Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

ziekte

Hartklachten

Vergelijk de ervaringen met medicijnen voor hartklachten

De laatste ervaringen over medicijngebruik bij: hartklachten

26-03-2026 | Vrouw | 64

geen honger

Zijn er ook mensen die de heledag hartoverslagen hebben en wel 3 of 4 achter elkaar. En helpt bisoprolol?

13-03-2026 | Man | 21

Bijwerkingen

vermoeidheid lage bloeddruk hoofdpijn oorsuizen duizeligheid

Ik kreeg in oktober 2025 een herseninfarct. In december 2 maanden later kreeg ik spontaan hartklachten. Na paar dagen slapen in het ziekenhuis kreeg ik metroprolol. Kan nu niet werken door de metroprolol. Diagnose is pots.

Verapamil

05-03-2026 | Vrouw | 55
verapamil

acute hoofdpijn ongerustheid obstipatie

Na jaren van bisoprolol waren hartoverslagen toch gestegen boven de 20%. In het verleden met verapamil veel lager. Maar nu vanaf dag 1 elke dag hoofdpijn gehad. Moest gelijk zakjes laxeermiddel erbij gaan slikken tegen verstopping en de onrust en druk op het hart namen enorm toe. Na 4 weken met slechte nachtrust en hartslag in rust veel hoger besloten hiermee te stoppen en[lees meer...] over te gaan op metropolol

Verapamil

19-01-2026 | Vrouw | 38
verapamil

Bijwerkingen

verwardheid depressief slapeloosheid polsslag duizeligheid bij het opstaan

Gebruik verapamil 180 MG in combinatie met mavacantem. Voel me despressief ellendig gewoon niet mijzelf.

02-01-2026 | Man | 20

Bijwerkingen

beklemming op de borst koude ledematen hartkloppingen kortademigheid mist in hoofd

Ik kreeg 3 maanden geleden een hersenstaminfarct. Na 2 maanden kon ik steeds meer. Na 2 maanden kreeg ik plotseling opeens na het wakker worden een hoge hartslag. Dacht dat het ijzertekort was, maar het was niet zo. Toen naar de huisarts en via de huisarts naar de eerste hart hulp. EEH cardioloog gaf 25 mg voor een maand en maakte plannen voor een holter. 25 mg deed wel wa[lees meer...]t, maar hartslag was nog steeds hoog. Toen na 2 dagen ambulance gebeld en weer beland op het EEH. Cardioloog geloofte mij niet en zei dat het komt door stress. Neuroloog liet mij een nacht slapen op de neurologie afdeling. De volgende ochtend toen de medicatie was uitgewerkt kreeg ik een hartslag van 140 bij het opstaan en bij het liggen een hartslag van 90-125. Toen geloofden ze me wel. Na 2 dagen kreeg ik 50 mg 2 keer per dag. Eentje 8.30 de andere 17.00. Kon niet ver lopen en kreeg het snel benauwd, druk op de borst. Met zout eten wordt het wel minder, zoals crackers of drinkbouillon. Toen mocht ik nog 2 dagen slapen om in te werken op het medicijn. Kreeg veel maagzuur als de slokdarm-aorta ging bonken. En misselijk na 2 dagen werd het minder. De cardioloog zei je hebt wel iets maar ik weet niet wat. Dat was geen optie natuurlijk. Gooit een deel van de redenen op PODS. Het is geen PODS. Want begint al bij het wakker worden. Toen vroeg ik om een second opinion. Door verwezen naar het AUMC. Wacht nog steeds. Meander cardiologen weten niks. Meander doktoren weten uberhaupt niks. Nu zit ik thuis, loop met een wandelstok om postuur recht te houden. Wandelstok 8 euro van lidl. Druk op borst bij het lopen of traplopen. Lichte hartslagkloppingen beginnen al als de medicijn uitwerkt. Na 9 uurtjes ofzo. Na 12 uur werkt die helemaal uit. En stijgt het weer naar 105 slagen in rust. Je kan toch zo niet de rest van je leven zo leven! Jammer dat ze geen beter medicijn hebben. Heb al klachten van de herseninfarct.

Isosorbidemononitraat Tabletten

03-12-2025 | Vrouw | 61

Bijwerkingen

hoofdpijn duizeligheid misselijkheid nek doet pijn

om de hartkatheterisatie voor te bereiden was dit medicijn nodig, ik vond de bijwerkingen vreselijk, hevige hoofdpijn, wat ongeveer 4 uur na het innemen begon, de eerste 3/4 dagen het ergst, daarna werd het wel geleidelijk minder, 2weken er na was het wel over, maar door mijn te lage bloeddruk nog wel duizelig, eind van de derde week was de behandeling eindelijk, na de b[lees meer...]ehandeling was ik weer helemaal niet lekker, de verpleegster zei dat ik voor de behandeling ook dit in combinatie met nog iets heb binnengekregen, dus daar zit het probleem, de aderen moeten wijder zijn om deze behandeling te doen, dus daarom heb ik doorgezet en niet kunnen werken, maar als je bloeddruk hoger is zal het minder zijn. iedereen is weer anders

14-08-2025 | Vrouw | 48

Bijwerkingen

chronische vermoeidheid duizeligheid lage bloeddruk

Ik ben altijd al een hoge hartslag in rust en sinds een jaar of 10 ook hartkloppingen. Lang metoprololsuccinaat geslikt naar redelijke tevredenheid. Wel altijd last van kort inspanning zoals bijvoorbeeld met traplopen. Als ik de inspanning langzaam opbouw ging het prima. Begin 2025 een infectie gekregen met restklachten zoals extreme vermoeidheid en hormoondisbalans. Toe[lees meer...]n heb ik een tijd propanolol gebruikt en inmiddels weer terug op metoprolol in de hoop de vermoeidheid te verminderen. Dit is nog niet gebeurd. Mijn hartslag is in rust met 100 mg per dag (verdeeld over 4 momenten) meestal rond de 75 slagen per minuut. Nog steeds extreem moe, maar dat heeft waarschijnlijk een andere oorzaak.

Brilique

05-08-2025 | Vrouw | 68
ticagrelor

Bijwerkingen

kortademigheid bovenlichaam jeukt alvleesklier ontsteking darm/maag van streek gemakkelijk blauwe plekken krijgen

Hele erge benauwdheid een hele dag arts wil het medicijn niet stoppen. Ik heb een hartslag van 52 Voel me duizelig en rare draaiingen in mijn hoofd.

04-07-2025 | Man | 70

hoofdpijn duizeligheid

Dit kan nooit gezond zijn, extreme last van hoofdpijn, duizeligheid en futloos wordt je ervan! ga grapefruitsap drinken wat het bloed natuurlijk verdund Inplaats van deze troep!

Atorvastatine

07-05-2025 | Vrouw | 62
atorvastatine
Hartklachten
Na het verwijderen van mijn nier (schrompelnier en nierarteriestenose) heb ik diverse statines geprobeerd. Ben daar vanwege veel klachten mee moeten stoppen en ben ik meer op voeding gaan letten. Hiermee kreeg ik mijn het slechte ldl cholesterol op 2.5. Dat is 2 jaar goed gegaan totdat ik totaal onverwacht een openhartoperatie moest ondergaan ivm een hoofdstamstenose en a[lees meer...]ortaklepstenose. Heb toen 3 omleidingen en een bio-aortaklep gekregen. Daarna kreeg ik atorvastine 10mg waarbij ik ook mijn eetgewoontes van de afgelopen 2 jaar moest aanhouden en had binnen een half jaar het slechte ldl op 1.7 staan. Dus gelijk onder de streefwaardes van cardioloog en nefroloog. Van de lage dosis atorvastine heb ik nu geen maag- en ernstige spierkramp meer dus ben er zeer tevreden over.

15-04-2025 | Man | 44

chronische vermoeidheid misselijkheid

Door verhoogd hart ritme en hoge bloeddruk. Krijg ik dit medicijn. Maar na 2 dagen werd ik heel moe , plus elke keer 2h na inname wordt ik misselijk. Je voelt bloeddruk valt beneden, licht in hoofd en erna begint de misselijkheid. Die duurt wel tot 8h na inname. Zoals op een boot of kermis attractie. Heel vervelend gevoel.

Brilique

23-03-2025 | Vrouw | 71
ticagrelor

verwardheid veranderd gedrag

Bij mij trad verwardheid op en daarom gestopt

06-01-2025 | Man | 30

Bijwerkingen

opgezette buik blauwe nagels koude handen koude voeten gezwollen onderbenen gezwollen voet

Dit medicijn voorgeschreven ivm hartklachten als hoge hartslag, wat ik enigszins last van had. Het verlaagt enigszins je hartslag maar onvoldoende. Heb ondertussen last van meerdere bijwerkingen zoals dikke voeten en onderbenen. Naast dat last van opgezwollen buik en blauwe nagels, en ook enkele rare kleur tenen. Al met al teveel last van bijwerkingen en weinig meerwaarde [lees meer...]van het medicijn.

02-12-2024 | Vrouw | 50

oedeem enkels

Ik kreeg regelmatig hartinfarctachtige klachten en nadat dit uitgesloten was, kreeg ik al vrij snel dit medicijn. Nu kan ik weer normaal functioneren en heb alleen af en toe nog druk op de borst..en dan voornamelijk rondom de menstruatieperiode

Clopidogrel

22-09-2024 | Man | 62
clopidogrel

Bijwerkingen

darm/maag van streek duizeligheid jeuk geelzucht obstipatie slapeloosheid

Ik had hartklachten en 2x een beroerte gehad. Nooit last van clopidogrel gehad. Nu echter heb ik meerdere klachten van jeuk maag lever en darmen. Geelzucht gele ogen en snachts niet kunnen slapen van de jeuk en pijn in de buik. Ook de smaak is nu anders. Ik moet een openhartoperatie ondergaan maar door die troep ben ik nu te zwak. Ik ga overleggen om deze troep niet meer t[lees meer...]e slikken.

16-09-2024 | Man | 79

black-outs

Mijn man kreeg 3 maand terug dit medicijn. En daarna ging het mis. Paar keer helemaal weggevallen .kon geen contact meer met hem krijgen. Hij was met iemand aan het bellen van de hartfalen polie en kon ineens niet meer praten...Toen advies om naar de huisarts te gaan en bespreken om naar een neuroloog te gaan. Terwijl Metoprolol de oorzaak was van deze ellenden dan ook[lees meer...] nog zeggen je kunt hier wel mee auto rijden .Hoe is dat mogelijk. We zijn dus er mee gestopt en ik zie meteen het verschil . Zou toch op het doosje moeten staan pas op met auto rijden.

28-08-2024 | Man | 65
Hartklachten
op 14 maart 2024 ben ik geopereerd aan mijn hart, nieuwe hartklep en drie omleidingen momenteel gaat het prima met mij

11-08-2024 | Man | 82

vermoeidheid duizeligheid

.gebruik al enkele jaren bisoprolol 5,het helpt nauwelijks kan geen alcohol verdragen iets teveel eten krijg ik zeker hartkloppingen,heb ook al andere prolol gebruikt maar krijg het idee dat (voor mij geen enkele helpt,dus....ga ik maar weer eens naar de huisarts.

15-05-2024 | Vrouw | 73

Bijwerkingen

abnormale groei in de dikke darm schildklier problemen darmproblemen

Vooral voor bloeddruk verlaging. Ernstige obstipatie en in 1 maand 5 kg aangekomen. Heeft geen effect gehad op de bloeddruk.

Amiodaron

02-05-2024 | Man | 69
amiodaron

Bijwerkingen

moeite met ademhalen longontsteking Long infectie hoesten

Mijn man is na een klein jaar gebruik van amiodorone overleden aan de gevolgen ervan. Werd eerst niet toegegeven maar na het overlijden en wij met vragen bleven zitten werd het erkend. De cardioloog die het voorschreef heeft ook totaal geen tussentijdse controles voor longen uitgevoerd. Mijn man zijn longen waren kapot en na intuberen eigenlijk gelijk overleden. Dus mense[lees meer...]n kijk aub uit voor dit medicijn en vraag voor tussentijdse controle voor dat het te laat is. Mijn man was 69 jaar

Nitroglycerine Spray

29-04-2024 | Man | 73
nitroglycerine oromucosaal
Hartklachten
Hetzelfde verhaal. Voorheen van Sandoz en werkte prima. Nu niet meer leverbaar en genormde vervanger gekregen. Als het al werkt dan is het zeer langzaam

28-04-2024 | Vrouw | 80
Hartklachten
Dit is een van de medicijnen die voorgeschreven werden ivm blijvende hartklachten, ook na dotteren

08-04-2024 | Vrouw | 62

acute hoofdpijn

Ik heb dit medicijn voorschreven gekregen na hartkhetarisatie! 1e dag begon met zeurende hoofdpijn in de avond had ik het gevoel alsof ik een migraine aanval had hele nacht pijn in mijn hoofd het ging met golven, Tot de 5e dag heb ik afwisselend pijn gehad van strak tot kloppend en stijve spieren in de nek 24 uur per dag ben gestopt heb de cardioloog gebeld en krijg over [lees meer...]drie dagen antwoord 🤔

30-03-2024 | Vrouw | 58

Bijwerkingen

duizeligheid darm/maag van streek verminderd gezichtsvermogen koude sensatie neerslachtig voelen

Deze medicijnen door Cardioloog voorgeschreven. Wat een hel na enkele dagen. Meer last van de medicijnen dan plezier ervan. Heel veel last van duizelingen die gewoon eng zijn. Veel maag en darmklachten. Een uur Na inname krijg ik het heel koud. Krijg juist meer last van onregelmatige hartkloppingen. Moet het van de arts blijven slakken tot de scan. Ik weet wel dat ik ge[lees meer...]lijk ga afbouwen na de scan. Neem nu het medicijn tijdens het avondeten in en dan zijn de klachten wel wat minder

10-03-2024 | Man | 61

vermoeidheid evenwichtsproblemen hartritmestoornissen zichtproblemen

Na electro schoks ,na ablatie bisoprolol 5 mg dagelijks al 8 maand ,steeds meer terug kerende hartritmestoornissen,en bloeddruk val ,voelde mij steeds slechter ,nu na een week de 5 mg gehalveerd en ipv hartslag 40/45 nu rond 70 slagen per minuut,bloeddruk altijd ong 120/130/-70/80 geen zwarte vlekken meer in mijn zicht ,geen evenwichtsstoornissen,tot hier toe geen ritmesto[lees meer...]ornissen,ik bekijk het nog een week alles ok dan stop ik met bisoprolol,ik heb het idee dat wanneer je inspanningen wil doen ,hetzij zwaar werk ,of sport bisoprolol dat tegenwerkt ,na drie dagen 2,5 mg ipv 5 mg ben ik zonder problemen een werkhuis aan het bouwen ,en daar een vloer met klinkers in aan het leggen 9 vierkante meter,uitscheppen 15 cm weg kruien 20 m ,maak zelf de stabilise aan weer kruien ,en geen enkel probleem,dit zou ik op 5 mg bisoprolol nooit kunnen doen hebben .ik had aan de cardioloog de vraag gesteld..mag ik stoppen of halveren,neen dat mag u niet ??

10-03-2024 | Man | 52

spierpijn

Wat een vergif. All die generieke troep is vergif voor de meeste mensen Spierkrampen in kuiten stram, lamlendig, totaal uitgeput, licht gevoel in het hoofd, bonkend hart, agressie van de pure ellende. Verzoek aan cardiologie om het zelf eens te proberen

17-02-2024 | Vrouw | 44

migraine lage bloeddruk hartklopping

Bekend met hartritme stoornis. Hartslag sinds promocard versneld in rust. Daarnaast extreme hoofdpijn waardoor ik even niets kan. Ook een erg lage bloeddruk met duizelingen en wankel staan tot gevolg. Iom de apotheker van de dienst apotheek gestopt met dit medicijn.

Nitroglycerine Spray

22-01-2024 | Man | 73
nitroglycerine oromucosaal
Hartklachten
Ik heb ook de spray van Sandoz gebruikt en dat hielp prima, al sinds 1999. Deze spray is al enkele jaren niet meer leverrbaar en heb dus een ander merk gekregen van Pohl-Boskamp, Hohenlockstad, Duitsland en bevalt helemaal niet. Na het spuitje hoop je dat het gaat werken en het begint dan heel erg langzaam.

18-11-2023 | Vrouw | 63

Atozet

06-11-2023 | Vrouw | 65
ezetimib/​atorvastatine
Hartklachten
N.a.v. vernauwingen in de kransslagaders schreef de cardioloog als cholesterolverlager Simvastatine voor. Hiervan kreeg ik erg pijnlijke benen. Daarna dit medicijn geprobeerd en dat gaf gelukkig geen enkele bijwerking. En het verlaagde mijn cholesterol naar tevredenheid!

Ziekten met de meeste ervaringen

Anticonceptie / zwangerschapspreventie (3227)
Angst & paniekstoornis (2965)
Depressie (2697)
Epilepsie (724)
Allergie (724)
Trage schildklier (718)
Overgang (688)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.