Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

medicijnen

Lees de ervaringen

10
meningen

Wellbutrin XR

bupropion

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (207 meningen)
Chronische depressie (26 meningen)
Stoppen met roken (2 meningen)
Psychische klachten (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Bupropion (Wellbutrin)

Bojan Nikolik (06-05-2015)

1
5

Wellbutrin XR

16-08-2018 | Vrouw | 62
bupropion (150mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 4
Burn-out. Voorgeschreven door een neuroloog. Ik begon met heel veel te vergeten en dacht dat ik leed aan Alzheimer. Ik neem dit in samenwerking (wel 's avonds ) met duloxetine. Ik heb geen enkele last van bijwerkingen gehad
4

Wellbutrin XR

06-03-2018 | Vrouw | 40
bupropion (300mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 5
Fysieke en mentale uitputtingsdepressie met chronische migraine tot gevolg was de diagnose die ik mee kreeg. Ook heb ik ADHD en kenmerken van ASS die sowieso al voor emotionele instabiliteit zorgden. Opstart Welbutrine 150mg. Nadat ik de voorspelde week slapeloosheid had doorstaan was het initieel een openbaring voor mij met deze medicatie. Rust in mijn hoofd en lijf, [lees meer...]gefocust, ondernemend,... de lijst met positieve effecten leek wel eindeloos. Na een tijdje werd de dosis verhoogd naar 300mg. Er werd laag gestart omdat ik altijd heel veel bijwerkingen heb. Opnieuw een weekje slapeloosheid, maar in mindere mate dan bij de opstart met 150mg. Het positieve effect bleef verder. Na ongeveer zes maanden begon het tij te keren en ben ik ermee moeten stoppen. Ik leek wel constant boos en onverdraagzaam te zijn en kreeg geregeld woedeuitbarstingen waar geen rem leek op te staan. De rust en stilte in mijn hoofd was zo extreem geworden dat ik op de duur met moeite een zin kon vormen omdat de woorden gewoon niet in mij opkwamen, ik leek wel geheugenverlies of dementie te hebben ontwikkeld. Niet kon ik onthouden, zelfs de simpelste dagdagelijkse dingen niet. Bij het stoppen hebben deze bijwerkingen nog ongeveer anderhalve maand geduurd. Stilaan werd ik weer kalmer en kon ik terug een normale conversatie voeren.
3

Wellbutrin XR

05-02-2018 | Vrouw | 44
bupropion (300mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 4
makkelijk in te nemen, duurt alleen lang dat het werkt, 150 mg deed mij niets. na 3 weken 300 mg, eerste paar weken euforie, nu weer mat. Besloten om DEX amfetamine erbij te doen..merk er weinig van
1

Wellbutrin XR

12-10-2017 | Vrouw | 44
bupropion (300mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
Ik stapte over van sipralexa naar wellbutrin, omdat ik van sipralexa eetbuien en altijd maar een hongergevoel had. Men zei mij dat wellbutrin veel minder bijwerkingen had. Er werd opgebouwd tot 300 mg en heel eventjes naar 450 mg. Toen ik doorkreeg dat mijn prikkelbaarheid ongekend extreem werd, hebben we weer afgebouwd naar 300 mg. Maar mijn geheugenproblemen bleven. Dit [lees meer...]was vrij ernstig: op mijn werk kon ik steeds moeilijker kleine zaken onthouden, maar de omgeving dekte dit toe met dat het te maken had met ouder worden (nu 44 jaar). Ik ben nu in april 2017 gestopt en mijn kort én lang termijn geheugen zijn sinds september onverwacht terug beter aan het worden: oef! Erger nog is dat tijdens de afbouw ik zelfmoord wou plegen: op donderdag verminderde ik en op zondag wou ik mij van kant maken. De dag daarna keek ik letterlijk terug naar hoe ik zondag dacht en kon ik mij niet meer inbeelden waarom er toen zo'n druk stond om dood te willen zijn. Zéér beangstigend vond ik dit, want het liet me niet los: ik wou dood en maakte alles in gereedheid. Tot tweemaal toe heb ik dit scenario meegemaakt. Gelukkig viel mijn frank nadien dat het met de afbouw te maken had. Dan ben ik beginnen afbouwen met 25 mg ipv 150 mg of 75 mg ... ik verwittigde mijn achterban en er werd dubbel gewaakt over het opkomen van zelfdodingsverlangens én acties als we de wellbutrin verlaagde. Het staat dan wel in de bijsluiter: 'opgelet voor suïcidale verlangens' maar op dat moment heb je daar niets aan! Je wil dood en dàt heeft je in de ban. Het is iets chemisch en niét iets van jezelf terwijl je wél denkt dat jij het bent die dood wilt. Je moet het verschil maar weten als patiënt !!
4

Wellbutrin XR

10-12-2016 | Man | 71
bupropion (150mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 4
In eerste instantie paroxetine gebruikt; hielp niet echt en de kilo's vlogen eraan. Daarna Welbrutin gebruikt. Binnen de kortste keren 18 kg afgevallen. Mijn stemming werd beter, het onrustige gevoel verdween en bergen energie. Enkele bijwerkingen, zoals oorsuizen en onrustige slaap. Het oorsuizen merk je op een gegeven moment niet meer. Voor de onrustige slaap gebruik ik [lees meer...]af en toe temazepan. Ik.gebruik het medicijn nu jaren. Bouw het soms af , als mijn stemming (onrustig gevoel) bouw ik het weer langzaam op. Het op en afbouwen is in overleg gebeurd met de psychiater. Kan geen kwaad . Ik heb er veel baat bij. Dus tijden geen welbutrin, dan weer wel. Dat bevalt mij uitstekend.
4

Wellbutrin XR

22-09-2015 | Man | 55
bupropion (300mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 4
juni 2013, creativiteit en eigen mening mogen hebben op het werk vallen weg. Lusteloosheid en zin in het positieve vallen weg. Gesprekken met psycholoog, psychiater en na inname van medicijn is er duidelijke verbetering in negatief patroon. Werk heropgestart maar overgeplaatst naar andere afdeling waardoor, na enkele maanden, ziekteverschijnselen terug opduiken tot op hede[lees meer...]n.
3

Wellbutrin XR

08-02-2015 | Vrouw | 40
bupropion
Overspannen/burn-out
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5
Nadat ik bijna 2 mnd thuis was en er geen verbetering was in mijn "vermoeidheid" heeft mijn huisarts me 150 Mg voorgeschreven. Na gebruik gedurende ongeveer een maand ondervond ik geen verbetering maar had ook geen bijwerkingen. De dosis is daarna opgetrokken naar 300mg. Dit is nu ongeveer een week geleden. Ik merk een lichte verbetering ( net iets meer energie gedurende[lees meer...] de dag) maar ik wordt nu elke nacht rond 4h wakker en heb sinds 3 dagen last van jeuk op mijn bovenlichaam , hals en hoofd.
2

Wellbutrin XR

10-09-2014 | Man | 46
bupropion
Overspannen/burn-out
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 5
Op aanraden van de huisarts voor de 2e x begonnen met welbutrin. De vorige keer ben ik ook begonnen met 150 mg en na twee weken oplaad fase over op de 300. Ik weet nog dat ik na een maand of 3 ben gestopt met het middel omdat ik mijn werk niet meer kon doen. Alles ging langs mij heen en ik kon niets meer onthouden. Ook voelde ik mijzelf enorm afgevlakt. Alleen het stop[lees meer...]pen met roken was positief. Nu ik weer ben begonnen op aanraden van de huisarts (nu twee weken) heb ik enorme last van een benauwd gevoel. Ik heb het gevoel dat ondanks de diepe ademteugen die ik neem ik niet genoeg lucht binnenkrijg. Zijn er meer mensen die hier last van hebben? Hoe Lang duurt dit ongeveer? Ik weet dat ik er vorige keer ook last van had maar dat het toen niet zo lang duurde. Voel me nu iets beter maar kan ook het placebo effect zijn.
4

Wellbutrin XR

28-09-2013 | Vrouw | 34
bupropion (300mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
eind februari werd een burn-out + uitputtingsdepressie bij me vastgesteld. Ik sliep al maanden nauwelijks en had het enorm lastig om me door een dag te worstelen. Nadat ik een paar maanden thuis was kreeg ik Wellbutrin voorgeschreven omdat ik geen energie had en liefst een ganse dag zou slapen. Eerst kreeg ik 150 mg maar daar had ik weinig verbetering mee, vanaf half ju[lees meer...]ni werd de dosis verdubbeld naar 300 mg en daar had ik na amper twee dagen reeds duidelijke verbetering mee. Ik leek de eerste paar dagen wel een duracell konijn maar dat stabiliseerde vrij vlug naar normale energie. Inmiddels pak ik ongeveer om de twee dagen een tablet van 300 mg heb daarbij meer resultaat dan elke dag 150 mg??? Bijwerkingen heb ik niet gehad behalve die eerste dagen over energiek te zijn.
1

Wellbutrin XR

20-09-2013 | Vrouw | 54
bupropion
Overspannen/burn-out
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 1
Heb ongeveer alle bijwerkingen gekregen na enkele dagen te zijn overgestapt van wellbutrin 150naar wellbrutin 300 en heb nu na bijna 3 maanden nog steeds last van erge fluittoon in beide oren die me bijna gek maakt, heb geen enkel positief effect gehad!!!!!!!!!!!!!!!
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2175) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1150) - Cholesterol
Champix (1079) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1041) - Depressie - antidepressiva SSRI
Citalopram (1008) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (848) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Sertraline (835) - Depressie - antidepressiva SSRI
Tramadol (816) - Pijn - morfine-achtigen
Venlafaxine (805) - Depressie - antidepressiva overig
Omeprazol (739) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (692) - Epilepsie
Metoprolol (659) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (634) - Depressie - antidepressiva overig
Metformine (547) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (543) - Anticonceptie - eenfase
Amitriptyline (536) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (533) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Mirtazapine (524) - Depressie - antidepressiva overig
Amoxicilline (498) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Lexapro (484) - Depressie - antidepressiva SSRI
Wellbutrin XR (462) - Verslavingsziekten
Concerta (454) - ADHD - psychostimulantia
Implanon (hormoonimplantaat) (439) - Anticonceptie - overig
Furabid (410) - Antibiotica - urineweginfectie
Roaccutane (408) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (396) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Diclofenac (391) - Pijn
Crestor (387) - Cholesterol
Ritalin (384) - ADHD - psychostimulantia
Dexamfetamine (378) - ADHD - psychostimulantia

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.