medicijnen

Gliclazide (69 meningen)
Jardiance (63 meningen)
Trulicity (53 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

27-07-2022 | Vrouw | 37
semaglutide (0.50mg)
Inname- / gebruiksgemak
Al jaren vecht ik tegen overgewicht... en steeds vaker terugkerende rugproblemen. Zit al jaren op zelfde gewicht wat ik ook probeerde... Begonnen met ozempic aan 0.25mg nu 2e week 0.50mg ... ik vind wel dat het goed werkt; weinig tot geen eetlust, sneller voldaan en langer vol... wel veel last van bijwerkingen: misselijkheid, krampen, diarree of verstopping (vroeger 1[lees meer...]x/dag, nu 1x/week naar toilet kunnen gaan), maagpijn, zoet en vettig eten zorgen voor maaglast. Deze verdwijnen bijna allemaal (behalve de maagpijnen) tegen einde van de week. Nu dus 6 weken bezig en al 4kg kwijt... het gaat langzaam maar gestaag, wat best mooi is.

20-06-2022 | Vrouw | 37
Inname- / gebruiksgemak
Doordat mijn schildklier zo goed als stil lag ben ik op 2 jaar tijd 30 kg bijgekomen. Op eigen houtje verschillende diëten geprobeerd en enkel door koolhydraten te minderen ben ik iets afgevallen maar nu blijf ik gewoon op gewicht. Van de endocrinoloog heb ik deze spuiten voorgeschreven gekregen om me te ondersteunen en mss nog een deel van mijn gewicht kwijt te geraken[lees meer...]. Het laatste jaar ook gediagnosticeerd met Bechterew en reuma en dit extra gewicht doet er niet veel goeds aan. De dag na 1e inspuiting ben ik Snachts misselijk geweest, waarschijnlijk door de reactie op de eerste dosis. Nu enkele dagen later gaat het beter en hongergevoel is ook serieus afgenomen. Tot nu toe krijg ik met moeite de helft nog binnen, en dan nog omdat ik toch iets moet eten. Tot nu toe kan ik nog niet veel zeggen dus ik ben wel benieuwd naar het resultaat na enkele maanden.

21-05-2022 | Vrouw | 37
semaglutide (1,5mg)
Polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS)
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb Ozempic gespoten van januari tot mei Ik heb nu al twee weken geen ozempic meer gespoten, basically omdat het niet werkt (Indicatie was PCOS, Het werd zelfs erger en ik kwam zelfs bij!) Ik ben niet meer misselijk, heb geen hoofdpijn en migraine meer en heb terug energie! De misselijkheid was in het begin veel erger, verminderde wel, maar ging niet weg. het werd ee[lees meer...]n steeds, zeurende aanwezige misselijkheid. Niets ondraaglijk, maar wel heel erg lastig. Daarnaast had ik ook constant verschrikkelijk hoofdpijn, die regelmatig uitmondde in migraine (vermoedelijk omdat mijn suiker te laag stond)

11-02-2022 | Vrouw | 37
semaglutide (1,50)
Polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS)
Inname- / gebruiksgemak
Werkt in op de onderliggende insulineresistentie bij PCOS. Ik gebruik dit in combinatie met gynositol. (Bij de fertiliteitsbehandelingen moet hier wel tekens weer mee gestopt worden. Maar ik ben zeer dankbaar dat ik het kan gebruiken in de pauze, want het verschil is groot.)

19-03-2023 | Vrouw | 38
semaglutide (0,25mg)
Prediabetes
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben nu 5 weken geleden begonnen met de 0,25mg injecties. In het begin had ik geen bijwerkingen hoogstens soms misselijk en soms diarree bij het iets vettiger eten maar dat was het. Vanaf de overgang van de 4e naar de 5e week begonnen de vervelende bijwerkingen. Het begon met op de één op andere dag wazig zicht kan opeens geen ondertiteling meer lezen dubbel wazig zicht.[lees meer...] Verschrikkelijke hoofdpijn, duizeligheid, slap voelen, lusteloos, zweet aanvallen, angst aanvallen, verward, snellere hartklopping. Klachten leken op een hypo maar ondanks druiven suiker en mijn suikerwaarde op pijl gaat de duizeligheid hoofdpijn en wazig zicht niet weg. Ik ben inmiddels gestopt met Ozempic. Totaal 5 kilo kwijt in 4 weken maar deze bijwerkingen zijn mij echt te heftig. Ik ben benieuwd of er mensen zijn die zich herkennen in mijn klachten die nu ook gestopt zijn met dit medicijn en hoe lang het heeft geduurd om van de klachten af te zijn.

05-03-2022 | Vrouw | 38
semaglutide (1mg)
Ik raad het iedereen aan maar meld altijd de bijwerkingen. 5 maanden: - 15kg

31-05-2022 | Vrouw | 39
semaglutide (0.25)
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben net mijn tweede week gestart en val niet meer af is dit normaal? Eerste week 600 gr Kan bijna niets eten, geen honger gevoel Bij mijn eerste prik kwam er een beetje bloed mee nu niet. Ik heb zeker hard en lang genoeg geduwd. Zou ik een tweede dosis durven zetten van o.25?

09-03-2022 | Vrouw | 39
semaglutide (1)
Op iets minder dan 1jaar 25kg kwijt

06-08-2022 | Vrouw | 41
Inname- / gebruiksgemak
Laatste poging voor een gastric bijpass. Mijn heel leven moest ik opletten wat en hoeveel ik eet. Ik ben een persoon die enkel aan de koelkast moet voorbij lopen en ik heb 3 kg meer. Mijn heel leven draait om mijn gewicht en dit is mentaal heel vervelend.

17-06-2022 | Vrouw | 41
semaglutide
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik het nu 5 weken, 1 spuitje per week in de buik. Ben 4,9 kilo afgevallen. Neemt het hongergevoel weg en zit eerder vol waardoor ik minder eet. Afhankelijk van de hoeveelheid wat ingespoten wordt soms wat mottig, te vergelijken met zwangerschapsmisselijkheid in vlagen.

28-03-2023 | Vrouw | 42
semaglutide (1)
Inname- / gebruiksgemak
9 weken geleden gestart met Ozempic 0,25 mg. Na 4 weken overgegaan naar Ozempic 0,50 mg en nu sinds 2 weken 1 mg. De overstap van de lichtere naar zwaardere versies heb ik als zeer positief ervaren. Mijn eetlust vermindert geleidelijk aan. Het hongergevoel is enorm vermindert. Ik eet gezond, veel minder dan voorheen en drink veel water. Het is effectief. Ik ben 6 kg afgeva[lees meer...]llen. Je let automatisch op je eten. Ik heb 1 keer heel erge buikpijn gehad aangezien ik geen honger had en een etentje op had staan en toch gegeten heb. Goed luisteren naar je lichaam. Het is een bevrijding om af te vallen en ik vind dat het heel goed gaat. Heb nog een lange weg te gaan maar voel mij al zoveel beter. Ik zou het iedereen aanraden. Ben onder begeleiding van mijn huisarts die me dit voorstelde aangezien niets hielp en ik momenteel niet kan sporten omwille van een medische reden. Doen zou ik zo zeggen voor de twijfelaars.

24-09-2022 | Vrouw | 42
semaglutide (0,5mg)
Inname- / gebruiksgemak
Kan iemand me vertellen of het gewicht terug komt na het stoppen van ozempic aub?

06-03-2022 | Vrouw | 42

06-03-2022 | Vrouw | 42
semaglutide (0,5mg)
Inname- / gebruiksgemak
Ik zit nu aan dag 3, net gestart met 0,5 mg. Heb geen hongergevoel en ook geen zin in snoepen! Ben echter wel bijna constant misselijk en heb constant hoofdpijn. In de auto meerijden lokt de misselijkheid nog harder uit. Ik hoop dat deze bijwerkingen snel verdwijnen want goed afslanken maar u constant miserabel voelen is het ook niet waard. Nog effe verder afwachten..

22-09-2022 | Vrouw | 43
Niet in de lijst
Inname- / gebruiksgemak
Eergisteren begonnen met Ozempic 0,25 , Ik neem al pantomed, dus van de maag niets last Het is natuurlijk heel vroeg om mijn bevindingen neer te zetten. Wat ik wel al kan zeggen is dat ik geen hongergevoel heb, een volle maag vanaf ik iets kleins eet en de drang /zin naar zoet wel weg is . Wel een droge mond . Vermoeidheid is er sowieso want heb cvs en fibro ... I[lees meer...]k evalueer na ren maandje nog eens hoe ik me voel en mijn bevindingen. Tot nu toe dus geen last van bijwerkingen

31-05-2022 | Man | 43
semaglutide (0)
Inname- / gebruiksgemak
Diabetes type 2, beginstadium. Als booster om af te vallen en om bloedsuikerspiegel omlaag te halen, Ozempic gekregen, 1 maand 0,25 en 1 maand 0,5. Dus iedere week 1 x injecteren. Nu 7 weken verder: exact 5kg kwijt en bloedsuikerspiegel in ochtend terug binnen de grenzen. Pos: makkelijk in gebruik en snel resultaat. Neg: maaglast, weinig kunnen eten, moeite met op korte ti[lees meer...]jd veel water te drinken ( in tegenstelling tot voorheen), humeurig én plots zin in veel chocolade. Ik probeer nu terug met een gezonde levensstijl (koolhydraatarm eten en veel bewegen) huidig gewicht te behouden, zonder het medicament.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2306) - Anticonceptie - overig
Champix (1152) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (902) - Depressie - antidepressiva overig
Thyrax Duotab (871) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Mirtazapine (616) - Depressie - antidepressiva overig
Roaccutane (458) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (448) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Escitalopram (434) - Depressie - antidepressiva SSRI
Dexamfetamine (421) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (420) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (417) - Pijn