Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

2
meningen

Cymbalta

duloxetine

geef je mening
Bij  ADHDX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (139 meningen)
Zenuwpijn (48 meningen)
Angststoornis (26 meningen)
Angst & paniekstoornis (18 meningen)
Chronische depressie (9 meningen)
Psychische klachten (1 mening)
Postnatale depressie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Duloxetine (Cymbalta)

Bojan Nikolik (09-05-2015)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
4

Cymbalta

14-07-2015 | Vrouw | 39
duloxetine (60mg)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Het haalt de toppen van mijn hyper (downs en ups) er mee af, maar viel me niet afgevlakt. Helpt niet tegen overige adhd klachten.
5

Cymbalta

16-12-2011 | Man | 36
duloxetine
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb PDD-NOS en ADD . En Reaktieve Depressies . Ik ben supertevreden over de Cymbalta . Ik neem s'morgens 2 maal 30 mg Cymbalta . Ik heb veel last van mijn pdd-nos. Ik gebruik sinds kort de Cymbalta en ik voel me heerlijk rustig en relaxt . Alle spanning is weg en ik kan me veel beter concentreren . Ook Filter ik geluiden etc. beter. Mijn stemming is normaal . Ik ben [lees meer...]vriendelijker . Mensen reageren vriendelijker naar mij . De frons in mijn voorhoofd is helemaal weg , Mooie bijkomstigheid is dat ik geen pijn in mijn rug meer heb . Ik ben minder angstig en agressie is weg . Ik breng weer structuur aan in mijn leven . Opruimklusjes gaat me makkelijker . Ik heb weer zin in eenvoudige leuke dingen . Kortom Cymbalta is voor mij een groot succes. Nu VOLHOUDEN ! Want ik ben geneigd te stoppen als ik me beter voel . Ik ben meer voor natuurlijke middelen zoals Rhodiola wat me ook helpt maar helaas voor mij niet genoeg. Ik hoop echt dat Cymbalta volledig vergoed gaat worden in 2012 . Ik ben bang van niet . Dat zou heel erg zijn want ik kan het absoluut niet zelf betalen en vanwege schulden ook geen bijbetaling . Maar voor nu = ik ben heel blij met de Cymbalta . Ik heb eerder Concerta gehad en ik werd er wel rustiger van , maar het versterkte mijn angst wat hoort bij PDD-NOS . Ook werd ik achterdochtig van Concerta . Ritalin en Dexamfetamine ook zo . Andere antidepressiva = SSRI's geven teveel bijwerkingen . Efexor hielp ook goed. Maar werd ik veel dikker van. Van Cymbalta werd ik toen ik het vorig jaar gebruikte niet dik . Het heeft bij mij geen invloed op mijn gewicht. In het begin heb ik wat slaapproblemen met Cymbalta . Dus krijg ik 50 mg Trazolan om te slapen . Prima combi. Het enige is dat ik onmiddelijk moet stoppen met roken want ik heb gelezen dat roken invloed heeft op Cymbalta . Dat is een mooie stok achter de deur om morgen te stoppen met roken ! Ik heb vorig jaar weleens alcohol gedronken naast Cymbalta en dat is gevaarlijk !!!! Niet doen !!! Ik drink gelukkig helemaal geen alcohol meer. Ik denk dat Cymbalta ook op noradrenaline en dopamine werkt . Ja ik weet er wat van dat komt omdat ik zelf in de Psychiatrie heb gewerkt . EN ik lees bij . Ook over medicatie soms omdat ik mondig wil zijn tov de Psychiater die naar mijn mening veels te weinig weet van antidepressiva . Daarvoor kan je het beste een gesprek met de Apotheker aanvragen . Wat ook fijn is dat ik weer een boek kan lezen . Ik kan me beter concentreren en die Rust in mijn kop en beter stemming . Heerlijk ! Ik hoop echt dat mijn Cymbalta vergoed wordt in 2012. Ik heb pdd-nos en add en reaktieve depressie en ik ben nu helemaal gestabiliseerd . Er is door Cymbalta nu ruimte om wat moois en leuks van mijn leven te maken . Ik ben supertevreden over Cymbalta .
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2317) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1341) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1207) - Cholesterol
Paroxetine (1181) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1154) - Verslavingsziekten
Sertraline (1079) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (929) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (905) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (873) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (807) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (760) - Epilepsie
Metoprolol (758) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (635) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (626) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (622) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Furabid (617) - Antibiotica - urineweginfectie
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (609) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (589) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (582) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (573) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (525) - Anticonceptie - overig
Lexapro (506) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (479) - ADHD - psychostimulantia
Escitalopram (465) - Depressie - antidepressiva SSRI
Roaccutane (463) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (451) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (424) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (421) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (419) - Pijn

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.