Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Venlafaxine

2
meningen

Venlafaxine

venlafaxine

geef je mening
Bij  BorstkankerX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (395 meningen)
Angst & paniekstoornis (198 meningen)
Angststoornis (104 meningen)
Chronische depressie (53 meningen)
Postnatale depressie (9 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (8 meningen)
Sociale fobie (7 meningen)
Overgang (3 meningen)
Dysthymie (3 meningen)
Zenuwpijn (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
4

Venlafaxine

31-08-2013 | Vrouw | 56
venlafaxine
Borstkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo allemaal, Ik ben in april 2012 begonnen met Tamoxifen ivm borstkanker. Omdat ik overmatig ging transpireren kreeg ik Venlafaxine , wat het transpireren wel verminderde. Dus niet voor depressie maar het heeft mijn leven wel wat luchtiger gemaakt het afgelopen jaar. Bijwerkingen: gewichtstoename en huiduitslag !! Heel vervelend. De laatste 2 maanden heb ik heel vee[lees meer...]l last van spieren en gewrichten gekregen en heb besloten een poosje te stoppen met Tamoxifen en Venlafaxine. Het afbouwen van de antidepressiva was moeilijk. De apotheek raadde mij aan het om de dag te nemen maar dit werkte niet goed. Uiteindelijk heb ik de capsules opengemaakt en de korreltjes verdeeld. Eerst in de helft, toen een derde en toen een vierde per dag. Dit verdeeld over een paar weken per dosering. Deze manier van afbouwen is erg goed gegaan. Ik heb nu nergens meer last van . Geen raar gevoel in mijn hoofd, geen enge dromen, geen tranen, geen huiduitslag meer. Ik hoop dat ik met deze info lotgenoten kan helpen. Ina
3

Venlafaxine

10-01-2012 | Vrouw | 38
venlafaxine
Borstkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vanwege borstkanker (is nu over) in de overgang geraakt. Advies tegen de opvliegers was Venlafaxine. Nu 1,5 jaar gebruikt (75 mg per dag) en omdat ik de laatste maanden steeds meer stuipen kreeg bij ontspanning (eerst alleen in bed, later ook tijdens gewoon stil staan/zitten en zelfs autorijden) ben ik in overleg met oncoloog gestopt dit te slikken. Dit als test om er acht[lees meer...]er te komen of die stuipen van Venlafaxine afkomstig zijn. Daarnaast was ik gedurende het gebruik erg positief, actief soms manisch met gevolg dat ik altijd mijn grenzen overging. Ik kon mezelf en liet mezelf niet remmen. Het is met name een middel tegen depressie, maar die had ik niet...ik had alleen hevige opvliegers. Het advies was in één keer te stoppen. Heb direct ontwenningsverschijnselen gekregen: misselijk, rillen, koud dan weer heet, als ik met mijn ogen draai komt de wereld er in slowmotion achter aan, het draaien van mijn ogen geeft geluid in mijn hoofd als schudden met zand in een bakje, emotioneel, kan niet tegen hard/hoog geluid en ga zo maar door. Wie herkent zich in het de 'positieve' bijwerkingen van Venlafaxine? En voor nu heel belangrijk wie herkend het afkicken hiervan en heeft tips voor me? Hoe lang duurt het? Bedankt!
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2327) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1379) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1211) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1157) - Verslavingsziekten
Sertraline (1131) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (946) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (912) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (822) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (764) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (654) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (640) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (631) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (629) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (617) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (594) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (586) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (540) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (485) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (480) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (469) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (460) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (427) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.