COPD
Vergelijk de ervaringen met medicijnen voor COPD
De laatste ervaringen over medicijngebruik bij: COPD
zonder heb ik het verschrikkelijk benauwd
Heb COPD en veel slijm op het moment. Omdat de puffertjes niet goed in de longen komen krijg ik af en toe een stootkuur. Werkt geweldig. Wel wat bijwerkingen maar beter dat dan constant hoesten om slijm op te hoesten.
ben er mee gestopt, sindsdien hoegenaamd geen last meer van hoesten
Door inname 's avonds , 's morgen veel minder last van slijm dan met een ander medicijn, waardoor ik meer energie heb overdag.
Ik ben van Spiolto overgestapt op Trimbow, wat minder effectief lijkt te zijn qua kortademigheid. Wel is de ontsteking van de longen nu min of meer onder controle. Qua kortademigheid lijkt het wat minder effectief dan Spiolto. Ook heb ik zo nu en dan kramp en buikpijn (vingers, voeten), maar dat kan ook liggen aan mijn hartmedicatie (marcomar, lisinopril, spironolacton).
Sinds het gebruik van het medicijn last van duizeligheid...ik ga echt stoppen ermee..
Vraagje, ik krijg in ZH longcontrole nu kreeg ik een lijst over mijn pufjes wanneer ik die wel en niet mocht gebruiken, trimbow 1week niet gebruiken en foster 35u, ik krijg de schrik van mijn leven ivm benauwdheid die ik ga krijgen, wat te doen nu??
Zonder dat ik het wist is er veranderd naar Bufoler vanwege de zorgverzekering, waardoor ik dus in 1 jaar tijd verschrikkelijk achteruit ging en ook hoge bloeddruk kreeg. Nu dat ik erachter kwam met longarts overlegt en ktrijg ik gewoon weer de Symbicort ben hier erg blij mee
Werkt bij mij erg goed. Moest wel even paar weken wennen.
Gebruik hem soms wel vaker dan 2x per dag. Als ik het slecht heb 3x per dag, om de 8 uur ipv 2x per dag om de 12 uur
Werkt goed , nu even gestopt exceem op benen .. Saturatie nu 100 , hartslag is minder evren aankijken
Helpt bij mijn heel erg goed niet benauwd meer pijn op de borst van de benauwdheid is weg saturatie is goed 95 ik heb copd gold 3 nog geen bijwerkingen zeer tevree
Op zich was ik zeer tevreden over Foster. Maar ik had dagelijks wel momenten dat ik vanuit het niets ineens benauwder werd. Hierom heeft de longarts me overgezet op Trimbow. Maar na 5 maanden dat gebruikt te hebben ben ik toch weer terug gegaan naar Foster. Sindsdien is de klacht wel vele malen minder dan in de 1ste periode dat ik Foster gebruikte.
Gebruikte Foster en Salbutamol. Laatste indien nodig. Had een vervelende klacht op de Foster waardoor de longarts mij Trimbow voorschreef. Vanaf dag 1 vaker Salbutamol nodig. Na ca 2 weken een zeer droge huid. Na ca 1,5 maand erg veel jeuk wat eczeem bleek te zijn. Ook regelmatig krampen in mijn voeten. Na 5 maanden proberen weer Foster en Salbutamol gaan gebruiken. En de[lees meer...] klachten verdwenen. Voor mij geen Trimbow meer.
Trimbow werkt heel erg goed voor t ademhalen maar de bijwerkingen en t prednison gehalte is dusdanig dat t voor mij niet goed werkt. Voordeel werkt niet op tegen nadelen. Ik hoop dat ze prednison nog eens kunnen vervangen voor een minder heftig alternatief
Eigenlijks boven verwachting. Weinig bijwerkingen en t helpt goed
Ik heb gebruikte al meer dan 20 jaar Symbicort na volle tevredenheid 2 maal daags. Gisteren kreeg ik ineens zonder overleg een nieuw middel Bufoler, waar ik 2 jaar geleden ook al problemen mee had. Maar ja, zorgverzekeraar blablablabla.
Saturatie normaal altijd 92 hartslag 60
Na Bufoler Saturatie 88 en hartslag 80.
En maar blijven volhouden dat het precies hetzelfd[lees meer...]e is, nou mooi niet! Ik baal hier echt enorm van omdat ik dit blijvend moet gebruiken
Ik gebruik ook Spiriva en zou copd type 2 hebben
Maar twijfel of ik door de copd hartkloppingen heb of de hoge bloeddruk
Kan ik long inhoud ook verbeteren zonder medicatie ?
Ben 7 mnd gestopt met roken
Heb wel houtkachels en veel buiten en 6 newfoundlanders
Daar bedoel ik mee kammen knippen heel veel haar
Niet binnen in huis hoor
Wie weet goede tips voor mij
Slapenloopsheid krampen in de benen en voeten depressief na inhaleren nog een haf uur benauwd
gebruik al jaren Seretide deze is door Menzis vervangen door Salmeterol want deze is goedkoper ben nu vreselijk benauwd en mijn keel doet al vanaf het eerste moment zeer
Na hartklachten door gebruik sympathische puffers, overgegaan op alvesco en atrovent. Geen hartklachten meer.
Na twee weken een soort slokdarmkramp. Pijnlijk bij slikken, maagzuur, brok in de keel. Gelijk gestopt. Na 5 dagen geen klachten meer.
's avonds om 7 uur in slaap vallen, normaal om 11 uur.
Krampen in benen en ribben.
Kramp in de buik en overmatig winderigheid.
Licht in het hoofd/ duizelig.
Zijn er meer mensen die deze bijwerkingen ook ervaren.
Haaruitval hartkloppingen opgejaagd gevoel !
Kramp in de buik en overmatig winderigheid.
Licht in het hoofd/ duizelig.
Zijn er meer mensen die deze bijwerkingen ook ervaren.
Helpt mij zeer goed bij benauwdheid kan meer dingen doen en heb overal weer zin in had deze al veel eerder moeten hebben
Stootkuur van 1 week
Hielp meteen tegen kortademigheid,maar wat voelde ik me naar (slaperig,bozig,intens moe,blauwe plekken,depresieve gevoelens, spierspasme in handen, oedeem, onrust.
Veel bijwerkingen in die week en nu na 1week gestopt te zijn nog enkele bijwerkingen zoals blauwe plekken, nog wat moe,
Wil dit niet nog eens meemaken.
Vreselijk, hoe naar ik me voelde[lees meer...].
Was enkele dagen ervoor met nieuwe "puffers" gestart die heel goed hielpen (kortademigheid)
Dokter wilde vanaf t " 0punt" starten vandaar de stootkuur.
Pas over 7weken opnw een blaastest en nadien telf bespreken met arts hoe/wat
Ik gebruik dit medicijn al 8 jaar voor mijn astma/COPD. Eerst die poeder capsules met handyhaler die me niet zo goed beviel. Pas een paar jaar later later kreeg ik de Spiriva Respimat die een dosis in de mond verneveld. En die vind ik prettiger in gebruik. Ik heb wel wat bijwerkingen maar kan niet bepalen of die van dit medicijn komen omdat ik meerdere long medicijnen g[lees meer...]ebruik. Het is bekend dat hartkloppingen een bijwerking is van verschillende soorten puffers.
Iemand die ook last heeft van chronische bijholteontsteking en druk op ogen met dit middel? Gekmakend
Ik heb een zeldzame gecompliceerde congenitale chronische longaandoening. Mijn rechterlong is niet geheel ontwikkeld, te bedenken valt aan hypoplasie. Ben gediagnosticeerd met copd 3 gold.
in het begin leek het hetzelfde te werken al andere , maar dat werd langzaam minder.al tijdens inhalatie krijg ik hoestbuien en voor de halve dag om is ben ik enorm benauwd, snachts zoveel krampen dat ik geen goede nachtrust meer heb.
ook aantal kg erbij, terwijl ik niet meer ben gaan eten.
vaak een hoestbui die pas overgaat als ik meer ventolin neem dan voorgeschreven[lees meer...] anders blijf ik doorhoesten
Ziekten met de meeste ervaringen
Anticonceptie / zwangerschapspreventie (2979) |
Angst & paniekstoornis (2544) |