Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

34
meningen

Cymbalta

duloxetine

geef je mening
Bij  ZenuwpijnX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (139 meningen)
Angststoornis (24 meningen)
Angst & paniekstoornis (18 meningen)
Chronische depressie (7 meningen)
Postnatale depressie (1 mening)
Psychische klachten (0 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Duloxetine (Cymbalta)

Bojan Nikolik (09-05-2015)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry 2019, 18 (3) (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

12
3

Cymbalta

27-05-2018 | Vrouw | 26
duloxetine (30mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik gebruik 30 mg cymbalta voor zenuwpijn in het bekkengebied (nervus pudendus). Ik ben nu iets langer dan een week bezig. Qua werking kan ik het nog niet heel goed inschatten. Ik heb wat vervelende bijwerkingen gehad zoals, slaperigheid, veel geeuwen, misselijk en minder eetlust. Iets wat ik wel erg vervelend vind is dat ik heel moeilijk kan plassen. Als ik ga dan komt het[lees meer...] heel moeilijk of helemaal niet op gang. Hebben anderen hier ook last van en kan dit gevaarlijk zijn? Ik vind dit een erg vervelende bijwerking.
4

Cymbalta

23-02-2021 | Vrouw | 30
duloxetine (60mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 4
Hallo, Ik ben een vrouw van 30j. En heb Cymbalta voorgeschreven gekregen, na een burnout en zenuwpijnen te hebben. Ik neem nu bijna een half jaar Cymbalta. En werk ook niet sins dien. Na een Half jaar thuis te zijn en te recuperen, de pijnen die weg zijn. Ben ik klaar om te stoppen met Cymbalta. Ik neem 60mg per dag. Iemand die me kan helpen hoe je er best mee stopt? [lees meer...]Van mijn arts mag ik niet zomaar stoppen en moet ik afbouwen. Liefst zou ik in 1 keer willen afbouwen..
5

Cymbalta

20-08-2016 | Vrouw | 30
duloxetine (30mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Na CMV-infectie hevige zenuwpijnen over mijn gehele lichaam. De minste belachelijke inspanning bv. een zakje appels dragen gaf pijn. Na 4 maanden goed rusten, fysio, ... was het nog niets beter. Uiteindelijk door specialist inzake neuropathische pijn Cymbalta 30mg voorgeschreven gekregen. De eerste drie weken inderdaad veel bijwerkingen, ookal had ik er nog iets bij gekreg[lees meer...]en om deze bijwerkingen tegen te gaan: misselijk, duizelig, enorm vermoeid, ... Maar wel minder pijn. Na drie weken waren de bij-effecten zo goed als verdwenen. Ik neem het medicijn nu 2,5 jaar en heb geen pijn meer - zalig! Ik heb het echter eenmaal proberen afbouwen, zeer geleidelijk, maar na enkele dagen tot een week opnieuw dezelfde pijnklachten. Ik hoop ooit te kunnen stoppen, zeker tijdens mijn zwangerschap wil ik zonder het medicijn zijn. Maar heeft me wel heel goed geholpen, zonder veel bijwerkingen.
4

Cymbalta

28-06-2019 | Vrouw | 35
duloxetine (30mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 5
Zoals aangegeven, geef het medicijn tijd! In begin zijn het verschrikkelijke bijwerkingen maar dat verbetert echt! Het medicijn helpt mij erg goed, aanzienlijk minder pijn en weer veel meer energie (CVS), ben van hele dagen slapen gegaan naar terug kunnen werken. Al paar keer geprobeerd te stoppen maar merk dan snel dat pijn meteen weer erger wordt en vermoeidheid evene[lees meer...]ens. Ben er dus helaas wat afhankelijk van... Afhankelijk valt niet te verwarren met verslavend, ik vergeet het soms ook wel een dag of twee. Dus ja, is niet dat ik er naar snak. :)
3

Cymbalta

23-06-2013 | Vrouw | 35
duloxetine
Zenuwpijn
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
Slik dit nu ca.4 weken tegen zenuwpijn in mijn been en voet. De eerste 10 dagen was ik erg duizelig , oorsuizen en misselijk. Bij mij hielp het wel om de pil voor het slapen gaan in te nemen, dan had ik van de ergste duizeligheid geen last. Tegen de zenuwpijn helpt het goed, heerlijk. Alleen heb al vanaf het begin last van mijn darmen (diarree) wat alleen maar erger word[lees meer...]t. Hierdoor ook gewichtsverlies. Nu wordt het me toch een beetje te heftig dus overweeg ik op andere pillen over te stappen.
2

Cymbalta

10-09-2014 | Vrouw | 36
duloxetine (30mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
In 2013 begonnen met het slikken van Cymbalta voor de pijn in mijn rug dat uitstraalde naar mijn benen. Ik begon met 30 mg en ging na 2 maanden naar 60 mg omdat ik niet echt verschil merkte. Uiteindelijk meer dan een jaar Cymbalta genomen maar de pijn werd niet minder. En volgens de neuroloog van de Bergman kliniek zou de pijn verdwijnen en zou ik alles weer kunnen doen. H[lees meer...]elaas... Had niet veel last van bijwerkingen maar werd wel zwaarder en dat is niet echt goed bij rugproblemen. Nu 2 maanden gestopt en de pijn is nog steeds hetzelfde maar ik voel me mentaal veel lekkerder. Wel jammer dat ik een stapel Cymbalta over heb waar ik niks mee kan en waar ik voor heb moeten betalen. Weet iemand of ik die ergens kan inleveren waar ze het medicijn niet weggooien?
5

Cymbalta

06-08-2014 | Vrouw | 36
duloxetine
Zenuwpijn
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 4
In 2002 geopereerd aan scoliose/kyfose en daarbij ernstige complicaties gekregen. Uiteindelijk een maand op de IC gelegen. Dat is niet echt bevorderlijk voor het herstel. Uiteindelijk met veel meer pijn het ziekenhuis uitgekomen dan dat ik er in ging. Na 5 jaar kreeg ik van de een op andere dag nog veel en veel meer pijn. Ik ben het pijnbehandelingscircuit ingegaan en heb [lees meer...]van alles geprobeerd; epidurale injecties, Tens, dichtbranden van zenuwen...niets leek te helpen. Uiteindelijk bleek van alle behandelingen het toedienen van medicatie nog het best te werken. Van morfinedrank naar morfinepleisters gegaan en van alles erbij geprobeerd. Uiteindelijk bleek lyrica het beste te helpen, als was het lang niet voldoende. Met de pijnarts bleef ik zoeken naar een middel dat de pijn dragelijk voor me zou kunnen maken. Ik was 30 jaar en te jong om achter de geraniums te verdwijnen. Toch werd de pijn zo heftig dat ik niet meer kon werken. Dat brak mijn hart; ik vond dat verschrikkelijk. Vorig jaar mei (2013) ging ik opnieuw naar de pijnarts. Ik was zo ongeveer wel uitbehandeld. Er was nog 1 middel wat ik kon proberen. Een vrij nieuw middel waar ze goede resultaten mee maakte. Maar ik had er niet zo veel vertrouwen in. Het is een geluk als een medicijn gaat werken...het is maar net waar de pijn zit en wat voor soort pijn je hebt. Maar ik pakte het middel toch met beide handen aan. Als je zoveel pijn hebt probeer je alles. Het medicijn heette Cymbalta en ik ging het naast mijn dosis Lyrica (300mg) en de morinepleisters (100mcg) gebruiken. De eerste dagen kreeg ik hele erge spierkrampen in mijn lijf en met name in mijn nek en bovenarmen. Mijn moeder vond dat maar niks en wilde het liefst dat ik direct zou stoppen met Cymbalta. Maar ik wist, door het lezen van de bijsluiter, dat dit erbij kon horen. In de weken daarna kreeg ik heel veel last van bijwerkingen slecht kunnen plassen, darmen die heel langzaam gaan werken, veel dorst, veel zweten, heel realistische dromen (geen nachtmerries, maar je hebt sóchtends wel het gevoel dat je allerlei avonturen hebt beleefd), duizeligheid en een enorme sufheid. Maar ondanks alle vervelende bijwerkingen ben ik toch maar blijven slikken. En na anderhalve maand, toen ik de moed bijna begon op te geven, merkte ik dat ik wat minder pijn kreeg. En de weken daarna ging het middel in combinatie met mijn andere medicijnen steeds beter werken. Ik kon weer wat dingen oppakken en ik kon ze ook weer langer volhouden. Ik begon weer met medische fitness en omdat ik de revalidatietrajecten die ik heb gehad altijd veels te soft vond (komt misschien omdat ik altijd heel fanatiek en competatief heb gesport). Ik wilde wel pijn lijden als ik weet dat ik daar beter van wordt. Daarnaast heb ik altijd uitdagingen nodig om verder te komen in het leven. Als niemand in mijn uitdaging gelooft, ga ik er juist voor 100% voor. Al is het alleen al maar te laten zien dat ik me echt niet aanstel en dat ik, wanneer ik zeg dat ik heel veel pijn heb, dat ook echt waar is. En dat dingen niet meer lukken omdat ik niet wil of geen doorzettingsvermogen. Dus toen het dankzij de Cymbalta beter ging heb ik in een vlaag van enorme blijdschap gezegd dat ik de Alpe d'Huez zou beklimmen voor Alpe d'Huzes. In november heb ik een hybride fiets gekocht en ben ik gaan fietsen. En toen gebeurde er iets heel bijzonders. Door het fietsen kreeg ik steeds minder pijn. Ik wist niet wat ik meemaakte. Door het fietsen versterkte ik mijn rugspieren en Het ging steeds beter met me. In juni heb ik mijn belofte waar gemaakt en heb ik de top van de Alpe d'Huez gehaald. Het was zwaar en deed erg veel pijn, maar het behalen van die mijlpaal maakte alle pijn waard. Op dit moment ga ik, binnen een vrijwilligers organisatie, weer langzaam opbouwen met uurtjes "werken" om te kijken wat ik met mijn pijn aankan op langere termijn. En als het zo blijft hoop ik volgend jaar weer een betaalde baan te krijgen. De Cymbalta heeft mijn leven weer een goede wending gegeven. Het heeft de pijn dragelijk gemaakt en daarnaast heeft het me zin en motivatie gegeven. Maar het beste medicijn is toch om ondanks de heftige pijnen in beweging te blijven. Het helpt tegen de pijn, geeft je afleiding van de pijn en geeft je weer zin in het leven (met pijn). Ik kom nooit meer van mijn pijnen ( en die heb ik echt nog heftig) en medicijnen af. Ik zal de rest van mijn leven deze zware medicijnen moeten blijven slikken en plakken. En ik zal de rest van mijn leven met de behoorlijk vervelende bijwerkingen (slechte stoelgang, heftig zweten, enorme dorst, heel de dag vechten tegen de sufheid, slecht geheugen, slechte concentratie, warrig, gewichtstoename van 10 kilo e ernstige slapeloosheid) van met name de cymbalta moeten leren leven. Maar als ik daardoor weer orderdeel kan maken van de maatschappij en een voor mij zelf zinvol leven kan leven, dan doe ik dat met veel blijdschap. Dus ik geef de Cymbalta ondanks de bijwerkingen toch wel echt een 9+ ! Als laatste wens ik alle pijpatienten veel moed en kracht toe. Probeer af en toe eens uit je comfortzone te stappen en (onmogelijke) uitdagingen aan te gaan. Wie weet wat het uiteindelijk oplevert.
1

Cymbalta

03-01-2013 | Vrouw | 43
duloxetine
Zenuwpijn
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
Ik heb dit medicijn voorgeschreven gekregen van de pijnpoli maar ik sliep niet meer, had geen eetlust meer, was misselijk, duizelig, had 's nachts een angstaanval, zweette veel. Ik kan dus niet beoordelen of het helpt voor zenuwpijn, ik ben na 3 dagen weer gestopt. Kon echt niet functioneren met deze medicatie.
5

Cymbalta

19-12-2016 | Vrouw | 45
duloxetine (60mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Als gevolg van een klein ongeval heb ik zenuwpijn in mijn rechterarm. Hiervoor kreeg ik tramadol en lyrica. Ik had van het laatstgenoemde middel erg veel last van bijwerkingen. Ik hield pijn en door de bijwerkingen was ik niet in staat mijn werk goed uit te voeren. Als gevolg hiervan kreeg ik dan weer een depressie. De psychiater schreef mij Duloxetine voor en met Lyrica[lees meer...] ben ik gestopt. Na twee maanden had ik bijna nooit meer pijn en ging mijn arm weer bij mijn lijf horen. De combinatie tramadol en duloxetine werkt perfect. Met de depressie en angststoornis gaat het ook veel beter.
4

Cymbalta

25-09-2013 | Vrouw | 46
duloxetine
Zenuwpijn
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik ben een vrouw van 46 jaar en heb in mei 2010 een heupprothese moeten laten plaatsen daar ik heel veel pijn had en dat de enige oplossing was . Na de operatie had ik geen gevoel meer in mijn linker onderbeen en voet. Eerst dacht men dat het wel zou overgaan maar tijdens de revalidatie bleek dat er een zenuw geraakt werd tijdens de operatie. Door mijn vrij jonge leeftijd[lees meer...] kon ik zeer moeilijk accepteren dat ik niet meer kon gaan werken en steeds met pijn moet leven. Voor een dreigende depressie en de zenuwpijn schreef mijn huisarts cymbalta 60mg voor. Het duurde wel enkele weken voordat het geneesmiddel goed werkte maar na die weken helpt cymbalta mij zeer goed om niet in een depressie te geraken. Voor de zenuwpijn is dit niet sterk genoeg en neem ik nog tradonal en gabapentine bij. In het begin had ik wel last van de bijwerkingen maar even doorbijten en dan geraak je aan het geneesmiddel gewend. Je mag nooit ineens stoppen met dit geneesmiddel zonder overleg met je arts, dit moet afgebouwd worden. Door mijn situatie zal ik waarschijnlijk nooit meer met deze medicatie kunnen stoppen !
2

Cymbalta

18-05-2013 | Vrouw | 47
duloxetine
Zenuwpijn
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5
IK ben begonnen met 1 per dag, moest met paar dagen verhogen naar 2 x daags. Na maand verder opgehoogd tot 3 x daags. Veel last van bijwerkingen. Het gevoel dat ik opvliegers heb, zweten, slapeloosheid, hele droge mond en keel, met name 's nachts. Door de slapeloosheid zelf over gegaan naar 's morgens alle capsules innemen, maar niet het idee dat dat echt geholpen heeft.En[lees meer...] in het begin misselijk en duf. Door de slapeloosheid op de dag heel moe. Effect is minimaal. De scherpte van de pijn is iets minder, maar de bijwerkingen vind ik heftiger dan het effect. 7 juni weer bel afspraak met pijnpoli. Ik ga vragen of ik af mag bouwen en kan stoppen.
4

Cymbalta

25-02-2018 | Man | 52
duloxetine (120mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 4
Buiten oxycondon 150 mg om per dag gebruik ik 120mg cymbalta. Vreselijke levensechte nachtmerries waardoor slapen niet altijd makkelijk is. Overdag vaak moe en hierdoor val dan ook regelmatig in slaap.. Dank zij de oxycondon en cymbalta kan ik nog 5 uur per dag werken alhoewel de artsen hebben besloten mij na een ziekmelding volledig af te gaan keuren. Aangezien ik dit[lees meer...] niet wilt hoop ik dat deze pijn medicatie mij nog een aantal jaar aan het werk kan houden.
4

Cymbalta

02-11-2017 | Vrouw | 52
duloxetine (30mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik gebruik cymbalta (voorgeschreven door neuroloog) voor chronische zenuwpijnen. Ik ben blij, het haalt de scherpte van de pijn af, zodat deze draaglijker is. De eerste paar weken wat suffig en moe.
1

Cymbalta

08-05-2013 | Man | 53
duloxetine
Zenuwpijn
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 1
Cymbalta voorgeschreven door neuroloog wegens aanhoudende zenuwpijnen . Inname samen met inderal die ik ' s morgens had genomen en voor het slapen gaan één gëlule cymbalta.In de loop van de nacht kreeg ik zweet aanvallen,werd ik duizelig ,een zeer raar gevoel van druk in mijn hoofd,een droge mond en verwijdde pupillen ,wat ik direkt niet zelf kon zien want ook mijn zicht[lees meer...] was wazig.daarboven op kreeg ik steeds een zeer onregelmatige hartslag en een verhoogde bloeddruk die maar bleef stijgen (om het uur controle van de druk ) was zo ziek dat ik de dokter van wacht heb opgeroepen. heb dan ook geen verdere medicatie meer mogen nemen Mijn ervaring is dan ook zeer teleur stellend.
1

Cymbalta

01-02-2020 | Vrouw | 54
duloxetine (60mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 4
Ik slik al 9 jaar 2 x daags 120mg, mag dat zo lang?
5

Cymbalta

05-11-2015 | Vrouw | 58
duloxetine (30mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
Door diabetes lichte neuropathie in voeten. Kreeg Cymbalta 30mg en dat helpt prima. Nergens geen last meer van.
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2236) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1177) - Cholesterol
Citalopram (1169) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1143) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1099) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (943) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (864) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Venlafaxine (860) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (851) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (764) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (728) - Epilepsie
Metoprolol (706) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (647) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (581) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (579) - Depressie - antidepressiva TCA
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (577) - Anticonceptie - eenfase
Seroquel (573) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Metformine (566) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (530) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (518) - Verslavingsziekten
Furabid (514) - Antibiotica - urineweginfectie
Lexapro (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Implanon (hormoonimplantaat) (484) - Anticonceptie - overig
Concerta (466) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (442) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (423) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (410) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (407) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (406) - Pijn
Crestor (396) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.