Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

1
mening

Venlafaxine

venlafaxine

geef je mening
Bij  PsychoseX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (377 meningen)
Angst & paniekstoornis (185 meningen)
Angststoornis (103 meningen)
Chronische depressie (51 meningen)
Postnatale depressie (9 meningen)
Sociale fobie (7 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (5 meningen)
Dysthymie (3 meningen)
Zenuwpijn (2 meningen)
Overgang (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
4

Venlafaxine

18-12-2014 | Vrouw | 50
venlafaxine
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb zelf een ontzettende hekel aan medicijnen, maar na een tweetal sterfgevallen in 3 maanden tijd van naaste familieleden (februari en mei 2010) moest ik wel pillen slikken. Zyprexa 225 mg, voorgeschreven door een psychiater uit het UMC Utrecht in de maand maart 2011. Deze hoeveelheid heb ik een tijdlang geslikt, na 3 maanden ontslagen uit het UMC, afdeling psychiatr[lees meer...]ie. Kreeg ik het advies voorlopig niet te stoppen met deze medicatie, minstens 1 jaar slikken. Na het UMC doorliep ik een intensieve dagbehandeling bij LieveGoed ZorgGroep (1x per week een hele dag) op het terrein van Berg en Bosch, aldaar werd na het vertellen van mijn psychische klachten (doorgemaakte psychose: maart 2011), dat ik ook maar een slaapmiddel moest innemen, want een goede nachtrust was toch wel erg belangrijk. Doch ik was in de ochtend niet in staat om uit bed te komen, mijn hoofd voelde zwaar en ik kon bijna niet uit bed komen, slaapdronken doolde ik door mijn huis, in die tijd zat ik ziek thuis en probeerde positief te blijven, alhoewel mij dat steeds moeilijker afging. Na verloop van tijd heb ik dit met mijn behandelend psychiater besproken en zij gaf aan geen slaappillen meer. Dit werkte goed, ik kwam weer kwiek uit bed en slikte nog wel Venlafaxine maar nu in mindere mate: 225 mg naar nu nog hedendag 75 mg. Wat ik lees bij alle andere medicatiegebruikers is inderdaad je libido, die prikkel is bij mij helemaal weg. Ook heb ik vaak last van drie tintelende vingers van mijn linkerhand, misselijkheid, opboeren en opkomend maagzuur. Ik ga en ben nog steeds bezig om weer verder af te bouwen maar zie daar ook wel tegenop. zeker nu ik al deze reacties heb gelezen van gebruikers die ook klagen over de vele bijwerkingen. In het nieuwe jaar wil ik naar de 37,5 mg toe en dan met de zomervakantie helemaal stoppen. Oh, ik hoop toch dat dit gaat lukken. De klachten die ik nu ervaar is misselijkheid, duizeligheid, overgangsverschijnselen zoals hevig nachtzweten, overdag overmatig transpireren en toch nog beentrillen en heel raar dromen bij tijd en wijlen. Ik wens jullie allen succes bij het afbouwen en diegene die het nog slikken, probeer in heel goed overleg met je arts af te bouwen en niet van de een op de andere dag zomaar te stoppen, daar krijg je juist zelfmoordneigingen van. Bouw af met beleid!
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2306) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1283) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1196) - Cholesterol
Paroxetine (1158) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1152) - Verslavingsziekten
Sertraline (1038) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (902) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (895) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (871) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (783) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (749) - Epilepsie
Metoprolol (746) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (652) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (619) - Depressie - antidepressiva TCA
Mirtazapine (615) - Depressie - antidepressiva overig
Seroquel (614) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (600) - Anticonceptie - eenfase
Furabid (583) - Antibiotica - urineweginfectie
Metformine (578) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (574) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (556) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (516) - Anticonceptie - overig
Lexapro (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (477) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (457) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (448) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Escitalopram (434) - Depressie - antidepressiva SSRI
Dexamfetamine (421) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (420) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (417) - Pijn

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.