Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Elvanse

156
meningen

Elvanse

lisdexamfetamine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
droge mond spierspanning kaak verminderde eetlust moeite met slapen verhoogde hoeveelheid zweten acne-achtige uitslag in één gebied angst vermoeidheid depressief neerslachtig voelen

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

2

Elvanse

23-01-2024 | Vrouw | 29
lisdexamfetamine (40)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Toen ik op mijn 27ste een nieuwe studie binnen de anesthesie begon, lukte het mij niet meer te functioneren zonder adhd medicatie. Mijn klachten werden dusdanig erg dat ik ‘vastliep’ wanneer ik afgeleid raakte of overprikkeld was. Hierdoor bevroor ik tijdens mijn handelen. Hierna onder behandeling van de psychiater gestart met ritalin. Hier ervaarde ik sterke bijwerkingen [lees meer...]van bij lage dosering zoals een gejaagd gevoel en zweten. Hierna overgestapt op dexamfetamine. De dosering van 2 maal per dag 10mg dexamfetamine bleek effectief te zijn voor mijn ADD klachten alleen ik vergat de medicatie vaak in te nemen. Vandaar ben ik overgestapt op lisdexamfetamine 30 mg Ivm de gebruiksvriendelijkheid van 1x per dag 1 capsule. Dit leek onvoldoende effect waardoor de ADD klachten alleen maar versterkte. De dosering is verhoogd naar 40 mg. Ook deze dosering lijkt voor mijn ADD klachten niet voldoende maar de bijwerkingen ervaar ik wel. Hierdoor wil ik niet hoger in dosering. Naar waarschijnlijkheid zal ik terug gaan naar de dexamfetamine.
5

Elvanse

12-01-2024 | Man | 58
lisdexamfetamine (30mg)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Als kind adhd maar in m’n volwassen leven weinig last van, los van wat onrust en teveel inzet. Na bekomen niet aangeboren hersenletsel (NAH) was de impact op de prefontale cortex groot met terugkeer van add achtige klachten. Na jaren werd de overprikkeling steeds groter en uiteindelijk via HSK en GGZ doorverwezen naar PsyQ. Die zijn inmiddels gestart met psychotherapie [lees meer...]en Lisdexamfetamine. De eerste weken is de overprikkeling significant gedaald met een algemeen positief effect op het wel bevinden.
5

Elvanse

28-12-2023 | Man | 30
lisdexamfetamine (80MG)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb 80MG gekregen maar ik merk dat ik alleen in het begin wat voel, maar ik merk nog niet heel veel bij zulke doseringen. Ik heb denk ik wel 120MG nodig, en hopelijk kan een arts hierover mee denken want ik heb wel het idee. Dat het bij 120MG pas zijn werking gaat doen. Ja anders haal ik Coke, en dat is echt niet meer de bedoeling. Dat was eerst me zelf medicatie. Nu ge[lees meer...]ef ik toch Elvanse de kans, en merk dat het wat pas doet bij 120MG en heeft iemand daar al is eerder ervaring mee ? Soms slik ik wel is het dubbele namelijk 160MG en dan pas voel ik dat ik me wat lekkerder in me vel ga voelen en dat ik zin heb om actie te willen ondernemen ipv rond te tollen in me hoofd en een beetje rondjes lopen in me huis. Nu kan ik met 160MG me wel aardig focussen en bij de les blijven. Maar dat 80MG de maximum dosering is? Vind het vrij onlogisch klinken, of ben ik de ADHDer zoals me arts al beschreef. De 1% variant die het heel ernstig heeft ? Bedoel ik heb dankzij me ADHD ook veel moeten nalaten in het leven, zwaar verslaafd geweest en ben nog altijd god dankbaar dat ik een dak boven me hoofd heb en deze medicatie. Alleen ben ik nou zo ernstig dat ik zulke doseringen nodig heb ? Of lijkt het anders echt geen effect op me te hebben bij 80MG ?
3

Elvanse

28-11-2023 | Vrouw | 35
lisdexamfetamine (60)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Pas onlangs - op 35 jarige leeftijd - een diagnose gekregen. Het is heel druk in mijn hoofd, ik ben heel kritisch op mezelf, perfectionistisch en pas tevreden als ik productief ben. Het is heel moeilijk om me te ontspannen, omdat rusten als tijdverspilling aanvoelt. Elvanse voorgeschreven gekregen, omdat rilatine te veel op het gemoed zou werken. Begonnen met 20mg, een wee[lees meer...]k later naar 40mg en zit nu al enkele weken op 60mg. Vorige week 2 dagen 30mg geslikt, omdat ik me behoorlijk emotioneel begon te voelen. Ook heb ik artrose in beide knieën die aanzienlijk erger werd (bijna niet te houden zelfs), gelijklopend met de verhoging Elvanse. Zag nu in de reviews dat nog mensen er last van hebben. Anders had ik het zelf niet gelinkt. Ik voel ook alsof ik niet kan stoppen. Ik zet me gemakkelijker aan dingen, maar ga voorbij mijn grenzen. Mijn focus leek ook beter bij 30mg.
4

Elvanse

27-10-2023 | Vrouw | 54
lisdexamfetamine (30)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
(spier)Pijn in de benen herken ik. Ik heb toen ontspanningsoefeningen gekregen van de fysio. Het voelt alsof alle (hoofd)spanningen van ADHD in mijn benen zijn gaan zitten. die oefeningen helpen echt goed. Ik slik 30 mg. Ik hoop dat de tintelingen in hoofd en lichaam verdwijnen. slik het nu een week en merkte gelijk verschil. mijn omgeving ook. Minder emotioneel, meer rati[lees meer...]oneel kunnen reageren. Tijdsbesef is ook beter geworden waardoor ik beter om kan gaan met activiteiten/taken op een dag. eerst dacht ik aan de activiteiten die ik moest doen en in mijn hoofd had ik ze al 100 x gedaan voordat ik eraan begon. nu meer rust en zodra ik mezelf erop betrap dat ik teveel aan de activiteit denk ipv ga doen, ga ik over tot doen.
5

Elvanse

25-10-2023 | Vrouw | 48
lisdexamfetamine (30mg)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hiervoor heb ik ritalin geslikt, want dat moet helaas .. Kreeg vreselijke bijwerkingen. Sombere gevoelens en paniekerige gevoelens. Daarna over naar Tentin. Toen ging het slapen ook beter en de adhd klachten waren sterk verminderd. Had alleen veel te veel last van de schommelingen en rebounds. Elvanse is een fantastisch medicijn. Voel me rustiger en met niet chao[lees meer...]tisch. Vanaf mijn 16e heb ik slaapproblemen. Heb van alles geprobeerd. 22 Jaar later blijk ik adhd te hebben. Sinds het gebruik slaap ik meteen in en wanneer ik ‘s nachts wakker word, slaap ik zonder problemen verder. Had ik dit maar eerder geweten! Wel heb ik last van blaren op mijn handen. Heb sinds een paar jaar artrose, ook dit lijkt te zijn verergerd. Ik hoop ontzettend dat het niet erger wordt, want ik zou niet weten wat ik zonder zou moeten! Heeft iemand ook last van deze bijwerking?
4

Elvanse

06-10-2023 | Man | 21
lisdexamfetamine (50mg)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn medicatiezoektocht is een lange zoektocht geweest tussen middelen, doseringen en inname momenten . Ik ben op jonge leeftijd gediagnosticeerd met adhd en mmdoor mijn ouders weerhouden om medicatie te slikken. Vanaf mijn 18e werd ik toch nieuwsgierig wat adhd-medicatie voor mij kan betekenen. Zodoende via de huisarts methylfenidaat voorgeschreven gekregen, de werking wa[lees meer...]s geen pijl op te trekken en bij de tweede poging kreeg ik zelfs sombere gedachten. Mijn diagnose was niet relevant meer om andere medicijnen voor te mogen schrijven blijkbaar, zo kreeg ik opnieuw een adhd-onderzoek en tweede diagnose bij adhd-centraal. Via adhd-centraal kreeg Tentin voorgeschreven, dit was alsof ik aan de drugs zat, totaal niet prettig. Later kreeg ik Elvanse voorgeschreven. Eerst 20mg en dan opbouwen. Ik was mij toentertijd wat minder bewust van mijn lichaam en werking van de medicatie. Dus ik bouwde op tot 70mg. Hiervan merkte ik uiteindelijk dat dit een te hoge dosering was. Vervolgens 50mg en 30mg geprobeerd. Waarna ik een lange tijd op 30mg functioneerde, maar ik bleef bijwerkingen krijgen bij 30mg die maar niet weg gingen. Mijn traject bij adhd-centraal kwam tot een einde en de huisarts zou mij verder begeleiden. Ik heb later opgebouwd naar 50mg en hier merkte ik al snel dat de meeste bijwerkingen een stuk minder werden. Ik begon na verloop van tijd ook de voordelen van de medicatie in te zien. De bijwerkingen die ik heb gemerkt van elvanse zijn: Snel geïrriteerd, lager libido, tics, hogere hardslag, droge mond/veel drinken, vermoeidheid aan het eind van de dag, lichamelijke rush (gejaagd) en minder sociaal/spontaan, hierdoor kan het voor anderen overkomen dat ik bot reageer of het mij niet interesseert omdat ik zonder medicijnen enthousiaster reageerde. Maar de voordelen zijn voor mij: betere concentratie (met name in gesprekken), minder bewegen, makkelijker om een taak te starten, meer energie, makkelijker om contacten te onderhouden, gemotiveerder om te sporten. Dus zowel veel voordelen als nadelen voor mij dan. Ik slik het dagelijks, dus ook in het weekend. Omdat korte stops voor mij zorgen voor een laag energieniveau en de bijwerkingen de overhand krijgen als ik weer begin, ook al is de stop een dag of twee. Langere stops doe ik wel, voornamelijk in de vakanties wanneer ik dus niet studeer en het eigenlijk niet nodig heb. Ik ben dan in die stop wel veel chaotischer, impulsiever, drukker en minder gefocust, maar wel meer mijzelf. Dat is dus prettig om eens in de aantal maanden te hebben. Maar ik leef dan wel op cafeïne, zonder cafeïne kom ik de dag niet door. In tegenstelling tot wanneer ik medicatie slik, dan krijg ik hartkloppingen en begin ik mij enorm onprettig te voelen in combinatie met cafeïne. Ik ben dus nog steeds op zoek naar het ultieme medicijn, maar die is er gewoon nog niet. Elvanse werkt het best en ondersteunend voor mij. Verder is het net zo belangrijk om goed te leren plannen om je leven meer structuur te geven. Medicatie is niet de oplossing voor adhd maar enkel een stuk gereedschap die het dagelijks leven voor hen makkelijker maakt.
4

Elvanse

03-10-2023 | Vrouw | 38
lisdexamfetamine (70)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben tijdens mijn burn-out begonnen met duloxitine en elvanse. Tijdens het gebruik van duloxitine zat ik op 100mg elvanse. Dit nam ik in, in 2 dosissen. Bij 1 inname had ik last van overmatig zweten (nog meer dan bij 2 innamen). Na het stoppen met duloxitine werd de werking van de elvanse sterker. Tics, overmatig zweten, niet kunnen stoppen met bezigheden. Ik ben toen ma[lees meer...]ar 90mg in 2 dosissen gegaan. Dit werkte voor een geruime tijd goed. Maar toch nog last van tics, zweten, en drukte/bezig blijven. Begin dit jaar naar 80mg in 2 dosissen gegaan. Wederom op de langere termijn tics, zweterig, drukte. Sinds september op 70mg in 2 dosissen. Tot nu toe zijn de tics en de drukte het bezig blijven verminderd. Zweten bij bezigheden is nog aanwezig. Ik ben benieuwd of het voor de langere termijn ook zo blijft. Het is vooral erg vervelend dat onbekende mensen wat van je moeten vinden, je bent onrustig, je bent druk, wat beweeg je veel, of welke drugs heb je gehad. Verder hielp/helpt het wel goed voor in mijn hoofd het overmatig denken wordt verminderd. En ik heb gewoon nog normale emoties/gevoelens die ik bij metylfenidaat niet had. Dit is wel wat ik zocht gewoon je leuke, enthousiaste, creatieve zelf blijven en niet volledig afgevlakt zijn. In de toekomst wil ik helemaal weer zonder medicijnen maar ik ga rustig afbouwen en kijken of dat kan.
5

Elvanse

24-09-2023 | Vrouw | 23
lisdexamfetamine (70)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Werkt als een tiet. Diegene die zegt dat je er misdrijven door pleegt.. je kan overdrijven. Je voelt je meer gefocust en scherper maar als je daardoor het criminele pad op gaat ligt het niet aan de medicatie ;)
5

Elvanse

17-09-2023 | Vrouw | 27
lisdexamfetamine (60mg)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na mijn ADD diagnose op volwassen leeftijd eerst methylfenidaat voorgeschreven gekregen en na een hele nare met die medicijnen periode overgestapt op Elvanse. Wat een verschil zeg! De hele dag door kan ik mijzelf concentreren en ik moet soms timers zetten om te tijd niet te vergeten. Verder heeft het geen negatieve invloed op mijn stemming wat bij methylfenidaat wel an[lees meer...]ders was. Het voordeel is ook dat deze (bij mij) 14 uur werkt en dus alleen 1 capsule hoef te nemen. Het begint heel geleidelijk en werkt heel geleidelijk uit waardoor je geen rebound hebt. De bijwerkingen die ervaar zijn na een drukke dag wel flinke vermoeidheid en verminderde eetlust. Hierdoor ben ik wel in een maand tijd 6kg afgevallen (maar dat kon ik ook wel missen ;) ) en eet een heel stuk minder. Drinken doe ik veel meer door dat ik wel last heb van een droge mond. Deze bijwerkingen neem ik voor lief gezien de positieve effecten met dit medicijn bijna al mijn ADD klachten verhelpen!
3

Elvanse

02-09-2023 | Man | 62
lisdexamfetamine (70)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Als je neerslachtig en depressief voelt kan dit aan de dosering liggen. Verminderen.
3

Elvanse

02-09-2023 | Vrouw | 43
lisdexamfetamine (30)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
de bijwerkingen overheersen de werking, en heb nu verschillende dosissen geprobeerd maar de bijwerkingen raken ook niet op de achtergrond
3

Elvanse

31-08-2023 | Man | 36
lisdexamfetamine (30mg)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik nu sinds enkelen maanden 6 a 7 nu de elvanse 30mg begonnen op 20 mg, begin was het heerlijk de rust in mijn hoofd heerlijk, was lang zoeken om een juiste tijdstip te vinden om het in te nemen, kon namelijk niet meer in slaap komen, nu zet ik me wekker om 06.00 en gelijk een capsule in slaap nog beetje door tot 07.00 en begin dan de dag, kids aankleden eten maken[lees meer...], en ik gaat naar de zaak en doe me werk, ik ben een ondernemer en met deze medicatie gaat de administratie die ik geregeld heb een stuk beter, ook de agenda is een stuk beter ingepland inplaats van alles tegelijk, na 3 maanden begon ik last te krijgen van mijn bovenbenen spierpijn, ( doe 1x per week squash zeer intensief) dacht ow zal wel iets verrekt hebben, maar het ging niet weg, in overleg na de 30 mg gegaan maar die spier pijn in bizar erg geworden, nu na ongeveer 25 min squash kan ik bijna niet meer ook fietsen man man, probeer gewoon door te gaan maar nu al 4 maanden bizar veel last ervan, kan na 20 a 25 min gewoon niet meer lopen van de spierpijn in de benen, zijn er wellicht meer mensen die dit ervaren? Maandag 4 september kan ik eindelijk weer terecht bij de arts, ben benieuwd wat die zegt, want opzich ben ik zeer tevreden, maar als die pijn niet weg gaat, dan zal ik toch opzoek moeten naar een ander medicijn, of coaching om er mee om te gaan zonder medicatie add en adhd gecombineerde type
1

Elvanse

16-08-2023 | Man | 33
lisdexamfetamine (70)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik voel me vlak, ongelukkig, emotieloos, bijna gewetenloos op sommige momenten. Ik zag hier voorbij komen dat andere mensen zich vreemd en onwerkelijk voelen, dat herken ik ook. Ik heb zelfs misdrijven gepleegd met deze medicatie op. Vind het eigenlijk best wel raar dat dit word voorgeschreven.
4

Elvanse

04-08-2023 | Vrouw | 53
lisdexamfetamine
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben vorig jaar gediagnosticeerd met Adhd het gecombineerde type. Eerst heb ik Methylfenidaat geprobeerd voor twee maanden. Het deed niks voor me en gaf alleen bijwerkingen zoals nog meer last van mijn emoties, desoriëntatie, duizeligheid en snel boos. Na 2 maanden gestopt en sinds afgelopen mei begonnen met Elvanse. Ik wist niet wat je over kwam. Na 1,5 uur was het inge[lees meer...]werkt en ik dacht heej ik ga mijn balkon eens lekker schoonmaken. Ondanks mijn fibromyalgie en de pijn had ik ineens genoeg initiatief om een iets te doen terwijl ik normaliter best moeilijk in actie te krijgen ben. Elvanse geeft me iets meer ececutiekracht. Daarnaast ben ik altijd bekaf als ik wakker wordt omdat ik mij leven lang al slecht inslaap en doorslaap. Ik neem de Elvanse en na 1,5 uur voel ik me ineens wakker en bij de les. Geweldig! Helaas doet het helemaal niks voor de chaos in mijn hoofd. Mijn gedachten blijven heen en weer springen van het een naar het ander. Wel lijk ik minder snel afgeleid te kunnen worden. Ik help een vriendin wel eens met workshops voor kleine kinderen en het lukte me zowaar om om hulp roepende kinderen 1 voor 1 te helpen zonder daardoor gestresst te raken. Ook doet het middels iets voor mijn emotionaliteit. Ik kan huilbuien in het openbaar nu meer beheersen en ik ben minder snel aangedaan door gebeurtenissen en kan ze iets makkelijker van me afschudden. Ook verlengd het mijn hyperfocus.ik kan ineens uren achter elkaar bezig zijn met een hobby zonder dat ik uitgeput raak. Ook heeft het een positief effect op mijn overgewicht. Tot nu toe iedere maand 1 kilo verloren. Ik eet iets minder en de Elvanse zorgt ervoor dat ik beter gemotiveerd ben voor sport en wandelen. Daarnaast dolempt het mijn pijn van de fibromyalgie. En daar ben ik zo blij mee! Minder pijn betekent voor mij een betere kwaliteit van leven en meer energie, meer kunnen. De pijn treed minder op de voorgrond. Qua rebound merk ik dat de pot op is als ik ineens uitgeput ben. Na een paar uur rust kikker ik wel weer wat op. Ga ik nog lekker zitten het bbyen, tv kijken etc. En lig ik nog pas om 03.00 in bed. En kan het soms nog daarbovenop twee uur duren voordat ik slaap. Dus helaas doet het niks goeds voor mijn slaapproblemen. Ik heb daarnaast weer een QB test gehad om te testen hoe mijn concentratie is. Helaas bleek dat ik nog steeds net zo'n slechte concentratie had als mijn eerste QB test toen ik nog geen medicatie slikte. Vond ik jammer want naar mijn gevoel kon ik mezelf makkelijker concentreren maar bleek dus van niet. Wel bleek dat ik bij de vorige test amper stil zat en bij de nieuwe test bewoog ik wel maar veel minder. Qua bijwerkingen ben ik soms wat gejaagd op mijn borst maar ik weet dat dit geen stress is en het is ook gauw weg Verder is mijn bloeddruk erg gezakt. En dat is vreemd want die hoort juist toe hoger te worden door het gebruik van stimulantia. Vanochtend had ik mijn Elvanse controle bij de psychiater. Mijn bovendruk was 90.onderdruk 57 en pols 60. Voor mij als hoge bloeddruk patiënt vanaf mijn 36e, is dit bizar. Ik slik maar liefst vier soorten bloeddruk medicatie en mijn bloeddruk was zo rond de 120 of 130 met een onderdruk van80 en een pols van 80. Bij alle Elvanse controles was de bloeddruk en pols lager. Ik heb dan ook een afspraak gemaakt met mijn huisarts om te meten en te kijken of we de bloeddruk medicijnen kunnen minderen. Erg onnatuurlijk voor zo'n stresskip als ik. Al met al ben ik blij met Elvanse vanwege de vermindering van mijn lichamelijke pijn, het afvallen, het nieuwe initiatief dat ik heb. Maar nu nog de chaos in mijn hoofd. Ik heb de psychiater gevraagd of ik allicht Elvanse kan combineren met een ander medicijn voor de chaos in mijn hoofd. Na zomertijd pakken we dit op.
2

Elvanse

22-07-2023 | Man | 53
lisdexamfetamine (40)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Op Elvanse overgestapt omdat methylfenidaat retard zowel slecht functioneerde (snel uitgewerkt en op een gegeven moment geen positief effect op ADHD meer merkbaar) als vervelende bijwerkingen had (hoge bloeddruk, stemmingswisselingen). Instellen ging van 20 mg, via 30 mg nu naar 40 mg per tablet. Werkt lang, de rebound (vermoeidheid) treedt op 11 à 12 uur na het innemen e[lees meer...]rvan. Werkzaam na 1 à 1 1/2 uur, dat merk ik goed, want dan word ik even een beetje misselijk. Ik word er in mijn hoofd iets rustiger van, maar ook energieker. Ik ben nog steeds beweeglijk en snel afgeleid. Erger nog, na het instellen op 40 mg kreeg ik last van slapeloosheid, ik werd midden in de nacht wakker en kon daarna urenlang niet meer slapen. De amfetamine die in je lichaam opbouwt door Elvanse had ook tot gevolg dat ik me behoorlijk hyper ging voelen, veel energie, maar op een gegeven moment was dat ook op. Ik viel er behoorlijk van af, ik ben de corona-kilo's inmiddels kwijt (van 91 naar 84 kg in een half jaar). Ik merkte ook dat het een soort van verslavend effect had, want vooral in de ochtend, als het medicijn volop werkt, voelde ik me erg prettig. De buitenwereld merkte echter geen verschil, ik was nog steeds snel afgeleid, had zelfs minder aandacht voor de buitenwereld dan voorheen. Nu ben ik het langzaam aan het afbouwen, want in 1x stoppen met Elvanse leidt bij mij tot depressieve gevoelens en redelijk extreme vermoeidheid. Ik wil eens kijken hoe ik me ga voelen zonder medicatie, met de bewustwording van ADHD en alle tools die me tijdens het traject zijn aangereikt op het gebied van planning en emotie-regulatie.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1395) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (672) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (651) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (590) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (508) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (438) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.