Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

medicijnen

Lees de ervaringen

13
meningen

Metoprolol

metoprolol

geef je mening
Bij  HartX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Hoge bloeddruk (205 meningen)
Hartritmestoornissen (93 meningen)
Migraine (71 meningen)
Hartinfarct (29 meningen)
Angina pectoris (16 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Invloed van genen op medicatie

Hoge bloeddruk is een belangrijke oorzaak van hart- en vaatziekten. Naast factoren als voeding en roken, wordt de bloeddruk voor een groot deel bepaald door erfelijke aanleg. Er zijn verschillende soorten medicijnen om de bloeddruk te verlagen. Vaak krijg je meer dan één soort voorgeschreven, dat werkt vaak beter en je hebt minder kans op bijwerkingen. Maar helaas houdt slechts een klein aantal patiënten met hypertensie de bloeddruk met geschikte medicamenteuze behandeling onder controle.

Een onderzoek naar verschillen in DNA kan dan als een hulpmiddel worden ingezet om tot een betere behandeling van de bloeddruk te komen.

mijnmedicijn.nl (22-07-2019)

1
19-09-2019
Man, 59
Algehele tevredenheid 5

Metoprolol (metoprolol)
Hartklachten

Tevredenheid over

Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Na infarct en inmiddels 3 keer dotteren (in 20 jaar) toch regelmatig nog restklachten bij inspanning nav lichte hartspierschade door het infarct. Van 50 naar 100mg, zeer effectief, nu echt klachtenvrij. Ik ben actief persoon, veel beweging. Gaat prima, alleen bij bijv. fietsen heb ik echt moeten inleveren. Word ingehaald door echt iedereen, mis kracht sinds de 100mg, maar [lees meer...]wél klachtenvrij. Krijg de trappers slecht rond, maar heb verder absoluut geen last van vermoeidheid of zo, wat ik veel lees. Voel me verder uitstekend en ben eigenlijk dus zeer tevreden.
19-06-2019
Man, 53
Algehele tevredenheid 3

Metoprolol (metoprolol)
Hartklachten

Tevredenheid over

Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5

10-05-2017
Vrouw, 18
Algehele tevredenheid 2

Metoprolol (metoprolol)
Hartklachten

Tevredenheid over

Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 3
Begonnen met 25mg , dit hielp niet en als snel over gegaan op 50mg , ook 50mg was vrij snel niet effectief meer en zat ik op de 100mg. Heel erg veel last gehad van bijwerkingen, o.a extreme moeheid, benauwdheid , huiduitslag, stemmingswisselingen , koude handen en voeten , verkleuring van de handen, onrustig etc.
21-04-2017
Man, 71
Algehele tevredenheid 5

Metoprolol (metoprolol)
Hartklachten

Tevredenheid over

Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
Vanaf 2005 gebruik ik na het dotteren elke dag 25 mg metoprolol. Tot nu toe heb ik er geen enkele bijwerking van bemerkt.
19-04-2017
Man, 71
Algehele tevredenheid 3

Metoprolol (metoprolol)
Hartklachten

Tevredenheid over

Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5
Snel moe en kortademig.
09-04-2017
Man, 71
Algehele tevredenheid 1

Metoprolol (metoprolol)
Hartklachten

Tevredenheid over

Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik was de laatste maanden bij de minste inspanning doodmoe. De cardioloog vermoedt een agina pectoris en heeft derhalve een hartcatheterisatie aangevraagd en denkt dat ik een dotterbehandeling zal moeten ondergaan. Tot die tijd moet ik o.a. dus metoprolol slikken. Na 1e inname, duurde het geen uur of ik werd duizelig en draaierig. Gebruik het nu vier dagen, maar sta te d[lees meer...]raaien en te tollen op de benen en durf geen auto meer te rijden. Hierover vind ik niets terug in de bijsluiter. In mijn geval is het middel erger dan de kwaal en omdat ik in het weekend geen specialist kan bereiken die een beslissing wil nemen en de apotheker dit niet mag, stop ik eigenhandig met onmiddellijke ingang met deze troep.
27-06-2013
Vrouw, 57
Algehele tevredenheid 1

Metoprolol (metoprolol)
Hartklachten

Tevredenheid over

Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
Overstap van metoprololtartraat naar -succinaat: continu hevige migraineaanvallen, steeds lichtflitsen, waardoor ik niets meer kon zien. Doof gevoel in het oor aan de kant van de migraine. Zeer snelle spiervermoeidheid, -traagheid en -stijfheid, extreme transpiratie, wollig hoofd, sufheid, geheugenproblemen, zeer koude en spierwitte handen en voeten, Diarree. Levenskwalite[lees meer...]it ging dermate achteruit dat ik weer terug ben gegaan op metoprololtartraat. De migraine. lichtflitsen, sufheid e.d. verdwenen.
24-05-2013
Vrouw, 57
Algehele tevredenheid 1

Metoprolol (metoprolol)
Hartklachten

Tevredenheid over

Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 2
ernstige bijwerkingen: stijve gewrichten spieren, depressieve klachten (ernstig), onwel en duizelig voelen. vaag zien. hier loop ik al jaren mee. bloeddruk inmiddels redelihk tot goed. slik nog steeds metopro. 100mg. retard. bijwerkingen zijn ernstige dan de kwaal. indien niey echt nodig absoluut laten staan. heb je geen of bijna geen probleem dan krijg je het zeerzeker do[lees meer...]or dit te slikken. kan in de avond nauwelijks lopen van de pijn. ben ik vaag en mijzelfniet. raad het ten stelligste af!!!!
22-05-2013
Man, 39
Algehele tevredenheid 3

Metoprolol (metoprolol)
Hartklachten

Tevredenheid over

Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 4
Sinds een jaar of acht gebruik ik nu metoprolol succinaat icm amlodipine, hydrochloorthiazide en zonodig de nitrolingual spray. Onlangs werd ik geconfronteerd met een plotselinge verergering van mijn hartklachten waarna de huisarts mijn metoprolol succinaat heeft verdubbeld van 1xdd 100mg naar 2xdd 100mg. De bijwerkingen ervaar ik als zeer vervelend: vermoeidheid, hartklo[lees meer...]ppingen en zeer levendige en nare dromen. Tot voor kort kon ik de bijwerkingen voorzichtig te lijf gaan met voorzichtig en onder begeleiding trainen. Hopelijk lukt dat nu weer.
25-10-2012
Vrouw, 69
Algehele tevredenheid 5

Metoprolol (metoprolol)
Hartklachten

Tevredenheid over

Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5

15-10-2012
Man, 63
Algehele tevredenheid 4

Metoprolol (metoprolol)
Hartklachten

Tevredenheid over

Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Bijwerking welke ik heb gekregen gedurende het gebruik van Metoprolol = oorsuizing. Ben benieuwd of dit vaker voorkomt bij de gebruikers van dit medicijn
09-08-2012
Man, 44
Algehele tevredenheid 4

Metoprolol (metoprolol)
Hartklachten

Tevredenheid over

Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik slik nu ruim twee maanden Metoprolol omdat ik last had van palpitaties, dit zijn hartkloppingen. De harkloppingen worden soms afgewisseld met boezemflutter, een soort overslag waarbij het hart fladdert. Sinds innname van Metoprolol is het het fladderen zeker voor 90-95% vermindert en ik heb er stukken minder last van, wel blijft mijn bloeddruk toch iets te hoog helaas. [lees meer...]Ik merk nu wel dat ik sneller moe ben, soms lijkt het alsof ik ook benauwd wordt en ik merk ook een soort van kramp/lichte steek rondon mijn borststreek. Ik heb de reacties hier gelezen en zie dat mijn bijwerkingen ook terug te vinden is bij andere mensen die Metoprolol gebruiken.
17-03-2012
Vrouw, 62
Algehele tevredenheid 1

Metoprolol (metoprolol)
Hart

Tevredenheid over

Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 5
kreeg pijn in mijn borst, migraineaanvallen, spieruitval, haaruitval, triggerpoints in nek en rug en moe en ziek voelen
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2136) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1130) - Cholesterol
Champix (1031) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1007) - Depressie - antidepressiva SSRI
Citalopram (943) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (843) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (788) - Pijn - morfine-achtigen
Sertraline (776) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (758) - Depressie - antidepressiva overig
Omeprazol (720) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (681) - Epilepsie
Metoprolol (630) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (623) - Depressie - antidepressiva overig
Metformine (535) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amitriptyline (520) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (516) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (512) - Anticonceptie - eenfase
Mirtazapine (483) - Depressie - antidepressiva overig
Amoxicilline (481) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Lexapro (477) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (441) - ADHD - psychostimulantia
Wellbutrin XR (437) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (405) - Anticonceptie - overig
Furabid (391) - Antibiotica - urineweginfectie
Amoxicilline / Clavulaanzuur (386) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Crestor (385) - Cholesterol
Diclofenac (383) - Pijn
Roaccutane (381) - Acne
Ritalin (375) - ADHD - psychostimulantia
Dexamfetamine (339) - ADHD - psychostimulantia

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.