Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Ozempic

284
meningen

Ozempic

semaglutide

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
verhoogde hartslag

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Metformine (589 meningen)
Victoza (193 meningen)
Saxenda (110 meningen)
Jardiance (77 meningen)
Gliclazide (74 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

5

Ozempic

28-03-2023 | Vrouw | 42
semaglutide (1)
Afslanken - overgewicht
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
9 weken geleden gestart met Ozempic 0,25 mg. Na 4 weken overgegaan naar Ozempic 0,50 mg en nu sinds 2 weken 1 mg. De overstap van de lichtere naar zwaardere versies heb ik als zeer positief ervaren. Mijn eetlust vermindert geleidelijk aan. Het hongergevoel is enorm vermindert. Ik eet gezond, veel minder dan voorheen en drink veel water. Het is effectief. Ik ben 6 kg afgeva[lees meer...]llen. Je let automatisch op je eten. Ik heb 1 keer heel erge buikpijn gehad aangezien ik geen honger had en een etentje op had staan en toch gegeten heb. Goed luisteren naar je lichaam. Het is een bevrijding om af te vallen en ik vind dat het heel goed gaat. Heb nog een lange weg te gaan maar voel mij al zoveel beter. Ik zou het iedereen aanraden. Ben onder begeleiding van mijn huisarts die me dit voorstelde aangezien niets hielp en ik momenteel niet kan sporten omwille van een medische reden. Doen zou ik zo zeggen voor de twijfelaars.
5

Ozempic

24-09-2022 | Vrouw | 42
semaglutide (0,5mg)
Afslanken - overgewicht
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Kan iemand me vertellen of het gewicht terug komt na het stoppen van ozempic aub?
2

Ozempic

18-01-2024 | Vrouw | 43
semaglutide (1mg)
Diabetes type 2
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In 2019 begonnen met Ozempic 0.5 mg en binnen een jaar 10 kilo kwijt en suiker onder controle. Voeding ook aangepast. Na een jaar geen effect meer en suiker ging schommelen. Verhoging naar 1 mg. Heeft geen effect gehad. 14 kilo aangekomen. Suiker ook nog aan het schommelen ondanks goede voeding. Gesprek arts aangevraagd om te stoppen met Ozempic en alternatieve te bespreke[lees meer...]n.
1

Ozempic

15-07-2023 | Vrouw | 43
semaglutide (0,25mg)
Afslanken - overgewicht
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Neem dit middel niet als je niet doodziek wil zijn. De bijwerkingen zijn niet te doen. Buikkrampen, buikloop, misselijkheid, eierpuf , enorme vermoeidheid. Ik heb maar 2 weken dit product gebruikt, effectief is het wel, ben 3,5 kg kwijt. Maar hoe! Vuilbak binnen . Nooit meer!
5

Ozempic

30-05-2023 | Vrouw | 43
semaglutide (1)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Augustus 2022 begonnen met ozempic 0,25 mg . Dit omdat ik al jarenlang enorm worstel met overgewicht en uiteindelijk obesitas. Altijd zeer gezond gegeten en zo’n beetje alle diëten gevolgd die er zijn. Absoluut niet vol te houden om zo te leven. Volgens diëtiste moet ik minder dan 1000 calorieën eten om af te vallen gezien mijn trage metabolisme door alle diëten. Zeer scep[lees meer...]tisch begonnen met ozempic onder begeleiding van mijn huisarts en de dosis langzaam opgehoogd. Al snel merkte ik dat ik veel sneller verzadigd was en geen hongergevoel meer had. Nauwelijks bijwerkingen gehad, enkel heel soms diarree. Nu driekwartjaar verder en al 20 kilo kwijt zonder veel moeite. Ongelofelijk blij dat dit middel bestaat en ik eindelijk weer een gezond gewicht heb. Ik mag dan geen diabeet zijn maar met dit middel kan ik wel voorkomen dat ik dit krijg of andere gevaarlijke gevolgen van overgewicht. Hopelijk komt er snel meer van dit medicijn op de markt zodat iedereen hiervan gebruik kan maken !
5

Ozempic

13-05-2023 | Vrouw | 43
semaglutide (1MG)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb heel mijn leven gewichtsproblemen gehad. Op mijn 22 was ik obees (110kg bij een lengte van 1,72M). Omdat ik door had dat diëten voor mij niet werkt zocht ik met mijn arts naar een oplossing. Ik heb 12 jaar een maagbandje gehad met de nodige problemen (veel overgeven, maar ik was wel mager 62kg). Ondanks alles voelde ik mij heel goed maar de bijwerkingen werden te ve[lees meer...]el dus ik besloot op mijn 34 jaar de maagband te laten weghalen. Jaren van bijkomen en diëten volgden. Mijn gewicht ging terug naar bijna 90kg. Zo kwam ik drie jaar geleden bij mijn endocrinoloog terecht. Door mijn verleden werd er een behandeling met Ozempic gestart. Dit werkte voor mij heel goed. De bijwerkingen in het begin was even wennen maar verdwenen na enkele weken. Ik viel af naar 72 kg. Mijn gewicht bleef bijna drie jaar stabiel. Zalig. De endocrinoloog besloot dat ik deze behandeling mag blijven volgen. Eindelijk ik had mijn gewicht op een haalbare manier onder controle. Voor het eerst in mijn leven was gewicht, eten geen dagelijkse issue meer, net zoals de weegschaal. Ik woog me nog amper 1 à 2 keer per maand. Enkele maanden geleden was hier in België Ozempic niet meer te verkrijgen als je geen diabetes hebt. Paniek. Ik heb ongeveer 2 maanden geen Ozempic genomen. Mijn gewicht nam terug toe. Wat mij opviel en duidelijk werd is dat ik van nature geen verzadigingsgevoel heb. Ik heb niet rap een vol gevoel bij het eten en het vol gevoel na het eten is rap verdwenen. Dus ik begon meer en meer te eten. Ik was wanhopig en de apotheek kon niets doen. Ik ben zelf op zoek gegaan naar een alternatief en kwam zo bij Sandexa. In samenspraak met dokter en apotheek ben ik deze week hiermee begonnen. Mijn instant volgevoel is zelfs met de laagste dosis van 0,6mg meteen terug. Ik ben terug aan het afvallen. Oef. Ik hoop snel terug op mijn 72kg te zitten. Voor mij is het duidelijk, dit medicijn alsook Ozempic helpen voor mij. Het is wel duur, maar op lange termijn is dit het zeker waard, want als ik terug obees wordt komen er vele andere kosten. En ik voel mij hier heel goed bij.
5

Ozempic

29-04-2023 | Vrouw | 43
semaglutide (1mg)
Diabetes type 2
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
sinds juni 2022 begonnen met ozempik omdat mijn suikers met glicazide en metformine niet na beneden wouden. Ondanks dat ik lette op wat ik at wilde mijn gewicht ook niet na beneden. Door medische redenen kan ik niet meer sporten en na laatste operatie was ik daardoor veel aangekomen. Ben zeer tevreden met ozempik. Mijn suikers zijn eindelijk gedaald. Ik ben nu van de glica[lees meer...]zide af heb nu alleen nog metformine 2x dgs 1000 mg en 1 x 500mg. Ik ben inmiddels 31 kg kwijt. Je moet opletten wat je eet, als tip kreeg ik ook schep je warm eten op een boterham bord dat lijkt het wat meer. En ik heb hier ook meer als genoeg aan. Eet af en toe nog wel gekookte aardappelen maar voor de rest heb ik die vervangen voor zoete aardappel. Het is voor mij een redding geweest om niet over te moeten gaan na insuline.
4

Ozempic

22-09-2022 | Vrouw | 43
semaglutide (0,25)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Eergisteren begonnen met Ozempic 0,25 , Ik neem al pantomed, dus van de maag niets last Het is natuurlijk heel vroeg om mijn bevindingen neer te zetten. Wat ik wel al kan zeggen is dat ik geen hongergevoel heb, een volle maag vanaf ik iets kleins eet en de drang /zin naar zoet wel weg is . Wel een droge mond . Vermoeidheid is er sowieso want heb cvs en fibro ... I[lees meer...]k evalueer na ren maandje nog eens hoe ik me voel en mijn bevindingen. Tot nu toe dus geen last van bijwerkingen
5

Ozempic

10-09-2023 | Vrouw | 44
semaglutide (0.5)
Afslanken - overgewicht
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
De eerste 2 maand heel veel bijwerkingen ; nadien verbeterde dit wel, gelukkig . Ik bleef doorbijten omdat het toch wel zijn werk deed ; veel minder zin in eten en zoetigheid waardoor ik nu maar 1/3 eet en zo goed als niet meer snoep of zoetigheid . op 3 maand 11,7 kg verloren , ik hoop dat dit zo nog maanden doorgaat want ik zou nog 35 kg kwijt moeten om een gezond B[lees meer...]MI te bekomen . het werkt niet bij iedereen en je moet er wel wat bijwerkingen bijnemen en je manier van eten veranderen maar hiermee lukt het me tot nu toe ; iets wat voorheen met tal van verschillende diëten niet lukte . ik ben super tevreden
5

Ozempic

08-06-2023 | Vrouw | 44
semaglutide
Afslanken - overgewicht
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na maagband en 2x gastric bypass nu met ozempic in totaal 80 kg afgevallen. Ik slik zoveel medicatie dat ik niet goed kan aangeven welke bijwerkingen er nou bij wat hoort maar ik merk wel dat als ik teveel Ozempic binnen krijg ik depressief word en dat is nou juist niet de bedoeling aangezien ik onder andere aan chronische depressielijt hebben meer mensen hier last van, de[lees meer...] combinatie met Ozempic en antidepressiva? Ik spuit één keer per 5 dagen Ozempic.
1

Ozempic

10-05-2023 | Vrouw | 45
semaglutide (0,25)
Diabetes type 2
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik zou vandaag beginnen, maar... het is niet leverbaar! Ik heb het nodig want mijn suiker is echt te hoog en metformine en gliclazide helpen niet... Dank aan iedereen die het alleen gebruikt om af te vallen!
4

Ozempic

07-04-2023 | Vrouw | 45
semaglutide
Diabetes type 2
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
De arts adviseerde mij dit medicijn ivm mijn diabetes en overgewicht. De eerste 3 maanden waren heftig, veel klachten maar hiervoor was ik gewaarschuwd en ik moest die maanden doorkomen, daarna werd het stukken beter. In een redelijke korte tijd van 0,25 naar 0,50 en 1 mg. Bij elke verhogi ng wel weer last van wat klachten maar dat was na verloop ook weer voorbij. Nu heb[lees meer...] ik minder honger en ik merk nu direct wanneer ik te laat be n met het medicijn toedienen. Ik ben nu in 2 jaar 30 kilo afgevallen en het gaat gestaag door. Inmiddels ben ik erachter dat varkensvlees een no go is daar krijg ik veel last van, o.a. buikpijn en diarree, zolang ik dat vermijd gaat het prima.
3

Ozempic

03-04-2023 | Vrouw | 45
semaglutide
Afslanken - overgewicht
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Morgen start ik met ozempic. Hopelijk valt het wat mee. Ik kom uit een behandeling van kanker. Heel veel bijgekomen. Hoop op deze manier wat kilo's kwijt te geraken.
2

Ozempic

20-11-2022 | Vrouw | 45
semaglutide (1)
Afslanken - overgewicht
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Slechts 1 injectie gehad en al de hele week misselijk en totaal geen eetlust , zelfs moeite met eten bereiden voor het gezin,
4

Ozempic

15-11-2023 | Vrouw | 46
semaglutide (1mg)
Afslanken - overgewicht
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Nu 11 weken bezig. Laatste 6 weken 1 mg. Eerste 2 weken 0,25 mg. Merkte effect na 2 dagen. Voller gevoel, lang verzadigd. Eerste weken het meeste effect. Nu sinds 2 weken matig, veel minder effect: eetlust neemt toe. Nu na 11 weken 9 kg afgevallen. Omdat ik stil sta wil ik verhogen in dosering, want ik beweeg al meer , daar kan ik niet nog meer behalen. In overleg [lees meer...]met de verpleegkundige die mij begeleid. Ik heb geen bijwerkingen, was af en toe iets misselijk. Dat is het dan ook. Ik wil nog 11 kg afvallen.
5

Ozempic

06-11-2023 | Man | 46
semaglutide (1mg)
Afslanken - overgewicht
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
hervatten met spuiten na 2 weken gestopt. Ozempic "werkt" niet meer. Beste, ik heb enkele weken Ozempic met succes kunnen gebruiken en mijn BMI omlaag kunnen krijgen door te spuiten, goed op eten te letten en te bewegen. ik ben 2 weken gestopt met spuiten en daarna weer hervat. Nu slaat het spuiten niet meer aan. inmiddels 2mg per week gespoten en geen resultaat. heb[lees meer...]ben jullie hier ervaring mee en wat te doen? ik wil ook weer geen overdosis innemen.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2327) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1379) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1211) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1157) - Verslavingsziekten
Sertraline (1131) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (946) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (912) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (822) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (764) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (654) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (640) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (631) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (629) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (617) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (594) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (586) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (540) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (485) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (480) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (469) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (460) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (427) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.