Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met OxyContin

42
meningen

OxyContin

oxycodon

geef je mening
Bij  HerniaX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Zenuwpijn (37 meningen)
Pijn (algemeen) (19 meningen)
Lage rugpijn (11 meningen)
Rugklachten (10 meningen)
Artrose (6 meningen)
Gewrichtspijn (4 meningen)
Ziekte van Bechterew (2 meningen)
Polyneuropathie (2 meningen)
Reumatoïde artritis (1 mening)
Gewrichtsontsteking (1 mening)
Brandwonden (1 mening)
Fantoompijn (1 mening)
Artrose van de wervelkolom (1 mening)
Artritis psoriatica (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

12
1

OxyContin

11-10-2017 | Man | 46
oxycodon (120mg)
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb de oxycodon gekregen vanwege dikke darm problemen, bij mri bleek dat ik abcessen op de dikke darm had zitten. Daardoor is 27 cm dikke darm verwijderd, 1 week voor die operatie liep ik een dubbele hernia op. Na 2 maanden met veel pijn te hebben rondgelopen hebben ze me geopereerd aan die dubbele hernia. 4,5 week later een spoedoperatie gehad, ze dachten dat ik een a[lees meer...]bces in de rug wond had zitten. Daarna werd gezegd dat het weer een dubbele hernia was geweest, onduidelijk blijft wat het nu daadwerkelijk was geweest. Ik ben ernstig depressief geworden, heb me tot 2 x toe laten opnemen op de crisis afdeling, waar ik deeltijd therapie ben gaan volgen. Ondertussen werd de pijn in mijn rug steeds erger. Na de 4 mri in 11 maanden bleek dat ik weer een dubbele hernia had. Toen is besloten om een plif operatie uit te voeren, vast zetten van de onderrugwervels. Ik zat ondertussen al op 100 mg langwerkende oxcycodon, 600 mg Lyrica en 4000 mg paracetamol. Ik heb er veel pijn gehad, nu trouwens nog. Ondertussen ben ik zwaar afhankelijk geworden van al die medicijnen. Nu drie maanden na de plif operatie, zit ik op detox afdeling. Daar ben ik af aan het kicken van de Lyrica 600 mg en die 100 mg oxycodon en 4000 mg paracetamol. Ik ben werkelijk door een hel gegaan de laatste twee jaar en vooral het laatste jaar. Mijn werk ben ik kwijt, ik word afgekeurd vanwege mijn zwakke rug. Ik moet nog een hele tijd revalideren, door de opname ben ik daar nog niet aan toe gekomen. Ik heb psychische klachten en ben een ander persoon geworden. Ben niet meer die vrolijke jongen van drie jaar geleden. Heb veel meegemaakt, veel pijn verdriet gehad. Mijn relatie was bijna teneinde en de relatie met mijn dochter is zeer slecht geworden. Die denkt dat haar vader een verslaafde is nu. Ik zit nu nog op 50 mg oxycodon de rest is afgebouwd in de laatste twee weken. Maar mijn weg is nog lang. Ik ga nu weg van de detox opname, omdat daar constant iets mis ging met de medicijnen. Ik wil mensen waarschuwen voor lang en hoog gebruik van oxycodon en Lyrica. Ik kreeg die medicijnen telkens van mijn huisarts. Ze zijn zwaar verslavend en afbouwen en afkicken is zeer zwaar, zowel emotioneel en lichamelijke. De medicijnen en de consequenties worden zwaar onderschat. Het is feitelijk pure heroïne in tablet vorm. Ik zit dus ook tussen heroïne en alcohol en cannabis verslaafden. Zeer confronterend en pijnlijke aangezien ik geen drugs of alcohol verslaafde ben. Ik realiseer me nu dat mijn hel mede door de oxycodon is gekomen. Ik kreeg heel makkelijk de oxycodon van de huisartsen..... Pas op voor deze medicijnen, ze gaan je leven bepalen. En ik hoop dat ik met mijn verhaal mensen de ogen kan openen, om toch zeer goed op te passen voor oxycodon!! Het frusterende is dat ik ondanks die hoge doseringen nog steeds zenuwpijn aan mijn rechterbeen heb en ook nog veel pijn in me rug :(.
1

OxyContin

11-09-2017 | Man | 41
oxycodon (20mg)
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik krijg 20 mg van de langwerkende versie. En merk er geen reet van. Waarschijnlijk doordat ik ook de kortwerkende en sterke versie gebruik merk ik geen verschil. De kortwerkende versie is eigenlijk het enige medicijn wat bij mij heeft gewerkt. Heb een bepaalde immuun of resistentie die heel snel wordt bereikt. Ja als het opgehoogd wordt merk ik wat verschil maar na een we[lees meer...]ek is dat effect ook weer weg. Erg vervelend het lijkt wel of mijn lever alles snel afbreekt of zo. Maar goed ga dat maar tegen je huisarts of ziekenhuis vertellen. Ze vergelijken je met een andere patiënt en krijgt dezelfde basis als bij andere patiënten. Zoals ik al zei ze geloven je niet, zeker met een opiaat. Wordt er schijt ziek van omdat iedere keer maar weer te vertellen en ze het niet geloven. Was er maar een methode die onderscheid kan maken tussen mensen waarbij de lever of stofwisseling en afbraak gemeten kon worden. Dan heb je bewijs. Iemand een idee hoe een lever getest kan worden op de afbraak van bepaalde medicijnen? Hetzelfde heb ik met alcohol, al drink een fles wijn, wordt er niet dronken van, hoogstens iets een tikkeltje aangeschoten maar dat effect is ook snel weg.Helaas heb ik wel een kater, dat dan weer wel.. Wordt er echt moedeloos van, zit als een jaar op dezelfde dosis maar nog wil ze niks veranderen, wat ik al zei bij gaat de afbraak veel sneller en stopt ook snel. Maar bij meeste mensen worden sowieso immuun na een tijd, maar deze tijd duurt een stuk langer dan bij mij. Voor de rest heb ik sindskort een baxterrol wat het zogenaamd makkelijker zou maken voor de patiënt, maar niks is minder waar. Of je zakjes nu open knipt of scheurt. Het gebeurt vaak dat er 1 of 2 uitvallen en dan moet ik gaan zoeken en dat doet weer pijn aan mijn hernia's (ja heb 3 hernia's). Maar wat ik al zei zo een baxter rol is het goedkoopste voor de apotheek en verzekeraar. Maar of het beste is voor de patiënt betwijfel ik echt. Alle pillen zijn ook merkloos en anders dan ik had. Ze kunnen wel zeggen dat er precies dezelfde stof inzit, maar ik geloof het niet helemaal als je bij het enige merk 1 euro betaald voor 1 tablet en bij de andere 5 euro is er toch wat mis. Misschien zit er wel niks in de pil en werkt het placebo bij sommige mensen. Bij mij is het omgekeerd het zogenaamde nocebo-effect. Ik vertrouw het niet die pillen in de baxter rol.
4

OxyContin

20-06-2015 | Man | 47
oxycodon (60mg)
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
het is een fijne pijnstiller maar je moet je stoelgang wel in de gaten houden het nadeel is dat je bij langdurig gebruik steeds meer nodig heb om de pijn te bedwingen het voelt niet verslavend aan je kan ook makkelijk zonder als je pijn weg is maar wel afbouwen want afkick verschijnselen zijn heftig
4

OxyContin

03-05-2015 | Man | 41
oxycodon (120mg)
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ruim 10 jaar geleden geopereerd aan een HNP L5-S1 operatie, heeft duidelijk geholpen. Alleen veel littekenweefsel aan overgehouden. Ik heb al een aantal keren lumbale injecties gehad en werken ook prima voor een kortere periode. Als er pijn op komt zetten is het vrij heftig waar ik oxycontin voor gekregen heb, werkt uitstekend, kan alleen geen autorijden, word er redelijk [lees meer...]wazig van. Ik gebruik het 2 tot 4 weken a 2 tot 3 keer per jaar. Vraag wel om een laxeermiddel als de arts dit niet uit zichzelf voorschrijft.
5

OxyContin

27-04-2015 | Man | 63
oxycodon (10mg)
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik dit middel al vanaf 1995. Eerst voor de nekhernia. Maximale dosering 2 maal 30 mg per dag. Na de hernia kreeg ik ook last van RLS (rusteloze benen syndroom). Alle reguliere geneesmiddelen hiervoor gebruikt. Maar niets hielp. Nu gebruik ik nog dagelijks 2 maal 10 mg Oxicontin voor de rest zenuwschade van de nekhermia en de RLS klachten zijn ook minder. Het enige nad[lees meer...]eel is dat je dagelijks een laxeermiddel moet nemen. Hiervoor gebruik ik het drankje Xpraep siroop. Oxicontin is een opiaat. En dus verslavend. Kijk uit. Laat het middel op naam registreren. Vooral als je het meeneemt naar het buitenland.
2

OxyContin

24-02-2015 | Vrouw | 51
oxycodon (30mg)
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
is makkelijk in te nemen zonder dit medicijn pijn bijna ondragelijk
5

OxyContin

19-08-2014 | Man | 44
oxycodon (30mg)
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Acute hernia, niet geopereerd. heb oxycontin en oxynorm gebruikt als pijn bestrijding. In het begin kort na inname een duizelig/draaierig gevoel. na 20 a 30 min viel ik steevast in slaap. al met al zeer tevreden.
3

OxyContin

04-07-2014 | Vrouw | 35
oxycodon (30mg)
Nek- / rughernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
hoi, ik kreeg vorig jaar in juli een 2-de hernia en ben er aan geholpen en sindsdien gebruik ik oxycontin,15 mg en in begin dit jaar 30 mg, 2 x per dag, nu afbouwen 2 x 15 per dag. eerst gebruikte ik maar een beetje maar ik merkte dat ik er prettiger door voelde, de pijn was nier erg meer en ik voelde mij geborgen, rustig en heerlijk ontspannen. ik slik al heel lang a[lees meer...]ntidepressiva, dat is niet erg zeggen de artsen!.. Nu merk ik dat als ik niet heb ingenomen dat ik me erg slecht voel!, 's ochtends en in de middag dan gaat het, maar rond 17:00- 18:00 krijg ik erg last van rusteloosheid in mn hele lichaam, verschrikkelijk!!, zweten en angstige gevoelens, enorme spiertrekkingen, net of trekt mijn hele lichaam uitelkaar!, Is er iemand die dit herkend??, zodra ik het weer inneem dan wordt het weer rustiger!! ik ben al bij huisarts geweest en nu ben ik begonnen met afbouwen, alleen mis ik de geborgenheid van dit rotmiddel en neem ik het weer om me beter te voelen. ik wil ook alleen maar slapen! vooral sochtends en de hele middag door..., want in de nacht kan ik er niet goed op slapen hoop op en reactie mocht jullie dit bekend voorkomen. groetjes, jessica.
4

OxyContin

30-12-2013 | Vrouw | 36
oxycodon
Nek- / rughernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ivm zware hernia jaren geleden gebruik ik sinds een paar jaar opiaten om 's nachts te kunnen slapen (zenuwpijn been). Eerst kreeg ik oxynorm. Prima, wel wat bijwerkingen, zoals constipatie en hoofdpijn, maar goed te doen. Sinds een paar maanden biedt mijn apotheek echter geen oxynorm meer aan, maar oxycontin. Zelfde spul, maar ander merk. Even effectief, maar mijn klacht i[lees meer...]s: ik krijg de tabletjes nauwelijks uit de strip. De tabletjes kunnen niet door de strip worden gedrukt (soort kindveiligheid), maar moeten met een lipje worden geopend. En dat scheurt nogal eens af. Dan moet je vervolgens het tabletje eruit wurmen met een schaar of mesje. Heel gedoe. Niet fijn als je erge pijn hebt en snel een pil wil nemen. Dus mijn opmerking aan de fabrikant: doe daar wat aan svp.
5

OxyContin

13-12-2013 | Vrouw | 40
oxycodon
Nek- / rughernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het is een goed middel tegen de pijn alleen ik moest steeds meer nemen maar dat had ook een andere reden want ik had nog 6 hernia's waar ik niks van af wist tot ik geopereerd werd op 31-10-2013
3

OxyContin

19-11-2013 | Man | 38
oxycodon (10mg)
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hmmm. Zomaar de behoefte om een keertje lotgenoten te zoeken. Op dit moment ben ik voor de 2e keer in mijn leven aan het afkicken van de oxycontin (2 maal hernia). Voel mij echt waardeloos. Vorige keer ben ik cold turkey gegaan en dat was ruim een week een hel. (Nachtmerries, slapeloosheid en het heel erge griep gevoel) Ik had mijn toentertijd voor genomen om dit [lees meer...]nooit meer te nemen als pijn bestrijding. Ik heb het mijn huisarts ook erg kwalijk genomen dat hij dit zo makkelijk voorschreef. Sinds een half jaar weer een hernia en de neuroloog wilde mij meteen weer aan de morfine hebben. Ik heb toen uitgelegd dat ik dit niet wilde vanwege de gevolgen met stoppen. Zij raden mij tramadol aan....ik ben hiervan werkelijk 2 weken compleet van de wereld geweest (heerlijke trip) en toen op aandringen van wederom de neuroloog om toch over te stappen op de oxycontin. Ik nam veels te veel tramadol voor een gewenst effect. Dus daar gingen we weer....het begon met 2x10 maar binnen anderhalve week op 3x30 MG. En soms nog wat oxynorm erbij met kilo's paracetamol. Sinds ik bij de pijnpoli ben geweest, wil ik weer van de pillen af en wederom valt dit zwaar. Ik ga niet meer cold turkey en zit nu met 2 weken op 2x15. De nachtmerries zijn weer behoorlijk aanwezig (mijn zoontje is al 20 keer overleden afgelopen week) en de pijn in mijn rug komt ook weer erg terug......maar is dit door het afkicken of gewoon de oorspronkelijke klacht. Ik ben het gewoon zat ....daar komt het eigenlijk gewoon op neer. Ben al 2 weken niet te genieten en op oorlogspad :-((
1

OxyContin

23-05-2013 | Man | 41
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Oxycontin 2 keer daags 60 mg gebruikt, van te voren gebruikte ik 4 keer daags 50 mg Oramorph, kortwerkende morfiene.. Kan echt niet tegen de Oxycontin, spierkrampen, hartkloppingen, angst , ,akkelig dromen, tremoren , ernstige hoofdpijn, bijna niet meer kunnen slikken en heel veel pijn, dus voor de pijn deed het niks. De huisarts heeft me terug gezet op de oramorph en zegt[lees meer...] dat ik het te kort heb gebruikt om hoeven af te bouwen, ik hoop dat ze gelijk heeft. verder slik ik nog een hoop medicijnen o.a. remeron, ee antidepressieva en een hoge dozering diazepam en oxazepam tegen spierkrampen. Ook slik ranitidine tegen maagzuur, aangezien dat dit geneesmiddel onder dezelfde groep valt als tagamet. En dan staat er in de bijsluiter dat je uiters voorzichtig moet zijn in combinatie met deze geneesmiddelen. Het lijkt er op dat ik het serotoninesyndroom ben aan het ontwikelen, dit is in het verleden al vaker gebeurd. Eerst maar de nacht zien door te komen en dan maar kijken of ik morgen als nog aan de bel trek bij de husarts, het is te triest voor woorden dat je ze alles moet voorkauwen, bij deze wil ik jullie dan ook met klem er op te wijzen om zelf alles goed in de gaten te houden en goed de bijsluiters te lezen e zeker internet te raadplegen, want ik heb al een aantal keren door de "geleerden" de dood in de ogen gekeken en dat werd dan afgedaan, "jij doet ook niks volgens het boekje". Merk nu ook dat ik moeite heb met typen, mijn coördinatie is ook niet zo goed, o ja ik heb ook last van diarree en dan weer obstipatie. Ik wens jullie allemaal veel sucses en hoop dat jullie weer gauw weer op de been zijn. ps: ik gebruik ook bloedverduners en mijn I N R was flink doorgeschoten. Groetjes P.
2

OxyContin

19-04-2013 | Man | 40
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In november 2012 kwam ik in het ziekenhuis met een ambulance i.v.m. ondraaglijke pijn in mijn rug. In het ziekenhuis kreeg ik een mri.... dubbele hernia als uitkomst...3x een injectie,sterke pijnstilling valium, Oxycontin en Oxycodon, dit verzachte de pijn gelukkig duidelijk. Na 8 dagen ziekenhuis ben ik thuis aan het werk gegaan om weer wat lichamelijk mobieler te worde[lees meer...]n. Maanden kon ik niet autorijden en had ernstige pijn in mijn rug. Het ging wat beter en na 6 weken begon ik af te bouwen van 50 mg naar 40 mg lang en kortwerkende opiaten en ben het valium (Diazepam) gebruik (te) snel gaan afbouwen, zwaar in de war en echt slecht voelen waren het gevolg, maar dit viel nog mee in vergelijk tot de afkickverschijnselen die ik kreeg van de oxycontin, je moet dit middel echt heel langzaam afbouwen 5 mg per 1 tot 2 weken minder, dit heb ik gedaan en ondanks de trage afbouw heb ik mij heel slecht gevoeld, bang werd ik ervan, o.a.hartkloppingen zo erg dat ik dacht het te zullen begeven, pijn in ledematen, spasmen, zweten, oorsuizing, darmkrampen en meer rare, nare klachten. Gestopt met de kortwerkende oxycontin en enkel langzaam afgevende oxynorm gebruikt, hierdoor voelde ik me al wat minder slecht, belangrijk is dat u de pillen dagelijks op vaste tijden tot u neemt. Het doorlopende afkickgevoel en het niet kunnen slapen, heeft mij doen besluiten de laatste 10 mg ( 5 mg in de ochtend en 5 mg voor de nacht) niet meer in te nemen, dit waren 3 echt slechte dagen!! Als een drugsverslaafde lag ik af te kicken, ben nu 7 dagen verder en voel me raar en slaap nog steeds erg slecht maar heb geen pil meer aangeraakt na een periode van 5 maanden! Wat ik wil adviseren is dat medici patiënten veel meer en beter gaan begeleiden in het gebruik van opiaten en de mensen wijzen op de bijwerkingen en het verslaving aspect van hun pijnstilling, ze moeten er voor zorgen dat de patiënt zo kort mogelijk opiaten gebruikt, en in zo laag mogelijke dosering. Hoe langer en hoe hoger de dosis des te groter zal uw afbouw-ellende zijn. Houdt u zelf niet voor de gek, zorg dat uw pijn net beperkt blijft zodat het dragelijk is, zo voelt u de (rug) aandoening nog enigszins maar u slikt niet ongemerkt te veel Oxycontin en het afbouwen zal eenvoudiger zijn! Pas op en ga niet steeds meer gebruiken, dit is een serieus lichamelijk verslavend middel en als niet oppast is het gebruik ervan erger dan uw kwaal! Sterkte met uw genezing en pijnbestrijding!
3

OxyContin

23-03-2013 | Man | 26
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
hallo sinds een half jaar gebruik ik nu oxycontin smorgends 40mg smiddags40mg Savonds 40 mg die ik voorgeschreven gekregen had van mn dokter voor mijn gebroken rib al snel merkte ik geen pijn meer ik was echt tevreden van dit product omdat ik valtran voorgeschreven kreeg dit werkte niet geen beetje zelfs en dan heeft de dr derect oxycontin voorgeschreven de pijn was in[lees meer...] een uurtje weg jonges was dat voor mij een wondermiddel daarop gebruik ok ook al 5 jaar nog eens 2 keer 12mg bromazepam , 3 keer 50MG tranxene en voor slapen gaan 2 pillen Zolpidem 10mg een hele boel dus en allemaal benzos ik zie er echt geen uitweg meer in dus ik laat me opnemen in de pelgrim dat is een ontwenningskleniek zelf stond ik een half jaar geleden maar op 2 valiums daags meer maar door die oxycontin ben ik zwaar naar boven gegaan met mn benzos ik had iedere keer het gevoel dat ik meer nodig had dus zo snel mogelijk vanalles af kben er wel bang voor het meeste voor mn oxycontin ik hoop dat ik niet teveel ga afzien want ondertussen zijn er dagen dat ik 200 mg neem dat is er echt over maar het geeft me ook gewoon een goed gevoel maar je kan geen normaal leven lijden met die medicatie dus weg ermee ze gaan met afbouwen met methadone in 14 dagen naar 0 hopelijk gaat het geen hel worden ben er echt bang van blijf er vanaf mensen het maakt je lleven kapot
3

OxyContin

19-03-2013 | Man | 42
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit medicijn gekregen voor klachten van een hernia samen met diclofenac. Daarnaast gebruik van lexapro 16 mg per dag. Pijn verdween na een week,,een zegen..nu op verzoek van neuroloog stoppen met pijnstilling. En dat is de hel..echt hel..afkickverschijnselen. Trillen zweten, paniekaanvallen, diaree, angstig en heel moe..ik bouw af met 5 mg per week, diclofenac slik in nog[lees meer...] 2 x 75 mg per dag. Maar dit medicijn wil ik NOOIT meer...dan maar een operatie..wat een rotzooi..snap best dat het lekker is, maar je komt er bijna niet vanaf..wordt in sommige landen niet eens meer voorgeschreven en wordt al Hillbilly heroine genoemd.. Heftig medicijn als je stopt.
4

OxyContin

07-03-2013 | Man | 61
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Werkt als enige effecitief. Moeilijk om mee t stoppen
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1393) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (670) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (651) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (590) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (435) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.