Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

28
meningen

Atorvastatine

atorvastatine

Adviezen farmacogenetisch testen

G-standaard, KNMP, 01-07-2020

geef je mening
Bij  HartinfarctX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Hoog cholesterol (183 meningen)
Diabetes type 2 (8 meningen)
Angina pectoris (6 meningen)
Diabetes type 1 (5 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Atorvastatine en hoog cholesterol

 (29-04-2014)

Invloed van genen op medicatie

Statines zijn geïndiceerd voor de preventie van hart- en vaatziekten en behoren tot de meest voorgeschreven klassen van medicatie. Niet alle patiënten reageren echter gunstig op statines en sommige bereiken hun doelstellingen voor het verlagen van cholesterol niet. Bovendien ervaart een aanzienlijk aantal patiënten nadelige effecten.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan een mogelijkheid bieden voor de patiënt om samen met zijn behandelaar de mogelijke voordelen af te wegen tegen de mogelijke risico’s van een statine.

mijnmedicijn.nl (22-07-2019)

Cholesterolverlagers - nieuwe richtlijn

Statines worden ingezet om de waarde van het LDL (slechte cholesterol) onder de grenswaarde 2,5 te houden. Volgens de nieuwe richtlijn hart & vaatziekten (CVRM) moet de grenswaarde van het LDL nu naar 1,8. Een hogere dosis statine zal daar dan voor moeten gaan zorgen. Nu al hebben 1 op de 7 gebruikers last van bijwerkingen. Dit aantal zal dus toenemen, als een hogere dosering wordt voorgeschreven. Ook de aard van de bijwerkingen zullen heftiger zijn.

Om die reden is het sterk aan te bevelen om tegelijk de activiteit van het gen SLCO1B1 te laten testen om (meer) bijwerkingen te voorkomen. Het gen SLCO1B1 zorgt voor transport van de statine naar de lever, waar het medicijn wordt omgezet.

W Wessels - mijnmedicijn.nl (03-09-2019)

12
1

Atorvastatine

11-12-2015 | Man | 65
atorvastatine (20mg)
Hartinfarct
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
Advies aan alle medisch specialisten en huisartsen die (ook) geen perfect cholesterol gehalte hebben ( de mijne was 4.1). Probeer dit middel een half jaar en de kans is groot dat u dan allang gestopt bent. Hoop dat u dan ook geleerd hebt om dit medicijn pas als uiterste middel in te zetten (en in lage dosering). Binnen 4 maanden na gebruik van dit "medicijn" ben ik met g[lees meer...]rote spoed per ambulance weer opgenomen. Reden was pijn, moeite met ademhaling alsof iemand met alle kracht op de borst aan het drukken was. Onderzoeken leverden niets op en binnen 30 uur was ik weer thuis. Heb toen eens goed de mogelijke bijverschijnselen van atorvastatine gelezen en meteen gestopt met dit "wondermedicijn". Navraag in mijn directe omgeving leverden alleen negatieve ervaringen van gebruikers op. Voor mij nooit weer een cholesterol verlagend middel. Na 3 maanden nog steeds een drukkend gevoel op borst en buik maar ik ga me steeds beter voelen en kan alles doen wat ik wil doen.
2

Atorvastatine

05-05-2015 | Man | 53
atorvastatine (40mg)
Hartinfarct
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 4
Bijwerkingen sinds: Merk Pfizer vervangen door apotheker sindsdien pijn in beide schouders en knieën , biceps.
3

Atorvastatine

07-12-2014 | Man | 61
atorvastatine
Hartinfarct
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5
Gebruik Atorvastatine nu 11 weken; in eerste 4 weken geen bijverschijnselen gehad, maar vanaf de 6de week kreeg ik spierpijn in mijn rug. Vooral bij zitten (na 10 minuten), staan (na 5 minuten). Echt pijnlijke spierpijn. Zolang ik in beweging was, was er niets aan de hand. Puur uit gewoonte was ik gewend de medicatie altijd 's-ochtends in te nemen. Omdat ik merkte dat de s[lees meer...]pierpijn vanaf ± 11.00 uur 's-ochtends voelbaar werd, ben ik gaan switchen naar inname 's-avonds, zo laat mogelijk. Resultaat: binnen 1 week spierpijn vrijwel weg ! Ik werk zelf in de zorg en ik sprak laatst een verpleegkundige die in het ziekenhuis werkzaam was: zij gaven hun patiënten vastatines standaard ALTIJD 's-avonds, juist met de bedoeling spierpijn overdag te voorkomen c.q. te verminderen. Uit de bijsluiter blijkt dat dit geen enkel probleem is, mits je de medicatie altijd op hetzelfde moment van de dag inneemt. Voor de mensen die écht niet zonder kunnen: doe er je voordeel mee en probeer het gewoon.
1

Atorvastatine

25-11-2014 | Man | 45
atorvastatine
Hartinfarct
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 2
Na diverse hartinfarcten te hebben gehad en daarna geopereerd te zijn met bypassen, werd ik aan de medicijnen gezet, atorvastatine en bloeddrukverlagers. Verzwakt en wat onzeker pak je de draad weer op, ik kreeg daarbij last van een duizelig gevoel vooral als ik met mijn hoofd naar beneden boog om iets van de grond te rapen bijvoorbeeld, zo heftig dat ik het gevoel had te[lees meer...] kunnen instorten, ik kreeg last van wazig zien,ik kreeg voor het eerst in mijn leven last van een pijnlijke knie,spierpijn, benauwdheid op de borst, en de druppel die de emmer deed overlopen was dat mijn libido ook achteruitging. Kreeg van de cardioloog te horen dat de libido teruggang niet aan de medicijnen kon liggen en daar geloofde ik eigenlijk geen biet van, dus thuis de bijsluiters van de medicijnen maar weer eens grondig doorgenomen en daar stond bij al deze medicijnen dat ze libido problemen kunnen geven, wat toch duidelijk in tegenspraak is met wat de geleerde en naar mijn mening intelligente cardioloog zei, vervolgens het internet op en kijken bij atorvastatine, nou en dan kom je er al snel achter dat de kwalen die je hebt direct betrekking hebben op het giftige statine dat jezelf gebruikt, vervolgens stuitte ik op afleveringen van radar uit 2007 en 2008 aangaande statines, waaruit de macht van de farmacie blijkt en dat er 70 cardiologen zich wereldwijd verenigd hebben om stelling te nemen tegen de farmacie die het voor elkaar heeft gekregen om statines voorgeschreven te krijgen aan mensen die niet ziek zijn maar een te hoog chlorestorol hebben. De Schotse dokter Malcolm Kendrick toont met filmpjes en in zijn boeken aan dat de levensverwachting van mensen met een hoog chlorestorol beter is dan die van mensen met een lage. Ben nu 3 weken geleden gestopt met de statine en mijn kwalen zijn weg, ik voel me weer uiterst vitaal, wandelen word ik niet meer moe van, neem nu supplementen om de schade die de statine heeft aangericht weer op te vijzelen, Q10, Magnesium, L Anginine, vitamine C en D. Mijn libido gaat de goede kant op, ga dat nog verder verbeteren met Jodium,Zink en Spirulina.
5

Atorvastatine

21-10-2014 | Man | 60
atorvastatine
Hartinfarct
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
Na mijn infarct in 2006 door de cardioloog van het O.L.V.G. Amsterdam op dit middel gezet. Ondanks de hoge dosis geen enkele bijwerking en mijn cholesterol is een nette 4.1
5

Atorvastatine

22-09-2014 | Man | 64
atorvastatine
Hartinfarct
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
ik heb op 14 febr 2013 een hart stilstand gekregen en ben gereanimeerd en in het ziekenhuis 3 stens in het hart gekregen waarvan een in in de kransslagader ik gebruik nu bloed verdunners en selokeen 25mg ik heb er ook een cloresterol verlager bij atorvastine mylan 40mg en dat doet bevald mij prima ! tot nu toe 22 sept 2014
1

Atorvastatine

23-05-2014 | Vrouw | 61
atorvastatine
Hartinfarct
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 4
Sinds 2006 slik ik vastatines. Heb simvastatine, rosuvastatine en crestor gehad. Sinds begin dit jaar atorvastatine van Mylan. Bij laatste controle beslistte de cardioloog dat ik Atorvastatine van Pfizer moest gaan gebruiken. Dit slik ik sinds 5 mei, 80 mg gram per dag. Heb de laatste tijd pijn onder in mijn rug en ik ben dood en dood op. Ik werk iedere dag 8 uur en als i[lees meer...]k thuis kom ben ik helemaal kapot. Het lijkt wel of ik krachteloos ben geworden. Ik ben een vrouw van 61 jaar en sleep me, vooral deze week, naar het werk toe. Heb mijn sport ook al 3 keer afgezegd. Geen puf meer! Is er iemand bekend met deze vermoeidheidsverschijnselen eventueel veroorzaakt door Atorvastatine?
2

Atorvastatine

11-02-2014 | Man | 65
atorvastatine
Hartinfarct
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 4
ben gestopt met dit medicijn van wegen allerlei klachten,gebruik nu rode gist rijst werkt perfect
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2186) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1156) - Cholesterol
Champix (1095) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1053) - Depressie - antidepressiva SSRI
Citalopram (1042) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (856) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (853) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (819) - Pijn - morfine-achtigen
Venlafaxine (814) - Depressie - antidepressiva overig
Omeprazol (740) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (698) - Epilepsie
Metoprolol (668) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (639) - Depressie - antidepressiva overig
Metformine (554) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (549) - Anticonceptie - eenfase
Seroquel (542) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (538) - Depressie - antidepressiva TCA
Mirtazapine (535) - Depressie - antidepressiva overig
Amoxicilline (503) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Lexapro (489) - Depressie - antidepressiva SSRI
Wellbutrin XR (477) - Verslavingsziekten
Concerta (455) - ADHD - psychostimulantia
Implanon (hormoonimplantaat) (448) - Anticonceptie - overig
Furabid (420) - Antibiotica - urineweginfectie
Roaccutane (412) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (404) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Diclofenac (396) - Pijn
Crestor (389) - Cholesterol
Euthyrox (388) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Ritalin (384) - ADHD - psychostimulantia

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.