medicijnen

geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Hoge bloeddruk (165 meningen)
Oedeem (6 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Bojan Nikolik (25-07-2015)

Invloed van genen op medicatie

Hoge bloeddruk is een belangrijke oorzaak van hart- en vaatziekten. Naast factoren als voeding en roken, wordt de bloeddruk voor een groot deel bepaald door erfelijke aanleg. Er zijn verschillende soorten medicijnen om de bloeddruk te verlagen. Vaak krijg je meer dan één soort voorgeschreven, dat werkt vaak beter en je hebt minder kans op bijwerkingen. Maar helaas houdt slechts een klein aantal patiënten met hypertensie de bloeddruk met geschikte medicamenteuze behandeling onder controle.

Een onderzoek naar verschillen in DNA kan dan als een hulpmiddel worden ingezet om tot een betere behandeling van de bloeddruk te komen.

mijnmedicijn.nl (22-07-2019)

28-05-2013 | Vrouw | 46
Inname- / gebruiksgemak
Ik slik dit nu 4 weken en ben dag en nacht duizelig.Huisarts zegt niet stoppen met innemen.Binnenkort ga ik naar de internist. Hopelijk geeft hij andere pillen.Mijn bloeddruk is na 4 weken nog steeds niet gezakt. Vreselijk die duizeligheid.

29-04-2013 | Vrouw | 60
Inname- / gebruiksgemak
Na jaren gebruik is bij mij het omslagpunt bereikt. Mijn bloeddruk was de laatste jaren geregeld 180/95. Ook met HCTh.(12,5 mg) Veel bloeddrukverlagers heb ik uitgeprobeerd maar de bijwerkingen.. pffff. Ik ben meer en meer gaan letten om vooral natriumbeperkt te eten en let hierbij altijd het natr-gehalte in produkten. Eet inmiddels veel (kalium in) fruit en beweeg heel ve[lees meer...]el (altijd al gedaan). Ik rook niet. Na 6 jaar gebruik is o.a. erge spierkramp er stilletjes ingeslopen met name in armen en benen en vooral klachten bij het (langdurig) zitten. Nooit lekker fit, duizelig- en hoofdpijnklachten. Veel plassen en onrustige nachten. Luchtwegklachten tot heel droge prikkelende neus slijmvliezen. Ik was er klaar mee. Maak deze week nog een afspraak met de huisarts om e.a. te overleggen en af te stemmen en of het op deze manier wel verantwoord is. Ik ga mij per dag beter voelen. Het bloed stroomt letterlijk weer door mijn lijf en het is net alsof mijn hoofd 'lostrekt'. Ik houd geen extra vocht vast en ben zelfs wat afgevallen. Ik voel me in het geheel ook rustiger. Kortom geen onprettig gevoel. Eerder een letterlijke verademing.

21-04-2013 | Vrouw | 56
Inname- / gebruiksgemak
De eerste week geen effect op bloeddruk, maar wel op plassen. Hoef ineens niet meer 3x per nacht veel te plassen maar veel meer verdeeld over de dag. De tweede week ging mijn bloeddruk als een speer naar beneden. Inmiddels de derde week achter de rug: bloeddruk daalt wat langzamer maar is nu prima, 110/75.

17-04-2013 | Vrouw | 59
Inname- / gebruiksgemak
Sinds een aantal jaren heb ik bij de eerste zonnestralen ernstige last van zonneallergie. Daarna moet ik heel langzaam en voorzichtig wennen aan de zon. En dan te bedenken dat ik altijd zeer snel bruin ben zonder me in te hoeven smeren. Ik denk dat het door de thiazide komt. Verder geen last van bijwerkingen, zelfs niet van opvallend meer plassen dan eerst.

11-04-2013 | Vrouw | 50
Inname- / gebruiksgemak
het is een prima medicijn en doet wat het beloofd, nu slik ik het niet voor mijn bloeddruk 55-90 maar om te voorkomen dat ik een maagbloeding zou kunnen krijgen en ik hou snel vocht vast. twee maanden geleden lag ik in het ziekenhuis vanwege 6 gebroken ribben, een gescheurde schouderspier en een gaatje in mijn long. ze vergaten mij dit medicijn te geven. na 2 weken was i[lees meer...]k 13 kg. aangekomen. eerst had ik het niet door omdat ik op mijn rug lag en zwaar onder de medicijnen zat gelukkig is dit er nu weer af. de enige bijwerking is inderdaad dat rennen naar het toilet en hopen dat je op tijd bent.

04-04-2013 | Vrouw | 48
Inname- / gebruiksgemak
Sinds een paar weken gestopt met dit medicijn omdat ik de bijwerkingen heel erg vond. Heel vele plassen, en heel vaak. Zoveel zelfs dat ik het regelmatig niet meer op kon houden en dus een verschoning nodig had. Dit vond ik heel erg. Zeker op het werk of als je een dag weg was. Verder ging de bloedruk er wel goed van naar beneden. Verder een bijwerking dat het kalium ge[lees meer...]halte vrij rap erg laag werd. Nu ben ik een paar weken gestopt. (ook om te kijken wat de boelddruk doet. In overleg met de arts). Als bijwerking op het stoppen kwam ik binnen 2 dagen 3,5 kg aan. Kreeg hartkloppingen, en was benauwd. Na overleg met de arts moest ik het even aanzien. Het zou binnen een week of 3 wel goed komen. Nu zijn we 4 weken verder en nog steeds zitten de kilos eraan. Het benauwde is wel minder. Is hier meer van belend? Kan er nl. op internet helemaal niets over vinden.

11-03-2013 | Vrouw | 59
Inname- / gebruiksgemak
Ik kreeg plaspillen, vanwege dikke enkels. Mijn bloeddruk is niet gemeten. Wel heb ik ooit een ernstige beschadiging aan mijn bloedvaten in het linkerbeen opgelopen, door een trombose in de buik.Zodoende houd ik kennelijk teveel vocht vast. Ik ben sinds het gebruik bang om flauw te vallen bij inspanning, voel me raar in mijn hoofd en heb oprispingen, zodra ik wat suiker n[lees meer...]uttig zakt het gevoel van flauwvallen weg, druk op mijn hoofd blijft en mijn conditie is laag.

04-03-2013 | Man | 64
Inname- / gebruiksgemak
Na enkele jaren kreeg ik last van jichtaanvallen en toenemende stijfheid in gewrichten van/in arm en mn. heup, knie, enkel en voet; vooral in de ochtend, traplopen ging daarom steeds moeilijker. Na stoppen met HClthiazide verdwenen deze klachten snel. Ook de jichtaanvallen verdwenen volledig. Raar, dat artsen bij onderzoek naar jicht en atrose etc. weinig of niet naar dit[lees meer...] middel leken te kijken. Eventuele stapeling (jarenlang gebruik) van HClthiazide en de concurrentie ervan met de urinezuuruitscheiding lijkt me provocerend voor jicht. Daar zou toch heel gericht door orthopeden en huisartsen op gescreend moeten worden lijkt me. Niet het blind voorschrijven van allopurinol oid, maar het vervangen van HClthiazide door een ander middel lijkt me dan eerder geindiceerd, als dat dan nog nodig mocht zijn.

26-02-2013 | Man | 70
Inname- / gebruiksgemak
In april 2012 was mijn bloeddruk te hoog en kreeg in Hydrochloortiazide. Mijn bloeddruk is na ca een week gezakt naar normale waarden en sindsdien slik ik 1 zo'n pilletje per dag. ik heb geen last van bijwerkingen, ook meer plassen na inname terwijl het toch vochtafdrijvend is

17-02-2013 | Man | 55
Inname- / gebruiksgemak
Ik kreeg hydrochloorthiazide voorgeschreven van mijn huisarts i.v.m. te hoge bloeddruk. Binnen enkele maanden kreeg ik jicht aan mijn voet. Zeer pijnlijk. Daarna nog een keer in mijn voet en toen een paar maal in mijn elleboog. Werd door vrienden erop gewezen (door eigen ervaring) dat het komt van dit medicijn. In overleg met de huisarts ander medicijn (Lisinopril) gekrege[lees meer...]n en de klachten verdwenen helemaal en de bloeddruk is perfect (120/80)

15-01-2013 | Vrouw | 75
Inname- / gebruiksgemak
Duizelig, uiterst sloom, kramp benen, veel op migraine lijkende hoofdpijn, ook eetlust is weg. Bloeddruk keurig maar de bijwerkingen beïnvloeden de kwaliteit van mijn leven negatief. Ik stop ermee

07-01-2013 | Man | 65
Ziekte van Bechterew
Inname- / gebruiksgemak
hydrochlort gebruik ik al enige jaren ,sinds kort ben ik aan mijn voet geopereerd en heb ik mijn hydrochlort gestopt vanwege entense jeuk. Jeuk aan benen en hoofdhuid en soms aan mijn scrotum.Na 2 weken weer begonnen en jeuk komt weer langzaam terug. Ga nu mijn huisarts raadplegen om hiervoor andere medicijn te krijgen

11-12-2012 | Man | 69
Inname- / gebruiksgemak
opeens bd van 199. Ben een oude man vlgs huisarts. Middel brengt bd terug tot 145 wat goed zou zijn. Heb deze winter last van koude handen en voeten. Ben laatst bij het spinnen duizelig geworden maar dat kan ook iets tijdelijks zijn. Plas tot 3x in de nacht. Zie geen echte reden ermee te stoppen. Bètablockers eerder gebruikt, maar gestopt omdat ik daardoor mezelf niet meer[lees meer...] was.

06-12-2012 | Man | 72
Inname- / gebruiksgemak
Na 3 weken nog steeds een bloeddruk van 190/100. Ga nu over op 25mg.op advies van de arts tot januari 2013.

06-11-2012 | Vrouw | 57
Inname- / gebruiksgemak
Na gebruik van een tablet. Na drie dagen effect. Uit het niet, instabiel ter been of je inderdaad dronken bent, de nacht eroop volgend veel plassen.bloeddruk laag. Bovendruk onder de 100, watten in het hoofd. Ga het niet meer gebruiken.

28-10-2012 | Vrouw | 71
Inname- / gebruiksgemak

Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2305) - Anticonceptie - overig
Champix (1152) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (902) - Depressie - antidepressiva overig
Thyrax Duotab (871) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Mirtazapine (615) - Depressie - antidepressiva overig
Roaccutane (457) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (448) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Escitalopram (433) - Depressie - antidepressiva SSRI
Dexamfetamine (421) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (420) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (417) - Pijn