Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

42
meningen

OxyContin

oxycodon

geef je mening
Bij  HerniaX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Zenuwpijn (35 meningen)
Pijn (algemeen) (19 meningen)
Lage rugpijn (11 meningen)
Rugklachten (10 meningen)
Artrose (6 meningen)
Gewrichtspijn (4 meningen)
Ziekte van Bechterew (2 meningen)
Polyneuropathie (2 meningen)
Reumatoïde artritis (1 mening)
Gewrichtsontsteking (1 mening)
Brandwonden (1 mening)
Fantoompijn (1 mening)
Artrose van de wervelkolom (1 mening)
Artritis psoriatica (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

12
1

OxyContin

11-10-2017 | Man | 46
oxycodon (120mg)
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb de oxycodon gekregen vanwege dikke darm problemen, bij mri bleek dat ik abcessen op de dikke darm had zitten. Daardoor is 27 cm dikke darm verwijderd, 1 week voor die operatie liep ik een dubbele hernia op. Na 2 maanden met veel pijn te hebben rondgelopen hebben ze me geopereerd aan die dubbele hernia. 4,5 week later een spoedoperatie gehad, ze dachten dat ik een a[lees meer...]bces in de rug wond had zitten. Daarna werd gezegd dat het weer een dubbele hernia was geweest, onduidelijk blijft wat het nu daadwerkelijk was geweest. Ik ben ernstig depressief geworden, heb me tot 2 x toe laten opnemen op de crisis afdeling, waar ik deeltijd therapie ben gaan volgen. Ondertussen werd de pijn in mijn rug steeds erger. Na de 4 mri in 11 maanden bleek dat ik weer een dubbele hernia had. Toen is besloten om een plif operatie uit te voeren, vast zetten van de onderrugwervels. Ik zat ondertussen al op 100 mg langwerkende oxcycodon, 600 mg Lyrica en 4000 mg paracetamol. Ik heb er veel pijn gehad, nu trouwens nog. Ondertussen ben ik zwaar afhankelijk geworden van al die medicijnen. Nu drie maanden na de plif operatie, zit ik op detox afdeling. Daar ben ik af aan het kicken van de Lyrica 600 mg en die 100 mg oxycodon en 4000 mg paracetamol. Ik ben werkelijk door een hel gegaan de laatste twee jaar en vooral het laatste jaar. Mijn werk ben ik kwijt, ik word afgekeurd vanwege mijn zwakke rug. Ik moet nog een hele tijd revalideren, door de opname ben ik daar nog niet aan toe gekomen. Ik heb psychische klachten en ben een ander persoon geworden. Ben niet meer die vrolijke jongen van drie jaar geleden. Heb veel meegemaakt, veel pijn verdriet gehad. Mijn relatie was bijna teneinde en de relatie met mijn dochter is zeer slecht geworden. Die denkt dat haar vader een verslaafde is nu. Ik zit nu nog op 50 mg oxycodon de rest is afgebouwd in de laatste twee weken. Maar mijn weg is nog lang. Ik ga nu weg van de detox opname, omdat daar constant iets mis ging met de medicijnen. Ik wil mensen waarschuwen voor lang en hoog gebruik van oxycodon en Lyrica. Ik kreeg die medicijnen telkens van mijn huisarts. Ze zijn zwaar verslavend en afbouwen en afkicken is zeer zwaar, zowel emotioneel en lichamelijke. De medicijnen en de consequenties worden zwaar onderschat. Het is feitelijk pure heroïne in tablet vorm. Ik zit dus ook tussen heroïne en alcohol en cannabis verslaafden. Zeer confronterend en pijnlijke aangezien ik geen drugs of alcohol verslaafde ben. Ik realiseer me nu dat mijn hel mede door de oxycodon is gekomen. Ik kreeg heel makkelijk de oxycodon van de huisartsen..... Pas op voor deze medicijnen, ze gaan je leven bepalen. En ik hoop dat ik met mijn verhaal mensen de ogen kan openen, om toch zeer goed op te passen voor oxycodon!! Het frusterende is dat ik ondanks die hoge doseringen nog steeds zenuwpijn aan mijn rechterbeen heb en ook nog veel pijn in me rug :(.
1

OxyContin

11-09-2017 | Man | 41
oxycodon (20mg)
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik krijg 20 mg van de langwerkende versie. En merk er geen reet van. Waarschijnlijk doordat ik ook de kortwerkende en sterke versie gebruik merk ik geen verschil. De kortwerkende versie is eigenlijk het enige medicijn wat bij mij heeft gewerkt. Heb een bepaalde immuun of resistentie die heel snel wordt bereikt. Ja als het opgehoogd wordt merk ik wat verschil maar na een we[lees meer...]ek is dat effect ook weer weg. Erg vervelend het lijkt wel of mijn lever alles snel afbreekt of zo. Maar goed ga dat maar tegen je huisarts of ziekenhuis vertellen. Ze vergelijken je met een andere patiënt en krijgt dezelfde basis als bij andere patiënten. Zoals ik al zei ze geloven je niet, zeker met een opiaat. Wordt er schijt ziek van omdat iedere keer maar weer te vertellen en ze het niet geloven. Was er maar een methode die onderscheid kan maken tussen mensen waarbij de lever of stofwisseling en afbraak gemeten kon worden. Dan heb je bewijs. Iemand een idee hoe een lever getest kan worden op de afbraak van bepaalde medicijnen? Hetzelfde heb ik met alcohol, al drink een fles wijn, wordt er niet dronken van, hoogstens iets een tikkeltje aangeschoten maar dat effect is ook snel weg.Helaas heb ik wel een kater, dat dan weer wel.. Wordt er echt moedeloos van, zit als een jaar op dezelfde dosis maar nog wil ze niks veranderen, wat ik al zei bij gaat de afbraak veel sneller en stopt ook snel. Maar bij meeste mensen worden sowieso immuun na een tijd, maar deze tijd duurt een stuk langer dan bij mij. Voor de rest heb ik sindskort een baxterrol wat het zogenaamd makkelijker zou maken voor de patiënt, maar niks is minder waar. Of je zakjes nu open knipt of scheurt. Het gebeurt vaak dat er 1 of 2 uitvallen en dan moet ik gaan zoeken en dat doet weer pijn aan mijn hernia's (ja heb 3 hernia's). Maar wat ik al zei zo een baxter rol is het goedkoopste voor de apotheek en verzekeraar. Maar of het beste is voor de patiënt betwijfel ik echt. Alle pillen zijn ook merkloos en anders dan ik had. Ze kunnen wel zeggen dat er precies dezelfde stof inzit, maar ik geloof het niet helemaal als je bij het enige merk 1 euro betaald voor 1 tablet en bij de andere 5 euro is er toch wat mis. Misschien zit er wel niks in de pil en werkt het placebo bij sommige mensen. Bij mij is het omgekeerd het zogenaamde nocebo-effect. Ik vertrouw het niet die pillen in de baxter rol.
1

OxyContin

23-05-2013 | Man | 41
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Oxycontin 2 keer daags 60 mg gebruikt, van te voren gebruikte ik 4 keer daags 50 mg Oramorph, kortwerkende morfiene.. Kan echt niet tegen de Oxycontin, spierkrampen, hartkloppingen, angst , ,akkelig dromen, tremoren , ernstige hoofdpijn, bijna niet meer kunnen slikken en heel veel pijn, dus voor de pijn deed het niks. De huisarts heeft me terug gezet op de oramorph en zegt[lees meer...] dat ik het te kort heb gebruikt om hoeven af te bouwen, ik hoop dat ze gelijk heeft. verder slik ik nog een hoop medicijnen o.a. remeron, ee antidepressieva en een hoge dozering diazepam en oxazepam tegen spierkrampen. Ook slik ranitidine tegen maagzuur, aangezien dat dit geneesmiddel onder dezelfde groep valt als tagamet. En dan staat er in de bijsluiter dat je uiters voorzichtig moet zijn in combinatie met deze geneesmiddelen. Het lijkt er op dat ik het serotoninesyndroom ben aan het ontwikelen, dit is in het verleden al vaker gebeurd. Eerst maar de nacht zien door te komen en dan maar kijken of ik morgen als nog aan de bel trek bij de husarts, het is te triest voor woorden dat je ze alles moet voorkauwen, bij deze wil ik jullie dan ook met klem er op te wijzen om zelf alles goed in de gaten te houden en goed de bijsluiters te lezen e zeker internet te raadplegen, want ik heb al een aantal keren door de "geleerden" de dood in de ogen gekeken en dat werd dan afgedaan, "jij doet ook niks volgens het boekje". Merk nu ook dat ik moeite heb met typen, mijn coördinatie is ook niet zo goed, o ja ik heb ook last van diarree en dan weer obstipatie. Ik wens jullie allemaal veel sucses en hoop dat jullie weer gauw weer op de been zijn. ps: ik gebruik ook bloedverduners en mijn I N R was flink doorgeschoten. Groetjes P.
2

OxyContin

24-02-2015 | Vrouw | 51
oxycodon (30mg)
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
is makkelijk in te nemen zonder dit medicijn pijn bijna ondragelijk
2

OxyContin

19-04-2013 | Man | 40
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
In november 2012 kwam ik in het ziekenhuis met een ambulance i.v.m. ondraaglijke pijn in mijn rug. In het ziekenhuis kreeg ik een mri.... dubbele hernia als uitkomst...3x een injectie,sterke pijnstilling valium, Oxycontin en Oxycodon, dit verzachte de pijn gelukkig duidelijk. Na 8 dagen ziekenhuis ben ik thuis aan het werk gegaan om weer wat lichamelijk mobieler te worde[lees meer...]n. Maanden kon ik niet autorijden en had ernstige pijn in mijn rug. Het ging wat beter en na 6 weken begon ik af te bouwen van 50 mg naar 40 mg lang en kortwerkende opiaten en ben het valium (Diazepam) gebruik (te) snel gaan afbouwen, zwaar in de war en echt slecht voelen waren het gevolg, maar dit viel nog mee in vergelijk tot de afkickverschijnselen die ik kreeg van de oxycontin, je moet dit middel echt heel langzaam afbouwen 5 mg per 1 tot 2 weken minder, dit heb ik gedaan en ondanks de trage afbouw heb ik mij heel slecht gevoeld, bang werd ik ervan, o.a.hartkloppingen zo erg dat ik dacht het te zullen begeven, pijn in ledematen, spasmen, zweten, oorsuizing, darmkrampen en meer rare, nare klachten. Gestopt met de kortwerkende oxycontin en enkel langzaam afgevende oxynorm gebruikt, hierdoor voelde ik me al wat minder slecht, belangrijk is dat u de pillen dagelijks op vaste tijden tot u neemt. Het doorlopende afkickgevoel en het niet kunnen slapen, heeft mij doen besluiten de laatste 10 mg ( 5 mg in de ochtend en 5 mg voor de nacht) niet meer in te nemen, dit waren 3 echt slechte dagen!! Als een drugsverslaafde lag ik af te kicken, ben nu 7 dagen verder en voel me raar en slaap nog steeds erg slecht maar heb geen pil meer aangeraakt na een periode van 5 maanden! Wat ik wil adviseren is dat medici patiënten veel meer en beter gaan begeleiden in het gebruik van opiaten en de mensen wijzen op de bijwerkingen en het verslaving aspect van hun pijnstilling, ze moeten er voor zorgen dat de patiënt zo kort mogelijk opiaten gebruikt, en in zo laag mogelijke dosering. Hoe langer en hoe hoger de dosis des te groter zal uw afbouw-ellende zijn. Houdt u zelf niet voor de gek, zorg dat uw pijn net beperkt blijft zodat het dragelijk is, zo voelt u de (rug) aandoening nog enigszins maar u slikt niet ongemerkt te veel Oxycontin en het afbouwen zal eenvoudiger zijn! Pas op en ga niet steeds meer gebruiken, dit is een serieus lichamelijk verslavend middel en als niet oppast is het gebruik ervan erger dan uw kwaal! Sterkte met uw genezing en pijnbestrijding!
3

OxyContin

04-07-2014 | Vrouw | 35
oxycodon (30mg)
Nek- / rughernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
hoi, ik kreeg vorig jaar in juli een 2-de hernia en ben er aan geholpen en sindsdien gebruik ik oxycontin,15 mg en in begin dit jaar 30 mg, 2 x per dag, nu afbouwen 2 x 15 per dag. eerst gebruikte ik maar een beetje maar ik merkte dat ik er prettiger door voelde, de pijn was nier erg meer en ik voelde mij geborgen, rustig en heerlijk ontspannen. ik slik al heel lang a[lees meer...]ntidepressiva, dat is niet erg zeggen de artsen!.. Nu merk ik dat als ik niet heb ingenomen dat ik me erg slecht voel!, 's ochtends en in de middag dan gaat het, maar rond 17:00- 18:00 krijg ik erg last van rusteloosheid in mn hele lichaam, verschrikkelijk!!, zweten en angstige gevoelens, enorme spiertrekkingen, net of trekt mijn hele lichaam uitelkaar!, Is er iemand die dit herkend??, zodra ik het weer inneem dan wordt het weer rustiger!! ik ben al bij huisarts geweest en nu ben ik begonnen met afbouwen, alleen mis ik de geborgenheid van dit rotmiddel en neem ik het weer om me beter te voelen. ik wil ook alleen maar slapen! vooral sochtends en de hele middag door..., want in de nacht kan ik er niet goed op slapen hoop op en reactie mocht jullie dit bekend voorkomen. groetjes, jessica.
3

OxyContin

19-11-2013 | Man | 38
oxycodon (10mg)
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Hmmm. Zomaar de behoefte om een keertje lotgenoten te zoeken. Op dit moment ben ik voor de 2e keer in mijn leven aan het afkicken van de oxycontin (2 maal hernia). Voel mij echt waardeloos. Vorige keer ben ik cold turkey gegaan en dat was ruim een week een hel. (Nachtmerries, slapeloosheid en het heel erge griep gevoel) Ik had mijn toentertijd voor genomen om dit [lees meer...]nooit meer te nemen als pijn bestrijding. Ik heb het mijn huisarts ook erg kwalijk genomen dat hij dit zo makkelijk voorschreef. Sinds een half jaar weer een hernia en de neuroloog wilde mij meteen weer aan de morfine hebben. Ik heb toen uitgelegd dat ik dit niet wilde vanwege de gevolgen met stoppen. Zij raden mij tramadol aan....ik ben hiervan werkelijk 2 weken compleet van de wereld geweest (heerlijke trip) en toen op aandringen van wederom de neuroloog om toch over te stappen op de oxycontin. Ik nam veels te veel tramadol voor een gewenst effect. Dus daar gingen we weer....het begon met 2x10 maar binnen anderhalve week op 3x30 MG. En soms nog wat oxynorm erbij met kilo's paracetamol. Sinds ik bij de pijnpoli ben geweest, wil ik weer van de pillen af en wederom valt dit zwaar. Ik ga niet meer cold turkey en zit nu met 2 weken op 2x15. De nachtmerries zijn weer behoorlijk aanwezig (mijn zoontje is al 20 keer overleden afgelopen week) en de pijn in mijn rug komt ook weer erg terug......maar is dit door het afkicken of gewoon de oorspronkelijke klacht. Ik ben het gewoon zat ....daar komt het eigenlijk gewoon op neer. Ben al 2 weken niet te genieten en op oorlogspad :-((
3

OxyContin

23-03-2013 | Man | 26
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
hallo sinds een half jaar gebruik ik nu oxycontin smorgends 40mg smiddags40mg Savonds 40 mg die ik voorgeschreven gekregen had van mn dokter voor mijn gebroken rib al snel merkte ik geen pijn meer ik was echt tevreden van dit product omdat ik valtran voorgeschreven kreeg dit werkte niet geen beetje zelfs en dan heeft de dr derect oxycontin voorgeschreven de pijn was in[lees meer...] een uurtje weg jonges was dat voor mij een wondermiddel daarop gebruik ok ook al 5 jaar nog eens 2 keer 12mg bromazepam , 3 keer 50MG tranxene en voor slapen gaan 2 pillen Zolpidem 10mg een hele boel dus en allemaal benzos ik zie er echt geen uitweg meer in dus ik laat me opnemen in de pelgrim dat is een ontwenningskleniek zelf stond ik een half jaar geleden maar op 2 valiums daags meer maar door die oxycontin ben ik zwaar naar boven gegaan met mn benzos ik had iedere keer het gevoel dat ik meer nodig had dus zo snel mogelijk vanalles af kben er wel bang voor het meeste voor mn oxycontin ik hoop dat ik niet teveel ga afzien want ondertussen zijn er dagen dat ik 200 mg neem dat is er echt over maar het geeft me ook gewoon een goed gevoel maar je kan geen normaal leven lijden met die medicatie dus weg ermee ze gaan met afbouwen met methadone in 14 dagen naar 0 hopelijk gaat het geen hel worden ben er echt bang van blijf er vanaf mensen het maakt je lleven kapot
3

OxyContin

19-03-2013 | Man | 42
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Dit medicijn gekregen voor klachten van een hernia samen met diclofenac. Daarnaast gebruik van lexapro 16 mg per dag. Pijn verdween na een week,,een zegen..nu op verzoek van neuroloog stoppen met pijnstilling. En dat is de hel..echt hel..afkickverschijnselen. Trillen zweten, paniekaanvallen, diaree, angstig en heel moe..ik bouw af met 5 mg per week, diclofenac slik in nog[lees meer...] 2 x 75 mg per dag. Maar dit medicijn wil ik NOOIT meer...dan maar een operatie..wat een rotzooi..snap best dat het lekker is, maar je komt er bijna niet vanaf..wordt in sommige landen niet eens meer voorgeschreven en wordt al Hillbilly heroine genoemd.. Heftig medicijn als je stopt.
3

OxyContin

14-02-2013 | Vrouw | 37
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik al jaren oxycontin en oxynorm. Vlak voor de operatie 3 x 80mg oxycontin en 4 x 30mg oxynorm. Ben inmiddels met veel pijn en moeite afgebouwd naar 3 x 60mg oxycontine en 4 x 20mg oxynorm. Het afbouwen is drastisch! Ik ben er zo ziek van, trillen, verstijfde spieren, onrust, niet slapen, angst. De bijwerkingen van het afbouwen vind ik nog erger dan de klacht zelf.[lees meer...] Ik heb ook wel eens gedacht dat ik niet verder wil zo. Ik ben gewoon afhankelijk geworden. En ik wil ook niet naar een afkickkliniek omdat ik een kindje heb. Familie woont allemaal te ver weg en zij weten de ernst ook niet. Verschrikkelijk!
3

OxyContin

20-12-2012 | Vrouw | 22
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Vanaf begin augustus heb ik het middel Oxycontin aangeschreven gekregen. Dit gebruikte ik in combinatie met Lyrica. De Oxycontin hielp in het begin maar minimaal, het middel moet eerst een spiegel in je lichaam opbouwen eer dat het volledig begint te werken. Omdat je lichaam er snel aan went ben je gauw geneigd de dosis te verhogen. ik heb dit eerst gedaan i.o.v met d[lees meer...]e huisarts. Daarna ben je al snel geneigd om zelf meer te gaan pakken. Dit middel is zeer verslavend!!! 6 December ben ik geopereerd aan mn Hernia L5 S1. 16 december was ik de Oxycontin zat. ik slikte toen nog 40 mg per dag, ben toen in 1x gestopt! De eerste nacht was vreselijk, heel erg onderhuidse jeuk wat alleen weg ging met bewegen, De 2e nacht had ik dit met mindere maten, de 3e dag nog iets minder. Vanacht was mn 4e nacht en had ik bijna nergens last meer van. Ik voel me alleen nog wel wat lusteloos...... Als ik helemaal afgekickt ben van de oxycontin begin ik met het stoppen van lyrica. Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben gehad! Kijk uit met dit middel!
3

OxyContin

07-11-2012 | Vrouw | 47
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Heb een zware hernia gekregen die na 9 weken geopereerd moest worden,voor de vreselijke ondraagelijke pijn uiteindelijk morfine 2 x 30 mg Oxycontin,6 x daags oxynorm,diflocenac,paracetamol 1000 mg zetpil,30 mg diazepam 4 x daags,na de operatie direct in het ziekenhuis de morfine af moeten bouwen met 10 mg per dag oxycontin minder en direct geen oxynorm 6 x daags 10 mg.Ik b[lees meer...]en te snel af gaan bouwen en door het advies van het ziekenhuis,zat na een week op 2,5 mg 2x daags,ziek als een hele zware griep.Op advies van de neuroloog nog 3 dagen oxycontin 2,5 mg per dag en toen gestopt,door een hel heengegaan,5 dozen van de rotzooi in huis weggedaan.Ervan af en ik ben heel trots op mijzelf.Nu 6 dagenook gestopt met Diflocenac vanwege veel darmkramen moe moe en bloedstolsels in mijn ontlasting ook rotzooi en ik had er maagbeschermer bij.Nu morgen 5 weken na de operatie zit nog steeds in een rolstoel heb pijn in mijn rug en zwak in mijn linkerbeen de kant waar mijn hernia 1ste ruggewervel zat,was een groot verkalkt losse hernia die toch iets vast bleek te zitten.Zit nu voornamelijk tussen 4 muren.Woon op een flat 3 hoog met alleen trappen niet te doen.Vandaag naar de keuringsarts voor medische urgentie voor een huisje op de begane grond,stik al dagen van de zenuwen.Morfine een goede pijnstiller als niet anders kan voor de pijn moet je wel maar afkicken verschrikkelijk. Nu nog herstellen zo ver mogelijk ben 47 en hoop echt weer over een aantal maanden te funtioneren,kan geen fysio betalen.Dus maar thuis oefeningen doen wat mag een mens blij zijn als hij gezond is !!! mijhoor je dan nooit !!! meer klagen.
3

OxyContin

22-10-2012 | Man | 27
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Omdat ik vanwege een dubbele hernia niet meer kon bewegen van de pijn en Tramadol en andere pijnstillers niet werkten heb ik oxycontin voorgeschreven gekregen. Uiteindelijk gebruikte ik 4x 20mg per dag en begon te merken dat als ik te laat was met innemen ik me ziek begon te voelen. Na mn operatie wilde ik er ook zsm vanaf en heb met mn huisarts een afbouwschema gemaakt en[lees meer...] ben in 2 weken van 80 mg naar 0 gegaan (beetje sneller dan het opgestelde schema). Aanvankelijk leek het wel goed gegaan, maar sinds ik nu helemaal niets meer slik heb ik veel problemen met slapen: ik kan niet stil blijven liggen, Ik hoop maar dat dit snel over gaat, anders maar weer naar de huisarts...
3

OxyContin

21-10-2012 | Man | 55
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
In 1995 kreeg ik een acute hernia (L5S1). Sinds dan is mijn leven helemaal veranderd. Na 5 operaties wegens steeds terugkerende pijn na verloop van tijd (tussen operatie 1 en 4 was er telkens een paar jaar tussen, tussen operatie 4 en 5 waren 6 dagen tussen) is er operatief niets meer aan te doen en zodoende behoor ik sinds enige jaren tot het leger(tje) "slikkers". Ik heb[lees meer...] spijtig genoeg veel ervaring met pijnstillers. Tussen de operaties door was Valtran mijn beste vriend. Tot voor 2 jaar ben ik voltijds blijven werken. Ik had een veeleisende job in het middenkader van een firma gespecialiseerd in luchtvracht en heb nooit werkdagen gekend van minder dan 10 tot 12 uur. Als ik 's avonds thuiskwam nam ik, gespried over een uur een 200-tal druppels Valtran in een bodempje cola. Ik kreeg totale gewenning en in samenspraak met de pijnkliniek Pellenberg/Leuven schakelde ik over op Oxycontine. Eerst lichte dosissen (5 à 10 mg) om nadien over te schakelen op de 20 mg. Nu slik ik 4 x 20 mg per dag. Toen ik overschakelde op 20 mg werkte ik nog steeds, met als gevolg na verloop van tijd een knoert van een burn-out. Ik ben sindsdien niet meer kunnen en mogen gaan werken en ben hier zeer depressief van geweest. De oxycontine hielp me door de dagen en een schema begon zich af te tekenen: ik probeerde alles zoveel mogelijk in de voormiddag te doen, want later op de dag ging ik me suffer en suffer voelen. Totaal geen motivatie meer en constant lusteloos. Ik snap niet dat er mensen zijn die Oxycontine nemen om in een "roes" te geraken.... Maar ook 80 mg per dag werd te weinig tegen de pijnbeheersing. Mijn neuroloog raadde me aan om de kleefpleisters van Transtec te gebruiken. Dus op 2 dagen tijd kapte ik volledig met Oxycontine en kleefde een pleister Transtec 35. Dit heeft 24 uur nodig om in je bloedbaan te geraken. Na die 24 uur wist ik dat Transtec 35 niet pijnstillend genoeg was en in samenspraak met de pijnkliniek kreeg ik nog een halve pleister bijgeplakt. Dat was een zware vergissing. Binnen een halve dag steeg mijn bloeddruk naar 22/12 en was ik iemand totaal anders: hoorsuizingen, desoriëntatie, verlies van tijdsbesef, concentratiestoornissen, misselijkheid, lusteloosheid en krachtverlies. Ik vermoed dat ik een overdosis heb gehad. Ik heb de pleisters verwijderd en ben nu weer aan de Oxycontine, evenwel aan de helft van mijn vroegere dagelijkse dosissen, gewoon omdat ik angst heb om dit nog eens mee te maken. Ik ben zo stilaan einde raad. Met dank voor uw aandacht.
3

OxyContin

17-10-2012 | Vrouw | 56
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Hallo ! Vanaf 3 sept kon ik niet meer staan op linker been! Erge zenuwpijn door mijn bil en buiten kantbeen tot vlak voor enkel. Ook doof gevoel aan onderkant been. NIETS hielp. Ik gebruikte hiervoor GEEN MEDICATIE! 6 sept begonnen met de zware jongens:oxycontin 10mg 2xdags en Oxynorm 5mg zn. Dit hielp niets..tot weinig...9 sept 20mg oxycontin 2xdags en 18 sept 30[lees meer...]mg2xdags plus Lyrica75mg 2xdags..Nou ik durfde mijn ogen niet dicht te doen..bang dat ik niet wakker werd... en zo ZUF als maar kon..maar ja ik kon "liggen""slapen"EINDELIJK! 24sept terug naar 2xdags 20mg oxycontin en lyrica bleef hetzelfde. Ik bleef me niet lekker voelen.. 5okt begonnen met 2xdags 10mg oxycontin en 13okt 5mg oxycontin 2xdags..15 okt Lyrica willen afbouwen iov met huisarts mocht ik alle Lyrica in 1 keer!!! gelukkig heb ik de bijsluiter gelezen..uiteindelijk zei hij dat 1 capsule van 75mg minder perdag, een beter begin..NOU ik heb het geweten! Wat een beroerde onrustige nacht..en dag erna..PHEW Kennen er meer mensen dit probeem met afbouw? OOk dat de Huisarts ( een jongeman ) er weinig ervaring ermee had...Ik heb gemerkt dat de Apotheek er meer verstand van zaken heeft..Heeft iemand nog tips of iedeen? Trouwens GOED NIEUWS is dat mijn hernia vanzelf overgegaan is na 6weken..tenminste..ik doe voorzichtig weer vanalles ..:)
4

OxyContin

20-06-2015 | Man | 47
oxycodon (60mg)
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
het is een fijne pijnstiller maar je moet je stoelgang wel in de gaten houden het nadeel is dat je bij langdurig gebruik steeds meer nodig heb om de pijn te bedwingen het voelt niet verslavend aan je kan ook makkelijk zonder als je pijn weg is maar wel afbouwen want afkick verschijnselen zijn heftig
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2289) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1251) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1188) - Cholesterol
Champix (1149) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1145) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (1003) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (886) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (883) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (871) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (777) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (744) - Epilepsie
Metoprolol (728) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (651) - Depressie - antidepressiva overig
Seroquel (608) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (607) - Depressie - antidepressiva TCA
Mirtazapine (607) - Depressie - antidepressiva overig
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (596) - Anticonceptie - eenfase
Metformine (576) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Furabid (561) - Antibiotica - urineweginfectie
Amoxicilline (558) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (551) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (512) - Anticonceptie - overig
Lexapro (503) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (475) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (453) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (443) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (420) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (417) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (412) - Pijn
Crestor (404) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.