Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Mirtazapine

673
meningen

Mirtazapine

mirtazapine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
gewichtstoename overgewicht agressie lusteloos vermoeidheid verhoogd cholesterol opgewonden koud nachtelijk zweten gespannen chronische vermoeidheid

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (214 meningen)
Chronische depressie (23 meningen)
Postnatale depressie (2 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Mirtazapine

Bojan Nikolik (14-04-2015)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1

Mirtazapine

12-12-2023 | Vrouw | 37
mirtazapine (15mg)
Slapeloosheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik lees hier veel over mirtazepine als slaapmiddel, maar als nare bijwerking veel aankomen en veel eetlust.Er zijn 2 andere middelen die ook goed werken als slaapmiddel en niet deze bijwerking hebben: quetiapine en promethazine. Ikzelf gebruik al 8 jaar quetiapine 25 mg/12.5 mg als slaapmiddel en dit werkt nog steeds prima, en in deze lichte dosis geen bijwerkingen zoals a[lees meer...]ankomen. Quetiapine is een antipsychotica met offlabel in lage dosis slaapmedicijn(antihistamine werking zorgt voor slaap), prometazine is een antihistamine. Beide middel werken top als slaapmiddel, niet verslavend en vanwege de lage dosis geen bijwerkingen. Proberen waard ipv mirtazepine!
2

Mirtazapine

04-12-2023 | Man | 58
mirtazapine (15mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Begonnen met 15mg. Gelezen dat onder de 30 mg vooral de sederende werking overheerst dus in overleg met de arts de dosering verhoogd naar 30. Vanaf 30mg gaat het middel de antidpressieve werking krijgen. Nu echter moet ik na 4 weken weer oxazepam gebruiken om rustig te worden, iets waar ik bij 15 mg geen behoefte meer aan had. Ik ga weer terug naar 22,5mg (1½ tablet). Moc[lees meer...]ht dit afdoende blijken dan hou ik 22,5 aan, anders na 2 weken terug naar 15mg. Liever ben ik duf van Mirtazapine dan van oxazepam omdat de laatste verslavend is en daar pas ik voor. Ik heb mijn huisarts overigens als meerdere malen gevraagd om een ander medicijn van Mitrazapine. Als arts is hij hier terughoudend in omdat ik echt eerst 6 weken moet doorzetten alvorens te gaan wisselen met medicatie aangezien dit dan weer onnodig onrust gaat geven. Iets wat je met een depressie nu net niet wil natuurlijk
2

Mirtazapine

24-11-2023 | Vrouw | 49
mirtazapine (30mg)
Slapeloosheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb gisteren 30mg gekregen voor ernstige slapeloosheid. Ik gebruikte 10 jaar Lorazepam maar nadat wederom het merk was veranderd deed het niets meer. Maar 30mg van deze is teveel. Ik heb na 12uur mijzelf moeten dwingen mijn bed uit te komen en ik kan niet normaal functioneren. Ik ga het vannacht met een kwart (7,5) proberen.
4

Mirtazapine

04-11-2023 | Vrouw | 62
mirtazapine (15mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
7 jaar geleden Mirtazapine gekregen na sterfgeval bij geen eetlust meer. Huisarts heeft niet gezegd dat dir anti deprasiva was. Hij zei neem dit pilletje en je zal vlug terug kunnen eten. En inderdaad was wonderpilletje voor mij. Na een aantal maanden ben ik gestopt (nog steeds niet wetende dat dit antidepresiva was) maar al vlug was ik enorm misselijk en ben ik zo terug[lees meer...] begonne tot 1/4 tabletje dit heb ik dus met ups en downs 7 jaar genomen. Nu ben ik bij andzere huisarts en die heeft samen met mij afbouwplan opgesteld. De eerste poging ben ik tot 2 mg keraakt maar toen weer enorm misselijk , en ben toen terug 7.5mg gaan gebruiken. De klachten waren snel over. Nu sinsd enkele maanden terug aan t afbouwen en zit nu terug op 2 mg en weer enorm misselijk, maar deze keer wil ik echt volhouden. Heeft iemand soortgelijke ervaring dat geeft misschien moed. Wou dat ik hier nooit aan begonnen was zo moeilijk om ervan af te komen.
5

Mirtazapine

16-10-2023 | Vrouw | 46
mirtazapine (15mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na lang slecht te hebben geslapen (na mijn burn out niet meer goed gekomen) Slik ik nu sinds 4 weken Mirtazipine. De huisarts had 15 mg voorgeschreven maar ik las o.a. op dit forum dat 7.5 mg beter werkt tegen slapeloosheid. Na 1 dag 7,5 mg te hebben geslikt voor het slapen gaan, voelde ik me heel raar de volgende dag. Diezelfde avond 1/4 de pil van 15 mg genomen (pillen[lees meer...] splitter bij apotheek gekocht) en dat werkte geweldig! Slik nu iedere avond voor het slapen gaan 1/4 pil en dat werkt uitstekend. Lig niet meer wakker snachts! Ik droom alleen wel veel meer dan voorheen. Ik ben 1,5 kg aangekomen door toegenomen eetlust. Probeer wel op te letten want wil niet nog meer aankomen door dit medicijn. Ik ben super tevreden en raad iedereen dit middel aan die slecht slaapt. Begin laag en kijk wat het doet. De huisarts wilde dit al veel eerder voorschrijven maar ik vind dat ik het zelf moest kunnen en was erg bang door alle slechte verhalen rondom bijwerkingen. Als je twijfelt, gewoon proberen! Je kunt altijd stoppen als het niet bevalt. Oja ben wel een beetje duf overdag maar ik hoop dat dat uiteindelijk wegtrekt.Ik rij gewoon auto en drink ook een paar lekkere wijntjes in het weekend. Gaat prima!
1

Mirtazapine

25-09-2023 | Man | 55
mirtazapine (15mg)
Slapeloosheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gekregen om in te slapen, maar weet niet meer of ik het moet houden. Problemen bij afbouwen. Veel last van angst en paniek, maar psych zegt dat dat ook door de depressie kan komen.
3

Mirtazapine

21-09-2023 | Vrouw | 38
mirtazapine (15mg/ml)
Slapeloosheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik Mirtazapine al 10 jaar voor het slapen gaan. Helaas ben ik wel 20 kilo aangekomen (met tussentijd lijnen enz). Als het begint te werken na een uur, krijg ik een eetbui waar ik niet tegen kan vechten. Overdag kan ik makkelijk honger lijden maar nachts voordat ik ga slapen haal ik eerst de hele koelkast leeg dan pas kan ik slapen namelijk, anders niet! Je hele [lees meer...]remmen gaan los. Het helpt mij wel in slaap te vallen maar niet om in mijn lijn te blijven.
3

Mirtazapine

19-09-2023 | Vrouw | 35
mirtazapine (30mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gestart met mirtazapine 15mg, slapen ging toen beter dan met 30mg. Bij start en ophoging last van brainzaps, dat was tijdelijk. Ook last van emotionele breakdowns, maar dat was gelukkig ook tijdelijk. In twee maanden tijd 6kg aangekomen. Merkte vooruitgang in de depressie, maar ik was ook de gehele dag moe en wanneer ik opstond was alles zwart voor mij ogen. De meest nare[lees meer...] en gekke dromen. Ik ben overgestapt naar een ander middel.
4

Mirtazapine

13-09-2023 | Vrouw | 57
mirtazapine (15mg)
Slapeloosheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik dit medicijn sinds begin juni en naast dat het hielp had ik nog geen extreme honger etc. Daar was ik blij om en dacht als ik hier wel last van krijg red ik het wel met wilskracht. Helaas ben ik bezweken... Ik ben op één o andere manier helemaal lijp van zuivelproducten. En dan heb ik het over extreem dik boter op mijn boterhammen smeren, en eet twee best volle bakk[lees meer...]en met stratiattela ijs met slagroom op een dag. Ik zie de kilo's er gewoon bijna bijkomen :-(. Elke keer neem ik me voor geen ijs en slagroom meer te kopen maar dan wint mijn trek erin het toch. Ik vind het een duivels dilemma want dat fijne slapen wat ik nu doe wil ik ook niet kwijt. Ik vraag me soms echt af hoe zo'n klein pilletje zoveel invloed heeft.
3

Mirtazapine

24-08-2023 | Vrouw | 42
mirtazapine (15mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik had angst en paniekaanvallen snachts door onze gecompliceerde gezinssituatie. Ik neem nu de 3de week mirtazapine 15 mg. Savonds voor ik ga slapen. Ik slaap goed door maar ben op 2 weken 7 kg bijgekomen terwijl ik anders nooit een gram bijkwam. Ik heb een opgeblazen buik en lijk wel 5 maand zwanger .. Voor men slaap is het goed maar lichamelijk voel ik me niet goed [lees meer...]omdat ik blijf verzwaren.
1

Mirtazapine

21-08-2023 | Vrouw | 59
mirtazapine (30mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Neem mirtazipine 2,5 maand van in het begin Hyper na 4 weken inname geen blijf met mijn eigen zou door combinatie met cymbalta zijn. Cymbalta afgebouwd en Syprelexa opgestart. Even goed gegaan tot na 10 dagen Syprelexa weer geen blijf met mijn eigen nu syprelexa stop gezet en mirtazapine verlaagt tot 22,5 mg nog steeds heel moeilijk en dokters geloven niet dat het van de m[lees meer...]irtazapine kan zijn zou rust moeten geven. Ik ben hopeloos en weet niet hoe dit verder moet.
2

Mirtazapine

19-08-2023 | Man | 59
mirtazapine (15mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Medicijn gekregen om te ontspannen na overlijden familielid . Ben begonnen met 7,5 mg drie jaar geleden 1 keer per dag . Ben erg medicijn gevoelig , daarna 2 keer de helft . Vanaf begin dit jaar veel last van de bijwerkingen, ben langzaam gaan afbouwen , zat nog op de helft van een kwart pil .Sinds vorige week op 0 mg maar heb heel veel last van de ontrekkingsverschi[lees meer...]jnselen . Dit zou na 2 a 3 weken over moeten zijn . Hoop dat ik dit medicijn niet meer nodig heb .
1

Mirtazapine

18-08-2023 | Man | 83
mirtazapine (15mg)
Aortaklep aandoening
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Overleg s.v.p. met een cardioloog, want een te lage hartslag vergroot niet een herstel en ook een te hoge hartslag is bepaald niet gezond.
2

Mirtazapine

17-08-2023 | Vrouw | 46
mirtazapine (15mg)
Slapeloosheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
De eerste drie nachten sliep ik wat eerder in én een uur langer door op 7,5 mg. Dat voelde heerlijk. De 10 nachten daarna was het inslapen even moeizaam als voorheen plus ik had nu meerdere lichaamsschokken waarvan ik uit m'n slaap raakte. En m'n hartslag kwam niet meer onder de 74 bpm! Dat is echt absurd. Ik zit normaal rond 60-65 in de nacht. Ik heb een Fitbit die dit me[lees meer...]et. Een lagere hartslag is beter voor herstel, dus ik ben na twee weken gestopt met Mitrazapine. En ja hoor, de hartslag daalt.
1

Mirtazapine

13-08-2023 | Man | 58
mirtazapine (15mg/ml)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mirtazapine gekregen voor slaaplied heid maar kreeg bijwerkingen tintelingen links en rechts
1

Mirtazapine

02-08-2023 | Vrouw | 54
mirtazapine (30mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2336) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1399) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (959) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (828) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (779) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (673) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (655) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (649) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (632) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (627) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (603) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (592) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (510) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (486) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (431) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.