medicijnen

Gliclazide (69 meningen)
Jardiance (63 meningen)
Saxenda (53 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

05-10-2022 | Vrouw | 55
semaglutide (1)
Inname- / gebruiksgemak
Sinds januari 2021 gebruik ik Ozempic voor mijn diabetes type 2. In eerste instantie had het niet het effect op de suikerwaardes, slechts een kleine daling van de HbA1c en weinig tot geen gewichtverlies, ik kwam er voornamelijk van aan. Sinds juli 2022 ben ik gestart met een programma dat heet Keer Diabetes Om en sindsdien val ik ook af bij het gebruik van Ozempic en is er[lees meer...] ook een behoorlijke daling te zien in mijn HbA1c. Ik eet sinds juli 2022 Koolhydraatarm, maar ook geen toegevoegde suikers en/of zoetstoffen en ik drink voldoende (water, koffie, thee). Mijn ervaring met Ozempic is dat ik tevreden ben. Mijn inziens moet je wel je eet- en leefpatroon willen aanpassen voor het beste resultaat. Op dit moment is Ozempic (05-10-2022) niet leverbaar, dit komt omdat het medicijn ook voorgeschreven wordt aan mensen met overgewicht. Op zich prima als dit gebeurd vanuit een internist of andere specialist. Maar het heeft nu wel tot gevolg dat mensen met Diabetes type 2 waarvoor het medicijn bedoeld was, zonder zitten. Ik heb het geluk dat ik nog 3 injecties over heb (tot en met 23-10-2022). Ik hoop dat het tegen die tijd weer leverbaar is.

04-10-2022 | Vrouw | 62
semaglutide (50mg)
Inname- / gebruiksgemak
In de eerste twee weken (25mg). Voelde ik me wat weeig op mijn maag, en merk inderdaad dat als ik iets eet wat naar verhouding vet is, daar weer wat last van krijg, ik heb totaal de behoefte niet meer om tussendoor te eten, ik was een echte emotie eter ook, ik val elke week een pond gemiddeld af, wel iets last van obstipatie, maar valt goed te handelen…er komt immers ook m[lees meer...]inder voeding binnen om af te vloeien ;) wat verder heel belangrijk is, mijn bloedsuikers zijn perfect, ik gebruik niet meer de helftvan de insuline eenheden van eerder. Zeer positief dus!

29-09-2022 | Vrouw | 47
semaglutide (1)
Inname- / gebruiksgemak
Ozempic is niet meer verkrijgbaar. Dit heeft mij een enorme mentale klap gegeven. Het was mijn redmiddel en hoop voor mijn diabetes , depressie, burnout en overgewicht!!! Doordat het massaal is voorgeschreven is het nu op!! Hoe kortzichtig kan men zijn. Denk eens na voordat je dit laat gebeuren. Nu krijg je binnenkort heleboel mensen met ontregelde suikers!!

27-09-2022 | Vrouw | 60
Inname- / gebruiksgemak
Omdat dit medicijn ook gebruikt wordt door mensen die alleen willen afvallen, hebben mensen zoals ik nu geen medicatie meer. Graag op een andere manier paar kilo afvallen zodat wij diabetes patiënten niet zonder komen te zitten

24-09-2022 | Vrouw | 42
semaglutide (0,5mg)
Inname- / gebruiksgemak
Kan iemand me vertellen of het gewicht terug komt na het stoppen van ozempic aub?

22-09-2022 | Vrouw | 43
semaglutide (0,25)
Niet in de lijst
Inname- / gebruiksgemak
Eergisteren begonnen met Ozempic 0,25 , Ik neem al pantomed, dus van de maag niets last Het is natuurlijk heel vroeg om mijn bevindingen neer te zetten. Wat ik wel al kan zeggen is dat ik geen hongergevoel heb, een volle maag vanaf ik iets kleins eet en de drang /zin naar zoet wel weg is . Wel een droge mond . Vermoeidheid is er sowieso want heb cvs en fibro ... I[lees meer...]k evalueer na ren maandje nog eens hoe ik me voel en mijn bevindingen. Tot nu toe dus geen last van bijwerkingen

18-09-2022 | Vrouw | 27
semaglutide (7mg)
Inname- / gebruiksgemak
Hey allemaal. Ik nam ozzmpic inspuitingen zon 2 maanden en was al 5KG kwijt! Nu ben ik 3 weken geleden gestopt omdat alle spuiten een half jaar niet meer verkrijgbaar zijn. Nu ben ik overgestapt op Rybelsus in tablet vorm, het bevat dezelfe stoffen als de spuit. Ik merk nu toch wel dat de werking van de spuit beter gaat. Ik ben ook 2 weken op vakantie geweest en ben een go[lees meer...]ede 2 kg aangekomen :(… Breng ozempic dan echt een jojo effect als je stopt?

14-09-2022 | Vrouw | 62
Inname- / gebruiksgemak
Bloedsuikerwaarden zijn gedaald van 7,8 naar 6,2. Gewichtsverlies van 13 kg, op 6 maanden.

13-09-2022 | Vrouw | 33
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben een jongevrouw die een overgewicht had. Heb het 3 maand genomen en 10kilo eraf. Ik wil het verder nemen maar helaas wilt dokter niet meer voorschrijven wegens te kort voor de diabetes patienten. Zijn er mensen die het thuis hebben die ik kan overkopen? Ik heb nog een overgewicht maar wegens te kort niet meer in aanmerking volgens huisarts. Heel jammer maar ben h[lees meer...]opeloos opzoek nog naar enkele maandjes om mijn mooie streefdoel gewicht te behalen. /////////////Let op: deze mening is aangepast, persoonlijke verwijzingen zijn verwijderd). (Red: in de gebruiksvoorwaarden staat dat er geen 'handel in medicijnen' gedreven mag worden op mijnmedicijn. Medicijngebruik dient via een voorschrijvend arts plaats te vinden en aflevering van medicatie via een geregistreerde apotheek.) ///////////////

27-08-2022 | Vrouw | 23
Inname- / gebruiksgemak
Mijn dochter van 23j neemt nu ongeveer 6 maanden ozempic omdat ze zwaar overgewicht had door medicatie (antidepressiva). Echter is ze er ook al heel die tijd constant zeer misselijk van en kon niks meer binnenhouden, heeft hele erge darmkrampen en maagpijn.... Sinds een week neemt ze nu spasmosen en pantomed op aanraden van huisarts, en dit helpt ongelofelijk goed tegen de[lees meer...]ze bijwerkingen....dus dit is een gouden tip lijkt me :)

22-08-2022 | Vrouw | 37
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb heel goede resultaten bereikt met Ozempic (-10% van lichaamsgewicht op 6 maanden) met een minimum aan bijwerkingen. Enkel beetje misselijk na een zwaar restaurantbezoek. Ik zou de Ozempic nu graag afbouwen, maar ben wel wat bang hiervoor ... Zijn er hier al mensen die, na goede resultaten, reeds zijn gestopt met Ozempic en hun ervaringen willen delen? Dank je [lees meer...]wel!

16-08-2022 | Vrouw | 55
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruikte de 0,5mg 3maand lang....niks van gevoeld ook geen ge ichtsverlies, gewoon kunnen blijven eten zoals voorheen. Suikerwaarden ook weinig of niets gezakt. Overgeschakeld naar 1mg zoals de endocrinoloog voorschreef.....net hetzelfde als bij de o,5mg. Ik kan maar blijven eten en heb ook geen nevenwerkingen. Is dat ook 1 keer per week spuiten om te vermageren?[lees meer...] Ik sukkel al mijn ganse leven met mijn gewicht.

12-08-2022 | Vrouw | 49
semaglutide (1.5mg)
Niet in de lijst
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben 49 jaar en volop in de overgang. Niks hielp qua lijnen ,diëten. Met hetzelfde dieet viel mijn man 5 kilo af en ik 2 ons . Was om gek van te worden. Nu ben ik 1 mei begonnen met het injecteren met 0,5 mg en ik zit nu op de 1,5 mg . Niet of nauwelijks de genoemde bijverschijnselen. 9 kilo afgevallen dat is echt ongelooflijk. Je hebt geen honger en omdat ik in de ove[lees meer...]rgang ben is de drang naar eten soms nog aanwezig en daarvoor gebruik ik dagelijks ketox24 druppels en ook dat is wonderlijk. Nu dus echt ook oppassen dat ik niet doorsla naar de andere kant ; niks eten! Ik zet mijn eet momenten op alarm en dan eet ik kha en vast daarbij ook 16 uur ( 20:00 /12:00 ) Ik ben zeer zeer tevreden. Ik ben bij healthy Weight Clinics . Dat geeft mij een veilig gevoel ook omdat er altijd een huisarts aanwezig . Een uitgebreide weeg moment en bij praat afspraak . Ook word er in het begin bloed getest of je geen afwijkingen hebt ( schildklier bijv )Ik zou het iedereen aanraden

06-08-2022 | Vrouw | 41
semaglutide (0,25)
Inname- / gebruiksgemak
Laatste poging voor een gastric bijpass. Mijn heel leven moest ik opletten wat en hoeveel ik eet. Ik ben een persoon die enkel aan de koelkast moet voorbij lopen en ik heb 3 kg meer. Mijn heel leven draait om mijn gewicht en dit is mentaal heel vervelend.

05-08-2022 | Vrouw | 31
semaglutide (0.25)
Inname- / gebruiksgemak
Via verkleinen van porties 5 kg zelf afgevallen. Daarna bleef mijn gewicht 2 maanden stabiel op 88kg. Op 15 juni begonnen met Ozempic. Ik woog 87,7kg. Ik heb tot nu toe 2 weken 0,25mg - 4 weken 0.5mg en 1week 1g gespoten. Eergisteren nog eens 1g gespoten en vandaag op de weegschaal 79,9kg kunnen zien. Dus in totaal op 7 weken 7.8kg afgevallen. Wel moet ik zeggen dat ik[lees meer...] heel veel bijwerkingen had met het spuiten van de 1g. Duizelig, hoofdpijn en heel misselijk gedurende 2 dagen na spuiten. (geen bijwerkingen met 0.25mg en 0.5mg) Ook de verminderde eetlust, soms zelfs tot kokhalzen en slechte humeur zorgden ervoor dat ik wou stoppen met ozempic. Maar via mijn before en after foto's toch even besloten om even op mijn tanden te bijten. Ik had immers sinds 6 jaar het gewicht die ik nu heb niet meer op de weegschaal gezien. Ik ga dus toch nog even verder doen!

27-07-2022 | Vrouw | 37
semaglutide (0.50mg)
Inname- / gebruiksgemak
Al jaren vecht ik tegen overgewicht... en steeds vaker terugkerende rugproblemen. Zit al jaren op zelfde gewicht wat ik ook probeerde... Begonnen met ozempic aan 0.25mg nu 2e week 0.50mg ... ik vind wel dat het goed werkt; weinig tot geen eetlust, sneller voldaan en langer vol... wel veel last van bijwerkingen: misselijkheid, krampen, diarree of verstopping (vroeger 1[lees meer...]x/dag, nu 1x/week naar toilet kunnen gaan), maagpijn, zoet en vettig eten zorgen voor maaglast. Deze verdwijnen bijna allemaal (behalve de maagpijnen) tegen einde van de week. Nu dus 6 weken bezig en al 4kg kwijt... het gaat langzaam maar gestaag, wat best mooi is.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2305) - Anticonceptie - overig
Champix (1152) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (902) - Depressie - antidepressiva overig
Thyrax Duotab (871) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Mirtazapine (615) - Depressie - antidepressiva overig
Roaccutane (457) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (448) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Escitalopram (433) - Depressie - antidepressiva SSRI
Dexamfetamine (421) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (420) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (417) - Pijn