Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

30
meningen

Paroxetine

paroxetine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (383 meningen)
Angst & paniekstoornis (287 meningen)
Angststoornis (186 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (17 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (10 meningen)
Postnatale depressie (8 meningen)
Sociale fobie (8 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

12
1

Paroxetine

04-03-2017 | Vrouw | 33
paroxetine (60mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb acht jaar lang aan dit medicijn gezeten. Ik nam op het laatst 60 mg per dag en nog had ik zelfmoordgedachten! Ik werkte met moeite drie halve dagen per week. Ik begon on 8 uur en om 13 uur sleepte ik mezelf naar huis en sliep dan minimaal drie uur. Nu ben ik vorig jaar overgestapt naar Welbutrin. Het duurde ruim drie maanden voordat ik de Paroxetine helemaal had a[lees meer...]fgebouwd. Ik ben elke twee weken 10 mg omlaag gegaan. Alleen de eerste week niet lekker, totdat ik bij de laatste stap kwam; van 10 mg naar 0 mg. Een hele week heel erg ziek geweest. Misselijk, duizelig, overal pijn. Zelfs nachts was ik ziek. De dokter zei dat het waarschijnlijk een griepje was, maar ik wist zeker dat dat het echt niet was. Zo voelde een griepje nooit. Ik ben toen zelf weer begonnen met 10 mg, en binnen twee dagen kon ik weer rechtop zitten en voelde ik me weer bijna normaal. Daarna heb ik zelf afgebouwd in 10-7,5 - 5 - 2,5 - 1,25 - 0 stappen. En toen was ik niet heel erg ziek. Nog wel een beetje last van gehad, maar niet zo erg als die ene week. Nu ik alleen Welbutrin slik is alles veranderd. Ik werk nog steeds drie dagen, maar niet meer halve! En als ik rond een uur of vier na huis ga is het niet kruipend. De dagelijkse pijn die overal zat is ook 90% minder geworden. De zelfmoordgedachten zijn ook ingedimd, maar ik denk dat dat eerder door de EMDR komt. Paroxetine vind ik troep.
1

Paroxetine

25-10-2016 | Man | 69
paroxetine (20mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb een paar dagen geleden door onoplettendheid 4 dagen een ander medicijn ingenomen in plaats van paroxetine. Werd ziek en had steeds flitsen in mijn hoofd. Door een arts naar een ziekenhuis verwezen (het was in Turkije). Ik ontdekte zelf de fout. Inmiddels terug in nederland ben ik nog steeds nog erg duf. Wat is het toch een rottablet. Ik kom er niet meer van af.
3

Paroxetine

22-07-2016 | Vrouw | 47
paroxetine (20mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Paroxetine heb ik vele jaren gebruikt. Gewoonweg omdat ik weinig bijwerkingen had (dacht ik) terwijl ik die met de voorgaande soorten antidepressiva wel had (voornamelijk lichamelijk).
3

Paroxetine

29-04-2016 | Vrouw | 36
paroxetine (10mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Sinds vandaag begonnen met 10 milligram. Van 2002 tot 2010 ook gebruikt en toen overgegaan op fluoxitine. Oktober vorige jaar hier van de 1 op andere dag mee gestopt en sinds januari weer in een depressie met angst en paniek. Februari begonnen weer met fluoxitine, alleen de klachten werden heviger en na 9 weken gestopt. Ik vind dit zo spannend, en hoop dat het wel weer[lees meer...] gaat werken en geen hevige bijwerkingen krijg. Hoe gaat het met u nu?
5

Paroxetine

26-03-2016 | Vrouw | 57
paroxetine (10mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na de eerste 10 dagen misselijk te zijn geweest, knapte ik op en vond mezelf weer terug. Wonderbaarlijk!! Ben nu, zoveel jaren later ingesteld op een onderhoudsdosering en voel me daar prima bij.
1

Paroxetine

27-09-2015 | Vrouw | 62
paroxetine (30mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Voorgeschreven door huisarts i.v.m. PTSS en live events. Na twee jaar steeds meer klachten . Incontinent van urine en feces en vervetting lever. Nu gestopt, ontrekkingsverschijnselen zijn afschuwelijk en onmenselijk. Nooit meer, wat een ellende! Misdadig om dit middel voor te schrijven. Wat mij verbaasd is dat apothekers een mooi bedrag extra opstrijken bij het voorlichte[lees meer...]n over eerste uitgave van dit medicijnen, maar mij slechts hebben verwezen naar de bijsluiter en mij niet hebben gewezen op de gevaren van het gebruik van dit medicijn. Ook de huisarts heeft dit niet gedaan, sterker nog, hij pochte over dit medicijn en vertelde dat patiënten, bij wie hij dit middel had voorgeschreven, hem belden om hem te bedanken dat dankzij het gebruik van dit medicijn, zij zich nog nooit zo goed hadden gevoeld! Ik hoor nu dat het middel ook bekend staat onder de naam Seroxat, waarvan allang bekend is wat het gevaar van dit middel is! Waar blijft de overheid om dit middel te verbieden!! ,
4

Paroxetine

24-08-2015 | Man | 52
paroxetine (20mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Het grootste probleem met dit middel is dat je op een gegeven moment denkt dat je wel zonder kan. Dat is dus niet zo. Bij het afkicken krijg je allemaal schokjes en geluidjes in je hoofd, vreselijk irritant. Ook komen de oorspronkelijke klachten weer net zo hard terug. Ik heb dus maar besloten dit middel de rest van mijn leven te blijven gebruiken.
5

Paroxetine

18-06-2015 | Vrouw | 52
paroxetine (20mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na jaren mezelf somber te hebben gevoeld, ondanks gesprekken met psychologen, eindelijk aan de huisarts gevraagd of antidepressiva misschien voor mij een goede optie waren. Ik wilde dat ik het jaren eerder had gedaan! Ik slik 20 Mg paroxatine per dag. De eerste week voelde ik me soms wat wazig, maar dat ging snel over. Na ca. 5 weken ging ik geleidelijk merken dat ik me le[lees meer...]kkerder voelde. En na 8 weken kreeg ik weer energie om leuke en nieuwe dingen te doen. In overleg met de huisarts mag ik voorlopig mijn dosis voortzetten omdat ik zoveel baat bij heb. Het was voor mij een grote drempel om met deze medicijnen te beginnen, maar ben zo blij dat ik de stap heb gezet.
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2311) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1320) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1201) - Cholesterol
Paroxetine (1168) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1152) - Verslavingsziekten
Sertraline (1055) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (913) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (897) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (872) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (789) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (752) - Epilepsie
Metoprolol (751) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (652) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (621) - Depressie - antidepressiva TCA
Mirtazapine (619) - Depressie - antidepressiva overig
Seroquel (618) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (602) - Anticonceptie - eenfase
Furabid (595) - Antibiotica - urineweginfectie
Metformine (579) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (576) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (562) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (517) - Anticonceptie - overig
Lexapro (506) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (478) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (462) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (449) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Escitalopram (448) - Depressie - antidepressiva SSRI
Euthyrox (421) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Dexamfetamine (421) - ADHD - psychostimulantia
Diclofenac (418) - Pijn

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.