Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Lorazepam

6
meningen

Lorazepam

lorazepam

geef je mening
Bij  DepressieX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Angst & paniekstoornis (59 meningen)
Angststoornis (37 meningen)
Slapeloosheid (30 meningen)
Overspannen/burn-out (12 meningen)
Onrust (7 meningen)
Epilepsie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1
1

Lorazepam

13-11-2023 | Vrouw | 22
lorazepam (1mg)
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heb voor langere periode 4 mg lorazepam per dag geslikt. Na 3 maanden merkte ik dat ik depressiever werd als ik de lorazepam in nam. Gelijk mee gestopt. Ik heb een vergelijkbare situatie van een kennis van mij meegemaakt. Zij werd ook depressiever van lorazepam. Wel op echt lange termijn.
2

Lorazepam

08-02-2020 | Man | 52
lorazepam (2,5mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het is een in slaper x steeds honger x rare mond smaak
1

Lorazepam

01-10-2018 | Vrouw | 77
lorazepam (1mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Verschrikkelijk... Mijn moeder veranderde van een levendige vrouw naar een kasplantje de heledag niet meer praten op de bank niet meer eten... Werkelijk een kastplantje... Meteen ermee gestopt.
1

Lorazepam

23-01-2018 | Vrouw | 40
lorazepam (1mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vanwege afbouw/ opbouw AD, na een slechte reactie op een goed helpende AD. De AD gaf Tachyphylaxis. Betekend dat de werking veranderde van de AD. Dit zorgde voor klachten die ik niet kon verklaren. De AD werd opgehoogd omdat niet duidelijk wat aan de hand was. Daar werd ik nog veeeeel zieker van en toen kreeg ik lorazepam. Iedere keer als ik de hulpverlening vroeg of ik ni[lees meer...]et moest stoppen met de lorazepam zeiden ze dat ik me niet zo veel zorgen moest maken en dat het geen kwaad kon en dat ik zo'n lage dosis had. Toen ik er eindelijk mee mocht stoppen waren we maanden verder. De afbouw ging helemaal niet en ik lag fysiek als een dood vogeltje bij mijn ouders op de bank. Ik heb de 6 maanden daarna als een kasplantje gefunctioneerd, met symptomen door mijn hele lichaam en psyche die met geen pen te beschrijven zijn. De HEL. Dikke afrader om ooit een benzo te nemen, maar als het echt moet, doe het dan zo kort mogelijk en zo laag mogelijk. Ik ben overgestapt naar Diazepam omdat de lorazepam afbouwen te moeilijk is door zijn korte werking. Mijn advies: neem het niet! Lees op internet wat je moet weten over benzo's voordat je het neemt.
5

Lorazepam

28-10-2015 | Vrouw | 46
lorazepam (1mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Van alle "pammen" de meest rustige en toch effectieve! Heerlijk rustig en toch functioneren.
4

Lorazepam

15-02-2013 | Man | 42
lorazepam
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik zit in een depressie in afwachting van hulp ggz maar dat laat weer op zich wachten. ik ben 30 jaar verslaaft geweest aan heroine, coke, methadon en alcohol en al het andere wat je maar kunt verzinnen. krijg nu lorasepam in afwachting oproep ggz. eindelijk clean 4 maand, maar zwaar deprie wacht nu al meer dan een week op hulp. ik heb duidelijk aangegeven dat ik het niet [lees meer...]meer trek waarom moet ik dan zo lang wachten? ik word rustig van de lorazepam maar dat duurt maar even , Als je om hulp schreeuwt, waarom laten ze je dan nog zo lang wachten? als er morgen geen post is, dan gooi ik me niet voor trein arme machinist maar ik stop er wel mee. wat een verrotte wereld leven we; mensen zo lang mogelijk in leven houden maar het dierenrijk aan hun lot over laten. ja ja we doen wel wat maar dat is nog geen druppel op een gloeiende plaat. ik vind dat wij maar een virus zijn die egoistisch te werk gaat op deze parel van een planeet. er is genoeg maar dat is nog niet genoeg altijd maar meer en beter willen ten koste van alles. we zouden een systeem moeten bedenken zodat we iedereen kunnen behagen zonder de natuur kapot te maken er is meer dan genoeg voor iedereen. maar nee we voeren oorlog tegen elkaar terwijl we samen voor een veel grotere uitdaging staan. samen staan we sterk afzonderlijk gaan we ons einde tegemoed. een kans of 65000000 jaar terug. het gaat niet om macht maar om verbroedering en elkaar respecteren en bijstaan. niemand heeft de juiste oplossing voor wat is juist of fout . geloof wat je voor juist houdt maar leg dat niemand op ,respect. ontwikkel samen tot een super mensheid waar na ons velen op kunnen doorborduren in plaats van vechten voor je enigzins andere levens opvatting kost alleen maar levens geld en vooral tijd want hoelang hebben we nog . indifidueel zijn we slim maar samen maken we er een rommel van. ik zie de wereld als een geheel iedereen gelijk op zoek naar perfectie. of niet niet dan . die perfectie komt sneller als we elkaar niet tegen werken. oke de ene zal daar sneller van profiteren als de andere maar uiteindelijk worden we er met zn alle beter van. geven en nemen. de burgers weten wel wat goed en slecht is maar die zakken vullers van een politiek lulos willen dit niet omdat ze dan overbodig zijn. zolang de werkende man werkt gaat het goed ,dan kan politiek er mee stoppen. andersom gaat alles naar ze kloten. revolutie wat mij betreft. moet dit even kwijt slaat waarschijnlijk nergens op maar ik heb het toch maar gezegt op een site over medicatie. (Red; wij adviseren u toch om svp nogmaals contact op te nemen met uw behandelend artsen en/ of apotheker. Ondanks dat u aangeeft dat al gedaan te hebben en een week moet afwachten; laat hen weten hoe u erover denkt en zij kunnen u begeleiden met uw gevoelens. Succes. Mvg, MijnMedicijn )
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1142) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (951) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (773) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (543) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.