Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

303
meningen

Citalopram

citalopram

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (463 meningen)
Angststoornis (191 meningen)
Chronische depressie (59 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (22 meningen)
Postnatale depressie (12 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (10 meningen)
Psychische klachten (8 meningen)
Sociale fobie (3 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

12
1

Citalopram

22-03-2023 | Vrouw | 34
citalopram (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Sinds deze week begonnen met dit medicijn ik heb last van de bijwerkingen en ik neem nog 2x per dag oxazepam ik wandel elke dag en ik probeer mijn leven zo normaal mogelijk te leven maar soms zijn de bijwerkingen zo heftig dat ik zo nerveus ben en in paniek dat ik niet meer weet wat ik moet doen hopelijk gaat dit snel voorbij en ga ik me snel weer wat beter voelen want daa[lees meer...]r ben ik wel aan toe na een hele heftige periode jullie verhalen doen me wel goed 😊
4

Citalopram

19-03-2023 | Vrouw | 41
citalopram (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
4 jaar geleden begonnen met 20mg citalopram. alleen de eerste 10 dagen waren pittig met bijwerkingen. Maar met oxazepam af en toe ging dit wel goed. Ik probeerde elke dag even te wandelen en tussendoor gewoon nog voor de kinderen zorgen, dat ging prima. Heeft jarenlang goed gewerkt en ben vorig jaar voorjaar gaan halveren naar 10mg. Ging ook heel lang goed. Daarna verder a[lees meer...]fbouwen en ben 5 weken helemaal gestopt geweest. Dat werd erg pittig en spanningen en onrust kwamen terug. Dus weer met 10mg begonnen maar dat had te weinig effect en dus door naar 20mg. Helaas heeft het de afgelopen maanden erg gerommeld en het heeft niet meer het effect gehad wat het voorheen had helaas. Nu ga ik dus switchen naar paroxine (xeroxat) en ik hoop heel erg dat dat weer goed gaat aanslaan!. Ik was over citalopram wel altijd erg tevreden. Weinig bijwerkingen alleen die jaren geen zin/puf om intensief te sporten.
3

Citalopram

14-03-2023 | Vrouw | 29
citalopram (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Jaren terug ben ik na 12 jaar begonnen met therapie en citalopram. Ik functioneerde al jaren met angst en paniek, maar merkte pas toen ik een relatie kreeg met mijn toenmalige vriend, dat ik mensen niet mijn hele leven kon ontwijken. Ik moest mijn probleem aan gaan pakken. Van 10mg, na 2 weken opgebouwd naar 20mg. Ik voelde me na 2 maanden helemaal top, icm de sessies bij [lees meer...]de psycholoog, kon ik de hele wereld aan. Na een halfjaar kwam het terug, opgehoogd naar 30mg.. voelde me al gauw weer goed. Nog een jaar geslikt en toen gaan afbouwen. Ongeveer 4 jaar later stopte ik met de anticonceptiepil en na 4 maanden leek er wat in mij te knappen: pure paniek, angst, huilbuien, donkere gedachtes, niet kunnen functioneren of naar buiten durven. Na 2 weken pure ellende toch weer begonnen met de anticonceptiepil, ik voelde me langzaam beter.. Maar ergens was de angst/paniek getriggerd, waardoor ik het moeilijk los kon laten. Weer opnieuw in therapie en begonnen met citalopram, wat er erg inhakte met flink wat bijwerkingen. Van 10 naar 20mg gegaan na 2 weken. Weer bijwerkingen. Na 8 weken voelde ik me top, meer energie en mijn angst/paniek was zo goed als verdwenen. Na 10 weken was het weer minder.. somber, misselijk, buikpijn, onrust, wakker worden in de nacht met een onrustig gevoel en tintelingen in mijn armen en benen. Nu zit ik in week 13 en ga ik toch maar ophogen naar 30mg en hoop ik toch dat ik mijn normale leven weer kan leven!:)
3

Citalopram

06-03-2023 | Vrouw | 33
citalopram (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Heb jarenlang paroxentine geslikt, dit bleek zijn werk na 11 jaar niet meer te doen, en ging over naar de citalopram. Zit er nu anderhalve week aan 20 mg en t lijkt gewoon niet op te houden 🥺. Vind t mega spannend om naar buiten te gaan, koude handen en voeten , enorme zweetaanvallen. Bang om dood te gaan, huilbuien. En huisarts zegt je moet dit volhouden t duurt even voo[lees meer...]rdat het zijn werk gaat doen maar zit er nu echt momenteel door heen kan alleen maar huilen en op de bank liggen, mijn wereldje is zo klein geworden 🥺
1

Citalopram

01-03-2023 | Vrouw | 41
citalopram (30mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
In 2011 gestart bij (postnatale) depressie. Opgebouwd tot 30 mg maar behalve heel veel bijwerkingen waardoor ik me nog slechter ging voelen geen effect. Na 6 maanden zonder problemen afgebouwd wat voor mij bevestigde dat ik er niet veel aan heb gehad. In 2018 bij burn out / depressie weer geprobeerd. Maar zelfde resultaat. Ik had liever toen iets anders geprobeerd maa[lees meer...]r was te ver heen om daar aan te denken. Ook toen geen echt effect gemerk en na 1.5 jaar weer gestopt. Nu begonnen met sertraline. Dat werkt wel op de angst en onrust. Maar m'n stemming is nog niet veel beter en wisseld. Maar ik gebruik het pas 7 weken en net 2 weken naar 100. Dus ik hoop dat ik daar nog een mooie andere recentie over mag schrijven.
3

Citalopram

20-02-2023 | Vrouw | 26
citalopram (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben begonnen door een angststoornis. En de eerste maanden heb ik gedacht dat er verbetering was. Nu na een halfjaar merk ik dat de angst weer terug komt.. is dit normaal? En/of hebben meerdere hier last van?
3

Citalopram

12-02-2023 | Vrouw | 56
citalopram (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben 2.5 week geleden beginnen met Citalopram. Voorgeschreven gekregen omdat ik sinds december thuis zit met burn out klachtr en al vaker somberheid en angstklachten heb gehad (maar niet zo erg als nu). Ben begonnen met 10 mg , s avonds genomen. Veel last van bijwerkingen, dit werd minder na een week. Op dag 12, 13 en 14 had ik zelfs prima dagen, relaxt en zonder bal i[lees meer...]n mijn buik wakker worden ( en daar dan) gelijk verklaringen voor vinden. Sinds 3 dagen opgehoogd naar 20 mg. En..ik vind het tegenvallen. Soms weer dikke paniek, droge mond, hoofdpijn. Vooral de paniek en angst vind ik verschrikkelijk. Zit dan lamlendig op de bank en maak hooguit een ommetje. Die paniek is bij mij vooral s ochtends, al bij het wakker worden en zakt in de loop van de middag af. Over 3 weken weer naar de huisarts. Hopelijk gaat het dan weer een stuk beter. Ondertussen ga ik 1x/week naar de psycholoog en 1x week naar de fysiotherapeut voor ontspanneningsoefeningen.
4

Citalopram

06-02-2023 | Man | 37
citalopram (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
De Angst is weg en paniek ook. Puur het bovenste laagje emotie verminderen was voor mij genoeg
5

Citalopram

19-01-2023 | Vrouw | 27
citalopram (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Toen ik begon met de medicatie heb ik veel op deze site gezeten. Ik twijfelde of ik wel moest doorgaan wegens de toename van de klachten in het begin. Toch door gezet en erg blij mee. Ik heb jaren last gehad van depressieve klachten en angst klachten. Na de corona tijd is dit alleen maar toegenomen en kwam ik niet meer uit de vicieuze cirkel van angst. Ik wilde nooit aan m[lees meer...]edicatie beginnen maar het ging niet langer zo. De bijwerkingen zijn, zoals te lezen bij de andere reviews, niet mals. Laten we eerlijk zijn de eerste weken zijn gewoon niet leuk. Ik hield mij vast aan de gedachte dat het de medicatie is en het altijd weer over gaat. Bij mij ging het na 2 weken al een stuk beter en na 4 weken voelde ik me weer mezelf. Ik voelde me meer mezelf dan dat ik me jaren heb gevoeld. Mijn angst stond niet meer voorop maar IK stond voorop, ik kon weer dingen voelen die ik jaren niet heb gevoeld. Ik had meer rust en ben gelukkiger. Het is geen wondermiddel waardoor ik nu huppelend door het leven ga maar het haalt de scherpe randjes van mijn emoties af. Het leven heeft nog steeds ups en downs maar deze zijn nu te hanteren en ik schiet er niet meer in door. Het lukt me nu ook om de dingen toe te passen die ik heb geleerd in therapie en dit is effect. Zo lukt het me nu wel om negatieve gedachten om te buigen met positieve gedachten en kan daardoor zelf meer rust creëren. Voorheen had dit nooit effect. Al met al ben ik er erg blij mee, ik kan nu weer het leven aanpakken en genieten.
1

Citalopram

17-01-2023 | Man | 52
citalopram (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Al jaren bekend met angst en paniekaanvallen. Al veel geprobeerd om dit op te lossen maar niks hielp (emdr, etc). De angsten en paniekaanvallen werden steeds extremer en beheersten mijn leven. Het was niet meer te doen. Mijn vrouw dacht ik licht automatisch zou kunnen zijn. Dit moest onderzocht worden maar eerst moesten de angsten onderdrukt worden. Dus op advies naar de h[lees meer...]uisarts en gestart met 10 mg citalopram. Ik kreeg er oxzazepam bij om de bijwerkingen (nog meer angst). Ik zat meteen aan het plafond. Kon niet meer functioneren, niet meer werken en zat alleen maar vast in angst en paniek. Na 2 weken toch maar opgehoogd na 20 mg omdat er geen effect was. Nou dat ging volledig mis. Mijn vrouw kon mij niet meer alleen laten. Ik hing volledig óp haar en was zo extreem bang en in paniek. 4 weken later slikte ik 5 oxzazepam per dag, was ik verward en eindigde ik op de spoedpoli vd ggz. Compleet kapot. Daar werdt al gauw duidelijk dat ik idd licht autisme heb en een angst/paniekstoornis. Het schijnt dat mensen met autisme niet tegen antidepressiva kunnen. Nu moet ik opnieuw door de hel vd afbouw. Ik ben een 5 maanden verder en zit nu op 6mg . Ik heb er nog steeds veel last van en ben erg onzeker geworden door deze negatieve ervaringen. Dus als er sprake is van autisme of een vermoeden: gebruik dit middel niet!
4

Citalopram

08-01-2023 | Vrouw | 25
citalopram (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Met enorm veel angst begonnen aan de medicatie. 10mg gestart en vrijwel direct bijwerkingen; meer angst, somber en lichamelijke klachten waaronder buikpijn en meer zweten. Na twee weken naar 20 mg en toen geen bijwerkingen tot week 8. Weer meer paniek, somberheid en angst. Ik had weinig vertrouwen in het middel, het leek hopeloos. Vanaf week 10 begon ik veranderingen te me[lees meer...]rken. Angst neemt af, kan weer slapen en blijf minder hangen in negatieve gedachtes. De mindere dagen blijven nog wel, maar dat hoort ook bij het leven. Ik ben in ieder geval blij dat ik de stap heb gezet. Zet dan ook even door en lees niet te veel op internet, dat geeft ook angst. Het kan even duren voordat je iets merkt en je moet jezelf door eerste periode heenslepen, maar daarna komt het goed.
3

Citalopram

24-12-2022 | Vrouw | 29
citalopram (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Eind november ben ik begonnen met de citalopram I.v.m paniekaanvallen en angstgevoelens die ik al jaren met komen en gaan heb en het nu echt een dagelijkse bezigheid werd. Ging nog net geen dingen vermijden maar genieten zat er niet meer in. Advies van psycholoog en arts om hier mee te gaan starten. 20 mg kreeg ik na inname 2 uur later meteen veel angsten gehad die nacht[lees meer...] geen oog dicht gedaan , zweten angst hoofdpijn misselijk en stond te trillen op mijn benen. Na 2 dagen terug gegaan naar 10mg waardoor de bijwerkingen meteen veel minder werden. Na 3 weken I.o.m arts en psycholoog besloten om weer naar de 20 mg te gaan. Eerste 2 dagen nergens kast van gehad en dag 3 ontzettend misselijk. Dag 4 weer niet geslapen en paniekaanvallen gehad in de nacht. Vandaag dag 5 en voel me wel iets onrustiger maar niet zo erg als dag 4 dus hopelijk heb ik de erge bijwerkingen weer gehad. Wat ik wel nog steeds heb is dat zenuwachtige gevoel als je wakker word heel vervelend is dit herkenbaar en zal dit over gaan?
2

Citalopram

14-12-2022 | Vrouw | 34
citalopram (40mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Hoi allemaal, Ik gebruik al 8 jaar citalopram 20 mg. Nu gaat het sinds 2 maanden slechter Met mij na een vervelend jaar..ik ben een paar weken geleden opgehoogd naar 30 mg en nu sinds 2 a 3 weken 40 mg..maar normaal hielp het mij zoooo erg, ik voel nu wel dat ik minder snel huil,maar ik voel een dof gevoel in me hoofd en nog steeds aanvallen en niet mezelf..ben zo bang d[lees meer...]at het niet meer gaat werken..
4

Citalopram

04-12-2022 | Man | 26
citalopram (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Hey allemaal. Ik heb meerdere ervaringen van dit medicijn hier gedeeld. Nu slik ik het zo'n 9 weken. Echt enorm veel baat bij. Alleen soms voel ik me zó anders dan hiervoor dat de wereld zelfs vreemd aan voelt. Derealisatie ofzo? Rij dan op de snelweg en moet dan echt ff kijken van oja ik rij hier. Niet dat ik mijn concentratie verlies ofzo maar idk voelt gewoon beetje[lees meer...] vreemd. Misschien moet ik zó erg wennen aan een normaal leven dat ik daarom deze "klacht" heb. Herkenbaar voor andere? Graag reactie. Ik zie mijn psychiater over 2 weken.
5

Citalopram

05-11-2022 | Man | 27
citalopram (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Hey allemaal. 6 weken geleden mijn eerste mening hier geplaatst. Zitten nu op 6 weken gebruik van Citalopram. 20mg momenteel voor 2 weken geloof ik. De voorgaande 4 weken langzaam opgebouwd met druppels. Uiteindelijk met druppels en een 10mg tablet tot 20mg gekomen. Bijwerkingen waren er maar niet zo ernstig als ik had verwacht. Dus laat je vooral niet bangma[lees meer...]ken. Ik heb een verminderde eetlust tot geen eetlust op t moment. Dus eten is wel een ding elke keer. Maar t zal vast overwaaien. En libidovermindering is een ding geweest de eerste 5 weken. Heb geen vriendin (gelukkig voor haar) maar heb in al die tijd amper interesse gehad in vrouwen of dingen op het internet. Voelde er niks bij als ik dat wel deed. Heel vreemd gevoel. Nu sinds een dag of 3 heb ik t idee dat het zijn werk begint te doen. Dingen waar ik vroeger over ging doemdenken en tot paniekaanvallen of spanning kwam zijn er nog wel maar, maar ze zijn niet meer zo beladen. Het is zo weg. Ik had bijvoorbeeld enorme angst om naar werk te gaan (lastig als zelfstandige), maar ben vandaag zonder moeite naar m'n opdracht gegaan en die met een positieve vibe afgesloten. Merk ook aan mezelf dat ik extravert ben soms. Normaliter ben ik een echte introvert haha. Idk hoe dat komt. Maar heb gewoon geen angst gehad op werk op geen enkel moment. Ik verbaasde mezelf zelfs dat ik alweer me diazepam moest innemen. Normaal leefde ik daar een beetje naar uit omdat ik me toch nerveus voelde steeds. Dat is dus verdwenen. Als de eetlust terugkomt en de libido op 80% ofzo dan ben ik tevreden en zal ik dit middel een lange periode gebruiken. Ik heb vroeger op jonge leeftijd (16 - 18) heel veel MDMA gebruikt. Toen zijn de klachten ook begonnen. Pas 10 jaar later besloten er iets met een ssri aan te doen en ben echt blij dat ik die stap genomen heb!!!
5

Citalopram

02-11-2022 | Vrouw | 22
citalopram (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Heey toppers, Wat gek dat ik nu een verhaal schrijf hier Terwel ik altijd hier keek voor verhalen die me gerust konden stellen. Ik ben denk ik de jongste hier die citalopram slikt ik ben 22 jaar oud, heb veel meegemaakt waardoor ik een heftige paniek aanval perioden heb gehad, ook deal ik al me hele leven met dwang gedachtes, ik ben van psycholoog naar psycholoog gegaan[lees meer...] maar niks hielp tot dat ik op advies van de huisarts citalopram ging gebruiken, ik vond het zo gek idee dat alles van een pilletje af hangde ik was altijd gewend om het zelf te doen maar na zoveel jaar in paniek te leven moest ik iets doen, ik vond het zo spanned hoe het mij af ging ik las veel verhalen over bijwerkingen die mensen ervaren zo ben ik begonnen met een dosis van 10 mg en toen opgehoogd naar 20 mg de eerste paar weken vond ik spanned want je moet het middel echt de tijd geven om te werken ik denk na ongeveer 8 weken deed het ze werking geen paniek aanvallen meer, ik Voelde me echt weer mezelf, het is zo gek hoe dat kan nu 1 jaar veder ben ik zoo gelukkig’ ik heb geen 1 bijwerking ik ben zo blij met dit middel!!!! Heel veel succes allemaal jullie kunnnen dit hou vol want na regen komt altijd zonnen schijn Liefst L
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2306) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1283) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1196) - Cholesterol
Paroxetine (1158) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1152) - Verslavingsziekten
Sertraline (1038) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (902) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (895) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (871) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (783) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (749) - Epilepsie
Metoprolol (746) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (652) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (619) - Depressie - antidepressiva TCA
Mirtazapine (615) - Depressie - antidepressiva overig
Seroquel (614) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (600) - Anticonceptie - eenfase
Furabid (582) - Antibiotica - urineweginfectie
Metformine (578) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (574) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (556) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (516) - Anticonceptie - overig
Lexapro (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (477) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (457) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (448) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Escitalopram (434) - Depressie - antidepressiva SSRI
Dexamfetamine (421) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (420) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (417) - Pijn

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.