende werking; ze nemen de oorzaak van de psychose niet weg en lossen achterliggende problemen niet op. De medicatie zorgt ervoor dat angst en agitatie worden gedempt. Antipsychotica komen vaak met veel bijwerkingen en het kan vaak lang duren voordat duidelijk is of het ook goed helpt tegen de psychotische symptomen.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan een mogelijkheid bieden voor de patiënt om samen met zijn behandelaar de geschikt medicijn te vinden.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

12
1

Cisordinol

29-12-2023 | Man | 33
zuclopentixol (200mg/ml)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
wat een slecht middel voor mij en ik lees voor velen. Het maakt depressief, geeft onrust, geheugen problemen, etc. onder dwang moet ik het in nemen en het voelt crimineel iemand zo te behandelen na een aantal psychotisch getinte momenten die iemand beleefd heeft; dit stelselmatig (volgends behandelaar levenslang) te moeten innemen. helpt totaal niet met het verwerken va[lees meer...]n de psychotische momenten die opzich al ingrijpend zijn, laat staan zo chemisch te worden afgemat.
5

Cisordinol

17-07-2023 | Man | 39
zuclopentixol (100)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het is voor mij een wondermiddel 1.5 jaar opgenomen geweest eerst pillen weet niet meer hoe dat medicijn heet werkte niet bij mij toen een depot gekregen na een paar weken psychose weg wel was ik heel moe dat ik 300 mg kreeg hebben ze het verlaagd naar 100 perfect nu helemaal aan het afbouwen weer lekker aan het werk gegaan voel me beter als ooit tevoren
5

Cisordinol

10-12-2022 | Vrouw | 53
zuclopentixol (200mg/ml)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Door cisordinol heb ik optimaal gevoel voor geluid en muziek. Ik weet altijd precies wanneer ik wat wil horen of laten horen en zien. Ik ben een natuurlijke danser en ik doe aan yoga en fitness precies op het juiste moment, elke dag en ook 's nachts. Ik ga op tijd naar bed en ik sta vroeg op. Vroeger kon ik dat ook maar toen kwam ik in gevaar in het openbaar leven. Ik ben [lees meer...]niet de enige die dit heeft ervaren. Mijn medeclienten zijn allemaal zo, tenminste de clienten waar het mee klikt.
1

Cisordinol

06-08-2021 | Man | 23
zuclopentixol (20mg/ml)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Drang om te lopen heel de dag kan niet stilzitten het heeft me geholpen uit mijn psychose te komen maar het dempt niet de stemmen in mijn hoofd wat een rot medicijn is de cisordinol gebruik het nu al 6 a 7 maanden en ben nog steeds psychotisch...
1

Cisordinol

07-02-2020 | Man | 48
zuclopentixol (200mg/ml)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
slik wel iets tegen de bijwerkingen ik sk 8mg akineton je kunt artanne ook nemen ik raad tremlex af want dat is ook teggen de bijwerkingen maar je voelt je zo strak je raakt er verward van hele grote ogen lijkt op speed maar naar pilletje
4

Cisordinol

18-12-2018 | Man | 55
zuclopentixol (100mg)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Doordat ik zelfstandig woon en vier maal in een opname met een rm en op een gesloten afdeling heb gezeten heb ik besloten om het te houden bij depot cisordinol het is afgebouwd naar 100 mg per maand als ik geen medicijnen neem voel ik me beter en ben actiever maar raak de grip op de werkelijkheid kwijt en ga bergafwaarts lichamelijk en maatschappelijk met medicijnen heb [lees meer...]je soms het gevoel van leegte en geen energie om dingen te ondernemen en vaak blijf je in dat wereldje van de pschychiatrie hangen ik heb mijn hobby van het opknappen van motoren en die weer verkopen tot een leuke afleiding waar ik me helemaal in kan storten.
4

Cisordinol

14-03-2018 | Vrouw | 51
zuclopentixol (25mg)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Had veel bewegingsdrang kon niet meer stil zitten of liggen
3

Cisordinol

29-08-2017 | Man | 54
zuclopentixol (200mg/ml)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb in 2014 en 2016 een opname gehad in een inrichting, dat kwam door een psychose en ben weer stabiel geworden door cisordinol. Ik heb seroquel geprobeerd maar daar kwam ik van aan, heb ook zaphadera depot gehad dat werkte niet bij mij. Ik had de eerste 6 maanden 300 mg, daarna 200 mg, 150 mg en over 6 weken word het 100 mg. Dat is 50 cl cisordinol in de drie weken, ac[lees meer...]hteraf ben ik tevreden over cisordinol. Bij een lage dosis bijna geen bijwerkingen, wel had ik na een jaar na mijn opname suikerziekte van 21,5. Ik was daardoor impotent, cholesterol was 12. Ik heb daarvoor metformine en atorvastine. Nu is me suiker teruggebracht naar 7 en mijn cholesterol naar 2, ik woog in 2015 128 kg door de seroquel. weeg nu door de cisordinol 110 kg en kan weer een erectie krijgen.
1

Cisordinol

13-06-2017 | Vrouw | 45
zuclopentixol (100mg)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Als je psychische klachten hebt of verward/psychose hebt, dan raad ik u aan om niet dit medicijn te gebruiken. Ik werd er niet beter van, maar zowel lichamelijk als geestelijk ging ik achteruit. Mijn leven was een hel. Ik kon niet genieten door de voortdurende bewegingsdrang, kon niet stil zitten, geen tv kijken, maar op bed liggen ging ook niet. Voortdurend maar rondjes l[lees meer...]open in mijn huis. En kwam ik meer dan 20 kilo aan, dus leuke kleren kon ik ook niet meer aan of vinden in de winkel. Begrijp niet dat zulke zware medicijnen bestaan, je hebt geen leven meer. Probeer met hulpverleners, deskundigen te praten in plaats van medicatie. Zorg dat je trainingen, therapieën en natuurlijke medicatie krijg. En praat met mensen die je vertrouwt. Zoek hulp zover dat mogelijk is. Het doet pijn als mensen je een verkeerde diagnose geven, ik ben van mening dat ik helemaal geen psychose had en nog steeds niet hebt. Overigens slaap ik maar een half tot drie kwartier per dag, regelmatig slaap ik ook niet. Dus dromen doe ik bijna niet en dat is voor mijn spirituele ontwikkeling belangrijk. Ik ben van mening dat dromen in het heden of toekomst iets kan vertellen over mijn leven en dat wil ik graag weten. Mijn spirituele ontwikkeling is door deze medicatie stop gezet en dat vind ik heel erg.
5

Cisordinol

25-12-2015 | Man | 72
zuclopentixol (10mg)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
45 jaar geleden sliep ik zeer slecht. daardoor psychose door slaaptekort icm wisseldiensten. na gedwongen opname 12 jaar melleril gebruikt: slecht slapen en psychische problemen. gestopt met melleril > 5 weken bijna niet geslapen, daarna slecht slapen. na 3 jaar cisordinol gekregen > zeer goed slapen, achterstand ingehaald geen enkel probleem meer. na 24 jaar geprobeerd te[lees meer...] stoppen en dan te slapen met melatonine. dit was veel slechter. gebruik weer cisordinol. conclusie psychiater: de psychose ( restverschijnsel ervan) houdt u uit de slaap.
2

Cisordinol

18-09-2015 | Man | 21
zuclopentixol (10mg)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb vorig jaar een psychose gehad. Het begon met dat ik heel vrolijk was en het gevoel had dat ik de hele wereld aan kon. Gezellig met iedereen een praatje maken en genieten van het leven. Tot ik na een paar weken de wereld heel anders ging zien. Ik zag overal boodschappen in en snapte niet dat andere mensen dat niet doorhadden. Na een tijdje werd ik opgenomen. Toen kre[lees meer...]eg ik het medicijn cisordinol ik werd er heel suf van en voelde me leeg van binnen. Ik ging minder praten met mensen en had weinig gedachten. Daardoor voelde ik me down. Nu gaat het wat beter maar naar mijn idee nog steeds niet goed genoeg. Ik ben blij als ik mag stoppen met dit medicijn en mn leven weer kan oppakken.
1

Cisordinol

11-09-2015 | Man | 28
zuclopentixol (200mg/ml)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb dit middel iets meer dan een half jaar verplicht moeten gebruiken, omdat ik een RM had. Ik kwam in de psychiatrie terecht door een vermeende psychose. Het verhaal ligt een beetje complex, maar zal wel in overeenstemming zijn met de meeste. Je omgeving meent dat er van alles aan je mankeert, en zelf vind je dat het goed gaat. Ik kreeg dit middel dus verplicht voorges[lees meer...]chreven. Ongeveer 300 MG in de drie weken. Zoals gezegd, het is nu een tijdje terug, maar ik heb er een hele slechte ervaring aan overgehouden. Ontzettend bewegingsonrustig, zombiegevoel, versuft zijn, alleen maar willen slapen, niet meer van je dagen kunnen genieten, diepe depressie, suïcidaal zijn. Het was voor mij een verschrikking. Het was een soort paardenmiddel wat me voorgeschreven werd om mijn zogenoemde psychose buiten de deur te houden. Dat is wel gelukt, al had het mijn insziens maar goed, dat is iets waar je nooit om wordt gevraagd in autoriteit verpleging, ook goed zonder gekund. Velen zeggen het al hier, maar ik zal het beamen: dit spul is rotzooi.
4

Cisordinol

13-07-2015 | Man | 52
zuclopentixol (100)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb in jan 2014 een opname gehad in een inrichting een half jaar, ik had zyprexa al tien jaar, daarna werd het olanzapine dat werkte niet bij mij, daarna zaphedera depot in 2013 ik voelde me perfect had een topjaar, daarna werd ik psychotisch. Uiteindelijk heb ik cisordinol depot 100 mg per maand, ik kan er goed op slapen, ben wel passief, doe wat ik moet doen meer niet[lees meer...], had van de zyprexa veel eetlust, van de cisordinol minder behoefte aan sex.
1

Cisordinol

18-06-2015 | Vrouw | 49
zuclopentixol (200mg/ml)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb paranoïde schizofrenie. Erg veel bijwerkingen. Algeheel gevoelvan geen welbevinden! Suïcidaal!!! zwaar depressief! geen seksleven sinds 2001. Geen seksueel gevoel, geen orgasme kunnen krijgen!!! Zwaar overgewicht gekregen, 40 kg aangekomen en pre-diabetes!!!! Bewegingsonrust, verstopping en aambei gekregen! Haaruitval! Snel ouder worden, wordt nu ouder geschat [lees meer...]in plaats van jonger!
2

Cisordinol

08-03-2014 | Vrouw | 39
zuclopentixol
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Naast dit medicijn slik ik ook 20 mg abilify. De cisordinol werkt nog beter dan die grote hoeveelheid abilify. Alleen krijg ik ernstige darmproblemen. Verhoogde aandrang, diarree, heel veel winden laten. Niet te doen. Ik zat aan huis gekluisterd. Nu op 3 mg cisordinol (was 6) gaat het beter. Volgende week een afspraak met de psychiater, maar eens wat anders proberen dan. V[lees meer...]erder geen klachten.
3

Cisordinol

24-07-2013 | Vrouw | 25
zuclopentixol
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik Cisordinol bijna 3 jaar (injectie) en ben nu bezig met afbouwen. Ik krijg nu nog 100 mg in de maand. Erg vervelend is dat ik sinds een half jaar last heb van knipperende ogen (de hele dag door) en van mijn schouder die telkens naar voren wil gaan staan waardoor mijn houding scheef is. Ik heb Akineton geprobeerd maar het neemt de klachten niet echt helemaal weg. [lees meer...]Ik ben radeloos! De psychiater denkt dat het te maken heeft met spanning die ik in mijn lichaam vasthoud en wat betreft die ogen misschien een tic is. Heeft iemand tips? Ben over het algemeen wel tevreden over dit medicijn want mijn psychotische klachten zijn verdwenen. Wel voel ik me af en toe depressief, maar dit kan met het afbouwen te maken hebben.
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2336) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1399) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (959) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (828) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (779) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (673) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (655) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (649) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (632) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (627) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (603) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (592) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (510) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (486) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (431) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.