Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

categorie

Darmproblemen - ontsteking


  Mijn advies bij de ziekte van Crohn en Ulceratieve

Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie


De laatste ervaringen in de categorie: Darmproblemen - ontsteking

4

Salofalk

26-04-2024 | Man | 57
mesalazine
Colitis ulcerosa
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Manlief al 26 jaar CU en ook al die tijd aan de mesaline salofalk tabletten. Nu al een half jaar iedere dag extra vit c en d3/k2 en psyllium en 2 keer per dag een gember/kurkuma/zwarte peper/citroen shot (vers bereid voor een week iedere keer) Niet een flare up gehad, perfecte ontlasting en van 6naar 1 tablet salofalk, binnenkort weer waarden meten. Kregen nu ipv salofalk [lees meer...]aurobindo, hij gaat dus nu maar even helemaal stoppen, geen zin in bijwerkingen van weer een nieuw medicijn.
5

Salofalk

20-04-2024 | Vrouw | 48
mesalazine
Colitis ulcerosa
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Zes jaar geleden kreeg ik ernstige darmklachten, na onderzoek werd vastgesteld dat ik colitis ulcerosa heb, met name in het laatste deel van de dikke darm. Ik begon destijds met het gebruik van 500 mg zetpillen en een combinatie van Salofalk 3g granules 's ochtends (alleen gedurende 4 weken). Gedurende vele jaren gebruikte ik regelmatig Salofalk zetpillen van 500 mg en let[lees meer...]te ik nauwlettend op mijn dieet. Omdat mijn symptomen onder controle waren, ben ik acht maanden geleden volledig gestopt met de medicatie. Helaas zijn mijn symptomen recentelijk weer verergerd als gevolg van werkstress en ongezonde voeding. Mijn calprotectinewaarden zijn gestegen tot 1500, wat aangeeft dat mijn ziekte weer actief is. Daarom ben ik opnieuw begonnen met de behandeling, dit keer met zetpillen 3 weken en nu alleen Salofalk klysma's van 2g/60. Ik volg ook weer een dieet. Ik voel me iets beter sinds ik opnieuw ben begonnen met de behandeling, maar ik moet nog even afwachten hoe mijn lichaam reageert. Aanstaande woensdag staat er een colonoscopie gepland, waar ik erg benieuwd naar ben. Bedankt voor het luisteren naar mijn verhaal.
5

Mesalazine

20-04-2024 | Vrouw | 48
mesalazine
Colitis ulcerosa
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Zes jaar geleden kreeg ik ernstige darmklachten, na onderzoek werd vastgesteld dat ik colitis ulcerosa heb, met name in het laatste deel van de dikke darm. Ik begon destijds met het gebruik van 500 mg zetpillen en een combinatie van Salofalk 3g granules 's ochtends (alleen gedurende 4 weken). Gedurende vele jaren gebruikte ik regelmatig Salofalk zetpillen van 500 mg en let[lees meer...]te ik nauwlettend op mijn dieet. Omdat mijn symptomen onder controle waren, ben ik acht maanden geleden volledig gestopt met de medicatie. Helaas zijn mijn symptomen recentelijk weer verergerd als gevolg van werkstress en ongezonde voeding. Mijn calprotectinewaarden zijn gestegen tot 1500, wat aangeeft dat mijn ziekte weer actief is. Daarom ben ik opnieuw begonnen met de behandeling, dit keer weer 3 weken met zetpillen en nú alleen Salofalk klysma's van 2g/60. Ik volg ook weer een dieet. Ik voel me iets beter sinds ik opnieuw ben begonnen met de behandeling, maar ik moet nog even afwachten hoe mijn lichaam reageert. Aanstaande woensdag staat er een colonoscopie gepland, waar ik erg benieuwd naar ben. Bedankt voor het luisteren naar mijn verhaal.
4

Salofalk

05-04-2024 | Vrouw | 33
mesalazine
Colitis ulcerosa
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

opgezette buik

Sinds een paar maanden gebruik ik deze zetpillen. Helaas door het niet leverbaar zijn van de 500 mg werden mijn klachten erger. Daarom nu overgestapt op 1G . Met deze medicatie kan ik goed leven en mijn werk doen. Wel heb ik meer last van een opgeblazen buik en wat vage klachten. Maar alles beter dan het alternatief, 14 keer naar het toilet. Ik ben er dus over te spreken. [lees meer...]Wie weet kan het ooit zonder
1

Budenofalk

04-04-2024 | Vrouw | 59
budesonide
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

Misselijkheid migraine

Even een Update en vervolg van mijn verslag wat ik hier heb gegeven over de Budenofalk schuim. vorig jaar nadat ik de 1e doos Budenofalk schuim (kuur van 2 weken) had toegediend en dit de 1e 2 a3 weken goede positieve effecten had wat u ook heeft gelezen, en omdat het naar mijn weten goede effecten had ben ik na overleg met arts de 2e doos gaan gebruiken om de bloedin[lees meer...]gen tegen te gaan, en dit had ik NOOIT moeten doen! Vorig jaar na 3 weken gebruik ben ik in augustus ziek ervan geweest en kreeg hele vreemde zware hoofdpijnen en vreselijke steken in mijn hoofd na 4 dagen zat ik s' nachts bij de 1e hulp! heb een kuur gehad van Naproxan en de hoofdpijnen en misselijkheid zijn weggetrokken en heel af en toe krijg ik nog van die hele rare steken in mijn hoofd vlak bij de kleine hersenen! Ja ik ben me te pletter geschrokken wat voor een effect deze medicatie op de mens kan hebben. Nu zijn we een periode verder en na alle onderzoeken en puncties moet ik nog de uitslag horen of het positief of negatief is.
1

Sulfasalazine

23-03-2024 | Vrouw | 30
sulfasalazine
Artritis psoriatica
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

paniekaanvallen depressie vermoeidheid verstoorde leverwaarden

Na het gebruik van MTX overgestapt naar dit medicijn. Ik werd intens somber en kreeg paniekaanvallen. Kon geen werkdag van 8u volbrengen. Ook mijn leverwaarden waren verstoord, echter nog niet zodanig dat ik hoefde te stoppen. Voor mij waren mentale bijwerkingen zo ernstig dat ik heb besloten wel te stoppen.
5

Humira

23-03-2024 | Vrouw | 30
adalimumab
Artritis psoriatica
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

aften in de mond

Sinds november 2023 gebruik ik Amgevita na slechte ervaringen met MTX en Sulfasalazine. Sindsdien nauwelijks last van bijwerkingen, soepel en een rustig ziektebeeld. Heb mijn leven weer terug, heel blij! Enige is dat ik snel (veel) aften in mijn mond heb, dat is pijnlijk.
5

Humira

18-03-2024 | Man | 62
adalimumab
Ziekte van Bechterew
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Geweldige ervaringen met Humira en Hyrimoz. Ik kreeg wel last van jeukaanvallen (zogenaamde rash) maar slik nu 1x per week een histamine tablet en heb nergens meer last van. Humira begon te werken direct na de dosis en alle klachten waren na 3 dagen verdwenen. Begindosis 1 injectie per 14 dagen nu 1x per maand. PROBEER HET, HET KAN JE LEVEN OP EEN POSITIEVE MANIER VERAN[lees meer...]DEREN!!!
3

Humira

16-03-2024 | Vrouw | 48
adalimumab
Ziekte van Bechterew
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

slapeloosheid

Ik heb ruim 30 jaar Bechterew / SPA en met Naproxen was het redelijk onder controle. Het afgelopen jaar verergerden de klachten en sinds een tijdje gebruik ik Adalimumab, injecties Amgevita. Dit lijkt aan te slaan maar ik ervaar sinds het gebruik enorme slapeloosheid. Mijn reumatoloog gaf aan dat het een veel voorkomende bijwerking is en verwees me door naar de huisar[lees meer...]ts.. Slaapmedicatie maakt me raar en dizzy en is geen optie. Slaaphygiëne zoals geen tv, mobiel etc voor het slapen gaan is goed. Wie herkent deze bijwerking en wil zijn/haar ervaring delen? Niet slapen is niet te doen:-(
2

Entyvio

13-03-2024 | Man | 39
vedolizumab
Ziekte van Crohn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

te veel plassen 's nachts griepachtige symptomen vermoeidheid Misselijk overal spierpijn Verkouden

De 1e 2 jaar hielp het medicijn heel goed: ik kreeg meer energie, minder vermoeid, minder ziek, bloedwaarden allemaal goed. Maar daarna ging het langzaam terug slechter, eerst om de maand buikgriep achtig symptomen die telkens een week aanhield. Na een tijdje om de 3 weken en de symptomen duurde telkens langer. Ook slecht slapen kwam erbij met vaak plassen. Momenteel is h[lees meer...]et zo erg dat het een paar dagen "beter" is (dat ik wat minder ziek ben, dat het draaglijk is) maar dat weer minstens een week griep met darmlast enz. Ik heb 6 jaar entyvio via baxter gehad maar nu had de darmspecialist door de klachten geprobeerd van om de 2 weken injecties te zetten. Maar de klachten blijven verergeren na 5 maanden wissel naar injecties.
2

Humira

11-03-2024 | Man | 64
adalimumab
Artritis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
geen effect met humira bij behandeling RA ,wel met olumiant
4

Mesalazine

10-03-2024 | Vrouw | 52
mesalazine
Colitis ulcerosa
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

spier- en gewrichtspijn vermoeidheid gevoelige gewrichten

De ontsteking is na enkele weken gebruik van 1x daags klysma rustig geworden. Na enkele maanden opleving en opnieuw klysma. Daarna overgegaan op pentasa granulaat mesalazine 4g van Ferring Pharmaceuticals. Dat ging goed, maar nog niet helemaal, daarom nog een aantal maanden verlengd. Dat gaat goed, maar ben best moe en klachten in spieren en gewrichten van armen.
1

Humira

25-02-2024 | Vrouw | 57
adalimumab
Ziekte van Crohn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

blozen droge ogen droge mond gewrichtspijn kortademigheid opgezette buik

Ik gebruik sinds een 5-tal weken het medicijn HULIO 40 mg adalimumab om de ziekte van Crohn te behandelen. Ik had eerder lichte klachten in de zin van opgezette buik, lage rugpijn en algemeen niet fit zijn, vermoeidheid.......wel was de calprotectine gestegen tot 260 (mag slechts 50 zijn). Nu gebruik ik dus het medicijn en de klachten zijn enorm toegenomen! Ik heb enorme[lees meer...] gewrichtsklachten over het hele lichaam, vooral heupen en lage rug, nek, schouders, enkels, armen; maagpijn, slapeloosheid, heel onrustig zijn, ontstoken mond....nog steeds opgezette buik. Kortom tot hiertoe zeker nog geen positieve ervaring met het medicijn. Tevens voel ik me als een vat vol vergif, terwijl ik vroeger nooit 1 medicijn moest nemen. Ik voel me op een paar maanden tijd een oude vrouw geworden. Ik ga nog even geduld uitoefenen maar vrees dat dit voor mij toch niet het geschikte medicijn zal zijn.
4

Entyvio

21-02-2024 | Man | 32
vedolizumab
Colitis ulcerosa
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

oorsuizen moeite met opstaan acne-achtige uitslag in één gebied moeilijk in slaap vallen hartkloppingen

In 2012 is coltis ulcerosa geconstateerd na een hevige darmontsteking. Uiteindelijk bij azathioprine en allopurinol terechtgekomen - wat goed hielp. In 2021 besloten de medicijnen af te bouwen, wegens 9 jaar geen klachten. Juni 2023 kwam het terug en kregen we het niet meer onder controle met de oude medicatie. Toen een lange rit van cortiment naar thiosix, naar prednison [lees meer...]en naar amgevita. Amgevita leek te werken, totdat ik gordelroos in het gezicht kreeg. Na 2 gordelroos vaccinaties overgegaan naar vedolizumab (entyvio). Bijna uit de opstartfase, maar nog steeds zien we iets van ontstekingswaarden. Daardoor is de frequentie van het infuus verhoogt van om de 4 weken naar om de 3 weken. Dit was 1 week geleden. Door het ophogen van de frequentie heb ik nu last van: hartkloppingen, moeite in slaap vallen, rode bultjes onder de ogen, moeite met opstaan en oorsuizen. Wanneer de klachten toenemen, merk ik het ook aan mijn gewrichten. Benieuwd of andere mensen ook last hebben van deze bijwerkingen.
2

Salazopyrine

19-02-2024 | Man | 61
sulfasalazine
Reumatoïde artritis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

oorsuizen


4

Entocort

17-02-2024 | Vrouw | 18
budesonide
Ziekte van Crohn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Eerste maand 3 stuks per dag daarna 2 daarna 1. Bij de 3 stuks geen last meer van mijn klachten. Ook weer veel meer energie. Bij de 2e maand had ik heel af en toe wel weer een beetje last maar dat niet voor lang. Was erg bang voor de bijwerkingen, vooral het aankomen maar door niet slechter te gaan eten zelfs afgevallen. Verder ervaar ik geen bijwerkingen.
5

Humira

09-02-2024 | Vrouw | 35
adalimumab
Ziekte van Crohn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Initieel 1x om de 2 weken gebruikt maar na ongeveer 10 dagen toch weer last van darmkrampen en diarree dus naar 1x/w gegaan. Na 4 maanden gebruik, jeukende blaasjes op voetzolen, behaarde hoofdhuid en intieme zone beginnen krijgen die daarna uitgroeiden tot plaques. Kale plekken in haar ook hierdoor. Gediagnosticeerd bij dermatoloog als humira induced psoriasis inversa. N[lees meer...]a 3 jaar alsook hidradenitis ontwikkeld tgv de spuiten. Continue vermoeidheid en gebrek aan concentratie. Sinds kort gestopt met gebruik en gestart met Entyvio.
3

Hyrimoz

07-02-2024 | Vrouw | 55
adalimumab
Syndroom van Sjögren
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Algehele malaise na injectie dus doe het nu voor het naar bed gaan. Rode kruis Ziekenhuis vergoed het . Ik heb het daar voorgeschreven gekregen.
3

Budenofalk

16-01-2024 | Vrouw | 44
budesonide
Collagene colitis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
enige tijd geleden bleek dat ik collagene colitis had met de bekende symptomen die bij deze ziekte horen. Na de diagnose deze medicatie voorgeschreven gekregen. Begonnen met twee capsules per dag, dat ging niet goed. De bijwerking omschreefi k als een mix tussen een kater en dronken zijn tegelijk. Ik voelde me heel erg raar. Na overleg met de MDL arts dosering aangepast na[lees meer...]ar 1 capsule per dag, ook dat was gelukkig in mijn geval voldoende en vanaf toen geen bijwerkingen meer. Wel had ik last van een jeukende huid op het moment dat ik stopte met de medicatie, dat duurde ongeveer een week of 6 daarna was dat ook weer verdwenen. Ik prijs me gelukkig dat ik al een flink aantal jaren die ziekte onder controle heb zonder medicatie. Vooral aanpassing van voeding gluten en melkvrij hebben hier enorm bij geholpen
4

Humira

14-01-2024 | Vrouw | 36
adalimumab
Ziekte van Bechterew
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Eerste paar weken na gebruik last van extreme vermoeidheid. Klachten (gewrichtsontstekingen) waren een week na eerste injectie al een stuk minder, na 3 weken helemaal weg. Nu in de winterperiode veel last van van infecties aan de luchtwegen.
4

Humira

14-12-2023 | Vrouw | 48
adalimumab
Ziekte van Bechterew
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb al jaren de ziekte van Bechterew en dat uit zich bij mij met name in ontstekingen rond het borstbeen en de ribben. Ademen wordt zwaar en pijnlijk. Nu enkele maanden een aan humira verwant medicijn (Hyrimoz) en een werkelijk ongekende verbetering. Niet kunnen vermoeden! Wel echt bijwerkingen de eerste 2-3 dagen na zetten: forse diarree en nare hoofdpijn. Maar voor nu[lees meer...] is dit het zeker waard.
1

Mesalazine

26-11-2023 | Man | 57
mesalazine
Colitis ulcerosa
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na circa 5 weken begon ik koorts (tot 41 graden) op te bouwen en ging mijn energie niveau achteruit. Na ruim een week werd bij mij erg hoge ontstekingswaarde en een lage bloeddruk vastgesteld. Uiteindelijk 4 dagen in ziekenhuis gelegen waar ik op allerlei zaken ben onderzocht. De internist en de DML arts konden zich niet voorstellen dat het een bijwerking zou kunnen zijn. [lees meer...]In al die onderzoeken is uiteindelijk niets gevonden. De periode in het ziekenhuis heb ik Mesalazine niet gehad. Toen ik weer thuis was, ben ik weer begonnen met mesalazine. Nog die zelfde dag was ik weer harstikke ziek. Conclusie, uiteindelijk ook van de internist, een bijwerking van mesalazine.
4

Entyvio

24-11-2023 | Vrouw | 40
vedolizumab
Colitis ulcerosa
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb meer dan een jaar enkel Colitofalk 3g genomen. Toen dat niet meer hielp kreeg ik Puri-nethol voorgeschreven. Dat was de hel. Ik was er zo ziek van dat ik het maar 6 weken heb uitgehouden. Nu met de Entyvio voel ik me veel beter. Heb wel last van vermoeidheid en wazig zicht en tintelingen in mijn gezicht. Ook wel spierspanning en gewrichtspijn. Zijn er nog mens[lees meer...]en met deze klachten?
3

Humira

12-11-2023 | Vrouw | 59
adalimumab
Artritis psoriatica
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik dit middel 2 jaar. Helaas is de werking niet optimaal maar de bijwerkingen doen het prima. Ik gebruik Hyrimoz in combinatie met MTX. Wil graag beide medicaties stoppen maar wordt in mijn beleving een beetje moeilijk over gedaan
5

Humira

16-10-2023 | Man | 39
adalimumab
Colitis ulcerosa
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Reeds 3 jaar Colitis vastgesteld, en 6 jaar psoriasis. Eén van de 2 immuunziektes zorgde er voor dat ik zeer veel last had van mijn gewrichten. Ik moest dagelijks ontstekingsremmers nemen om geen zeer te hebben. Verder nam ik Colitofalk en Claversal suppo. Na overleg met mijn specialist begonnen me Humira. Eerst 4x normale dosis, 2 weken erna 2x normale dosis en nu 1 do[lees meer...]sis per 2 weken. Na 2 dagen waren mijn gewrichtspijnen verdwenen. Ik verminder mijn andere medicatie: geen ontstekkingsremmers meer, colitofalk ga ik binnenkort stoppen, wel dagelijk nog claversal suppo. Voorlopig geen opflakking meer van colitis en psoriasis lijkt ook te verminderen. Ik ben hoopvol en ben zeer enthousiast tot nu toe
5

Pentasa

11-10-2023 | Man | 77
mesalazine
Colitis ulcerosa
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
zeer tevreden met Pentasa, voor de rest geen bijwerkingen wat betreft het medicijn. zelden of nooit bloed in ontlasting, wel 1 of 2 keer per jaar wat pijn in vinger gewrichten wat slechts 1 dag duurt.
4

Humira

05-09-2023 | Vrouw | 26
adalimumab
Colitis ulcerosa
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Niks hielp bij mij. Zelfs opgenomen geweest en stootkuur gehad die ze ook bij kanker gebruiken. Humira hielp/helpt. Erg blij mee maar de vermoeidheid die ik erdoor ervaar vind ik erg lastig. Savonds kan ik amper nog iets na werk. Ik gebruik het nu zo'n 3 jr en het is 3 jr hetzelfde. Slaap 9.5/10 u ermee terwijl ik vroeger 6/7/8 u sliep. Maar voordelen zijn zeker groter dan[lees meer...] de nadelen. Vind de spuit pijnlijk in te brengen omdat ik best gespierde benen heb maar in de buik durf ik niet. Mijn artsen zeggen dat moeheid niet door humira kan komen. Wat ik ook wel vervelend vind want ik weet het zeker van wel. Heb ook wel evht onderrugpijn, pas gekregen na 2 jr het medicijn te gebruiken, soms een hele gevoelige huid en soms uitslag rondom de prikplek. Maar nogmaals, veder een super medicijn.
1

Entocort

05-09-2023 | Man | 51
budesonide
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Door de huisarts voorgeschreven voor een (vermoedelijke) ontsteking in de darmen. Na een aantal dagen gebruik van dit medicijn kreeg ik last van opstipatie en overloopdiarree. Als oplossing voor deze bijwerking klysma's gekregen maar na het gebruik van de Entocort steeds weer opstipatie en overloopdiarree. Ook had het geen enkele effect op de ontsteking, klachten werden[lees meer...] alleen maar erger.
1

Entocort

05-09-2023 | Man | 51
budesonide
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Door de huisarts voorgeschreven voor een (vermoedelijke) ontsteking in de darmen. Na een aantal dagen gebruik van dit medicijn kreeg ik last van opstipatie en overloopdiarree. Als oplossing voor deze bijwerking klysma's gekregen maar na het gebruik van de Entocort steeds weer opstipatie en overloopdiarree. Ook had het geen enkele effect op de ontsteking, klachten werden[lees meer...] alleen maar erger.
4

Entocort

30-08-2023 | Vrouw | 20
budesonide
Ziekte van Crohn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds 3 jaar is bij mij de Ziekte van Crohn vastgesteld. Ik wilde niet aan de medicijnen en ging zelf mijn eetpatroon aanpassen, helaas zonder resultaat. Toen is er door mijn arts 2x 3mg Entocort voor geschreven. Dit heeft fantastisch gewerkt. Ik wist niet dat ik zoveel last ervaarde tot dat de klachten met dit medicijn verdwenen.

Categorieën met de meeste ervaringen

Depressie - antidepressiva SSRI (6363)
Anticonceptie - overig (4497)
Cholesterol (3294)
Depressie - antidepressiva overig (3130)
Epilepsie (2908)
Psychose / schizofrenie - antipsychotica (2872)
ADHD - psychostimulantia (2548)
Pijn - morfine-achtigen (2518)
Verslavingsziekten (2316)
Pijn (2260)
Bloeddruk - betablokkers (1929)
Maagzuur - protonpompremmers (1785)
Diabetes (suikerziekte) - orale middelen (1733)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend) (1668)
Anticonceptie - eenfase (1601)
Angststoornissen (1576)
Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels) (1450)
Antibiotica - urineweginfectie (1285)
Depressie - antidepressiva TCA (1242)
Allergie (1202)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.