Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met YAZ 24+4

148
meningen

YAZ 24+4

ethinylestradiol / drospirenon

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
blaasontsteking urineweginfectie migraine

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Anticonceptie-pil heeft effect op emotie, maar hoe?

Wat is het effect van de anticonceptiepil op je lijf, brein en leven? "Je kan bijvoorbeeld moeilijker omgaan met stress", zegt biopsycholoog Estrella Montoya, die onderzoek doet naar de effecten van hormonen op de hersenen. In Stax&Toine vertelt ze over wat er wél en wat er nog niet bekend is over de bijwerkingen van de pil.

"De pil bevat twee hormonen, die ook in je lichaam voorkomen. Maar door elke dag een pil te nemen, zorg je ervoor dat die hormonen minder gaan schommelen. En dat kan er voor zorgen dat je andere effecten op de hersenen krijgt dan wanneer het schommelt".

Estrella Montoya, biopsycholoog (23-01-2020)

3

YAZ 24+4

03-02-2013 | Vrouw | 15
ethinylestradiol / drospirenon
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik slik deze pil nu sinds januari want de eerste die ik slikte was te zwaar. omdat ik niet meer kan lopen tijdens mijn menstruatie zei mijn dokter dat ik hem gewoon door moet slikken, wat geen kwaad kan. op het begin ging het goed maar nu heb ik moeite om in slaap te komen, libido van 0,0, misselijk vooral rond etenstijd. 1x in de 2 maanden een schimmelinfectie, 5 kilo afg[lees meer...]evallen waardoor ik nu ondervoed ben en het komt er maar niet aan. heel erg moe hoofdpijn, rugpijn nog erger geworden en haaruitval. binnenkort naar de huisarts dus ...
4

YAZ 24+4

31-01-2013 | Vrouw | 23
ethinylestradiol / drospirenon
Longembolie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na 5 jaar een andere pil geslikt te hebben wilde ik overstappen naar een andere pil omdat ik behoorlijk wat depressieve gevoelens had en werkelijk 0,1 libido. Vriendin vertelde me dat deze gevoelens wel eens door de pil konden komen. Na research besloten een andere pil te proberen: de Yaz 24+4 Voor mij echt een hele fijne oplossing. Was weer vrolijk, geen down gevoel of[lees meer...] huilbuien, gewoon weer happy. Mijn libido was terug, mijn vriend was in de 7de hemel haha. Ik ben er niet van afgevallen of aangekomen, denk dat je deze pil niet moet nemen omdat je denkt dat je afvalt. Helaas ben ik 29 november opgenomen in het ziekenhuis met een longembolie. Ik kreeg te horen dat ik per direct moest stoppen met mijn nieuwe geliefde pil. De reden voor deze longembolie is niet precies te achterhalen maar de pil heeft er wel een invloed op. Ik heb nu een spiraal (Mirena), bij mij is het zetten ontzettend meegevallen, beetje vervelend maar dat was t ook. Deze pil vond ik super fijn, let wel op jezelf en lees de bijsluiter wel goed door. Ik ben éen van de uitzonderingen maar het kan iedereen overkomen.
4

YAZ 24+4

24-01-2013 | Vrouw | 21
ethinylestradiol / drospirenon
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik de yaz nu 2 jaar en ben super tevreden. Heb bijna geen last van bijwerkingen behalve dat ik iets ben afgevallen.
5

YAZ 24+4

20-01-2013 | Vrouw | 23
ethinylestradiol / drospirenon
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Wat een verhalen lees ik hier, en bij sommige denk ik echt dat het niet alleen door een pil kan komen hoor. Ik ben 4 maanden geleden met deze pil gestart. Daarvoor had ik de Yasmin pil, maar kreeg weer puistjes en had last van doorbraakbloedingen. Bij de Yaz heb ik geen last meer daarvan en zit helemaal happy in m'n lijf. Ook kom ik er niet van aan en blijf ik op gewicht. [lees meer...]Ik heb geen last van bijwerkingen. Mijn huid is best wel gaaf nu en komen niet echt nieuwe onzuiverheden bij. Ook mijn cupmaat is hetzelfde gebleven. (helaas)
2

YAZ 24+4

02-01-2013 | Vrouw | 41
ethinylestradiol / drospirenon
Depressief
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo. Heel graag wil ik mijn verhaal vertellen, ik lees hier toch veel herkenning. Sinds november 2011 slik de Yaz. Dit na aanraden van een consulente die me de Yaz laat slikken tegen de grote stemmingswisselingen die ik had rond mijn menstruatie maar meer rondom de ovulatie. Omdat de Yaz meer progesteron bevat zou dit beter aansluiten op mijn verhaal. Maar nu na een jaa[lees meer...]r merk ik steeds meer verschijnselen waar ik niet blij van word. Elke maand, als ik in de 4 witte pillen periode zit, word ik enorm somber en krijg erg buikpijn. Ook elke maand rond de ovulatie blijf ik zo somber. Eigenlijk ben ik dan maar een paar week in de maand niet somber. In april 2011 is mijn man overleden, dus mijn emoties gaan al alle kanten op. Maar dit maakt het er niet makkelijker op. De sombere buien zorgen voor veel piekerwerk, zo erg dat ik soms denk dat het allemaal niet zoveel zin meer heeft allemaal. En kan ik moeilijk uit die negatieve spiraal komen. Wie heeft dit ook en heeft misschien een tip voor een ander alternatief? Groetjes, Joyce.
4

YAZ 24+4

19-12-2012 | Vrouw | 22
ethinylestradiol / drospirenon
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben overgestapt op deze pil omdat ik last had van stemmingswisselingen. Hoofdpijn en slecht slapen. Sinds ik deze pil gebruik heb ik daar geen last meer van, mijn stemming is goed, ik voel me ook minder moe. Hoofdpijn is weg, en ik kan goed slapen. Ook ben ik af gevallen, en dat vind ik wel prettig. Wel een nadeel is dat ik meer last heb van puistjes. Ook ben ik nu [lees meer...]ongesteld in het weekend, en dat is zeer vervelend. Maar ben nu wel korter ongesteld. Bij mijn vorige pil begon ik op vrijdag en het einde van de pillen werd ik op een maandag ongesteld. Nu is dat op donderdag en ben dus in het weekend aan de beurt. Misschien moet mijn lichaam nog wennen aan het nieuwe hormoon, dus het kan beter worden. Ben opzich erg tevreden.
2

YAZ 24+4

17-12-2012 | Vrouw | 25
ethinylestradiol / drospirenon
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik de yazz 24+4 nu al weer een aardig poosje en was in het begin erg blij met het gewichts verlies... Ik had nog wat zwangerschaps kilootjes aan mn billen hangen en die vlogen eraf toen ik aan de yazz ging.. Super dacht ik! Heel erg fijn ook het gebruik vond ik prettig... Ik werd helemaal niet meer ongesteld... Geen last van tussentijdse bloedingen of wat dan ook. Een[lees meer...] ideale pil zou je denken. Mooi niet dus! Nu zit ik hier terwijl ik vanmorgen bij mijn huisarts ben geweest en blijkt dat ik depressief ben! Hij verder mij dat het kon komen door de pil die ik slik en stop er dus per direct mee.. Ik dacht ik ga het allemaal even opzoeken op internet en nu lees ik hier naar mij idee toch meer negatieve verhalen dan positief en vooral veel depressie verschijnselen. Ik ben een jonge moeder van 25 met een kindje van 4 en had noooooit maar ook echt nooit verwacht dat ik depressief zou worden/zijn. Ik heb nergens zin meer in kan me er niet toe aan zetten om de was te doen.. Ik slaap snachts wel maar ben evengoed oververmoeid. Ik heb geen zin meer om leuke dingen te doen met mn kleine mannetje en zie al die dingen ook maar meer als een last ipv plezier.. Dat arme kind heeft er al een tijdje onder geleden dus nu tijd voor actie.. Stoppen met de yazz en bedenken wat ik nu wil aangezien veel pillen bij mij niet voldoende werken.. Ik wens iedereen die er positief over is het beste toe en ik hoop dat de yazz lang goed zal helpen bij jullie! Iedereen die ook maar even twijfelt raad ik aan naar de huisarts te gaan!
3

YAZ 24+4

28-11-2012 | Vrouw | 20
ethinylestradiol / drospirenon
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik sinds vorige week begonnen met de Yazz 24+4 hiervoor de Diana geslikt en daarvoor nog 3 andere soorten. Ik slik hem nu een week en merk dat mn hele hormoon huishouding overhoop ligt. Ik had de Diana tegen acné die ik ineens kreeg, en daar werkte die prima voor. Met de Yazz merk ik daar nog weinig van. Ik had al stemmings wisselingen door mijn ADD/ADHD waar ik medicatie [lees meer...]voor slik maar t lijkt erop dat door de Yazz die wisselingen alleen maar erger worden. Ook is mijn ontlasting een hell geworden! En hoop ik dat ik zoals ik hier wel is lees dat ik niet verder af zal vallen (want ik heb al ondergewicht). Maar het is pas week 1 dus ik houd hoop als deze pil niet werkt moet ik weer opzoek naar een ander. Op hoop van zegen zullen we maar zeggen!
5

YAZ 24+4

05-11-2012 | Vrouw | 17
ethinylestradiol / drospirenon
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds afgelopen paar weken ben ik begonnen met de Yaz 24+4. Ik ben met deze begonnen omdat ik na een half jaar een andere pil geslikt te hebben en daarna een andere versie van die zelfde pil had geslikt nog steeds ontzettend veel buikpijn, rugpijn en hoofdpijn gehad te hebben tijdens me menstruatie. Ik was er bang dat mijn borsten nog meer zouden gaan groeien toen ik begon[lees meer...] met de pil was is 75D en inmiddels na die twee pillen 70F niet echt de ideale BH maat dus wilde absoluut niet groter! Ik heb totaal geen last gehad van bij werkingen GELUKKIG. Geen pijnlijke of jeukerige borsten wat ik daarvoor wel had. Over mijn nieuwe menstruatie cyclus kan ik jammer genoeg nog niets zeggen maar ben over deze pil zeer te vreden! Ik was ook erg bang na dat ik deze reviews had gelezen maar door toch gewoon te proberen vond ik deze pil heel erg fijn. Hij is makkelijk mee te nemen en je ziet niet meteen dat het een anticonceptie pil is. heel erg handig te gebruiken tot nu toe nog geen op of aan merkingen
4

YAZ 24+4

30-10-2012 | Vrouw | 28
ethinylestradiol / drospirenon
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Drie maanden geleden ben ik gestopt met de Yasmin pil, ik wilde even zonder pil verder. Helaas kreeg ik ontzettend veel puistjes op mijn decollete/rug & gezicht, terwijl ik dit nooit eerder heb gehad (ook niet voor ik aan de pil begon). Waarschijnlijk doordat mijn hormonen uit balans waren. Uiteindelijk ben ik 2 weken geleden met de Yaz pil begonnen en de pukkeltjes op mij[lees meer...]n decollete waren binnen 1 week weg! en ik heb er 3 maanden mee rondgelopen.. Dus wat dat betreft echt super. Verder voel ik me goed. Maar ik ben pas heel kort bezig dus uiteraard moet het zich nog uitwijzen op de langere termijn, maar voor nu een prima pil.
3

YAZ 24+4

21-10-2012 | Vrouw | 20
ethinylestradiol / drospirenon
Afslanken - overgewicht
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Een goede en betrouwbare pil, maar ik ben wel een paar kilo aangekomen tijdens het gebruik van 3 strips. Dus dat vind ik een erg groot nadeel. Een voordeel van deze pil vind ik weer dat ik spontaan nul klachten heb tijdens mijn menstruatie terwijl dit normaal heel erg is. Het is dus een afweging die je moet maken voordat je het gaat gebruiken.
3

YAZ 24+4

17-09-2012 | Vrouw | 33
ethinylestradiol / drospirenon
Schildklier
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ben nu met de tweede strip bezig. Heb nog steeds last van continue bloedverlies, hopelijk trekt dat snel bij. De vervelendste bijwerking vind ik de extreem droge mond die ik heb. Vooral in de nacht word ik er wakker van. Mijn acne is zo goed als weg en ik ben ook een aantal kilo afgevallen (maar dat kan ook toeval zijn ;)). Verder voel ik me behoorlijk down sinds het slikk[lees meer...]en van deze pil. Dus als de nare bijwerkingen nog bijtrekken voor einde 3e strip, zal ik ermee doorgaan. Anders ga ik toch iets anders overwegen.
2

YAZ 24+4

09-09-2012 | Vrouw | 26
ethinylestradiol / drospirenon
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik kreeg deze pil van de huisarts omdat de "diana" pil niet meer uitgeschreven mag worden ivm hogere kans op trombose. De yaz zou er t meest op lijken. Ik ben 7 maanden geleden bevallen en wilde na een aantal maanden weer de pil slikken. In de eerste drie maanden had ik geen klachten met deze pil. Toen een stopweek gehouden voordat ik verder ging en toen gebeurde de [lees meer...]ellende. Doorbraakbloeding van echt een paar weken lang buiten de stopweek. Dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt. Soms ben ik bang dat ik zwanger was en dat bloed een miskraam is erg vervelend want het komt uiteindelijk door de pil. Heel moe en suf.( echt de hele dag) Negatief aankijken tegen alles. Buikpijn en misselijkheid. Koude rillingen savonds na t innemen van deze pil. Ik stop er per direct mee om te kijken of ik me veel beter ga voelen.
2

YAZ 24+4

03-09-2012 | Vrouw | 23
ethinylestradiol / drospirenon
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik had 3 strips Yaz gekocht, en heb toch besloten na de 2e om niet verder te gaan.. maar heb ze nu dus over, is een beetje zonde om weg te gooien natuurlijk.
5

YAZ 24+4

19-08-2012 | Vrouw | 16
ethinylestradiol / drospirenon
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik mijn pil al ongeveer 3 jaar en nu heb ik al 1 jaar geen bloedverlies meer. Natuurlijk zag ik dit nooit echt als een groot probleem. Maar nu begin ik me eigenlijk echt wel zorgen te maken. Ik ben al naar de dokter geweest een paar maanden terug en ik ben niet zwanger. De dokter zei dat dit door mijn pil kan komen dat ik geen bloed meer verlies, kan dit echt of is[lees meer...] er iets anders aan de hand ? Kan iemand me helpen ?
4

YAZ 24+4

14-08-2012 | Vrouw | 27
ethinylestradiol / drospirenon
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Nadat mijn kinderwens in vervulling ja gegaan en ik nu 2 kinderen hebt en onregelmatig ongesteld was en dus niet elke maand in spanning wilde zitten of ik misschien wel.zwanger was ben ik begonnen aan anticonceptie sinds een hele lange tijd. Ben begonnen aan de nuvaring maar daar werd ik echt niet gezelliger op en had verslaat van hoofdpijn en acne dus na 2 weken gestopt [lees meer...]en begonnen aan de yazz 24+4. Zit nu in de 4 witte pillen en heb sinds gisteren migraine die dus nog steeds aanwezig is. denk dat ik maar stop met die witte pillen en gewoon ga doorslikken want dit is niet handig met 2 kleine kinderen.. Verder ben ik zeer tevreden over de pil heb mega veel energie in de gewone weken en voel mezelf happy en gezellig! Een echte aanrader!

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1384) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1139) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (950) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (771) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (767) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (642) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (621) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (588) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (542) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (495) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (471) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (432) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.