Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Dipiperon

62
meningen

Dipiperon

pipamperon

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
depressie wazig zien zelfmoordgedachten echt slaperig overdag hallucinaties doffe hoofdpijn

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Psychose (8 meningen)
Onrust (7 meningen)
Schizofrenie (1 mening)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Seroquel (631 meningen)
Quetiapine (314 meningen)
Abilify (278 meningen)
Zyprexa (201 meningen)
Risperdal (174 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Invloed van genen op medicatie

Antipsychotica medicijnen beïnvloeden de werking van zenuwcellen in de hersenen en helpen je om weer uit de psychose te komen. Ze hebben geen genezende werking; ze nemen de oorzaak van de psychose niet weg en lossen achterliggende problemen niet op. De medicatie zorgt ervoor dat angst en agitatie worden gedempt. Antipsychotica komen vaak met veel bijwerkingen en het kan vaak lang duren voordat duidelijk is of het ook goed helpt tegen de psychotische symptomen.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan een mogelijkheid bieden voor de patiënt om samen met zijn behandelaar de geschikt medicijn te vinden.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

4

Dipiperon

12-03-2012 | Vrouw | 46
pipamperon
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit medicijn werkt bij mij goed. Psychoses zijn sterk verminderd. Helaas zijn niet alle angsten verdwenen. Nadeel is een erg verminderd concentratievermogen.
4

Dipiperon

14-01-2012 | Man | 36
pipamperon
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik ben zelf Borderliner, heel mijn leven al zoeen beetje, maar zonodig kan ik altijd naar het medicijn terug grijpen, het is gewoon goed om je rust te krijgen. slapen gaat een stuk beter, je bent bij gebruik een stuk relaxter, de chaos in je hoofd is kalm. daarintegen ben je wel sneller vermoeid, en ik krijg meestal wat lekkere honger. als je niet verslavingsgevoelig be[lees meer...]nt, en er mee om kan gaan een perfect medicijn om als extra stok achter de deur te hebben als je snel last hebt van stress, agressie en depressies. ik gebruik het zelden........maar als het nodig is is het een geweldig middel om je je rust te geven................ Groet P.
1

Dipiperon

15-11-2011 | Man | 26
pipamperon
Woede aanvallen en agresie aanvallen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
in de psychatrie hielp het een klein beetjes dus heb ik op eigenhoudje een volledig genomen er kwam verbetering in maar na een tijd helpte het gewoon weg niet meer dus ben ik er mee gestop ik zou eigenlijk zwaardere moeten hebben want ben nog al vrij hyperactief adad..
3

Dipiperon

26-09-2011 | Vrouw | 34
pipamperon
Bordeline
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik heb nu zo'n 3,5jaar steeds meer last van gebid.....iemand anders ook???????????
1

Dipiperon

26-09-2011 | Vrouw | 33
pipamperon
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het werkt op zich prima, ik slaap er beter door en heb geen last meer van huilbuien. Je wordt er wel enorm duf van en ik ben tig kilo's aangekomen!!!
4

Dipiperon

07-09-2011 | Vrouw | 30
pipamperon
Borderline/emoties
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
1e keer mee begonnen paar maanden geleden via novadic kentron (afkick kliniek) 1e dag leek wel stoned (als van wiet) ook veel trek in eten daarna vergeten wc te gaan snachts toen heel vergeetachtig dus gestopt want werd echt erg... Nu weer mee begonnen omdat emoties niet onder controle had met alleen venlafaxine en minder vergeetachtig wel nog heel veel trek in eten dus w[lees meer...]eer kilo s erbij maar slapen gaat juist super wel meer plassen.. maar werkt goed als je emoties heel hoog zitten verdriet en aggressie tenminste
1

Dipiperon

15-07-2011 | Man | 21
pipamperon
A.S.S Syndroom van asperger
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na het lange gebruik wat ik had is in 2009 een serie bijwerkingen begonnen, 19 was ik toen. ik had al een stel gek gegroeide ellebogen. maar had intussen ook een kromme rug gekregen en nu had ik veel last van pijnen. na lang onderzoek is nu gebleken dat door de dipiperon die ik vanaf jonge leeftijd heb gehad ik nu voor het leven getekend ben. mijn kapsels in mijn spieren z[lees meer...]ijn helemaal verstijfd en hebben de groei niet afgemaakt, mijn spieren hebben eveneens de groei niet afgemaakt waardoon ik nu te korte spieren heb. en nu dat mijn botten wel door groeiden stond ik "op springen" . nu loop ik bij een ziekenhuis en sta ik voor een lange periode van veel pijn om de schade te beperken en zoveel mogelijk te verbeteren. mijn mening: geef dit niet aand kindere in de groei, voor een lange tijd. houd er wel controle op als niet anders kan, houterige motoriek is een teken dat het niet goed gaat en zoek dan even hulp van iemand met verstand hiervan.
3

Dipiperon

19-04-2011 | Man | 39
pipamperon
Adhd
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
baal er van dat ik aankom &me bed presatie op nul staat.
2

Dipiperon

15-04-2011 | Man | 36
pipamperon
NAO
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dipiperon is in mijn geval een zeer vervelend medicijn. Aan de ene kant heeft het positieve kanten zoals afvlakking van emoties en een negatieve werking omdat ook vreugde afwezig blijft door de apathie die ik ervan kreeg. Dit vind mijn partner minder grappig want ik kwam tot niets meer en zat aan de stoel gekluisterd. Ook kreeg ik er een erg lam gevoel van. Ik ben zelf [lees meer...]ermee gestopt want de nadelen wogen zwaarder dan de voordelen en het is mijn lichaam en geest. Nu zonder deze medicijnen voel ik me meer mens en kan ik weer eens lachen en emoties tonen. Ook merk ik het aan mijn huishouden in positieve zin. Alle antipsychotica hebben deze nare bijwerking dat het enorm afvlakt en dan het gewicht. Ik kom er van aan en ik ben geen grote eter en ik fiets veel. Nu pas kan ik van de lente genieten.
4

Dipiperon

09-04-2011 | Vrouw | 29
pipamperon
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik slik het nu een half jaartje voor mij werkt het wel goed. het houd mijn woede aanvallen onder kontrole alleen jammer dat ik er niet meer van kon slapen dus nu slik ik zoplicon erbij en dan ben ik wel lang suf sochtens verder moet ik veel moeite doen om mijn gewicht op peil te houden. ik hoop dat ik in de toekomst weer zonder kan
3

Dipiperon

17-03-2011 | Vrouw | 10
pipamperon
Nare dromen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vroeger toen ik 10 was gebruikte ik Dipiperon maar dat is lang geleden en ik weet echt niet meer hoe veel alleen dat het 1 maal daags 5 druppeltjes per dag waren voor het slapen gaan omdat ik wel eens last had van Nachtmerries. De enigste bijwerking die ik ervaarde was aankomen betreft gewicht...gelukkig niet meer. Maar hiervoor ben ik niet op deze site. Ik wilde alleen ma[lees meer...]ar reageren op iemands reactie...
1

Dipiperon

20-02-2011 | Man | 50
pipamperon
Psychotich
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
nu vele jaren in de psychiatrie, heb ik veel ervaring met medicijnen en op dit moment heeft de psychiater mij dipperon voor geschreven, heb gewichtstoename, onrustige benen, krampen en niet slapen snachts, heb tientallen jaren eerder dit middel geslikt en was toen niet blij ermee en nu ook weer niet, de psychiaters helpen je er wel bij om het te krijgen maar afbouwen ho ma[lees meer...]ar moet je zelf doen. hendrica
3

Dipiperon

28-01-2011 | Vrouw | 20
pipamperon
Agressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik Dipiperon sinds ik 14 was. Momenteel ben ik 20 dus gebruik ik Dipiperon al bijna 6 jaar. Toen ik met mijn psychiaters op zoek ging naar een efficiënt middel zonder de bijwerking GEWICHTSTOENAME stelde ze Dipiperon voor. "Je zal zelfs te maken hebben met een lichte GEWICHTSAFNAME" zei mijn psychiater. Echter, na 6 jaar als een zombie rondgelopen te hebben ben ik [lees meer...]toch eens op zoek gegaan naar de ECHTE bijwerkingen van dit product. Blijkt dat je hier enorm van zou bijkomen, wat inderdaad ook bij mij het geval is. Ik ging van een maat XS naar een Large op 6 jaartjes tijd. SCHANDALIG zeg ik! Zeker omdat die psychiater gewoonweg recht in mijn gezicht hierover GELOGEN heeft. Ik moet er wel bijzeggen dat die psychiater mij (maar) 5 maanden begeleid heeft. Daarna heb ik weinig tot geen opvolging gehad van dit product en schrijft mijn huisdokter mij dit gewoon telkens voor als mijn doosje pillen leeg is. Ik ga maandag contact opnemen met een andere psychiater om het gebruik van Dipiperon af te bouwen. Als ik de reacties hier lees zal mijn gewicht blijven toenemen, wat ik ABSOLUUT NIET zal laten gebeuren! Ik heb er gewoonweg genoeg van. Deze gewichtstoename heeft een enorme deuk in mijn zelfvertrouwen teweeggebracht. Verder heb ik ook een enorm droge mond wat een slechte adem veroorzaakt, terwijl ik mijn tanden zo'n 3 tot 4 keer per dag poets. Verder moet ik ook enorm veel transpireren, heb ik zeer vaak last van spiertrillingen en andere spasmen en heb ik geen gezichtsuitdrukkingen en ben ik enorm futloos. Ook al helpt dit product me vrij goed mijn agressie onder controle te houden. Ik persoonlijk denk dat ik dit product niet meer nodig heb en ben er van overtuigd dat mijn pyschiater het hier mee eens is.
5

Dipiperon

23-01-2011 | Man | 55
pipamperon
PTSS
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Tengevolge van een PTTS met een verlaat begin, op mijn 44e, betreft een jeugdtrauma, gebruik ik dit medicijn. Ben opgenomen geweest en nu met medicijnen stabiel. Het vlakt af, meer gewicht, (bij hoger gebruik meer overgewicht, ben van 60 kg - 80 geweest nu na vermindering en discipline met eten 70 kg)bijwerkingen kloppen allemaal, maar het helpt mij goed, "s morgens wel e[lees meer...]ens halve dosis, dat voel ik aan of dat kan.
2

Dipiperon

20-01-2011 | Man | 41
pipamperon
Stemmingen en depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Weet dat het medicijn me helpt ,maar heb wel last van de bijwerkingen , zoals vermoeid suf en ook veel plassen ,en daarbij wat last van met name gele plekken onder ogen...
2

Dipiperon

04-01-2011 | Man | 10
pipamperon
Adhd en odd
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
onze zoon krijgt nu al enige tijd dipiperon 60mg per dag eerst ging het goed ,opstandig gedrag werd minder maar naar gewenning terug bij af gewicht is ernstig toegenomen erg moe praat langzaam is duf vaak plassen en last van onderrug, graag hoor ik van andere ouders met dit zelfde probleem .

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1395) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (958) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (672) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (651) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (593) - Verslavingsziekten
Metformine (590) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (546) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (508) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (439) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.