Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Cymbalta

1
mening

Cymbalta

duloxetine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (140 meningen)
Zenuwpijn (48 meningen)
Angststoornis (26 meningen)
Angst & paniekstoornis (18 meningen)
Chronische depressie (9 meningen)
Psychische klachten (1 mening)
Postnatale depressie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Duloxetine (Cymbalta)

Bojan Nikolik (09-05-2015)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
2

Cymbalta

22-08-2012 | Vrouw | 51
duloxetine
Spanningshoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Zie mijn berichtje op de site van 22 augustus 2012. (Red; we hebben tekst uit het bedoelde bericht hieronder toegevoegd, want anders lastig terug te vinden voor andere bezoekers, mvg MijnMedicijn) Lieve Mensen, Ik ben hier nieuw op deze site en wil u vertellen dat ik sinds gisteren 21-8-12) ben begonnen met Sertraline. Hiervoor heb ik 3 maanden Cymbalta geslikt maar heb a[lees meer...]lleen maar de bijwerkingen gehad en het heeft niet geholpen. Nadat ik vanaf 1 capsule ging meerderen werden mijn klachten alleen maar erger. Nu moest ik van mijn Psych over op Sertraline. Ik heb 20 jaar Seroxat geslikt en dat heeft mij wel uit mijn depressie gehaald voor een groot deel maar mijn klacht "spanningshoofdpijn" verminderde niet. Als ik echter bij mijn huisarts te raden ging, tijdens het gebruik van Seroxat, zei hij, ik kan je niet helpen en als je op een andere AD overgaat, moet je eerst weer afbouwen met Seroxat en zie dat niet zitten. Nou heb ik dus jaren lang Seroxat voor niets geslikt want dat middel deed jarenlang helemaal niets meer. Werd weer depri door mijn ernstige spanningshoofdpijn ja dag in dag uit hoofdpijn en daar werd ik dan natuurlijk weer heel somber van. Sinds kort loop ik bij ALtrecht en voor mijn medicatie wordt ik begeleid door een Psychiater. En nu sta ik dus op de Sertraline 1 maal daags 25 mg. Ik heb nu een heel naar hoofd en erge bloedstuwingen in mijn hoofd. Nu denk ik zelf dat de dosis van 25 mg Sertraline te laag is, want toen ik nog op een 1/4 Seroxat zat kreeg ik ook die stuwingen en moest direkt met Cymbalta beginnen en bij die 1/4 Seroxat nemen. Ik zou heel graag reakties krijgen van mensen die ervaring hebben met Sertraline en bv ook overgestapt zijn van de ene op de andere depressiva en of ze ook dergelijke klachten hadden. Een droge mond of een beetje misselijkheid dat vind ik niet erg, maar die bloedstuwingen in mijn hoofd dat is erg. Ik heb geen effect even aangeklikt omdat ik net ben begonnen natuurlijk! Moet het helemaal afwachten! Liefs, Brunette
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1142) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (951) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (773) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (543) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.