Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

45
meningen

Simvastatine

simvastatine

Adviezen farmacogenetisch testen

G-standaard, KNMP, 01-01-2022

geef je mening
Bij  BeroerteX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Hoog cholesterol (738 meningen)
Diabetes type 2 (53 meningen)
Diabetes type 1 (15 meningen)
Diabetes type 3 (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Cholesterolverlagers - nieuwe richtlijn

Statines worden ingezet om de waarde van het LDL (slechte cholesterol) onder de grenswaarde 2,5 te houden. Volgens de nieuwe richtlijn hart & vaatziekten (CVRM) moet de grenswaarde van het LDL nu naar 1,8. Een hogere dosis statine zal daar dan voor moeten gaan zorgen. Nu al hebben 1 op de 7 gebruikers last van bijwerkingen. Dit aantal zal dus toenemen, als een hogere dosering wordt voorgeschreven. Ook de aard van de bijwerkingen zullen heftiger zijn.

Om die reden is het sterk aan te bevelen om tegelijk de activiteit van het gen SLCO1B1 te laten testen om (meer) bijwerkingen te voorkomen. Het gen SLCO1B1 zorgt voor transport van de statine naar de lever, waar het medicijn wordt omgezet.

W Wessels - mijnmedicijn.nl (03-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Statines zijn geïndiceerd voor de preventie van hart- en vaatziekten en behoren tot de meest voorgeschreven klassen van medicatie. Niet alle patiënten reageren echter gunstig op statines en sommige bereiken hun doelstellingen voor het verlagen van cholesterol niet. Bovendien ervaart een aanzienlijk aantal patiënten nadelige effecten.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan een mogelijkheid bieden voor de patiënt om samen met zijn behandelaar de mogelijke voordelen af te wegen tegen de mogelijke risico’s van een statine.

mijnmedicijn.nl (22-07-2019)

12
2

Simvastatine

04-08-2016 | Vrouw | 52
simvastatine (40mg)
Beroerte
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben er mee gestopt ivm alle bij werkingen, zoals spierpijn, huiduitslag en slapeloosheid.
1

Simvastatine

29-06-2016 | Man | 52
simvastatine (40mg)
TIA
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na 3,5 jaar dit medicijn genomen te hebben (reden TIA), om cholesterol te verlagen kreeg ik aanvankelijk allerlei bijwerkingen, en heeft het even geduurd voor ik de juiste medicatie had.Op enkele lichte bijwerking na waar ik mee moest leren leven dacht ik eindelijk een einde aan het sleutelen van een juiste gecombineerde medicijnen kwam. Echter nu na 3,5 jaar kreeg ik ste[lees meer...]eds meer kwaaltjes, waar ik geen antwoord op had, en kennelijk de huisarts en specialisten ook niet, terwijl ik mijn kwalen goed beschreef,kwam niet op het idee om de bijwerkingen van Simvastatine Sandoz 40 mg eens na te kijken. Zelf had ik dit al achter me gelaten,had genoeg gesleuteld en de kwalen kwamen na verloop van tijd ook niet allemaal tegelijk,dacht ligt aan mijn leeftijd ouder worden lichamelijke beweging was ook minder geworden, juist door de niet wetende bijwerkingen. Uiteindelijk gaf mijn bedrijfsarts mij de tip nadat ik hem had uitgelegd wat mijn kwalen waren,om de Simvastatine Sandoz 40mg eens na te lezen op mogelijke bijwerkingen. Heb dit gelijk dezelfde dag nog gedaan, en kwam tot mijn verbijstering erachter dat al mijn klachten te maken hadden, met de Simvastatine Sandoz 40mg. Ben geen ziekmaker en ga dus ook niet googlen, (kan ook ziek maken!!!) maar in dit geval ben ik blij dat ik dit gedaan heb, kijk maar eens naar ervaringen van mensen die ook de Simvastatine gebruikt hebben , kan u vertellen deze hebben zelfde klachten gehad en zijn gestopt met het gebruik van dit medicijn. Ben gestopt met dit medicijn, en geloof me na 4 dagen ging het al bergopwaarts, en na 2 weken heb ik geen klachten meer. Ga over naar gezonder eten en natuurlijke producten om het cholesterol op een goed pijl te houden. Mijn ervaring met Simvastatine Sandoz 40 mg.
1

Simvastatine

15-06-2016 | Man | 52
simvastatine (40mg)
TIA
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na een Tia in 2013 simvastatine sandoz 40 mg voorgeschreven. In de loop van de jaren tot heden juni 2016 verschillende malen last gehad van diverse bijwerkingen door Simvastatine sandoz 40. Diverse onderzoeken gehad van longen nieren en blaas en darm, die allen geen nagatieve uitslag hadden. Mocht je last hebben van de volgende klachten zoals, spierpijn, spierkramp,verkram[lees meer...]ping bij geslachtverkeer, onderbuik pijn gepaard met rugklachten, roodheid, vergeetachtig, netteligheid bij geslachtorgaan ,misselijkheid, schouder en nek pijn. Nou dan zou je er goed aan doen om de bijwerkingen Van Simvastatine eens na te gaan. Al de hierboven genoemde bijwerkingen hebben betrekking op mijn klachten. Door alle bijwerkingen in beginstadium en afstemming ben je blij als je uiteindelijk een draagbare combinatie hebt. Kleine kwaaltjes kun je mee leven denk je, echter na verstrijken van de jaren worden kleine kwaaltjes steeds grotere kwalen. Wie denkt er nog aan om eens in de bijwerkingen van simvastatine sandoz te kijken, als geen arts je hierop attendeert bij bezoek na allerlei kwaaltjes. Bij toeval bij bedrijfsarts hierover gesproken, wat de oorzaak kan zijn. Tip gekregen om de mogelijke bijwerkingen eens na te gaan van de simvastatine. Nou dat is schrikken, alle kwaaltjes waar ik mee kamp, staan hier vermeld. Ben momenteel gestopt met gebruik van de simvastatine sandoz 40mg. Ga op zoek naar een ander middel voor cholesterol te verlagen. Hopende dat iemand hiermee geholpen kan worden? gr Hwm
1

Simvastatine

25-05-2016 | Man | 71
simvastatine (40mg)
Hersenbloeding
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
ik ben een man van 71 jaar, (en geen zeurkous), en heb op 1 mei 2009 een c.v.a. gehad en ben rechtzijdig verlamd. Al deze tijd heb ik Simvastatine van de neuroloog voorgeschreven gekregen. Evenals Persantin bloedverdunners en bloeddrukverlagers en plaspillen. Al gauw kreeg ik last van spierkrampen in mijn onderrug en beide benen. Daarna trad een slechte nierwerking op en[lees meer...] plaste ik troebel of had ik wisselend donkere urine. Ik geloofde de doktoren dat ik Simvastatine nodig had en deed er het zwijgen toe. Na een gesprek met mijn huisdokter en een omschrijving van de klachten ben ik in overleg met haar gestopt met de Simvastatine. Ik eet normaal en houd mij aan de schijf van vijf er is geen sprake van cholesterol toename. Momenteel nemen de spierpijn klachten af.
1

Simvastatine

26-04-2016 | Man | 62
simvastatine (40mg)
Beroerte
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Heftige pijn en stijfheid van spieren in schouder, bovenarm, onderarm, flank, heupen, bovenbeen, onderbeen, voet - vnl. links & enigszins aan rechterzijde. Na ruim 5 weken gebruik van 40 mg per dag (n.a.v. klein herseninfarct zonder enige vorm van uitval) nu bijna 2 weken geleden gestopt i.o.m. huisarts en CVA-poli ziekenhuis. ellende van pijn en belemmeringen openbaarde z[lees meer...]ich al op 2e dag van toedienen/slikken, reageerde in het recente verleden (2007) ook al averechts op (lichtere dosis van 10 of 20 mg?) pravastatine dat eveneens vnl. aan linkerzijde ellende van spierpijnen & - stijfheid veroorzaakte. Toentertijd ook gestopt i.o.m. huisarts.
1

Simvastatine

04-01-2016 | Man | 53
simvastatine (40mg)
Beroerte
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik slik vanaf 24 okt 2011 deze troep, ik heb slapeloze nachten (4 á 5 uur) en in de ochtend niet uit me bed te rammen en het lijkt wel alsof ik door een stoomtrein overreden ben. Mijn enkels en beenspieren zijn verkrampt in de ochtend, het lijkt net of ik een marathon heb gelopen. Ik ben in december een specialist tegen gekomen en deze adviseerde mij om Co-enzym Q10 met Ro[lees meer...]de Gist Rijstpillen te nemen i.p.v. Simvastatine. Ik ben per 1 januari 2016 begonnen en ga dit een half jaar slikken, dan laat ik me bloed weer nakijken en als deze in mijn voordeel uitkomt dan ga ik dit zeker vermelden aan jullie.
1

Simvastatine

25-12-2015 | Vrouw | 54
simvastatine (10mg)
Beroerte
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik sinds 3 maanden simvastine, ik kom per ongeluk op deze site en lees de problemen van dit medicijn en ik word echt wakker. Ik was een vitale vrouw die bergen verzette. Na mijn herseninfarct kreeg ik deze troep, ik moest stoppen met de pil en kreeg veel medicijnen oa simvastine, ik lijk nu een oude vrouw die is overreden door een tractor, elke dag overal spierpijn, n[lees meer...]ek, rug etc en erg moe, na deze verhalen stop ik met de medicatie. Over 3 mnd vertel ik jullie hoe het gaat 💋💋
1

Simvastatine

05-11-2015 | Man | 73
simvastatine (20mg)
TIA
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Sinds ik simvastatine gebruik, heb ik erg veel last van mijn gewrichten, knieen, scheenbeen, schouders. Ik ben toen overgegaan op atorvastatine 20 mg. Maar de klachten bleven. Ben toen de pil gaan breken en gebruik nu al 6 maanden 10 mg. Maar geen verbetering.
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2319) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1341) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1207) - Cholesterol
Paroxetine (1181) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1154) - Verslavingsziekten
Sertraline (1080) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (931) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (905) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (873) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (809) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (761) - Epilepsie
Metoprolol (758) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (636) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (626) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (623) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Furabid (617) - Antibiotica - urineweginfectie
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (610) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (589) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (582) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (574) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (525) - Anticonceptie - overig
Lexapro (506) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (479) - ADHD - psychostimulantia
Escitalopram (465) - Depressie - antidepressiva SSRI
Roaccutane (463) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (452) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (425) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (421) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (419) - Pijn

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.