Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Abilify

11
meningen

Abilify

aripiprazol

geef je mening
Bij  DepressieX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Psychose (71 meningen)
Schizofrenie (29 meningen)
Bipolaire stoornis (28 meningen)
Manische episode (2 meningen)
Schizotypische stoornis (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Aripiprazol (abilify)

Bojan Nikolik (18-03-2015)

Invloed van genen op medicatie

Antipsychotica medicijnen beïnvloeden de werking van zenuwcellen in de hersenen en helpen je om weer uit de psychose te komen. Ze hebben geen genezende werking; ze nemen de oorzaak van de psychose niet weg en lossen achterliggende problemen niet op. De medicatie zorgt ervoor dat angst en agitatie worden gedempt. Antipsychotica komen vaak met veel bijwerkingen en het kan vaak lang duren voordat duidelijk is of het ook goed helpt tegen de psychotische symptomen.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan een mogelijkheid bieden voor de patiënt om samen met zijn behandelaar de geschikt medicijn te vinden.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
1

Abilify

12-03-2021 | Vrouw | 31
aripiprazol (10mg)
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik kreeg het middel voorgeschreven bij depressieve klachten, om te helpen bij het verbeteren van mijn stemming. Ik had enorme bijwerkingen: ik kon werkelijk niet meer stil zitten tijdens het gebruik van het middel. Ik had enorme bewegingsdrang, moest steeds bewegen en/of met mijn handen iets doen. Ik kon me anders niet concentreren. Ik heb het maar enkele dagen volgehouden[lees meer...] en ben dan gestopt.
1

Abilify

18-05-2020 | Man | 56
aripiprazol (30mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Op de een of andere manier voorgeschreven maar leide tot zombie gedrag die nog duidelijker werd doordat tijdens het buiten fietsen jong en oud me voorbij fietste. Na veel moeite heb ik dit zogenaamde middel weten te stoppen. Na een paar dagen kon ik gelukkig weer hard en lang fietsen. Met plezier. Ook het zombie gedrag/gevoel verdween. Psychiater was niet blij dat ik gesto[lees meer...]pt was.....
5

Abilify

18-05-2020 | Man | 56
aripiprazol (30mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Op de een of andere manier is dit medicijn voorgeschreven zonder dat ik wist wat het was, waarom en waarvoor. Zonder dat je het best word je een zombie die niet meer weet dat ie leeft en liever dood wil. Op het moment dat ik fietste viel me op waarom in godsnaam jong en oud me voorbij fietste. Dit had ik nog nooit meegemaakt. Maar het werd duidelijk door de confrontatie me[lees meer...]t de zogenaamde normale wereld. Ben je "binnen" dan merk je het nauwelijks omdat bijna iedereen volgestopt word. Met veel moeite heb ik dit kunnen stoppen omdat er een andere invalpsychiater was. Na een paar dagen kon ik weer lekker lang en stevig fietsen. Gelukkig. Ook het zombie gevoel was weg. Hoe kan je in godsnaam deze rotzooi voorschrijven.
2

Abilify

31-07-2019 | Vrouw | 20
aripiprazol (7,5mg/ml)
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb Abilify één jaar genomen aan 7,5 mg per dag. Op dat een jaar ben ik 22 kilo aangekomen en ik was sowieso al onzeker over mijn gewicht. Ik ervaarde geen rust in mijn hoofd. In het begin dacht ik vanwel maar uiteindelijk piekerde ik nog 24/7. Ik had veel gedachten die extreem waren, o.a. Achterdochtig zijn, verlatingangst,.. Ik vind vooral de bijwerking van gewich[lees meer...]tstoename verschrikkelijk. Het legt gewoon het “fabriekje” van de stofwisseling stil. Ik moet nu nog ongeveer 6 weken wachten ( al 2 weken gestopt met abilify ) tot ik iets gewicht kan verliezen zegt mijn psychiater. Ik dieet enorm hard en verlies nog geen 200 gram op de weegschaal. Mijn mening : niet de moeite + veel miserie erna.
2

Abilify

30-03-2017 | Man | 25
aripiprazol (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo allen, Ik heb gedurende een jaar Abilify in een dosering van 10 mg gebruikt. Daarvoor een jaar 2mg Risperidon, maar dit was voor een psychotische episode en de Abilify zou meer en beter helpen bij een depressie (naast het gebruik van een antidepressivum). Aanvankelijk dacht ik dat de bijwerkingen me alles meevielen. Ik word er nogal suf van dus neem het in de avond [lees meer...]in, maar ik heb het afgelopen jaar vele malen gehoord dat ik "watten in m'n hoofd heb zitten". Ik heb nooit gedacht dat Abilify hiervan de oorzaak was, maar eerder mijn ADD (hoewel ik hier wel voor behandeld word). Ik zal jullie eerlijk zeggen: Abilify vind ik echt rommel eerste klas. Dat merk ik nu ik de dosering gehalveerd heb naar 5mg. Dit is een grote stap maar het is ongelofelijk hoe veel meer gevoel ik terug krijg. Het gevoel meer te leven. Dit zal gepaard gaan met dalen, daar ben ik van overtuigd. Ik merk ook wat meer prikkels, maar dat betekent dus dat de Abilify in mijn geval echt heel erg dempend werkt. Wellicht voor sommigen nodig, maar het is een zwaar middel. Ongelofelijk dat ik lees dat sommigen hier juist meer energie van krijgen. Over enkele weken verlaag ik mijn dosering naar 2,5mg en we zullen zien hoe dat gaat. Bij vragen en/of opmerkingen hoor ik dit graag.
5

Abilify

23-10-2015 | Vrouw | 59
aripiprazol (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Met het gebruik van dit medicijn, de Abilify, ben ik veranderd, als dag en nacht, van een cocon naar een Vlinder... en dit al járen lang!
2

Abilify

13-11-2014 | Vrouw | 20
aripiprazol
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik neem nu ongeveer een maand abilify, nadat ik risperdal gebruikte. Ik las negatieve en beangstigende recensies over dit medicijn. Ik hoopte dat de apathy die ik had tijdens het nemen van risperdal over zou gaan, maar dit is helaas niet het geval. Ik voel me steeds een soort 'zombie'. Wel energie hebben, maar tot niets kunnen komen. Ik lig vaak futloos op de bank omdat ik[lees meer...] niet weet moet of kan doen. Mijn creativiteit is weg. Ik kan geen gesprek meer voeren omdat mijn gedachtengang precies stilgevallen. Er komt niets meer in mij op om te zeggen of te doen. Iemand die nog deze symptomen heeft en die weet of deze overgaan na het stoppen met antipsychotica?
4

Abilify

20-05-2013 | Man | 10
aripiprazol
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn zoon neemt dit sinds enkele maandjes. Het duurde lang eer het werkte. Wel sliep hij direct goed. Zeker in begin,viel als een blok in slaap. Woedeaanvallen zijn minder en minder hevig. 1 groot nadeel,verveling tot en met! Hij weet niets te doen,geen inspiratie... Iemand die me daarover tip kan mailen?? Hij neemt dit tesamen met rilatine.
1

Abilify

11-04-2013 | Vrouw | 16
aripiprazol
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na een tijd risperdal gebruikt te hebben ben ik geswitched naar Abilify. VRESELIJK. Ik kreeg last van enorme paniek, werd niet meer ongesteld, viel 5 kilo af in een maand en had last van onrust. Dus ik ben weer terug gegaan naar risperdal en ben daar tevreden mee.
3

Abilify

08-02-2013 | Vrouw | 16
aripiprazol
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heb het amper een kleine week gebruikt, maar omdat bijwerkingen te groot waren (elke dag misselijkheid + braken en constante duizeligheid) nu overgegaan naar risperdal. Hopelijk nu minder bijwerkingen.
4

Abilify

29-11-2011 | Vrouw | 53
aripiprazol
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben nog maar net begonnen, na afbouw van Seroquel. Ik merk dat ik actiever wordt en me meer kan concentreren. ik heb nu 3 nachten heel slecht geslapen, een bijwerking.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1211) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1141) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (951) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (772) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (767) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (542) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (496) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (432) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.