Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

9
meningen

Seroquel

quetiapine

geef je mening
Bij  OnrustX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (80 meningen)
Psychose (61 meningen)
Schizofrenie (25 meningen)
Borderline persoonlijkheidsstoornis (16 meningen)
Schizoaffectieve stoornis (13 meningen)
Chronische depressie (4 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Invloed van genen op medicatie

Antipsychotica medicijnen beïnvloeden de werking van zenuwcellen in de hersenen en helpen je om weer uit de psychose te komen. Ze hebben geen genezende werking; ze nemen de oorzaak van de psychose niet weg en lossen achterliggende problemen niet op. De medicatie zorgt ervoor dat angst en agitatie worden gedempt. Antipsychotica komen vaak met veel bijwerkingen en het kan vaak lang duren voordat duidelijk is of het ook goed helpt tegen de psychotische symptomen.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan een mogelijkheid bieden voor de patiënt om samen met zijn behandelaar de geschikt medicijn te vinden.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
4

Seroquel

10-03-2019 | Vrouw | 63
quetiapine (100mg)
Onrust
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Door dat ik bijna niet meer sliep gedurende een lange periode ondanks overmatig alcoholgebruik ben ik in juli opgenomen in Anteskliniek . Ben daar gestart met serequel 100 mg. Sindsdien mag ik goed slapen zeker 8 uur per nacht. Na inname ben ik binnen 15 min onderzeil
2

Seroquel

31-10-2018 | Man | 23
quetiapine (50mg)
Onrust
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 4
Dit middel een paar keer voorgeschreven gekregen tegen onrust, slapeloosheid en neerslachtigheid. Ik het echter nooit echt iets van de werking ervaren, het leek meer op een placebo. Ook vond ik de tabletten behoorlijk groot en moeilijk door te slikken. Dit medicijn heeft wel een hoop ernstige bijwerkingen zoals het ontwikkelen van diabetes. De fabrikant van dit medicijn he[lees meer...]eft deze bijwerking ook lange tijd verzwegen.
2

Seroquel

10-10-2018 | Vrouw | 48
quetiapine (25mg)
Onrust
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 4
Ik heb seroquel gekregen van een hulpverlener tijdens crisis Ben er niet in begeleid Huisarts bleef het voorschrijven Had geen psychiater meer Huisarts wou me niet helpen met afbouwen Doorverwijzing gevraagd psychiater waar ik nu al een half jaar op wacht Inmiddels zelf gaan afbouwen Ben ernu vanaf maar door de ontwenningsverschijnselen slaapmedicatie moeten gebruik[lees meer...]en Hier wil ik nu vanaf maar weet het even niet Extreem moe
1

Seroquel

27-09-2018 | Vrouw | 60
quetiapine (100mg)
Onrust
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 1
Helpt het middel ook tegen lichamelijke onrust
1

Seroquel

22-04-2017 | Man | 25
quetiapine (50mg)
Onrust
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 4
Dag allen, Graag wil ik mijn mening kenbaar maken. Mijn ervaring met dit medicijn is ronduit slecht. Ik slik behoorlijk wat medicatie en heb in het verleden ook diverse AP's geslikt, maar deze spant toch echt de kroon qua vervelende bijwerkingen. Ik ga ze niet opnoemen want dit zijn er gewoonweg te veel, maar hartklachten, ademhalingsproblematiek en incontinentie waren aan[lees meer...] de orde. Het middel twee weken vol kunnen houden, en had het idee gewoonweg als een zombie door het leven te gaan. Wanneer voor een Antipsychoticum gekozen moet worden, is mijn advies om eerst te kijken naar Abilify (aripiprazol) of Risperidon. Ieder mens reageert er anders op, maar dit paardenmiddel gun ik niemand.
1

Seroquel

28-03-2017 | Vrouw | 27
quetiapine (50mg)
Onrust
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik heb een allergische reactie gehad en de ambulance is gekomen. Ik dacht dat ik dood ging. Het was zo akelig! Ik neem nooit meer deze medicijnen!
1

Seroquel

08-09-2016 | Vrouw | 52
quetiapine (100mg)
Onrust
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
Dit middel lijkt een wondermiddel, maar funest als je al altijd met eten bezig ben. Ik ben al 4 jaar bezig om op gewicht te blijven ik heb ook een maagverkleining gehad, maar door dit middel val je dus echt niet af. Maandag ga ik beginnen in een kliniek om te stoppen met seroquel. Ik slik 350 mg, ik ben als de dood om te stoppen, maar kijk uit om mijn leven terug te krijge[lees meer...]n.
1

Seroquel

16-06-2016 | Man | 45
quetiapine (100mg)
Onrust
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
Circa 1,5 maand 100 mg geslikt in de avond. Hoofdzakelijk voor de slaap, maar ook voor de sederende werking tbv paniekaanvallen. Door ggz werd AD voorgeschreven, lexapro, maar omdat de slaap werd verstoord na 2 weken gestopt. Na 1 week seroquel afbouw tot nu 1 x 25 mg. Afbouw 25 mg per week. Afbouw valt tegen. Ggz heeft dit middel off label voorgeschreven en dat schijnt ve[lees meer...]el te gebeuren. Dit middel is erger dan de kwaal. Ggz wou het met 150xr verhogen, maar dit heb ik niet gedaan en tot nu toe gaat het goed. Ggz helpt je dan ook niet meer. Geen pillen geen hulp. Ga nu nog 1 week door met 25 mg en ga ze dan nog halveren. Advies niet doen als je zonder kunt, want het is rotzooi.
4

Seroquel

15-07-2014 | Vrouw | 35
quetiapine
Onrust
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik gebruik sinds juni 2006 seroquel. Begonnen met 1 tablet van 25 mg. Ik was zeer sceptisch, en wilde eigenlijk absoluut niet aan een anti-psychoticum beginnen. Toch nog steeds blij dat ik het advies van mijn psychiater destijds opgevolgd heb. Sinds 2004 gebruik ik efexor xr, maar dit middel bleek niet voldoende. Mijn depressie was wel enigszins verminderd, maar vaak ble[lees meer...]ven onrustige gedachten, en pieken en dalen toch de kop op steken. Ook had ik moeite met concentreren, en dingen doen en ook afmaken. Daarom besloten om over te gaan naar de combi efexor xr en seroquel. Mettertijd seroquel verhoogd naar 50 mg, later naar 75 mg. Sinds twee jaar zit ik op 100 mg. En dit bevalt me tot nu toe nog het beste. Ik kan weer een beetje functioneren, nadenken, concentreren, dingen afmaken, overzicht krijgen bij de dingen die ik doe. Mijn dosis efexor xr hierbij is 37.5 plus 75 mg. De seroquel neem ik voor de nacht in. Ik slaap hier heel erg goed op. Wel heb ik helaas last van overgewicht en ben met name door seroquel nog meer aangekomen. Vaak honger, bijna geen verzadigingsgevoel. Ook vocht vasthouden en opgeblazen zijn, met name met warmere dagen. Nog een klein nadeel vind ik verminderde seksuele interesse. Toch alles bij elkaar opgeteld, heeft seroquel mij wel goed geholpen. Ik ben heel blij dat ik weer goed na kan denken, en hierdoor beter kan anticiperen op bepaalde zaken en situaties.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2186) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1157) - Cholesterol
Champix (1095) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1053) - Depressie - antidepressiva SSRI
Citalopram (1043) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (856) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (854) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (819) - Pijn - morfine-achtigen
Venlafaxine (814) - Depressie - antidepressiva overig
Omeprazol (740) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (698) - Epilepsie
Metoprolol (668) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (639) - Depressie - antidepressiva overig
Metformine (554) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (549) - Anticonceptie - eenfase
Seroquel (542) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (538) - Depressie - antidepressiva TCA
Mirtazapine (535) - Depressie - antidepressiva overig
Amoxicilline (503) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Lexapro (489) - Depressie - antidepressiva SSRI
Wellbutrin XR (477) - Verslavingsziekten
Concerta (455) - ADHD - psychostimulantia
Implanon (hormoonimplantaat) (448) - Anticonceptie - overig
Furabid (421) - Antibiotica - urineweginfectie
Roaccutane (412) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (404) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Diclofenac (396) - Pijn
Crestor (389) - Cholesterol
Euthyrox (388) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Ritalin (384) - ADHD - psychostimulantia

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.