Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Mebhydroline dragees

5
meningen

Mebhydroline dragees

mebhydroline

geef je mening
Bij  HooikoortsX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Allergie (14 meningen)
Verkoudheid (1 mening)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Aerius (179 meningen)
Levocetirizine (168 meningen)
Cetirizine Tabletten (147 meningen)
Desloratadine (97 meningen)
Tavegil (78 meningen)
Toon alle...
1
5

Mebhydroline dragees

08-07-2013 | Vrouw | 39
mebhydroline
Hooikoorts
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik dit medicijn al zo lang als ik mij kan herinneren. Ook had ik altijd wel iets vooraad voor het volgend hooikoorst seizoen. Echter nu was alles op en deed ik een nieuwe bestelling. En wat blijkt niet meer verkrijgbaar!?? Ik lees al veel ervaringen van anderen en ik sluit mij daar volledig bij aan. ZOnder dit medicijn is het erg vervelend en minder leefbaar. Wane[lees meer...]er ik een aanval kreeg nam ik een pil soms 2 en 20m min later ging het weer goed. Ik had het niet benauwd en mijn hooikoorts bleef erg op de achtergrond. Nu heb ik het benauwd en moet naar mijn ventolin grijpen, daarnaast de hooikoort vooral op mijn ogen is heel erg altijd en nu niet meer weg te drukken. Mijn neus zit de hele tijd dicht en ga nog maar even door. Ik heb nu al 3 andere medicijnen geprobeerd maar slechte ervaringen mee. Ik ben aan het zoeken naar een ingang om alsnog ons medicijn ergens te kunnen vinden maar helaas nog geen resultaat. Ik hoop op Frankrijk daar hebben ze het nog wel maar ik weet niet of dit alleen op recept is. Het ministerie van VenW had als antwoord dat deze situatie niet gewenst is maar om economische redenen kan het inderdaad gewoon zo zijn dat een medicijn niet meer verkrijgbaar is. Wel zeggen ze dat er een goede vervanger moet zijn. Nou die is er dus niet want deze stof zit nergens anders in! Hoe kan het dan toch dat het niet meer in Nederland verkrijgbaar is!?
5

Mebhydroline dragees

17-06-2013 | Vrouw | 38
mebhydroline
Hooikoorts
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Dit medicijn gebruik ik in combinatie met andere hooikoorts medicijnen al jaren lang. Tot mijn schrik is het er niet meer en wordt het ook niet meer gemaakt sinds kort. Dit ik echt een groot probleem voor mij, net als voor veel andere mensen. naatst mijn vaste medicijn gebruikte ik deze op de momenten dat het echt niet meer ging met de jeuk, benauwdheid etc. Na 20 min name[lees meer...]n mijn klachten af en kon ik weer gewoon functioneren. Nu zit ik zonder en moet aan de ventolin voor de benauwdheid en al naar biten kijken geeft mij een hooikoortsaanval. De stof die juist zijn werk goed doet zit ook niet in andere medicijnen en dus is er geen oplossing. Ook kan ik het medicijn niet vinden in het buitenland, wie ook wie heeft een oplossing gevonden?
5

Mebhydroline dragees

13-06-2013 | Vrouw | 66
mebhydroline
Hooikoorts
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Sinds 1968 gebruik ik dit medicijn al, samen met Symbicort voor mijn astma. Als ik een aanval kreeg, nam ik een pil in en na 20 min. zakte het al af. Nu het medicijn uit de handel is genomen, heb ik al 6 verschillende soorten geprobeerd, waarvan 2 van die namaak Aerius. Volgens Agis werd de originele wel vergoed, maar de apotheek zegt van niet, dus gebeurt het niet., ondan[lees meer...]ks dat de dokter er om vroeg. Dat ik nu veel meer Symbicort gebruik, heeft niemand het over. Nu heb ik naar de internationale apotheek in Venlo gemaild, maar zij mogen het niet in voeren. Ten einde raad heb ik naar Bangladesh gemaild en daar krijg ik geen antwoord op. Kunnen jullie me helpen? Toen ik naar de apotheek ging voor een nieuwe Symbicort, kwam die ook uit het buitenland, aan de taal te zien uit het oosten Alvast bedankt D.
5

Mebhydroline dragees

07-04-2013 | Vrouw | 66
mebhydroline
Hooikoorts
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik kreeg toen ik 29 was last van heftige hooikoorts en kreeg Incidals voorgeschreven. Geweldig wat een verlichting. Deze werden later uit de handel genomen en kreeg diverse anderen middelen voorgeschreven, alleen die hielpen niet. Gelukkig hoorde ik van Mebhydroline en constateerde dat dat een andere naam was voor de Incidal. Ik was de hemel te rijk. Mijn beide zoons geb[lees meer...]ruiken ze ook voor de hooikoorts, evenals een vriend van mijn zoon die knettergek werd van de hooikoorts en al heel veel andere medicijnen had geslikt. Wij zijn diep ongelukkig nu de Mebhydroline uit de handel wordt genomen. Moeten we weer gaan expirimenteren met tabletten die niet werken. Economische redenen. Ja hoor ze zullen er wel niet te vet op kunnen verdienen, dus is de klant de dupe.
5

Mebhydroline dragees

07-04-2013 | Vrouw | 66
mebhydroline
Hooikoorts
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik dit middel al vanaf mijn 29ste, ik ben nu 66. Toen heette het Incidal. Heb al vaker andere middelen gehad, maar alleen op Mebhydroline(vervanger van de Incidal) reageer ik goed. Mijn beide zoons die ook last van hooikoorst en allergieën hebben slikken dit middel ook, net zoals een vriend vanmijn jongste zoon. Die had al van alles voorgeschreven gehad en was hee[lees meer...]l blij met Mebhydroline. Ook zij balen als een stekker dat het middel uit de handel genomen wordt. Waarom eigenlijk als het voor heel veel mensen een probaat middel is. Ik snap dat niet.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2323) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1356) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1209) - Cholesterol
Paroxetine (1193) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1154) - Verslavingsziekten
Sertraline (1099) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (941) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (909) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (816) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (761) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (640) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (633) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (627) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Furabid (625) - Antibiotica - urineweginfectie
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (614) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (590) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (584) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (578) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (529) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (479) - ADHD - psychostimulantia
Escitalopram (472) - Depressie - antidepressiva SSRI
Roaccutane (466) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (454) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Amlodipine (422) - Bloeddruk - calciumantagonisten

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.