Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Thyrax Duotab

38
meningen

Thyrax Duotab

levothyroxine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Trage schildklier (552 meningen)
Ziekte van Hashimoto (65 meningen)
Schildklier verwijderd (28 meningen)
Ziekte van Graves (27 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Wat kan SON voor u betekenen?

Schildklier Organisatie Nederland (SON) (02-08-2016)

12
3

Thyrax Duotab

13-04-2015 | Vrouw | 37
levothyroxine (0,01)
Snel werkende schildklier
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Eerst te snelle schildklier. Nu na 2 jodiumbehandelingen een te trage schildklier. Slik thyrax, kom er niet uit wat beter bevalt: potje of strips... Hoop dat er ooit iets anders voor wordt gevonden,,,, voel me sinds mijn schildklierproblematiek zelden mezelf... Nare aandoening,, vaak hoofdpijn, moe, stemmingswisselingen... Bah het is zeer complex allemaal.
3

Thyrax Duotab

25-03-2015 | Vrouw | 39
levothyroxine (125ug)
Snel werkende schildklier
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
De eerste 6 jaar dat ik Thyrax gebruikte veel last gehad van hoofdpijn en griep gevoel en zweetaanvallen. Door mijn zwangerschap reageerde ik anders op de Thyrax en was ik van de hoofdpijn af na mijn tweede zwangerschap opkam de griepklachten. Sinds de zomer van 2014 de nieuwe verpakking en volop klachten zoals hoofdpijn, duizeligheid, koud, griepgevoel na sporten, moe, co[lees meer...]ncentratie problemen, geheugen als een zeef, slecht zien en geen grammetje af kunnen vallen.
2

Thyrax Duotab

09-03-2015 | Vrouw | 66
levothyroxine (175ug)
Snel werkende schildklier
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben een man van 66 jaar en gebruik dit medicijn sinds 1974, welke is voorgeschreven door een specialist in het Erasmus Ziekenhuis te Rotterdam (vh Dijkzigt). Het probleem bij mij is hoofdpijn, moeheid en droge ogen. Voorheen nooit gehad. De blisterverpakking heeft hier wel degelijk mee te maken. Ik ben nu begonnen om het uit de blisterverpakking te halen en het in een [lees meer...]afgesloten potje te doen en ook nog in een dichte kast, zodat er geen zonlicht bijkomt. Nu heb ik zojuist gehoord dan mijn medicatie verhoogd van 0,150mg naar 0,175 mg, omdat mijn schildklier te snel werkt n.a.v. bloedonderzoek. Het zal er best mee te maken hebben. Vandaag ook bij de apotheker geweest voor de nieuwe tabletten, die vertelde mij een idianenverhaal dat het niet aan de blisterverpakking ligt, maar aan de laatste tabletjes die als laatste uit het glazen potje komen, want die hebben de waarde niet meer. Larie natuurlijk, maar andere mensen moeten bovengenoemde symptomer zoals ik ook hebben.
1

Thyrax Duotab

24-02-2015 | Vrouw | 33
levothyroxine (25ug)
Hyperthyreoïdie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds sept 2014 Euthyrox van ander merk genomen. Sindsdien klachten gekregen: hartkloppingen, onrust, 's nachst zweten of het ineens heel koud hebben, misselijk, duizelig enz enz enz. Bloedwaarden waren in orde. 2 keer bij arts geweest, die weet het aan angstaanvallen. Vorige week ingelicht door mijn ouders over het programma over bijwerkingen van deze medicijnen. De dag e[lees meer...]rna afspraak bij de arts gemaakt. Die was wel een beetje klaar met me, zei dat ik elke specialist al had gehad met mijn klachten... Toen moest ik zelf voorstellen om te stoppen met de medicijnen. Per direct gestopt, aangezien mijn dosering erg laag was, en de klachten zijn helemaal weg. 6 maanden lang dacht ik dat ik allerlei ziektes had, in de overgang was en gewoon gek aan het worden was en het lag dus gewoon aan 1 klein tabletje...
2

Thyrax Duotab

22-02-2015 | Vrouw | 51
levothyroxine (100ug)
Snel werkende schildklier
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Veel last van mijn ogen, erg opgezwollen en veel vocht uit mijn ogen en een branderig gevoel. Laatste tijd erg moe, gauw geïrriteerd en kattig en veel last van pijn in mijn rug, voelt als spierpijn.
2

Thyrax Duotab

21-02-2015 | Vrouw | 56
levothyroxine (75ug)
Snel werkende schildklier
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds november 2008 gebruik ik drie tabletjes van 25ug. In 2013 heb ik last met mijn ogen gekregen waarschijnlijk door een klap met een bal. De instelling van de Thyrax was altijd stabiel tot april 2014. Toen bleek de schildklier te traag en moest ik een tablet verminderen. Daarna weer te snel en ik zit nu weer op drie tabletten. Sinds september heb ik enorme last van[lees meer...] mijn neus, ervaar veel druk en heb ook last veel van mijn ogen. Mijn ogen trekken en ik ervaar pijn aan de oogkassen. Ook kreeg ik in september vlekjes in mijn zicht en schaduwen. De oogarts heeft inmiddels vertroebeling in mijn oogvocht (in de oogbol) geconstateerd. Na de uitzending van Radar denk ik dat mijn klachten sinds september wel eens van de Thyrax kunnen komen. Mijn vriendin slikt ook Thyrax en blijkt ook heel erg last van de neus te hebben (lijkt wel gekneusd). Zijn er nog meer mensen die sinds de nieuwe verpakking deze problemen ervaren. Ik denk ook dat de grootte van de tablet is veranderd. Wellicht wordt er ook een andere vulstof gebruikt.
1

Thyrax Duotab

18-02-2015 | Vrouw | 61
levothyroxine (150ug)
Snel werkende schildklier
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik had altijd een te traag werkende schildklier. doordat ik erg moe ben en me erg slecht voel, heb ik mijn bloed laten controleren. Ik heb nu een te snelwerkende schildklier. heb mijn medicijnen aan gepast, maar mijn klachten worden eerder erger. weet me soms geen raad, ben al in het ziekenhuis geweest vanwege hartklachten, daar zag men dat de bloeddruk te hoog was, onderd[lees meer...]ruk om de 100, terwijl ik altijd een onderdruk v 65 had. verder fietstest gedaan, alles wederom goed. Mijn suiker is gecontroleerd en uit mijn bloed bleek dat alles goed is behalve de functie vd schildklier. Nu heb ik de uitzending van radar gezien, ben er op attent gemaakt door mijn omgeving en heb alle klachten die daar genoemd werden. Ik loop al een jaar te zeuren met deze klachten die erger worden tot nu hoop ik. Misschien is het van belang te vermelden dat ik kanker heb gehad en anderhalf jaar chemo met herceptin gehad heb en 7 weken bestraling. Mijn arts heeft dat steeds de schuld van mijn klachten gegeven. waar ik het niet mee eens was, graag zou ik op de hoogte willen blijven van het onderzoek over het medicijn Thyrax. Ik wil ook wel meewerken aan dit onderzoek. In afwachting van uw antwoord verblijf ik met vriendelijke groeten. Ellie
1

Thyrax Duotab

15-02-2015 | Vrouw | 36
levothyroxine (125ug)
Snel werkende schildklier
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ervaar al een geruime tijd vage klachten: Jeuk, vreemde pijn scheuten in mijn gewrichten, zeer droge oogleden en huid en mijn grootste klacht: ernstige hartkloppingen en hartritmestoringen en pijn en brandend gevoel rondom mijn hartstreek.En erg moe..van een klein stukje rennen of een flinke trap ben ik doodmoe en moet ik leunend tegen de muur bijkomen van mijn inspann[lees meer...]ing.En ik woog al jaren altijd 63 KG nu weeg ik ineens 68 KG Ik moest vorige week voor een kleine operatie onder narcose. De anesthesist heeft mij doorgestuurd naar de cardioloog omdat mijn hartfilmpje tijdens de operatie niet helemaal normaal was. De cardioloog heeft een uitgebreide eche gemaakt en binnenkort moet er eem MRI gemaakt worden.Ze zei dat er volgens haar niks aan de hand was (terwijl ze nog geen echo en MRI heeft) en vroeg welke medicijnen ik slik..ik zei: Thyrax..kreeg geen antwoord. Ik slikte voorheen euthyrox zoals velen en ineens werd dat Thyrax in een andere verpakking en toenn ik terug ging naar de apotheek zei men dat ik me geen zorgen hoefde te maken omdat het dezelfde werking zou hebben. Mij schildkier werkte voorheen mega snel..te snel ..en nu te langzaam volgens mijn vorige specialist die me overigens na jarenlange behandeling zonder eindgesprek of info via zijn assistent doorverwees naar mijn huisarts..ik hoefde niet meer bij hem langs..Nu lees ik een artikel op internet van de Telegraaf: Met als kop: Ziek van pil in strip. Mijn hart voelt echt niet ok. En dat zei ik al tegen mijn arts en tegen mijn huisarts de afgelopen tijd.Ik werd niet serieus genomen eerst en zat ondertussen vaak onrustig met dat vreemde gevoel rond mijn hartstreek. Ik weet niet wat ik nu moet doen.Ik ga in elk geval deze pillen niet meer innemen
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2327) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1379) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1211) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1157) - Verslavingsziekten
Sertraline (1130) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (946) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (912) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (822) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (764) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (654) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (640) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (631) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (629) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (617) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (594) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (586) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (540) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (485) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (480) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (469) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (460) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (427) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.