ziekte

Borstkanker

Vergelijk de ervaringen met medicijnen voor borstkanker

De laatste ervaringen over medicijngebruik bij: borstkanker

16-03-2023 | Vrouw | 53

16-03-2023 | Vrouw | 53
Inname- / gebruiksgemak
Kerst 2020 ben ik geopereerd aan Dcis Melkgangkanker Ben geopereerd (borstbesparend) Omdat erg agressieve tumorcellen gevonden werden , is besloten ook 25 bestralingen te doen. En hormoontherapie werd voorgeschreven ter preventie Heb twee jaar Tamoxifen gebruikt met de nodige bijwerkingen Geen libido, stemmingswisselingen, gewrichtspijnen en stijfheid ( voelde me ouwe [lees meer...]oma) nb gewrichtspijnen heb ik Opgelost door ‘groenlipmossel te gebruiken Dat werkte erg goed, had ik veel baat bij Nu enkele weken geleden kreeg ik heftige bloedingen Terwijl ik al 2 jaar niet meer ongesteld ben Tamoxifen was op mijn baarmoeder geslagen ( wildgroei slijmvlies en poliepen Heb toen curretage gehad en onderzochte bleek gelukkig goedaardig Vrouwenarts stelde toen Voor te switchen naar Anostrozol Datmiddel had ik 6/7 dagen gebruikt, toen ik hoofdpijn kreeg , maar dat schreef ik toe aan weersverandering Na vier dagen milde hoofdpijn kreeg ik op mijn werk uitvalverschijnselen aan mijn linkeronderarm en hand In bed kon ik de slaap niet vatten… draaien en woelen Na wc bezoek begon mij hand spastisch samen Te trekken Net toen We besloten hadden naar eerste hulp te gaan, klapte ik weg, compleet KO Ook niet voelen aankomen 20-25 minuten weggeweest Met schok wakker, gedesoriënteerd en 5 man ambulance personeel om me heen In ziekenhuis werd na ct scan trombose in hoofd vastgesteld ( herseninfarct) waardoor ik heftige epileptische aanval heb gehad ‘out’ met schokken, open ogen, tong kapot gebeten. Ik, maar ook mijn man en kinderen die hier getuige van waren, vonden het echt een horrorervaring Neuroloog en revalidatiecentra vermoeden dat het met dit middel van doen heeft, internist durft die conclusie er niet aan te verbinden maar vindt het ook vreemd dat dit bij gebruik van paar dagen optreedt Omdat ik het ter preventie neem, laat ik het nu staan Geen haar op mijn hoofd, moet er niet aan denken het verder te slikken Middel staat niet in verhouding tot het doel Dan laat ze me maar twee jaar langer gewoon onderzoeken Zijn ze er, als er wat mocht zijn, toch weer op tijd bij. Het is zulke rotzooi Ik functioneer van geen kant Heb ik Er echt Niet voor over

12-03-2023 | Vrouw | 58
Inname- / gebruiksgemak
Effectiviteit kan ik nog niet beoordelen, middel slik ik tegen recidiverende kanker. Na borstbesparende operatie, bestraling en een mammaprint verder met hormoontherapie. Eerst tweeënhalf jaar Tamoxifen geslikt met vooral last van 'overgangskwalen' en depressie. Door combi met methylfenidaat (heb ook adhd) werden de depressieve klachten veel minder en viel ermee te leve[lees meer...]n. Daarna over op Letrozol van Sandoz. Gewrichtsklachten werden erger, depressieve klachten leken minder. Afgelopen keer kreeg ik Letrozol van Accord; wat een verschil! Ineens heb ik zoveel last van bijverschijnselen. Spierpijn over mijn hele lijf, vermoeidheid, en gewrichtsklachten zijn nog erger geworden: ik voel me 85 ipv 58. Ook zijn de depressieve klachten weer terug. Deze week weer een afspraak met de oncologisch verpleegkundige. Er moet iets gebeuren want dit ga ik zo niet volhouden.

02-03-2023 | Vrouw | 60
Inname- / gebruiksgemak
In 2018 heb ik een borst operatie ondergaan met 4 bestralingen tijdens de operatie. Met Femara ben ik kort na de operatie gestart.Traumeelpilletjes’ vitamine D, selder, glucosamine kunnen goed helpen bij pijn in de ledematen. Ik lees dat pijnen en last varieert van persoon tot persoon. De vermoeidheid kunnen we niet toeschrijven aan Femara wel aan het beest dat ons licha[lees meer...]am is binnengetreden. Ik ben eerder opgezwollen zoals een koe die hormonen voeding krijgt. Mensen raden mij aan meer te bewegen. Eigenlijk zit ik vier per dag op de trein en heb ik zittend werk. Ik voel mij houterig. Ogen drogen uit en mijn huid ook. Remarques is wrschlk een goede kankerbestrijder. Het moet na het ontbijt ingenomen worden. Ik denk ook dat pauzes moeten kunnen als de pijn beweging tegenhoudt van de pijn.

Capecitabine

02-03-2023 | Vrouw | 67
capecitabine
Inname- / gebruiksgemak
Bij capecitabine veel bijwerkingen, ook na doseringvermindering

Teysuno

02-03-2023 | Vrouw | 67
tegafur/gimeracil/oteracil
Inname- / gebruiksgemak
Eerst Xeloda gebruikt, erge hand-voetsyndroom. Heel veel diaree en erg moe. Nu 3/4jaar Teysuno. Mildere bijwerkingen, bijna geen handvoetsyndroom. Diaree minder, zeker toen ik van 3 naar 2 tabletten ging. 2 tbl 2x per dag gedurende 2 weken, daarna 1 week rust. Na 3 1/2 jaar nog steeds stabiel bij gemetastaseerde mammacarcinoom

05-02-2023 | Vrouw | 72
Inname- / gebruiksgemak
Na behandeling met chemo en bestraling van mijn hormoon gerelateerde borstkanker moet ik 5 jaar Femara slikken. Omdat ik last kreeg van pijnlijke benen en het bewegen steeds lastiger werd ben ik na 1,5 jaar slikken 4 maanden gestopt met Femara. De oncoloog was hier niet blij mee. Ik wilde weten of mijn pijnlijke benen zouden verbeteren. Het zou voor mij een reden zijn om m[lees meer...]et Femara te stoppen. Het lopen ging na een aantal weken veel makkelijker, ik kreeg weer haargroei op mijn nu verhoogde haargrens, de pijn in botten en benen was veel minder. Voor mij was de verbetering echter niet genoeg om blijvend te stoppen. Nu nog 1 jaar slikken dan ben ik er vanaf. De blijvende schade aan mijn benen wordt nu geweten aan een verlate reactie van mijn behandeling.

Zometa

16-01-2023 | Vrouw | 43
zoledroninezuur
Inname- / gebruiksgemak
Na een dag begonnen de bijwerkingen: 3 dagen hevige griepverschijnselen: slap, hoofdpijn, koorts, apathisch, vermoeid bijna niet meer kunnen praten van vermoeidheid. Na drie dagen en nachten trok dit weg Daarna hevige gewrichtspijn die lopen erg moeilijk maakt. Deze gewrichtspijn/spierpijn is echt heel heftig kan nu ruim drie weken na het infuus nog steeds moeilijk l[lees meer...]open

Zoladex

29-12-2022 | Vrouw | 43
gosereline
Inname- / gebruiksgemak
Ik wordt er dood ongelukkig van en zie het als n vloek waar je niet vanaf komt dit nu nog minimaal 7 jaar ….heb de oplossing gevonden ga mijn eierstokken laten verwijderen….ook niet niets maar wellicht beter!

29-12-2022 | Vrouw | 61
Inname- / gebruiksgemak
ben er tevreden van,neem ook kisqali 3 tabletten ineens.Voor mijn spierpijnen van de bovenbenen ga ik naar kinesist.En doe oefeningen thuis en wandelen.Om te slapen neem ik af en toe slaappil van 1 mg.Heb ook veel zin in zoetigheid,ga ik vanaf 1 januari afbouwen.Eet meer fruit dan vroeger en ontbijtgranen.Soms depressief ga ik in kliniek bij de psycholoog.

28-12-2022 | Vrouw | 54
Inname- / gebruiksgemak
Overgestapt van Tamoxifen i.v.m. baarmoederslijmvliesklachten. Vrijwel direct na start Exemestaan begonnen de klachten. Niet meer kunnen staan, strak gevoel in hielen, pijn boven op voeten, onder voeten, tenen, onderbenen, elle bogen, handen, polsen, vanaf 2e kootjes vingers, schouders, heupen, achterkant knieën, voorkant knieën . Eerst dacht ik , alles wat scharniert m[lees meer...]aar het gaat verder dan dat. Word in de nacht meerdere malen wakker door de pijn, vooral aan voeten en elle bogen. Bewegen helpt dan niet. Paracetamol helpt niet. Moet het nemen ivm voorkomen uitzaaiingen maar het is bijna niet vol te houden en weet niet wat er nu in mijn lichaam precies gebeurt. Dit lijkt verder te gaan dan het verminderen van het glijmiddel tussen gewrichten. Staat niets over in de bijsluiter. Lotgenoten weten het ook niet wat er in hun lichaam nu precies gebeurt door deze medicatie.

14-12-2022 | Vrouw | 80
Inname- / gebruiksgemak
Sinds ik de medicijn slik hormoon tablet letrozol is het mis vele pijn in me achterbenen loop er krom door ik wil wat anders proberren jannie

Nolvadex

09-12-2022 | Vrouw | 54
Inname- / gebruiksgemak
Dagelijks angsten (hartkloppingen, verkrampte buik en halsspieren, fight or flight zweetmomenten die lijken op vapeurs) waardoor relaties en dagelijks leven op dat moment moeilijk is, niet de hele dag maar op het moment dat ik alleen ben, er geen steunende vrolijke mensen rond me zijn .. en angstinducerend nieuws op sociale media, tv,.. Medicijninname heeft me emotioneel[lees meer...] kwetsbaarder gemaakt .. het maakt onmogelijk om de fase van medische ziekte achter me te laten.. Wie heeft dit ook doorgemaakt en op welke manier overwonnen?

14-11-2022 | Vrouw | 65
Inname- / gebruiksgemak
Ik slik sinds februari letrozol heb last v de bijwerkingen o.a.pijn in gewr en spieren en hele erge stemmingwisselingen.

14-10-2022 | Vrouw | 74
Inname- / gebruiksgemak
8 jaar geleden borstkanker gehad chemo en 21 bestralingen gehad 6 jaar tamofixen gebruikt maar kreeg baarmoeder poliepen. Nu uitzaaiegen in het long vlies met pleura vocht. Gebruik nu exsemetaan hoop dat het vocht weg blijft. Heeft iemand hier ervaring mee…

13-10-2022 | Vrouw | 60
Inname- / gebruiksgemak
Na een paar maanden bijwerkingen over

11-10-2022 | Vrouw | 72

15-09-2022 | Vrouw | 57
Inname- / gebruiksgemak
bordtkanker 2014-borstkanker 2020- volledige verwijderen van borsten beide keren met diep flap geen vhemo geen bestraling eerst 4 jaar Nolvadex- gestopt wegens teveel bijwerkingen, nu Femara en Zometa dit reeds 3 x gehad en geen problemen mee, gewichtstoename met 8 kg

04-08-2022 | Vrouw | 54
Inname- / gebruiksgemak
Ik reageer vooral vanwege het artikel want vrijwel al mijn bijwerkingen zijn al genoemd. Managen op bijwerkingen wordt niet gedaan! Ja, u komt wat aan (2 kg per maand), hoort er nu eenmaal bij. Depressief, ander pilletje. Oedeem, oh, nog een pilletje. Pijn, hoog uw fentanyl maar wat op. Verlies gevoel in je handen: we hebben over 3 maanden een nieuw telefonisch consult(was[lees meer...] Corona). Na wat drammen toch naar neuroloog en zelfde week nog geopereerd. Iets later en de zenuw was beschadigd geweest en ik had nooit mijn handen meer kunnen gebruiken. Oedeem uiteindelijk via het revalidatiecentrum met oedeemtherapeut "onder controle". Schildklier voorgoed naar de maan. Veel pijn en ellende zou te voorkomen zijn als er gemanaged wordt op bijwerkingen maar dat gebeurt niet. Geen onwil maar niemand herkend blijkbaar dingen buiten hun eigen specialisme.

26-07-2022 | Vrouw | 64
Inname- / gebruiksgemak
Femara na borstkanker en kleiropruiming gekregen en als ik ga slapen is het een ramp . Botjes pijn en tintelingen in vingers.. waar ik ook op lig daar doet het pijn.. Hopelijk gaat dit over. Ik ben wel nog niet bijgekomen pfff gelukkig als ik wakker ben dan is mijn lichaam stijf en onzeker ,ik ga zwemmen en paardrijden en poets veel om in beweging te blijven.

04-07-2022 | Vrouw | 62
Inname- / gebruiksgemak
De letrozol doet mij beperken in mijn bewegingsvrijheid. Ik fiets en wandel heel graag, maar door de bijwerkingen stijfheid en gewrichtspijnen, kan ik niet meer ontspannen en met veel pijn mijn aktiviteiten uitvoeren. Sinds Jan.22 slik ik letrozol en nu ga ik in overleg met oncoloog. Ben benieuwd wat nu verder.

09-06-2022 | Vrouw | 57
Inname- / gebruiksgemak
Sinds augustus 2021 slik ik 1x daags Letrozol i.v.m. een tumor in mijn borst, geen uitzaaiingen, operatie gehad en bestralingen. Tumor was geslonken van de pillen. Uiteraard is het een naar middel, maar dat zit ook gedeeltelijk tussen mijn oren 5 jaar een medicijn slikken is niet niks. Bijwerkingen zijn weer wat opvliegers, waar ik van af was, vermoeidheid, droge mond, [lees meer...]vergeetachtig. Wat ik wel heb gemerkt dat hoe meer suiker je eet hoe meer last je hebt van bijwerkingen. Tijdens en na de bestralingen nam ik het niet zo nauw met snoepen. Nu ben ik weer streng voor mezelf en zijn de bijwerkingen wel weer vermindert.

01-06-2022 | Vrouw | 62
Inname- / gebruiksgemak
Oktober 2020 hormoon gevoelige borstkanker geconstateerd. Borst amputatie. Daarna chemokuren en bestraling. Alles goed doorstaan. Nu 5 jaren exemestaan. 1 jaar voorbij. Toch jammer genoeg wel bijwerkingen. Zeker ook door de bestralingen naschade opgelopen. Soms voel ik me onzeker over die bijwerkingen. Zo van.......hoort dit nu bij de exemestaan, of is het naschade. Bijvo[lees meer...]orbeeld: maag en slokdarm krampen, bijna geen smaak, pijnlijke handen( dit komt wel vd exemestaan). Zo krijg ik nu ook Alendroninezuur tabletten. 1x per week 70mg. Ook dat heeft weer bijwerkingen. Ja, dat geeft soms onzekerheid. Wie herkent zich hier in?

Angeliq

13-03-2022 | Vrouw | 67
estradiol / drospirenon
Inname- / gebruiksgemak
42 jaar borstkanker gehad en verwijderd heel veel opvliegers, angeliq gekregen slik het mijn hele leven ben nu 67 jaar krijg geen angeliq meer en heb de hele dag door opvliegers bijna geen deel van leven bij de dokter geweest van alles geprobeerd maar niets help waar om is het uit de handel gehaald hoe moet ik nu verder

06-03-2022 | Vrouw | 60
Inname- / gebruiksgemak
18/01/2021 amputatie borst met chemo , 2kilo gewichtsverlies . Met Femara gestart op 05/07/2021 met als gevolg nog is 8 kilo gewichtsverlies . Sta nu op 46 kilo , dit is wel het minimum . Doe er alles aan om m´n eetlust op te wekken maar er helpt niet veel . Ben misselijk , duizelig , oorsuizen , spier en gewrichtspijn / Neem dagelijks pijnstillers , Contramale / Voor de m[lees meer...]aag , Esomeprazole / Voor het beendergestel Steovit Forte / En voor extra ondersteuning voor gewrichten Glucamed Combi PQ . Elk medicijn en supplement zal zijn werk welk doen , hetgeen je zelf kan doen voor enige verlichting is je positiviteit niet verliezen . Hoe moeilijk het ook is 🥰

Nolvadex

11-02-2022 | Vrouw | 52
Inname- / gebruiksgemak
Sedert mijn inname (7 maanden), begin ik overal gewrichtspijnen en ontstekingen te hebben.Ook ondervind ik dagelijks een ongemak tgv een verdikking aan de geopereerde borst. Ik heb hierdoor instant slaaptekort en ben doodmoe. Hierdoor ook enorm prikkelbaar. Smeren, zegt de gynaecoloog, maar ik ondervind geen betering en heb mijn bedenkingen. Geopereerde borst is nu groter[lees meer...] dan tevoren..

07-02-2022 | Vrouw | 64
Inname- / gebruiksgemak
Eerste x kanker 2OO9 chemo, zware bestraling (waarvan ik al een tijd bijwerkingen heb, pijn plaats van bestraling li-borst. Pijn nek, schouder, borstbeen). Medicatie Arimidex, Nolvadex en toch hervallen eind 2015. Chemo, geen bestraling omwille van zelfde borst li. Wel om de 3 weken Herceptine. Nu al 6 jaar. Dan zijn de klachten toegenomen zoals hierboven beschreven. Moet[lees meer...] deze medicatie nemen zolang mogelijk ! Er zijn ook verklevingen en dat voel ik ook. Heel veel pijn. Heb al dikwijls gedacht om te stoppen,maar durf niet. Kan me iemand raad geven want dit vind ik ook geen leven.

Inname- / gebruiksgemak
Borstkanker 2018, ER+PR+Her2Neu Luminaal type A, tumor verwijderd via Magnetische marken, geen chemo (Mamaprint), 16 bestralingen (breathholding), 2,5 jaar Tamoxifen (Mylan). Geen noemenswaardige klachten, wat stramheid waarbij goed bewegen de oplossing was, wat opvliegers waarbij luchtig kleden de oplossing was en heel soms wat been krampen in de nacht. Wil graag benoemen[lees meer...] de endoxifine spiegel (de omzetting van tamoxifen). De gehanteerde ondergrens is 16 nmol/l (streefwaarde). Ik vind het treurig dat niet standaard de endoxifine spiegel wordt gemeten bij borstkanker patienten welke Tamoxifen slikken. Sommige artsen vinden die toetsing geen toegevoegde waarde, maar meningen verschillen hierover. Ik verwijs hiervoor naar het onderzoek (hier aan meegedaan) in het EMC Rotterdam. Stel dat je endoxifine spiegel onder de 16 nmol/l zit, dan zou het logisch zijn volgens de onderzoekers om de medicatie te verhogen. Tevens wil ik patienten welke Tamoxifen slikken goed op te letten met het slikken van extra niet medicinale producten. Curcuma maar ook Soja daar moet men waakzaam voor zijn, zoek vooral op wetenschappelijke onderzoeken via o.a. Boogstudycenter

Inname- / gebruiksgemak
Borstkanker 2018, ER+PR+Her2Neu Luminaal type A, tumor verwijderd via Magnetische marken, geen chemo (Mamaprint), 16 bestralingen (breathholding), 2,5 jaar Tamoxifen (Mylan) en daarna Letrozol (Mylan). Van beide nauwelijks tot geen bijwerkingen, stramheid treed op, bewegen en oefeningen doen helpen wel degelijk, wel vaginale droogheid van Letrozol maar ook dat is op te lo[lees meer...]ssen. Ik heb al eerder medoicatie van Mylan gebruikt welke mij geen bijzondere bijwerkingen opleverde vandaar mijn keuze op Mylan.

Inname- / gebruiksgemak
Borstkanker links 2018 (er + PR + Her2Neu Luminal type A), 1.1 mm, tumor verwijderd via MaMaLoc (magnetische marker), Mamma print (blue print) geen chemo, bestraling 16x (via breath hold methodiek). Aansluitend Tomaxifen , geen noemenswaardige klachten, heb tijdens het benoemen van de medicatie door de oncoloog aangegeven de bijwerkingen niet te willen weten en te lezen. [lees meer...]Enige klachten wat stramheid, dagelijks bewegen hielp, soms s'nachts wat beenkramp en/of nachtzweten. Gebruikte Mylan al eerder als anti depressiva van dit merk en geen bijwerkingen. Tamoxifen dan ook van Mylan gebruikt. Ik heb meegedaan met een nog steeds lopend onderzoek naar de omzetting van Tamoxifen (via de CYP2D6) naar endoxifine. De omzetting speelt een essentiele rol dus de endoxifine spiegel, waar men als ondergrens aanhoud 16 nmol/l, aangezien er geen eenduidige drempelwaarde is. Ik vind het enorm frustrerend dat niet standaard de Endoxifine spiegel wordt gemeten bij vrouwen welke dit medicijn slikken. Dus wellicht zijn er vrouwen welke ver onder de drempelwaarde zitten en beter gebaat zijn bij een hogere inname van Tamoxifen. Na 2,5 jaar ben ik overgegaan op Letrozol, ook van Mylan.

Ziekten met de meeste ervaringen

Anticonceptie / zwangerschapspreventie (2891)
Angst & paniekstoornis (2406)
Depressie (2333)
Hoge bloeddruk (1676)