Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

medicijnen

Lees de ervaringen

9
meningen

Quetiapine

quetiapine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (15 meningen)
Onrust (9 meningen)
Psychose (7 meningen)
Schizofrenie (2 meningen)
Schizoaffectieve stoornis (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Quetiapine (Seroquel)

Bojan Nikolik (01-04-2015)

Invloed van genen op medicatie

Antipsychotica medicijnen beïnvloeden de werking van zenuwcellen in de hersenen en helpen je om weer uit de psychose te komen. Ze hebben geen genezende werking; ze nemen de oorzaak van de psychose niet weg en lossen achterliggende problemen niet op. De medicatie zorgt ervoor dat angst en agitatie worden gedempt. Antipsychotica komen vaak met veel bijwerkingen en het kan vaak lang duren voordat duidelijk is of het ook goed helpt tegen de psychotische symptomen.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan een mogelijkheid bieden voor de patiënt om samen met zijn behandelaar de geschikt medicijn te vinden.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
09-10-2019
Man, 50
Algehele tevredenheid 4

Quetiapine (quetiapine)
Psychische klachten

Tevredenheid over

Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Rustiger in mijn hoofd, voorheen maalde ik de hele dag over van alles en kreeg ik soms rare gedachten/neigingen. Hiervoor 4 jaar psychotherapie gehad in combinatie met verschillende anti depressievaas, echter werkte dit niet en werd ik er dik van. Toen zelf Seroquel aangedragen op aangeven van een kennis. Mijn psychiater vond het een goed idee en heeft toen seroquel voorge[lees meer...]schreven. Ik knapte zienderogen op en werd veel stabieler in mijn gedrag en het malen werd een stuk minder en ik slaap er erg goed op. Gebruik dit middel inmiddels al 20 jaar. Ik vraag mij wel regelmatig af of ik er niet eens een keertje mee kan stoppen?
30-12-2018
Man, 36
Algehele tevredenheid 4

Quetiapine (quetiapine)
Psychische klachten

Tevredenheid over

Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Escitalopram 20mg en deze quetiapine 50mg versterken elkaar en geven me zeer rustige toestand in mijn hoofd. Drang om op te jagen is stukken minder en functioneer prima al ben je wat suffer natuurlijk. Ben ook nog maar enkele dagen bezig met de 50mg savonds te nemen. Ze werken zeer lang (vertraagde afgifte) en ik denk wel 24 uur.
16-02-2018
Vrouw, 41
Algehele tevredenheid 4

Quetiapine (quetiapine)
Psychische klachten

Tevredenheid over

Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5
na t verlies v paar close vrienden gebruik ik deze vd nacht om door te kunnen slapen, nog wordt ik moe wakker en idd gewenning is er. in t verleden hele hoge doserin gen gehad en gewichttoename en eetlust onvermijdelijk.
19-01-2018
Man, 30
Algehele tevredenheid 3

Quetiapine (quetiapine)
Psychische klachten

Tevredenheid over

Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 1
Soms beven of er niet bij met mijn gedachten
20-08-2017
Vrouw, 46
Algehele tevredenheid 2

Quetiapine (quetiapine)
Psychische klachten

Tevredenheid over

Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik heb Quetiapine voorgeschreven gekregen, omdat ik psychisch in de war was/leek. De psychiater twijfelde eraan of ik wel echt psychotisch was, zo vertelde ze mij. Maar de psychiater had het gevoel dat er íets moest gebeuren en daarom heb ik anti-psychotica toegediend gekregen. In het begin was het volgens mij een ander middel, omdat ik toen weigerde om zelf iets te slikke[lees meer...]n. Later werd het Quetiapine (wat ook wel Seroquel heet.. dat is de merknaam). Een andere psychiater, die mij nauwelijks kende, raadde mij bij het afsluiten van de 'behandeling' bij een GGZ-instelling aan om dit medicijn nog zeker 5 jaar te slikken. Dit vond ik een zeer twijfelachtige gang van zaken.. ik ben op het moment nergens in behandeling, en heb op eigen houtje de dosering wat verlaagd.. ik slik de Quetiapine nu eigenlijk vooral vanwege de bijwerking dat ik er goed door slaap. Anders zou ik heel slecht slapen. Dit vind ik zelf eerlijk gezegd niet echt kloppen en ik zou er eigenlijk mee moeten stoppen, vind ik zelf. Ik heb zelf een medische achtergrond dus ik kennis van farmacologie en doe niet zomaar wat. Mijn functioneren sinds het begin van de medicatie is wel ontzettend vooruitgegaan.. daar moet ik eerlijk over zijn.. maar of dat alleen aan de Quetiapine heeft gelegen of aan andere omstandigheden (aandacht en steun) weet ik niet zo goed.
12-07-2016
Man, 47
Algehele tevredenheid 3

Quetiapine (quetiapine)
Psychische klachten

Tevredenheid over

Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Dadendrang lijkt geblokkeerd. Daardoor weer andere gemengde klachten zoals chronische vermoeidheid, gebrek aan inspiratie, daadkracht. Ook door dit medicijn. Echter, klinische behandeling is door dit gebruik niet meer nodig. Al jarenlang heb ik zelfs geen ambulante afspraken meer.
01-08-2015
Vrouw, 38
Algehele tevredenheid 4

Quetiapine (quetiapine)
Psychische klachten

Tevredenheid over

Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Van de psychiater quetiapine voorgeschreven gekregen, slaap er goed op. 2 tabletten voor het slapen did 200 mg, het helpt mij erg goed. Ben veel rustiger met deze medicijnen.
23-01-2015
Vrouw, 19
Algehele tevredenheid 5

Quetiapine (quetiapine)
Psychische klachten

Tevredenheid over

Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik kreeg dit medicijn toen ik 16 was. Ik had veel deliriums en psychoses en had erg veel onrust. Ik ben erg tevreden over dit medicijn. Het helpt me te ontspannen. Hierdoor kan ik mijn trauma behandeling afmaken en met minder angst mijn dingen doen. Het slapen gaat ook een stuk beter. Dus ik ben erg tevreden over dit medicijn!!
08-07-2013
Man, 31
Algehele tevredenheid 3

Quetiapine (quetiapine)
Psychische klachten

Tevredenheid over

Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik slik sinds een week of 3 nu quetiiapine en merk dat ik steeds minder zin heb in seks ook heb ik last van snel tot een hoogtepunt komen terwijl ik dat normaal ongeveer zelf kon bepalen .ook voelen mijn benen rusteloos en krijg ik een tintelent gevoel in mijn benen ondanks de lage dosis heb ik hier aardig veel last van . Het helpt wel perfect voor de rust in mijn hoofd en[lees meer...] ik slaap er prima door , maar de bijwerkingen vind ik nou niet echt prettig zijn er mensen met dezelfde ervaring mvg aad
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2141) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1137) - Cholesterol
Champix (1047) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1022) - Depressie - antidepressiva SSRI
Citalopram (961) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (844) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (793) - Pijn - morfine-achtigen
Sertraline (790) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (767) - Depressie - antidepressiva overig
Omeprazol (724) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (685) - Epilepsie
Metoprolol (634) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (624) - Depressie - antidepressiva overig
Metformine (535) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amitriptyline (522) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (519) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (517) - Anticonceptie - eenfase
Mirtazapine (488) - Depressie - antidepressiva overig
Amoxicilline (484) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Lexapro (479) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (446) - ADHD - psychostimulantia
Wellbutrin XR (441) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (413) - Anticonceptie - overig
Furabid (400) - Antibiotica - urineweginfectie
Roaccutane (387) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (386) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Crestor (385) - Cholesterol
Diclofenac (385) - Pijn
Ritalin (378) - ADHD - psychostimulantia
Dexamfetamine (354) - ADHD - psychostimulantia

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.