Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

43
meningen

Oxazepam

oxazepam

geef je mening
Bij  AngstX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Angst & paniekstoornis (106 meningen)
Slapeloosheid (32 meningen)
Overspannen/burn-out (16 meningen)
Onrust (10 meningen)
Alcoholverslaving (1 mening)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Alprazolam (194 meningen)
Diazepam (190 meningen)
Lorazepam (165 meningen)
Xanax (134 meningen)
Bromazepam (62 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Oxazepam

Bojan Nikolik (18-05-2015)

12
2

Oxazepam

07-04-2017 | Vrouw | 45
oxazepam (10mg)
Angststoornis
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 2
Gekregen om de periode van opbouw antidepressiva te overbruggen. Leek af en toe niet te werken (wel versuffend, maar niet angstdempend). Werd er erg emotieloos van. Groot nadeel van de tablet is bovendien dat deze zo klein is dat breken ondoenlijk is.
5

Oxazepam

12-03-2017 | Vrouw | 25
oxazepam (10mg)
Angst
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 4
Via de huisarts voorgeschreven gekregen in verband met een noodzakelijke ingreep waar ik doodsbang voor was. Al nachten niet geslapen, misselijk van angst. Er drongen zich niet meer continu horrorbeelden aan me op. Ik kon veel makkelijker afleiding zoeken. Was algemeen gewoon een stuk rustiger. Ook een nachtje goed geslapen en zelfs 's ochtends was ik vrij rustig. Rustig [lees meer...]tot in het ziekenhuis gekomen en pas toen ze me kwam halen sloeg de paniek toe. Maar ondanks die paniek toch gewoon nog mee kunnen lopen. Ivm sedatie mocht ik 's ochtends niks meer innemen, maar heb er zelfs toen dus nog effect van gehad. Zonder was ik niet eens tot in de auto gekomen, laat staan het ziekenhuis.
5

Oxazepam

09-07-2016 | Vrouw | 22
oxazepam (10mg)
Angst
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
Toen ik aan mijn antidepressiva begon werd me door de arts aangeraden om daarbij ook oxazepam te gebruiken. Drie keer per dag mocht ik een tabletje innemen, zo lang ik het nodig vond. Ik heb dit een week lang gedaan, met een pakje van 20 tabletjes. Dit heeft me enorm geholpen! Een half uur nadat je het medicijn hebt ingenomen worden je gedachtes steeds vager en wordt je ru[lees meer...]stig. Het tabletje werkt zo'n drie uur, en tijdens deze periode was het voor mij onmogelijk om angstig te zijn. Nadat de tabletten op waren heb ik nog een keer 20 nieuwe tabletten gekregen. Ik nam af en toe nog een tablet in als ik naar een stressvolle situatie moest gaan, of als ik enorm angstig werd. Ik heb daar nu anderhalf jaar later nog steeds 15 van over. Als je veel last hebt van piekeren en je bent snel een vaak angstig, raad ik het zeker aan om deze medicijnen een keer te proberen. Ik zou wel oppassen dat je ze niet te vaak en te veel gebruikt, want dan denk ik dat het z'n werk niet meer doet. Ik hoop dat je iets aan mijn review hebt gehad! Veel succes en geluk!
5

Oxazepam

15-02-2016 | Man | 37
oxazepam (10mg)
Angst
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik ben een man al heel mn leven als de dood voor de tandarts. Het klassieke verhaal, vroeger de herinneringskaartjes kwijt maken, de dag dat ik op controle moest heel de dag "spoorloos" voor mn ouders etc. Jaren niet geweest en uiteindelijk beland bij de narcosetandarts. Sinds een week of 3 bizarre pijn in mn mond. Ik ben echt wel wat gewend, ik heb over mijn hele lichaam [lees meer...]tattoos maar deze pijn is niet te doen. De narcosetandarts heeft een wachtlijst van 1,5 maand dus op advies van een vriend 2 x 10 mg oxazepam ingenomen. Wat een heerlijk middel, ik was de rust zelve en moet nu nog 4 x terug en zie er totaal niet tegenop. Het is mijns inziens een beetje vergelijkbaar met het gebruik van xtc, je moet het over je heen laten komen en er vrede mee sluiten en dan pas werkt het effectief. Ik kan iedereen die (enorme) angst voor de tandarts heeft dit aanraden.
3

Oxazepam

14-11-2015 | Vrouw | 34
oxazepam (10mg)
Angststoornis
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 4
Alleen gebruiken als het echt echt niet gaat, zeer verslavend en als je bent afgebouwd kan het nog een nasleep geven. Ik heb er even goed baat bij gehad. Maar vind het vreselijk dat ik niet al eerder heb moeten stoppen. Door onrust was ik verkeerd gaan ademen en werd het een virtuele cirkel. (Weet ik nu pas na 2 maanden van afbouwen, had mn dokter me wel eerder mogen doors[lees meer...]turen). Nu loop ik bij een psychosomatische-fysiotherapeut om mn lichaam te trainen. Dus probeer gelijk zo'n fysiotherapeut en evt psycholoog op te zoeken om de bron weg te halen, zodat je snel zonder kan. Het kost mij nu veel best veel om door te zetten en niet weer naar de pillen te grijpen. Ook al weet ik dat ik ze niet nodig heb, want ik werd onrustiger van de pillen, ja zelfs van het laatste halfje die ik op het einde slikte. Het dooft ook je emoties, dus bij afbouwen kom je weer tot leven.. Jammer genoeg voelen tranen dan heftiger dan dat je kan herinneren. Dus kijk uit. Het werkt, maar voorkomen is beter.
3

Oxazepam

08-10-2015 | Man | 57
oxazepam (10mg)
Angst
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 2
oxazepam vind ik het grootste bocht wat er is, zeer verslavend, 10 jr .
1

Oxazepam

21-07-2015 | Man | 79
oxazepam (10mg)
Angststoornis
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 4
Mijn dilemma is, ik ben hypergevoelig, ik kan niet tegen ad, wat voor mij overblijft zijn de wel bekende pammetjes. Ze werken goed, je hebt er alleen steeds meer van nodig, dat is mijn probleem, ik heb na een ongeluk onverklaarbare angst dag en nacht, ik voel mij elke dag ziek van de angst, ben dan weer aan het gebruiken en daarna weer aan het afbouwen, dat is geen leven, [lees meer...]ik weet er geen oplossing voor. Wie weet wat ik zou kunnen doen? Pareltje
4

Oxazepam

20-02-2015 | Vrouw | 29
oxazepam (10mg)
Paniekaanvallen
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Bij sporadisch gebruik werkt het middel effectief. Ik slaap er beter door en heb minder last van paniekaanvallen. Het zijn kleine tabletjes en dus makkelijk in te nemen. Door beide voorgaande redenen vind ik het ook een 'eng' geneesmiddel en makkelijk verslavend. Als bijwerking heb ik de dag erna vaak hoofdpijn/een zwaar hoofd en ben ik ietwat versuft, dat vind ik uitera[lees meer...]ard niet zo fijn.
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2235) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1176) - Cholesterol
Citalopram (1157) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1141) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1097) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (938) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (864) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Venlafaxine (856) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (849) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (761) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (725) - Epilepsie
Metoprolol (705) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (647) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (577) - Depressie - antidepressiva overig
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (576) - Anticonceptie - eenfase
Amitriptyline (574) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (571) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Metformine (564) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (527) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (515) - Verslavingsziekten
Furabid (504) - Antibiotica - urineweginfectie
Lexapro (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Implanon (hormoonimplantaat) (484) - Anticonceptie - overig
Concerta (465) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (441) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (420) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (410) - ADHD - psychostimulantia
Diclofenac (405) - Pijn
Euthyrox (404) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Crestor (395) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.