Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Citalopram

7
meningen

Citalopram

citalopram

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (485 meningen)
Angst & paniekstoornis (377 meningen)
Angststoornis (197 meningen)
Chronische depressie (62 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (25 meningen)
Psychische klachten (12 meningen)
Postnatale depressie (12 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (10 meningen)
Sociale fobie (5 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
2

Citalopram

10-10-2020 | Vrouw | 39
citalopram (10mg)
Slapeloosheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik sinds maandag deze ad. Alleen heb ik dus ontzettend last van de bijwerking dat ik niet slaap s'nachts. Kan iemand me vertellen of dit over gaat?
4

Citalopram

02-11-2015 | Vrouw | 45
citalopram (20mg)
Slapeloosheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb dit middel als eens gebruikt in 2013 voor een burn-out. Dit middel heeft super gewerkt. Na 4 maanden langzaam afgebouwd. Nu 9 maanden later slaapproblemen. Opnieuw met citalopram begonnen. 1e week 10 mg. daarna door naar 20mg. Daar zit ik nu bijna 1 week op. Bijwerkingen eerste week vervelend. Nu lijken de ergste bijwerkingen verdwenen op de duizeligheid na. Volgend[lees meer...]e week weer aan het werk.
3

Citalopram

13-06-2013 | Vrouw | 44
citalopram
Slapeloosheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds een aantal dagen ben ik erg prikkelbaar, hetzelfde heb ik gehad toen ik was overgestapt naar een andere fabrikant. Heeft nog iemand last van een soort ontwenningsverschijnselen bij citalopram van centrafarm?
2

Citalopram

12-03-2013 | Man | 26
citalopram
Slapeloosheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo ik merk er weinig van weet eigenlijk niet eens waarom mijn dokter het aan mij heeft gegeven. Ik kwam met een klacht van dat ik weinig slaap en opvliegerig ben soms van die dagen heb dat ik niet eens slaap. Nu dat ik dit gebruik ben ik meer dan 5 kilo afgevallen last van me buik maar geen pijn veel hoofdpijn en dagen dat ik niets wil doen zo moe me rug doet pijn ben z[lees meer...]o zwak geworden zit nu al 4 dagen thuis. Eet ook weinig
3

Citalopram

06-09-2012 | Vrouw | 48
citalopram
Slapeloosheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo, ik gebruik Sipralexa sinds 3 weken, nu de 4 de week, na een burn out en angstproblemen. Deze werden veroorzaakt door slaapproblemen, ik lijd aan chronische insomnia sinds jaren. Heel vervelend want door de vermoeidheid en de angst iedere dag om niet te kunnen slapen, krijg je tenslotte een depressie ! Eerste 3 weken waren een hel, angsten en depressie werden vers[lees meer...]terkt en ik voelde me soms ronduit slecht, misselijk, knoop in mijn maag, zenuwen die gieren in je lijf... Nu, vanaf week 4 voel ik me beter worden MAAR ik kamp nog steeds met heel veel in- en doorslaapproblemen en heb gelezen dat dit door de Sipralexa (SSRI AD) kan komen. Heeft iemand dit ook gehad en na hoeveel tijd was er beterschap met het slapen ?? Graag een berichtje. Bedankt!
4

Citalopram

14-04-2012 | Vrouw | 37
citalopram
Slapeloosheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben van citalopram naar valoxan gegaan omdat dit voor mij voordelen zou hebben.....beter slapen ,stabiele stemmingen,geen effect op het gewicht......tot nu toe werkt het zoals ik gehoopt heb.Alleen heb ik de zeldzame bijwerking jeuk en rodehuid/galbulten.
1

Citalopram

08-04-2012 | Man | 20
citalopram
Slapeloosheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik heb heel veel last van stress, en heel veel nachtmerries in me hoofd. heb dit best wel heel lang, maar ja het helpt niet. heb 3 soorten geprobeerd maar het helpt voor geen meter bij mij. weet iemand hoe ik het anders moet doen?
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1142) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (951) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (773) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (543) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.