ziekte

Psychische klachten

Vergelijk de ervaringen met medicijnen voor psychische klachten

De laatste ervaringen over medicijngebruik bij: psychische klachten

06-05-2023 | Vrouw | 60
Inname- / gebruiksgemak
Gedurende bijna 2 jaar brintellix tegen mijn depressie genomen. Vanaf dag 1 had ik het gevoel gepuched te worden richting dit medicijn. Om te bewijzen dat het niks deed ben ik ineens gestopt. Er gebeurde niets.

01-05-2023 | Vrouw | 37
Inname- / gebruiksgemak
Ik voel mij helderder van geest en dagelijkse taken gaan mij makkelijker af. Ik heb meer concentratie en doorzettingsvermogen, aan het eind van de dag constateer ik meer uit de dag te hebben gehaald ,wat mij echt een goed gevoel geeft! Bijvoorbeeld In de supermarkt voel ik mij op mijn gemak en kan de producten beter vinden zonder overspoeld te worden door van alles. De[lees meer...] lichte piep in mijn oor als bijwerking valt daarbij in het niets. Ik kan weer lange gesprekken voeren zonder daarna helemaal moe te worden. Sociaal gezien heb ik meer zin om met vrienden af te spreken, tijdens werk gaat het communiceren mij makkelijker af. En geen middag dutjes meer! Waardoor ik mij levendiger voel. Voorheen voelde ik mij vaak een spons die te veel opnam en waardoor ik snel uitgeput en overspoeld was, maar met deze medicijnen voel en zie ik op verschillende fronten echt een goede verbetering! Super fijn om weer levendig de dag door te komen!

13-04-2023 | Vrouw | 43
Inname- / gebruiksgemak
Na mijn kankerdiagnose en die van mijn zus raakte ik overspannen, ik kon niet meer. Het begon met hyperventilatie en daarna paniek en angstaanvallen. In eerste instantie oxazepam gebruikt maar dat hielp niet genoeg. Toen voor de zoveelste keer naar de huisarts en tegen mijn gevoel in begonnen met 10 mg. De eerste 2 weken waren een hel, alles werd nog eens erger. Maar ik hi[lees meer...]eld vol! Nu bijna 7 weken later voel ik me een ander mens. Geen oxazepam meer, ik kan weer lachen ipv huilen de hele dag en durf weer naar de toekomst te kijken. Al moet ik dit mijn hele leven slikken, dat boeit me niet. Het helpt me.

13-04-2023 | Vrouw | 50
Inname- / gebruiksgemak
Na een tijd dat echt nodig was was zyprexa nodig maar de gevolgen van metformine omdat ik diabetes kreeg was niet fijn 15kilo erbij….. nu dat mijn vader en tante zijn overlijden onrust en dit middel gekregen met veel bijwerkingen

02-04-2023 | Man | 42
Inname- / gebruiksgemak
Ik slik nu bijna een half jaar bupropion tegen angsten, maar het lijkt wel dat het er alleen maar erger van wordt. Ook zit ik inmiddels al een maand in een behoorlijke dip/depressie. Ik ben zo lamlendig, ik wil alleen maar slapen (Wat niet lukt ook al ben ik doodop), ik heb 0 energie. Ik heb besloten te gaan stoppen. Dus komende tijd afbouwen en dan ga ik het over [lees meer...]een andere boeg gooien, namelijk microdosing. Ik hoop zo dat dit positieve effecten zal hebben. Reguliere medicijnen helpen simpelweg niet of onvoldoende (paroxetine. venlafaxine niets helpt)

25-03-2023 | Vrouw | 40
Inname- / gebruiksgemak
Door adhd i.c.m. vermoedelijk autisme (diagnostisch onderzoek moet nog plaatsvinden) veel last van angsten en spanning. Hele dagen aan het piekeren en alles analyseren. Kwam m'n hoofd niet uit. Na Risperidon geprobeerd te hebben, waar ik heel beroerd van werd, sinds een maand nu Aripiprazol. Nu merk ik pas hoe extreem gespannen en angstig ik al die tijd geweest ben. Wereld[lees meer...] van verschil voor mij. Zoveel meer rust in m'n lijf en helemaal niet meer bang, zo fijn! Wel nog steeds dexamfetamine erbij nodig voor de adhd, maar voor mij lijkt het de perfecte combi. Enige bijwerkingen waar ik me bewust van was waren lichte duizeligheid en af en toe wat last van hoofdpijn. Prima te doen.

13-03-2023 | Man | 38
Inname- / gebruiksgemak
Hoi! kan ik hier wat vragen stellen over Escitalopram?

12-03-2023 | Man | 54
Inname- / gebruiksgemak
Depressieve klachten door ernstige vermoeidheid; crohn, colitis ulcerosa en cvs/me. De eerste weken bijwerkingen: opgejaagd gevoel en heel slecht slapen. Slik de 300mg nu 4 jaar. Ik heb er meer energie van. Af en toe depressieve momenten maar dit komt door stressvolle omstandigheden. Ik ben er heel tevreden mee.

Olanzapine

11-03-2023 | Man | 19
olanzapine
Inname- / gebruiksgemak
Ik had (heb) derealisatie en voelde mij onrustig slecht slapen en heel druk in mijn hoofd. In het begin leek het wel te helpen. Maar na een maand ging dat al snel anders. Ik begon mezelf met dingen bezig te houden wat nergens voor nodig was en er is een angst naar boven gekomen wat ik nooit eerder heb gehad. Ik kreef paniekaanvallen uit het niks terwijl ik dat eerder nooit[lees meer...] had. Ik ben er na 2/3 maanden gelijk mee gestopt. Nu een jaar verder lijkt t allemaal erger te hebben gemaakt dan het was en heb nog steeds klachten zoals angst en paniekaanvallen. Sinds dien heb ik niks meer met medicatie en probeer ik nog steeds elke dag mezelf weer te worden.

01-03-2023 | Man | 56
Inname- / gebruiksgemak
Altijd last van milde depressie. Glas altijd half leeg ipv half vol en ook vaak dwanggedachten en sociale angst. Voelde me eigenlijk pas lekker in een groep met een “3 bier gevoel”. Begonnen met 5 mg en voelde na een paar dagen al verbetering. Door naar 10 werkte prima en nu zit ik meestal op 15 mg, omdat ik dan vrij lijk te zijn van irritaties. Zeer tevreden gebruiker !

Zolpidem

18-02-2023 | Vrouw | 23
zolpidem
Inname- / gebruiksgemak
Ik slik het omdat ik anders de hele nacht lig te piekeren. Temazepam deed niks voor mij, maar dit brengt me onder zeil! Ik probeer niet meer dat 2 of 3 keer per week een halve (soms een hele) te slikken. Anders wordt het wel een "quick fix". Ervaring is prima, zo lang je gewoon gaat slapen. Op het moment dat je niet direct in bed gaat liggen gebeuren er soms rare dingen[lees meer...] (spraak berichten die ik me maar half herinner over zeemeerminnen 😂). Soms moet ik ook nog naar het toilet als ik al heb geslikt, dan zorg ik wel dat ik me ergens aan vast kan houden. De volgende dag heb ik er geen last meer van. Kortom: je wordt er helemaal wappie van, maar als je keurig in bed ligt is dat precies wat je wilt!

07-01-2023 | Vrouw | 23
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruikte bijna 2 maanden 10mg en nu sinds een paar dagen 20 mg. Ik had de eerste paar weken wel last van bijwerkingen zoals moeheid maar merkte van de 10 mg na 2 weken al een positief effect en werd steeds vrolijker, was eigenlijk niet meer echt somber geweest en had onder andere ook meer energie. Maar sinds ik ben opgehoogd naar 20 mg merk ik dat ik me ontzettend somb[lees meer...]er voel, heb geen energie meer en kan me niet concentreren. Is dit normaal?

Dexamfetamine

07-01-2023 | Man | 36
dexamfetamine
Inname- / gebruiksgemak
Zag het allemaal nie meer zitten door enkele dikke tegenslagen in men leven dit medicijn heeft en helpt me nog steeds normaal door het dagelijkse leven te gaan mss zelf beter dan ervoor!

Sertraline

06-12-2022 | Vrouw | 30
sertraline
Inname- / gebruiksgemak
Sertraline zorgt er echter niet voor dat ik me rustiger en minder angstig/gestresseerd voel. Werkt niet goed bij mij. Wel niet veel bijwerkingen.

06-12-2022 | Vrouw | 30
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb dit reeds 4 dagen gebruikt amar ben op advies van de huisarts er onmiddelijk mee moeten stoppen door het aantal bijwerkingen en de ernst ervan. Geen medicatie voor mij

03-12-2022 | Man | 33
Inname- / gebruiksgemak
Heb al lange tijd last van angst en drukte in mijn hoofd , dit is mijn 3e dag dat ik wellbutrin gebruik en ervaar meer rust en heb mijn emotie beter onder controle . ik heb zelf een amfetamine verslaving achter de rug waardoor ik zucht krijg van andere ADHD medicatie zoals dexamfetamnine , ritalin , concerta , en een rand psychotiese ervaring daar heb ik bij welbutrin gee[lees meer...]n last van .

01-12-2022 | Vrouw | 66
Inname- / gebruiksgemak
Ik merk de laatste tijd dat ik vaak last heb van manieën. Gebruik dit medicijn al jaren. Voorheen samen met fluanxol. Fluanxol gestopt sinds 5 maand. Best een afspraak maken met huisarts om hierover te praten.

21-11-2022 | Vrouw | 60
Inname- / gebruiksgemak
Ik nam al een klein jaar Efexor. Maar omdat ik vermoed dat ik ook een aandachtstoornis heb, schakelde ik over op Wellbutrin. De afbouw van Efexor is achter de rug, sinds enkele dagen gebruik ik alleen nog Wellbutrin. Ik heb heel veel bijwerkingen en ik voel me er ronduit slecht bij. Ik hoop dat dit overgaat. Zoniet vraag ik aan de arts om Wellbutrin terug af te bouwen en o[lees meer...]pnieuw Efexor te slikken.

11-11-2022 | Man | 31
Inname- / gebruiksgemak
Ik slik quetiapine om beter door te slapen. Als bijwerking van mijn antidepressiva werd ik namelijk te vroeg wakker. Ik slaap nog steeds niet zo goed als voorheen, maar wel een stuk beter. Bovendien ben ik het eerste uurtje van de dag altijd wat suf. Echter, de positieve effecten van mijn antidepressiva waren zeer groot. Door quatipine had ik een stuk minder last van de bi[lees meer...]jwerkingen van mijn antidepressiva (sertraline). Al met al erg tevreden!

19-10-2022 | Vrouw | 59
Inname- / gebruiksgemak
Na jaren fluoxetine begin van dit jaar overgestapt op Wellbutrin omdat ik dacht dat fluoxetine niet meer zo goed hielp. De eerste weken gingen redelijk (wel juist meer honger ipv minder) maar toen begon de ellende. Ik huilde de hele dag door, voelde me zo slecht! Spoeddienst op een gegeven moment gebeld en die adviseerden verhoging van 150 naar 300. Helaas werd het alleen [lees meer...]nog erger. Ik heb het 3 maanden uitgehouden en toen in overleg met huisarts weer begonnen met fluoxetine. Gelukkig werd alles gauw weer normaal! Wellbutrin is dus duidelijk niet mijn ding!

12-10-2022 | Vrouw | 36
Inname- / gebruiksgemak
Ik had een kort lontje en kon dingen moeilijk los laten. Alles moest perfect en ik was de enige die dat kon, dacht ik. Nu een jaar verder voel ik me veel beter. Sinds het gebruik van Citalopram geen ruzie meer gehad met mijn man en ik ben veel relaxter en het leven is echt veel leuker. Alleen ik ben behoorlijk wat aangekomen in kilo's, ook nog best vermoeid. Ik kan gerust [lees meer...]elke dag een middagdutje doen. En vergeetachtig, waar ik normaal mensen na 1 keer ontmoet te hebben niet meer vergeet, herken ik mensen een dag later niet. Ik vergeet echt veel en dat zet me aan het twijfelen om te minderen. Iemand hier ervaring mee?

14-09-2022 | Vrouw | 42
Inname- / gebruiksgemak
Ik had 7 jaar paroxetine geslikt. Jaar gelden werd ADHD geconstateerd. Ik dacht na 6 mnd mytylfenidaat, ik kan dan wel de paroxetine langzaam afbouwen. 10 mg in 3 mand afgebouwd. Is niet goed gegaan. Angst gevoelens kwamen terug. Psychiater wilde een ander middel Brintellix voorschrijven. Snap ik en ging ermee akkoord. In drie weken tijd naar 15 mg. Eerste twee weken nog g[lees meer...]een effect en wel de bijwerkingen. Derde week leek goed te gaan. Na 5 dgn 15mg ging het mis. Angst, negatieve gedachten, onrust, enorme misselijk, geen eetlust en veel afvallen. Van 15mg naar 20mg gegaan in de hoop dat dat zou werken. Niet dus. Na 3 weken 20mg zijn we nu aan het afbouwen. Ik wil terug naar de paroxetine. Dat heeft bij mijn geholpen en dat heeft mijn gezin en ikzelf nu nodig. Ik vind het afbouwen en zometeen opbouwen wel enorm spannend en een hel qua klachten.

05-09-2022 | Vrouw | 35
Inname- / gebruiksgemak
Moeder van 3 jonge kinderen. Altijd bezig, werken in de zorg, huishouden alles. Groot sociaal leven, eigenlijk niks te klagen. En toch, elke dag onrust! Slecht slapen, continu allert, schrikken van kleine geluidjes, uitgeput raken na een bezoekje, vaak smiddags moeten slapen, rood hoofd krijgen als ik in de picture stond, continu gejaagd en adrenaline voelen, overprikkel[lees meer...]d etc. Van de buitenkant niks te zien, van binnen ging ik als een flipperkast tekeer. Reden?? Na tallen boeken, therapieën etc te hebben gelezen/ bezocht (hoogsensitief? Adhd? Add? ) knoop door gehakt en naar de dokter. Aan de medicatie, poeh dan moet ik wel erg diep zijn gezakt.. Toch geprobeerd met steun van de huisarts. Begonnen met 5 mg, langzaam opgebouwd. En mensen, wat ben ik blij!!! Ik ben mezelf weer, na al die jaren!!! Ik heb veel meer energie, kan weer met mensen praten zonder uitgeput te zijn, ik krijg geen rood hoofd meer (wauwwww!!!!), ik ben vrolijk, voel geen adrenaline meer en zit echt goed in mijn vel. Nauwelijks last gehad van bijwerkingen. Wel veel gapen, droge mond en minder emotioneel. In het begin vond ik het gek om te ervaren. Ik raak toch niet afgevlakt? Maar nee, ik besef me nu dat alles veel te veel bij me binnen kwam. Ik ben de beste versie van mezelf geworden! Soms heb ik er nog wel eens een dagje tussen dat ik op de één of andere reden toch weer spanning op voel komen, maar dit kan dan ook weer weg zakken, dit lukte me eerst echt niet. Ik raak ook niet meer in paniek van zo'n dagje want ik weet dat het weer over gaat. Kortom; geweldige medicatie voor mij! Ik hoop dat dit verhaal mensen steunt, die twijfelen eraan te beginnen. Ik maak het ook met zoveel mogelijk mensen bespreekbaar, zodat het taboe rondom "antidepressiva" eindelijk eens wordt doorbroken.

30-08-2022 | Vrouw | 57
Inname- / gebruiksgemak
Heb sinds de overgang erg last van een kort lontje en gejaagdheid. Nooit zo geweest want ben altijd een erg rustig persoon. Heb 2 jaar escitalopram 15mg gebruikt en ging goed(ik was weer mezelf) Nu brintellix geprobeerd en de eerste dag geen bijverschijnselen maar de tweede dag zat ik te stuiteren van de paniekaanvallen de een na de ander kreeg ik voor mn kiezen. Dag d[lees meer...]aarna kwam ook constant zweten erbij kijken en niet slapen. Dit heb ik 5 dagen volgehouden en ben toen weer op escitalopram overgegaan en voel me weer goed. Ik kan best wat hebben en gelukkig kon ik de paniekaanvallen zelf goed opvangen maar dit was geen pretje. Ik kreeg ook een soort negatieve energie die niet bij mij past.

19-07-2022 | Vrouw | 56
Inname- / gebruiksgemak
Daar ik ook alle reviews lees beschrijf ik hier mijn ervaring. ik heb een week Aripiprazol 2,5 mg genomen tegen stemmen die ik vaak hoor. De woorden werden erger en ik kon niet slapen. Ik werd angstig en down en kreeg er helaas haaruitval van. Lichamelijke reacties zoals trillen. Genoeg redenen om te stoppen het werkt voor mij niet.

25-06-2022 | Vrouw | 21
Inname- / gebruiksgemak
Ik neem nu zo´n twee weken Wellbutrin en het is echt een hel. Ik heb heel erg veel bijwerkingen: duizeligheid, misselijkheid, verhoogde hartslag, bloeddruk ligt verhoogd, geen concentratie, coördinatie en motoriek zijn een ramp geworden, vergeetachtigheid. Ik moet het nog twee weken kunnen volhouden vooraleer effect te zien is. Ik heb eerst Sypralexa genomen maar die sloeg[lees meer...] niet aan, ik sta nu op Efexor en Wellbutrin. Bij Efexor had ik ook veel last van de bijwerkingen omdat ik op de hoogste dosis stond, de dosis werd naar beneden gehaald maar nu sloeg het niet meer aan. Daarom ben ik terug op de hoogste dosis gezet samen met 150mg Wellbutrin.

21-06-2022 | Vrouw | 58
Inname- / gebruiksgemak
3e week 150mg voel me slechter dan de 2e week, en ben benieuwd of dit over gaat, 4 juli dan begin ik 5e week en evaluatie met psychiater of ophogen of stoppen, heeft er iemand dit ook gehad ? en moet ik doorzetten of stoppen? hoop zo dat het gaat helpen, en dat iemand ervaring hier mee heeft. Heb al zoveel ADs geprobeerd zonder het gewenste resultaat , wordt er zo moedelo[lees meer...]os van. HELP!!

20-06-2022 | Man | 60
Inname- / gebruiksgemak
Hallo, Ik krijg 50 mg quitiapine omdat ik moeilijk in slaap kom door te veel piekeren. Ik neem het 1 uur voor het slapen gaan in en werkt perfect zonder bijwerkingen. Alleen merk ik dat ik vergeetachtig word. Ik kom moeilijk op sommige woorden en kan moeilijk mijn concentratie vast houden. Ik vergeet ook meer. Zou dit door de quitiapine komen? Hebben meer mensen hi[lees meer...]er last van? Groetjes Roland

Risperdal

07-06-2022 | Vrouw | 35
risperidon
Inname- / gebruiksgemak
Helaas werkte dit medicijn niet voor mij. Ik kreeg er hele extreme angsten door. Mijn familie herkende me niet meer. Ik woonde toen al 5 jaar niet meer bij mijn ouders, maar heb me op laten halen door m'n moeder omdat ik niet meer alleen thuis durfde te zijn. Mijn man zat voor werk in het buitenland en ben weer naar huis gegaan toen hij weer thuis was. Ik was ook bang dat [lees meer...]de hangende keukenkastjes van de muur zouden vallen. Zo bizar waren mijn angsten. Helaas was de psychiater lange tijd afwezig door persoonlijke op omstandigheden en kon ik een tijd lang alleen een herhaal recept krijgen, maar niet praten over mijn angsten en dat ik wilde stoppen. In eens stoppen of zelf afbouwen durfde ik ook al niet. Heel blij dat ik van die rommel af ben en nu iets heb gevonden dat voor mij wel werkt.

07-06-2022 | Vrouw | 35
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben er mee begonnen jaren geleden toen het heel slecht met mij ging. Toentertijd was dat nog met Seroquel, nu dus met quetiapine van Teva. Het neemt voor mij de storm in mn kop aan negatieve en destructieve gedachten wat weg. En ik slaap er fijn snel van in ipv uren wakker liggen. Ik ben er geen gram door aangekomen en ook eigenlijk geen last andere bijwerkingen. Ik geb[lees meer...]ruik het met periodes van enkele maanden tot anderhalf jaar, op momenten dat het psychisch weer minder goed gaat, om te voorkomen dat ik weer helemaal afglijd.

Ziekten met de meeste ervaringen

Anticonceptie / zwangerschapspreventie (2910)
Angst & paniekstoornis (2468)
Depressie (2379)
Hoge bloeddruk (1716)