Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Seroquel

21
meningen

Seroquel

quetiapine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (90 meningen)
Psychose (84 meningen)
Borderline persoonlijkheidsstoornis (21 meningen)
Onrust (21 meningen)
Schizoaffectieve stoornis (13 meningen)
Chronische depressie (5 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Invloed van genen op medicatie

Antipsychotica medicijnen beïnvloeden de werking van zenuwcellen in de hersenen en helpen je om weer uit de psychose te komen. Ze hebben geen genezende werking; ze nemen de oorzaak van de psychose niet weg en lossen achterliggende problemen niet op. De medicatie zorgt ervoor dat angst en agitatie worden gedempt. Antipsychotica komen vaak met veel bijwerkingen en het kan vaak lang duren voordat duidelijk is of het ook goed helpt tegen de psychotische symptomen.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan een mogelijkheid bieden voor de patiënt om samen met zijn behandelaar de geschikt medicijn te vinden.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

12
2

Seroquel

29-01-2023 | Man | 38
quetiapine (300mg)
Schizofrenie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb schizofrenie en psychose maar seroquel xr is meer om te kunnen slapen. Ik ben evengoed gek en autistisch in mijn eigen goesting interesses. Ik leef in mijn eigen wereld omdat ik zo geprogrammeerd ben en kan mij niet aanpassen zoals anderen. Handicapt schizofrenie psychose. Vraag mij af of ik een hersenscan nodig hebt?
3

Seroquel

28-09-2022 | Vrouw | 45
quetiapine (400mg)
Schizofrenie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gaat vermoeid door het leven. Moeite om te sporten. Nam vroeger 600 Mg seroquel en al een poosje terug naar 1600 Mg quetiapine per dag en ook in de nacht. Ben wel 1 meter 93, dus kan dat dosis best meevallen in mijn geval. Ik weeg nu 147 kilo en 350gram. Normaal is de maximum hoeveelheid quetiapine 600 tot 800 Mg per dag maar dat is voor mensen met een kleinere gestaltes.
3

Seroquel

28-09-2022 | Vrouw | 45
quetiapine (400mg)
Schizofrenie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gaat vermoeid door het leven.
1

Seroquel

29-08-2022 | Man | 40
quetiapine (25mg)
Schizofrenie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb dit 3 jaar gebruikt, ben nu gestopt (eigen besluit) en ik voel me 100 keer beter. Dit middel vermoord je persoonlijkheud
1

Seroquel

07-02-2022 | Man | 37
quetiapine (300mg)
Schizofrenie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

1

Seroquel

21-06-2021 | Vrouw | 24
quetiapine (400mg)
Schizofrenie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik sinds juli 2019 quetiapine omdat ze dachten dat ik schizofrenie heb (blijkt borderline te zijn) Hielp niet tegen psychoses (waanideeën) en angsten Zit nu op 500 mg voor het slapen gaan, word er niet meer slaperig van. Kan door teveel aan quetiapine niet meer slikken sinds maart, constant in paniek en en dus ook angst aanvallen In het eerste half jaar 45 kg a[lees meer...]an gekomen. Sport nou 4 maand intensief maar lukt me niet om de kilo’s er vanaf te krijgen
1

Seroquel

16-04-2021 | Man | 40
quetiapine (400mg)
Schizofrenie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
5 jaar genomen en nu macheerd het niet meer voort slapen . (....) (red. Mijnmedicijn.nl:Let op: deze mening is aangepast)
4

Seroquel

06-02-2020 | Vrouw | 49
quetiapine (400mg)
Schizofrenie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik sinds 10 jaar dit middel, 800 mg per dag. ik gebruik de xr voor de onderhoudsdosis en de gewone seroquel voor als ik me niet goed voel. Het echte rottige aan dit middel middel vind ik dat je geen eet rem hebt en daardoor flink dik wordt. Verder doe ik het er goed op.
4

Seroquel

16-02-2017 | Man | 34
quetiapine (1500)
Schizofrenie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Toen ik net er achter kwam dat ik volgens mijn psychiater schizofrenie had, kreeg ik vrij direct medicijnen. Die moest ik ook de rest van me leven blijven slikken, wat mij schokte. Ik heb met mijn psychiater verschillende anti psychotica medicijnen gekregen vanwege angst, dwang gedachten, achterdochtig het paranoide type schizofrenie. Ik heb bijvoorbeeld geen last van ste[lees meer...]mmen in me hoofd of dingen die er niet zijn wel te zien. Wat mensen vaak denken aan schizofrenie verschijnselen. Ik heb een waslijst van medicatie geprobeerd om mijn verschijnselen te verminderen. Zoals: Risperdal, Zyprexa, Orap, Abilify, Seroquel en het ouderwetse middel Leponex, wat bij veel mensen toch heel goed werkt, maar bij mij niet. Uiteindelijk kwamen we uit bij Seroquel wat nu al ongeveer rond de 13 jaar al slik. In het begin begin werd het verhoogt naar 800 mg per dag. Ik heb op meerder plekken gewoond, dus meerdere psychiaters gehad. Uiteindelijk is de Seroquel zo verhoogd naar 1500mg (echt waar). De psycholoog zij tegen mij dat je tegenwoordig Seroquel met gemak naar 2400mg per dag kan innemen. Gelukkig is dat niet gebeurd. Ik neem in de ochtend 700 mg en voor het slapen de andere 800mg. Alleen de bijwerkingen die ik heb ben ik niet zo blij mee. Ik ben van 60 kilo naar 95 kilo in drie maanden aangekomen. Dus 35 kilo in drie maanden aangekomen, wat ik al niet normaal vind, terwijl ik veel sport en op mijn voeding let. Een andere bijwerking is dat ik ontzettend last heb van speeksel toevloed. Als ik 's avonds naar bed ga en ik moet een uur later plassen zijn mijn ogen gewoon rood. Ik slaap wel goed, eigenlijk te goed. Daarom heb ik later anti depressieva erbij gekregen, zodat ik in de ochtend beter mijn bed uit kan komen, zonder antidepressiva kan ik gerust tot 16:00 blijven door slapen, wat niet leuk is. Toen ik jaren later bij een andere psychiater kwam, zei ze direct dat ik over gedoseerd ben met die 1500mg Seroquel, maar goed ik deed het er op. Heb geprobeerd af te bouwen, maar dan gaat het bij mij weer tussen de oren zitten, heel vervelend. Ik vind Seroquel ook een soort drugs, want ik heb mijn avond medicatie wel is vergeten en sliep heel erg onrustig en had het steenkoud in bed. Mijn advies is laat je niet te snel overhalen om zoveel medicatie te slikken. Bij de een werkt het al met 50 mg maar bij mij dus bij 1500 mg Seroquel. Ik heb nu last van een dikke buik wat mij dwars zit, ook had ik vooral in het begin eetbuien ook 's nachts. Dat is gelukkig verminderd. Ik probeer er alles aan te doen maar niks werkt. De psychiater zegt dat het met de stofwisseling te maken heeft, en vocht vasthoud. Van die stofwisseling begrijp ik niks van, en vocht vasthouden ook niet. Weet iemand mij te helpen met deze situatie, dat zal heel fijn zijn. Want ik zie veel mannen en vrouwen behoorlijk aan komen door dit middel. Psychiaters voeren je net zo hoog met medicijnen tot dat je niet meer praat. daar gaat het hun om. Ik vind dat niet oke, te makkelijk!!
1

Seroquel

17-08-2015 | Vrouw | 53
quetiapine (300mg)
Schizofrenie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik heb nadat ik abilify gebruikte en ernstige bijwerkingen ondervond vooral bewegingsonrust, seroquel gekregen, toen ik het de eerste keer slikte, leek het alsof ik getroffen werd door een bom, duizelig en ik dacht dit slik ik nooit meer. toen merkte ik dat ik er een hele nacht op door kon slapen, dat was winst. Ik zit in een ommekeer in mijn leven, live events, mijn docht[lees meer...]er had me niet meer nodig. Heb een hele lieve vriend hij steunde me al vaak ook financieel maar hij is te lief, vijfendertig jaar verschil. Hij is een soort god en een kaapster staat op de kust. Mijn eigen leven is nu leeg omdat ik mijn dochter niet meer hoef te helpen. Mijn vriend heeft een eigen bedrijf, ik kan er op een artistieke manier in de leer het is een tegenhanger van de psychiatrie, en ik zou zo graag de kans waarnemen maar het werkt niet en opleiding en liefde. Mijn rivale heeft het stukken makkelijker, hun relatie is platonisch, ze heeft het grote ego dat ik mis. Het zijn allemaal dingen die me niet meer laten genieten van het leven. Seroquel laat me een nacht doorslapen, het midden in de nacht wakker worden, kon ik niet meer aan. Het is verbeterd maar de situatie staat me nog niet aan. Vraatzucht is toegenomen val af doordat ik rook wat ook niet gezond is. Nicotine verminderd de werkingsduur van antipsychotica. s morgens ben ik nog suf, en steek er dan eentje op. Ben gefustreerd in dingen die ik eerst met lef oppakte ben ik nu heel erg bang en onzeker. Seroquel helpt me door te slapen maar dat ik het niet mag afbouwen vind ik heel erg. Bij mij is ooit schizofrenie genoemd, voel me echter niet zo hoor ook geen stemmen. Ben wel heel erg gevoelig en intuitief dus fout diagnose Seroquel maakt me wat rustiger lijkt of er meer serotonine wordt gevormd daardoor ook de eetlust. wordt rustiger wakker. Mijn leven is een puinhoop, de medicatie helpt maar weerhoud me ook van beslissingen. Ben onzeker en twijfel bij alles. denk dat dit een bijwerking is.
4

Seroquel

07-02-2015 | Man | 25
quetiapine
Schizofrenie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
onrust in mijn hoofd, geen stemmen maar willekeurige gedachtes en gevoelens welke - schreeuwend- door mijn hersens galmen. na het nemen van seroquel verdwijnt dit bijna compleet; waardoor ik me beter kan concentreren. enig nadeel is wanneer ik het een dag of 2 vergeet te nemen, word het ineens duidelijk hoe luid het werkelijk in mijn hoofd is
4

Seroquel

16-05-2014 | Man | 32
quetiapine
Schizofrenie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik neem zelf: 500 mg seroquel en 60 mg seroxat en 2 mg alprazolam per dag. Deze medicatie slik ik nu v.a. mijn 17e levensjaar en ik ben er nu 32. Bij mij zijn het altijd ups/downs. De ene week voel ik me lekker de andere week komen mijn klachten. Opzich kan ik mij tot nu er redelijk mee helpen. Alleen vraag ik mij af ik slik nu al ruim 16 jaar deze medicatie. Ze hebben ge[lees meer...]probeerd mijn medicatie te veranderen en dat liep uit op een psychose en zelfmoord gedachtes. Redelijk snel werd de medicatie weer op het oude niveau gezet. Maar is het nu de bedoeling dat ik deze medicatie en de hoeveelheid mijn leven lang moet blijven slikken? Wat doet Seroquel met de hersenen? Is dat naar al die tijd zichtbaar?
2

Seroquel

26-08-2013 | Man | 22
quetiapine
Schizofrenie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn psychiater heeft anti psychotica momenteel 400mg quetiapine (werkzame stof van merk seroquel) voorgeschreven sinds 2000 voor de nacht. "moderne atypische Anti psychotica" zoals ze seroquel quetiapine en zyprexa olanzapine noemen heb ik dus al 13 jaar lang gebruiken. Een pluspuntje om niet al te negatief te zijn is wel dat seroquel bij mij minder bijwerkingen gaf dan a[lees meer...]nti psychotica Zyprexa - olanzapine 0 waarvan ik 35 kg ben aangekomen wat ook de reden was waarom de specialist de anti - psychiotica in 2001 wilde veranderen naar seroquel. Maar ook ik heb last van een zeurende pijn in mijn kniegewricht (zoals eerder vermeld door een andere gebruiker op deze website) en soms ook in mijn schouder na bankdrukken, of in mijn heup na het hardlopen. Ik ken vanuit de opname in het ziekenhuis op een groep van 10 personen nog 2 meerdere mensen die anti psychotica seroquel gebruiken en ook last van hun kniegewricht hebben gekregen. Toevallig vrouwen waarvan er 1 een knieoperatie heeft moeten ondergaan. Rare is dat de pijn niet voel tijdens het sporten maar pas de dag of de dagen erna. Ik dacht eerst dat het door het hardlopen kwam en ben helaas veel minder gaan joggen. Jammer aangezien het sporten en vooral hardlopen ook bekend is dat het een positieve invloed heeft het psychisch welbevinden! Van de vrouwen die ook seroquel gebruikte op dezelfde kleine gesloten GGz afdeling dacht ik het zal wel toeval zijn dat ook zij daar last van hebben. Nu ik hier op mijnmedicijn.nl in een ander verhaal herkenbare lichamelijke klachten lees versterkt dit mijn gedachte dat er misschien toch wel een verband kunnen zijn met het gebruik van de seroquel quetiapine. Mede ook doordat het mij opvalt dat bepaalde gewrichtspijnen en spierklachten of rugpijn ineens 3x zo erg worden of veel zwaarder aanvoelen nadat mijn avonddoseringen van 400mg begint te werken. Ook merk ik dan (onder invloed zijde van een hoge dosering voorgeschreven quetiapine) wel dat het moeilijker is om te lezen of nog moeilijker is om bv een reactie te schrijven. Taal en spelfouten en niet goed lopende zinnen zijn dan het gevolg. Excuses daarvoor. Maar dat kan ook door de bijwerking het verminderde reactievermogen komen. Het enige wat er dan nog goed kan is: in bed liggen. Omdat sport zo belangrijk voor is - en ik ondanks de anti psychotica toch redelijk met de top mee kan draaien - ben ik nu toch aan het het doorzetten bij het minderen van 400mg naar 200 mg sinds 1 maand. Tot nu toe met succes! Met minder anti psychotica seroquel is het alsof ik tijdens het sporten doping heb genomen :-) Alle bewegingen gaan beter zijn langer vol te houden en zonder pijn achteraf zoals het vroeger als kind mij ook goed af ging. Het genieten ervan is nu ook gelukkig veel intenser geworden. Ander bijkomend voordeel is dat ik in 1 maand 5 kg ben afgevallen behalve door het makkelijkere bewegen vermoed ik dat dat ook door een verbeterde stofwisseling zou kunnen komen. Het bijkomende snellere reactievermogen en de verhoogde energie is ook wel zo veilig in het verkeer of bij het werken met machines. Zonder minderen van de dosering quetiapine waren deze verbeteringen me niet gelukt. Nu moet ik ten slotte alleen nog een keer aan mijn huisarts of GG-z ambulant hulpverleenster durven te vertellen dat ik ben gaan minderen .
1

Seroquel

11-05-2013 | Man | 33
quetiapine
Schizofrenie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn vriend gebruikt 400mg seroquel xr voor het slapen gaan. 15mg abilify, 1000 mg maniprex en 40mg citalopram. Hij werkt voltijds. Hij is altijd zeer moe en humeurig. Moet zichzelf de dag altijd vooruit sleuren. is nooit echt vrolijk. Depri en zit altijd maar op mijn dak. Het is haast ondraagelijk om met zo iemand te leven. Ik vind persoonlijk dat hij te veel medicatie kr[lees meer...]ijgt voorgeschreven. Zijn ziektebeeld situeert zich als volgt: kreeg op 19 jarige leeftijd een psyhose en werd opgenomen. Hij is nu 33 jaar. Hij is sexueel niet te stoppen. Het minste bloot en hij is geprikkeld. Komt zeer snel tot een orgasme omdat hij zich niet kan inhouden. Zeer raar als ik andere mensen hoor vertellen dat hun libido achteruit gaat. Hij kan niet meer genieten van zijn leven. Alles beleeft hij in een roes. Ik hoop dat er iemand kan helpen want zo kan het niet verder meer. Groetjes
1

Seroquel

18-03-2013 | Man | 32
quetiapine
Schizofrenie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik gebruik seroquel nu al vijf jaren na een 2e psychose. het heeft heel lang geduurt voordat de seroquel mij echt stabiel kreeg. ik denk zeker meer dan anderhalf jaar. ik merkte in het begin dat ik flitsen zag en dat er zeer geleidelijk meer afvlakkingen in mijn hoofd kwamen. ik merk dat dan echt fysiek in mijn hoofd. in het begin ging dit nog allemaal, maar na verloop van[lees meer...] tijd merk je dat je cognitief achteruitgaat. het gebeurt altijd als ik een drukke dag heb gehad en ik wil gaan slapen. dan knapt er wat in je hoofd en voel je gewoon dat er weer meer in je hoofd afgevlakt is. ik word hier gewoon niet goed van! ik heb echt het idee dat seroquel mijn hersenen kapot aan het maken is. heeft iemand zelfde ervaringen gehad,dan hoor ik dat graag. Verdere aanvulling op bovenstaande verhaal: 600 mg per dag verspreide inname: -14 kilo aangekomen na vijf jaren nu. sport wel regelmatig -slapen 12 uren per dag en dan nog vaak na 5 koppen koffie niet fit -onregelmatig veel eten -kauwbewegingen mond is soms ongecontroleerd -meer verslavingsgedrag en of piekergedrag -geirriteerdheid soms - kunt niet echt inleven in ander, omdat mijn gevoel vaak van mat tot onterechte euforie is. de gevoelens stroken niet met mijn welbevinden op dat moment. -gevoel voor humor is mede door afvlakkingen en een mat gevoel nu 0 geworden. terwijl ik tijdens mijn psychose veel meer humor had en in het begin van de instelling op seroquel ook, maar moet het nu missen, omdat ik teveel afgevlakt ben door die miserabele k"# antipsychotica. mijn vraag is, welke ander antipsychoticum is op het gebied van afvlakking het beste medicijn? hoe lang duurt het voordat abilify werkt? ik lees ook lurasidone, maar dat is blijkbaar nog steeds niet op de markt. (Red; gebruiker had deze ervaring in 2x verstuurd, dus enkel tekst in 1 mening samengevoegd. Mvg, MijnMedicijn )
4

Seroquel

01-10-2012 | Man | 39
quetiapine
Schizofrenie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Seroquel heeft mijn leven gered. Ik voel me sinds Ik het gebruik langzaamaan weer mezelf. In het begin wel moeten wennen, obstipatie en sufheid. Maar dat ging over en er kwam een goede nachtrust, stemming en concentratie voor terug. Wel ook.zwaarder geworden.
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2327) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1378) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1211) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1156) - Verslavingsziekten
Sertraline (1129) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (946) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (912) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (822) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (764) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (654) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (640) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (631) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (628) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (617) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (593) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (586) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (538) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (484) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (480) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (468) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (459) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Amlodipine (426) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.