Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Lamictal

77
meningen

Lamictal

lamotrigine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Epilepsie (63 meningen)
Bipolaire stoornis (4 meningen)
Depressie (2 meningen)
Migraine (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1

Lamictal

31-05-2023 | Vrouw | 16
lamotrigine (100mg)
Epilepsie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

4

Lamictal

12-05-2023 | Man | 44
lamotrigine (200mg)
Epilepsie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik neem 400 mg Lamictal. Eerst wat bijwerkingen gehad waarvan voornamelijk afvlakking vermits het ook wordt gebruikt voor bipolaire stoornissen. Hoofdpijn| migraine. Dat ging over. Nu heb ik sinds kort ( neem dit medicatie nu ongeveer 5 maand) heb ik last van slapeloosheid ,wordt 1a2 maal wakker per nacht en bovendien met lichte hoofdpijn / laat ons zeggen een zwaar wazig[lees meer...] hoofd dat maar niet wakker wordt alsof je uit de diepste slaap uit je leven komt. Nog iemand gelijkaardige bijwerkingen? Groet, Jelle
1

Lamictal

14-03-2023 | Man | 48
lamotrigine (200mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
10 jaar geleden werd ik depressief. Van alles geprobeerd en kreeg Priadel voorgeschreven. Ging toen iets beter maar niet voldoende. Kreeg er clonazepam bij en tracydal. En als klap op vuurpijl ook nog lamotrigine. Na die 10 jaar ben ik nooit meer de oude geweest. Ik heb geen epilepsie maar wel lamotrigine. Ik sta heel vaak buiten mezelf en voel mezelf niet meer. Alles ga[lees meer...]at op de automatische piloot. Ben nu s'avonds gaan halveren, maar de slapeloosheid blijft. Soms voel ik me 2 of 3 dagen wel goed, en dan heb ik 2 of 3 dagen weer een dip. Last van concentratie, snel geïrriteerd, hooofpijn, en kan niet meedraaien in de maatschappij. Zelf denk ik dat het de lamotrigine is. Ben nu s'ochtends ook gehalveerd, maar dat wordt er niet beter op of het zijn afkickverschijnselen, maar het kan ook een ander medicijn zijn. Mijn leven is er niet beter op geworden. Maar ja, zeg het maar, 4 verschillende medicijnen, maar nooit epilepsie gehad. Begrijp dan ook niet waarom ik dat slik. Binnen kort wel gesprek, want dit gaat zo niet en ik heb wel een gezin met 3 kinderen die ik niet de aandacht kan geven die ik wil, daarvoor sta ik te ver weg van mezelf. Ook vergeetachtig en moet alles opschrijven. Wie kan me helpen?
2

Lamictal

29-11-2022 | Man | 66
lamotrigine (50mg)
Epilepsie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb 40 jaar carbamazepine (600 mg/dag) geslikt. Vanwege de gezondheidsrisico's begin dit jaar overgestapt naar lamotrigine. De eetste anderhalve maand geen problemen. Daarna plotseling slapeloosheid, opgefokt gevoel en hartkloppinen, vaak 2 a 3 nachten wakker. 3 focale aanvalen in die maand.. Naar Spoedhulp gestrompeld waar men alles prima vond. Ik had dus insomn[lees meer...]ia (zie bijsluiter). Neuro gebeld en weer met carbamazepine begonnen en in een dag waren de problemen weg en sliep ik weer prima, heerlijk. Conclusie: Waarschijnlijk goed, non inducing, medicijn maar pas op voor ernstige slapeloosheid je gaat als een zombie door het leven. Ps. ik heb 1 a 2 complex partiele aanvallen in 3 maanden (r-tle)
1

Lamictal

13-11-2022 | Man | 56
lamotrigine (50mg)
Epilepsie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Als je bij lage dosering al kortademigheid en hartkloppingen voelt, stop er dan onmiddellijk mee!! Bij mij zijn de bijwerkingen permanent gebleven NA het stoppen met dit vergif en mijn levenskwaliteit is echt slecht geworden! Ik kan geen trap meer op zonder zware ademhalingsproblemen en ernstige palpitaties! U bent gewaarschuwd!!
2

Lamictal

17-09-2022 | Vrouw | 30
lamotrigine (100mg)
Epilepsie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben nu aan het afbouwen van de Lamictal ivm nieuwe medicatie die goed werkt. Maar de bijwerkingen van de afbouw zijn een hel voor me heel moe, duizeligheid, prikkelbaar en veel dubbelzien. Ik heb ook hele levende dromen echt nachtmerries nu. Ik hoop dat dit allemaal minder word want is echt vreselijk.
4

Lamictal

18-08-2022 | Man | 33
lamotrigine (50mg)
Epilepsie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Door deze 2 medicatie krijg je haaruitval en een man kan vrouwelijke b0rsten krijgen 😁 ik heb het helaas wel gekregen en gewichtstoename, ik weet niet of je door lamictal of depakine snelle hartkloppingen kan krijgen ik heb hier wel last van krijg die wel. Trillende handen krijg je ook vaak.
1

Lamictal

08-03-2022 | Vrouw | 7
lamotrigine (50mg)
Epilepsie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn dochter (7 jaar) heeft net als ik erfelijke epilepsie, focaal. Allerlei middelen geprobeerd. Lamotrogine werkte wel iets, maar ze bleef 1 keer per week aanvallen houden. Depakine ernaast gaan gebruiken. Ze zat toen onder de huiduitslag. Ook is ze ontzettend traag, kan zich niet meer concentreren en is somber. Ik herken haar niet meer terug. Andere neuroloog vertelde [lees meer...]dat de combinatie met Depakine (die haar wel aanvalsvrij maakte) ervoor zorgt dat de werking van Lamotrigine extreem wordt versterkt. Daardoor valt ze moeilijk in slaap en is ze extreem suf overdag. We bouwen nu de Lamotrogine af en we hopen dat ze alleen met Depakine aanvalsvrij blijft en al deze vervelende bijwerkingen verdwijnen. Ik slik zelf Depakine met Keppra. Ik weet helaas uit ervaring dat Keppra ook verschrikkelijk depressief kan maken vooral als het hoog gedoseerd is. Ik heb zelf nooit Lamotrigine geslikt. Maar hebben meer mensen last van deze bijwerkingen?
3

Lamictal

13-06-2021 | Vrouw | 26
lamotrigine (75mg)
Epilepsie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Door chronische migraine die niet afnam en de blijvende aanvallen van epilepsie werd naast topiramaat ook lamictal voorgeschreven. Het probleem persoonlijk is gevoeligheid voor medicatie. Een te hoge dosis lokt meer aanvallen uit. Dus zijn we daarin snel uitgespeeld. Momenteel zit ik op de dosis van ‘s morgens 75mg, ‘s middags en ‘s avonds 25mg. Voordelen is minder migrai[lees meer...]ne en aanvallen. Nadeel en dit is een grote is dat mijn aanvallen nu naar een grote per dag gaat. Wat vermoeiend is. Dit is recent aangepakt met briviact. Een medicament waar is geen bijwerkingen van heb. Maar zonder heb ik elke dag minstens een zware aanval. Wat het functioneren niet makkelijk maakt. Natuurlijk dit komt niet door lamictal dit is mijn epilepsie. Maar lamictal heeft deze vorm beïnvloed en helpt er niet genoeg aan. Wat voor mij niet de moeite waard is. Hopelijk is er nog iets anders in de toekomst dat lamictal kan vervangen. Is dat niet zo dan blijf ik dit nemen.
4

Lamictal

03-03-2021 | Vrouw | 28
lamotrigine (200mg)
Epilepsie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit was mijn allereerste anti-epilepticum waarmee ik ben gestart. Voor 3 jaar was dit effectief en was ik grotendeels aanvalsvrij. De bijwerkingen had ik daarvoor wel over en vielen mee ten opzichte van andere medicijnen. Daarna verergerde de epilepsie en hielp dit medicijn niet meer voldoende. Toen ben ik daarnaast Keppra gaan gebruiken. Deze combinatie werktte voor 1 jaa[lees meer...]r goed, maar vanwege de psychische klachten die ontstonden is dat medicijn aangepast naar Briviact, wat minder op mijn stemming drukt. Al met al ben ik ervan overtuigd dat anti-epileptica invloed heeft op stemming. Daar moet men dus altijd goed bij uitkijken, voordat zij een nieuw middel starten.
3

Lamictal

19-02-2020 | Vrouw | 34
lamotrigine (50mg)
Epilepsie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik werd op mijn 21e zonder vragen overgezet van Depakine op Lamictal. De neuroloog vond dat ik in een fase kwam waar ik aan kinderen zou kunnen beginnen... Achteraf bekeken had ik toen al moeten vertrekken bij die neuroloog-lang verhaal van slechte ervaringen, maar swat... Merkte toen al vermoeidheid en bijkomen in gewicht. Ben niet de eerste 6 maanden (toen schommelde het[lees meer...] met 2 kg), maar in het jaar erna 10 kg bijgekomen. Volgens de neuroloog onmogelijk dat het aan medicatie lag. Bij overstap naar andere neuroloog even overgeschakeld naar Topamax, gezien dit normaal even goed werkt en ook tegen migraine, maar ook hier gewichtstoename en tal van andere bijwerkingen, zoals vocht op mijn longen. Nu terug op Lamictal wegens de vele bijwerkingen en aankomende planning om zwanger te worden. Ondertussen in totaal op 13 jaar tijd 18 kg bij, diëten uitgeprobeerd bij verschillende diëtisten, maar geen resultaat. Plan is om na zwangerschap toch andere medicatie te proberen, want ik herken me niet meer in de spiegel... Maar voor een zwangerschap is Lamictal het medicijn met minste bijwerkingen naar het kindje toe, dus even behouden. Mijn epilepsie is onder controle met 2x50 en 's avonds 1x2mg Rivotril, maar bij een nacht heel slecht slapen voel ik wel dat ik kleine aanvallen heb. Ik heb me er ondertussen wel bij neergelegd dat mijn gezondheid voorgaat op mijn figuur, hoe vervelend dat ook is met reacties van de omgeving...
1

Lamictal

20-01-2020 | Man | 60
lamotrigine (5mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik gebruik het zelf niet. niet nodig. Ik ben lid van lotgenotengroepen "stevens johnson syndroom" zeer ernstige soms dodelijke "allergische" reactie op medicijnen, met verbrandingsverschijnselen en vaak levenslange na effecten, vooral aan de ogen, en lamictal wordt opvallend vaak genoemd als oorzaak. Ik moest bovenstaande lijst fictief invullen. RED: of u kans of extra [lees meer...]loopt op het Stevens Johnson syndroom is met een farmacogenetische DNA test eenvoudig te bepalen, zie onze DNA testen op mijnmedicijn
5

Lamictal

08-12-2019 | Vrouw | 27
lamotrigine (25mg)
Epilepsie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ongeveer jaar geleden kreeg ik mijn eerste epileptische aanval. Ik heb kleine aanvallen (spraakverlamming) en grote (tonisch-clonische). De grote ongeveer om de 1,5 maand en de kleine zo'n 4x per week. Recent kreeg ik de diagnose epilepsie en ben ik direct begonnen met Lamotrigine. Alleen bij de opstart had ik 2 dagen last van jeuk en 3 dagen vermoeidheid. Wanneer ik iets[lees meer...] te snel opbouw, raakt mijn traanbuis wat ontstoken. Dit trekt binnen een week weer weg. Ik ben tot nu toe niet aangekomen. In de afgelopen 6 weken heb ik 2 kleine, kortdurende aanvalletjes gehad. Ik ben erg blij dat ik zo snel mijn normale leven weer op kan pakken.
3

Lamictal

27-08-2019 | Man | 70
lamotrigine (100mg)
Epilepsie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
na 15 jaar hoop ik dat er een allergie tablet tegen dit verschijnsel komt IK GEBRUIK 350 MG PER DAG
3

Lamictal

30-07-2019 | Vrouw | 19
lamotrigine (100mg)
Epilepsie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo, Ik neem lamictal al vanaf 2013 (dus nu ondertussen al 7 jaar). Nooit last van gehad, tot nu. In het begin begon ik met 50 mg per dag, na een paar jaar had ik weer een aanval dus werd het verhoogd naar 75 mg, later naar 100, naar 125. Nu een paar weken geleden begon ik helemaal weg te draaien en had ik schrik dat ik weer een aanval ging krijgen. Dus mijn pillen we[lees meer...]rden weer verhoogd naar 75 smorgens en 75 savonds. Een paar weken later (vorige week) had ik terug een aanval. Nu moet ik 75mg smorgens nemen en 100 savonds. Ik zie heel hard af van de pillen. Ik voel mij dromerig, duizelig, precies of ik leef niet echt. Ik voel me suf en heb heel veel nachtmerries snachts. Is er nog iemand die dit heeft? En is deze dosis al zwaar? Ik ben tenslotte maar 19 en ik weeg maar 56 kg. Ik hoop dat mijn lichaam aan de zware dosis went. Het voelt niet juist. Binnen een paar dagen moet ik ook 100 smorgens nemen. Dus 200mg per dag.
4

Lamictal

14-07-2019 | Vrouw | 31
lamotrigine (200mg)
Epilepsie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In mijn puberteit begon erfelijke epilepsie, na 5 jaar stabiel met carbamezapine stelde de arts voor om af te bouwen in overleg besloten om dit na mijn rondreis door Europa, Rusland, Kazachstan en weer terug door Europa te doen. Nog maar een paar dagen onderweg kreeg ik mijn eerste aanval. Er volgden er nog meer. Na drie weken reizen met spoed teruggevlogen uit Kazachstan.[lees meer...] Eigen neuroloog gaf al snel aan dat hij niet wist wat hij er mee moest. Doorverwezen naar Kempenheaghe daar tijdens opname van carbamezapine naar 1x 750 mg Keppra & 175 mg Lamictal 1x 1000 mg Keppra & 200 Lamictal Als ik ongesteld ben mag ik er bij de ochtend nog 25 mg bijdoen omdat de klachten dan erger zijn. Dagelijks minstens 10 x een absence als ik ongesteld ben minstens 10 per uur. Nu heb ik de laatste maanden veel last van duizeligheid/rondlopen maar niks komt meer binnen. Ook emoties ben ik kwijt. Hopelijk wordt de oorzaak snel gevonden en is het snel beheersbaar. Zit namelijk bijna aan de hoogste dosis.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2327) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1378) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1211) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1156) - Verslavingsziekten
Sertraline (1129) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (946) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (912) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (822) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (764) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (654) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (640) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (631) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (628) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (617) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (593) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (586) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (538) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (484) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (480) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (468) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (459) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Amlodipine (426) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.