Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Cisordinol

21
meningen

Cisordinol

zuclopentixol

geef je mening
Bij  PsychoseX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Schizofrenie (15 meningen)
Schizoaffectieve stoornis (3 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Invloed van genen op medicatie

Antipsychotica medicijnen beïnvloeden de werking van zenuwcellen in de hersenen en helpen je om weer uit de psychose te komen. Ze hebben geen genezende werking; ze nemen de oorzaak van de psychose niet weg en lossen achterliggende problemen niet op. De medicatie zorgt ervoor dat angst en agitatie worden gedempt. Antipsychotica komen vaak met veel bijwerkingen en het kan vaak lang duren voordat duidelijk is of het ook goed helpt tegen de psychotische symptomen.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan een mogelijkheid bieden voor de patiënt om samen met zijn behandelaar de geschikt medicijn te vinden.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

12
5

Cisordinol

19-01-2013 | Man | 28
zuclopentixol
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb niet zo veel bijwerkingen, alleen af en toe een beetje angstig. ben veel aangekomen en heb last van stijve spieren, mijn libido is een beetje minder dan voor cisordinol.
2

Cisordinol

12-01-2013 | Vrouw | 31
zuclopentixol
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Eerst 30 a 40mg per dag Clopixol. Vanwege ernst van de bijwerkingen minstens 8 suicidepogingen gedaan. Nu zit ik sinds 1 jan 2011 op 10mg en gaat het een stuk beter. Het werkt genoeg om mij staande te houden maar niet zoveel dat ik niet meer wil leven. Het is belangrijk om dit, effectieve, middel in de juiste dosering te nemen. Ik denk dat je er dan vooral baat bij hebt.[lees meer...] Echter wil ik wel gaan afbouwen naar een lagere dosering, omdat ik al jaren stabiel ben en ik (ook) weer meer wil gaan voelen/mezelf zijn.
4

Cisordinol

11-01-2013 | Vrouw | 41
zuclopentixol
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruikte al sinds 2003 zyprexa en ben onlangs overgestapt op cisordinol. Voor mij is dit een goed middel, want ik ben wel veel rustiger, zonder in een zombie te veranderen. Wel is het gevoelsleven vlakker, maar dat was met zyprexa ook zo. Daarvan kwam ik in een half jaar tijd 10 kilo aan en ik sliep 12 uur per dag. Nu ben ik sinds de cisordinol 2 kilo aangekomen in 3 m[lees meer...]aanden tijd en ben 's ochtend om 7 uur al wakker. Dat is prettig. Over all voel ik me goed, al is het feit dat ik nu (verplicht) injecties krijg minder leuk. Ik prefereer tabletten, maar van een depot schijn je minder bijwerkingen te hebben naar het schijnt. Wel veel haaruitval laatste tijd, maar of dat met de cisordinol te maken heeft??
4

Cisordinol

08-06-2012 | Man | 25
zuclopentixol
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
het medicijn werkt goed. alleen spierverkrampingen soms maar daar heb ik goeie tegen medicatie voor. de meeste artsen schijven daan aciniton voor, maar bij mij werkte artane veel beter. ik had in het begin zoveel last van die trilingen dat ik op 6 tabletten artane per dag zat, maar dan had ik het wel onder controle. nou zit ik bijna op niks meer voor de bijwerkingen, dus a[lees meer...]ls je er heel veel last van hebt het duurt soms een tijdje maar dan gaat het wel weer weg. want laten we eerlijk zijn, pyshose is al helemaal niks, wees blij met hulp die je krijgt want als je er helemaal alleen voor zou staan wat je niet staat, zou het veel erger zijn.
5

Cisordinol

01-04-2012 | Vrouw | 34
zuclopentixol
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In 2002 eerste keer dat ik een psychose kreeg. In de isoleer, psychiater heeft vele verschillende medicijnen geprobeerd; uiteindelijk was cisordinol het enige medicijn wat werkte voor mij. Helaas in 2008 weer psychose gekregen en weer heeft cisordinol mij toen gered. Enige bijwerken: lichtelijk stijve spieren. Ook andere medicijnen geprobeerd, maar cisordinol werkt voor mi[lees meer...]j het beste, van de rest kwam ik veel aan in korte tijd of had andere ernstige bijwerkingen zoals totaal afgevlakt, dit alles heb ik niet bij cisordinol Nu gaat het helaas weer minder goed door vele stress, morgen bel ik weer voor recept cisordinol. Ben erg blij dat dit medicijn bestaat.
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2336) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1398) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (959) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (827) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (779) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (672) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (654) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (649) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (632) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (627) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (603) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (592) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (510) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (486) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.