Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Mirtazapine

640
meningen

Mirtazapine

mirtazapine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (206 meningen)
Chronische depressie (22 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (2 meningen)
Postnatale depressie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Mirtazapine

Bojan Nikolik (14-04-2015)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

5

Mirtazapine

19-07-2023 | Vrouw | 35
mirtazapine (15mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Angstig door burn-out en heftige gebeurtenissen. Wakker liggen en continu piekeren. Gestart met 15 mg mirtazapine, dit neem ik rond 20.00 in en ga rond 22.30 slapen. Vermoeidheid de eerste twee weken, dit nam daarna af. Conditie terug bij 0, dus opnieuw opbouwen. Mijn hoofd is vrij van angsten en ben een stuk rustiger en slaap goed door deze medicatie. Tot zover de eerste [lees meer...]twee weken mirtazapine 15 mg.
4

Mirtazapine

28-06-2023 | Man | 41
mirtazapine (15mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Sinds 2017 Tinnitus in een progressieve vorm. Van een flinke piep links, naar een Intense hoge fluittoon links en inmiddels een ruis met toeter rechts. Redelijk mee om leren gaan maar merk vaker angst en uitzichtloosheid. Om eea wat dragelijker te maken met Mirtazapine begonnen. Week 1 gestart op 15mg...ahum, meer dan 15uur slapen en daarnaast totaal mijzelf verloren, verb[lees meer...]aal agressief en verlies van tijd in de eerste dagen. Dus daar maar mee gestopt. Maar! Daarna met 7.5 verder gegaan en nu na een maand merk ik het volgende, Slaap heerlijk, moet er wel 10uur voor uit trekken als ik uitgeslapen wil zijn anders ben ik behoorlijk moe de volgende ochtend. Kom helaas meestal niet verder dan 7 tot 8 uur, dus wel wat moe overdag. Wat aangekomen, nu 2 kilo, helaas enkel in mn gezicht en buik, net wat je niet wilt. Voel me rustiger en al zijn de geluiden er nog altijd, het is wat beter te relativeren.
5

Mirtazapine

20-06-2023 | Man | 63
mirtazapine (15mg)
Tinnitus
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
hallo ik slik ze al 3 jaar half uurtje voor het slapen gaan innemen en slaap als een roos,ik heb ook nooit bijwerkingen gehad en ze zijn mij voor geschreven door de neuroloog omdat ik tinnitus heb en ik drink ook een lekker bierje in de weekends dus prima tabletje voor mij.
4

Mirtazapine

17-06-2023 | Vrouw | 57
mirtazapine (15mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben behoorlijk depressief na een lang medisch verhaal van +- 30 jaaar en denk zelf dat ik nu PTSS heb. Mijn huisarts nam dit eigenlijk nooit serieus. Als ik haar vroeg om iets tegen mijn deprwssie, paniekaanvallen etc. zei ze doodleuk dat daar geen pilletje voor bestond. Ik was best boos want ik heb in het verleden Efexor gebruikt onder behandeling psychiater en psychol[lees meer...]oog en toen van mijn paniekaanvallen én depressie afgekomen. Nu is er op medisch gebied weer zoveel gebeurd dat ik dus terug val. Ook slapen is moeilijk omdat ik door hersenletsel continue aan het malen en piekeren ben. Nu heb ik van mijn andere huisarts dus mirtezepine 7,5 mg gekregen en het slapen gaat eigenlijk steeds beter. Ik sprak haar van de week nog even en vroeg toen of het ook naar 15mg opgehoogd zou worden en toen kreeg ik van haar te horen dat ze dat niet wilde doen omdat dit geen middel tegen depressie is maar tegen psychose??? Ik zou graag horen of dit klopt want ik hoor niemand hier over op deze site. Voel me dus wederom weer een beetje afgepoeierd. Ik ben zeker niet psychotisch. Ik hoor het graag want zit me best dwars.
4

Mirtazapine

12-06-2023 | Vrouw | 57
mirtazapine (7,5)
Slapeloosheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben 5 dagen geleden met Mirtzapine 7,5 mg begonnen na een heel lang gesprek met de HA. 8 jaar geleden heb ik een hersenbloeding gehad na al meervoudig gehandicapt te zijn aan ru/nek/been/blaas etc. Nooit bang geweest voor ziekenhuizen en operaties. Tot de SAB die ik in 2015 kreeg. Er kwam een weekend arts die mijn zoon van toen 17 had gebeld omdat ik verschrikkelijk zie[lees meer...]k was. Die arts kwam en zei vrij kort door de bocht; "migraine en spanningshoofdpijn". Ik wist dat dit niet zo was maar kon amper op woorden komen en was zo verschrikkelijk aan het spugen. Vervolgens 7 mnd dokters afgelopen omdat ik steeds meer gekke klachten kreeg en nog steeds dagen in bed lag met een emmer. na 7 mnd kreeg ik uitslag van de MRI en toen ik de uitslag hoorde per telefoon zat ik rechtop in bed en zei; "ik wist het, ik heb het al die tijd geweten". Toen met spoed overgedragen aan het AMC en maand oktober ziekenhuis in-uit en 2 x geopereerd waar bij de 2e ze mijn schedel open hebben gemaakt. Ik ben sinds 2015 dus letterlijk panisch geworden voor alles wat ook maar in de buurt komt van een witte jas of naar ziekenhuis ruikt. Ik ben een zorgmijder geworden en heb hersenletsel. Slapen is een hel want ik lig te veel te malen en het is nooit rustig in mijn hoofd. Ik dacht zelf al heel lang dat ik PTSS heb gekregen en dan vooral door het AMC. Maar niemand die echt luistert. Vorige week is mijn HA hier geweest en heb ik haar veel verteld, ook over het vele wakker liggen. Ik had het idee dat zij eindelijk begint te snappen dat ik echt een enorme tik heb gehad en wilde met Mirtazepine 7,5 mg beginnen in elk geval voor het slapen. Ik slik het nu 5 dagen en behalve beter slapen heb ik ook het idee dat ik iets vrolijker ben al zou dat wel heel snel zijn. Misschien placebo effect? Maar acht, als ik dat zo voel is dat prima toch? Ik probeer wel de extreme honger te vermijden als dat tussen maaltijden door is want ik wil niet aankomen al sik net een goed BMI heb. Dus vooralsnog lijkt het voor mij goed te werken met niet al te veel bijwerkingen.
3

Mirtazapine

19-05-2023 | Man | 44
mirtazapine (15mg)
Polyneuropathie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Van de neuroloog gekregen, al jaren altijd pijn, veel heel het lichaam, bovenaan staat wel nek en hoofdpijnen, veel hoofdpijnen, slik al 15 jaar dagelijks pijnstillers, paracetamol, iboprufen, rizaptriptan voor migraine, vaak 2 x per week en citalopram. Sinds 2 weken nu 7.5mg mirtazapine, moest 15 maar wilde heel rustig opbouwen. Vanaf dag 1.....geen hoofdpijn meer!! We[lees meer...]l pijn gewrichten nek schouders en aanhechtingen. Tis wel allemaal wennen....15 jaar pijnstillers afkicken, citalopram gestopt en dan de bijwerkingen van de mirtazapine.....dus wel even taai. Bijwerkingen, of ze nou komen van het stoppen met pijnstillers of citalopram of de mirtazapine? Dromen,,, pffff geen touw aan vast te knopen Soms boos en snauwerig Lichtelijk keel irritatie En over dag beetje dromerig. Maar vanaf dag 1 geen hoofdpijn meer!!!!!!!
4

Mirtazapine

04-05-2023 | Vrouw | 48
mirtazapine (15mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Hoi, ik had ook paroxetine 10 mg. Hielp voor mn slaapangst, maar werd er vlak van. Heb nu mirtaxepine eerst een halve maar bleef duf overdag , nu al maanden een kwart maar slapeloosheid heb ik nog af en toe, accepteer het wel meer 1x in de week halve oxaxepam voor als het echt niet lukt die week. Ik modder zo een beetje door. Wat mij ook helpt is lavendelpillen neem er 2 v[lees meer...]oor het slapen word ik rustiger van. Libido gelukkig goed met kwart mirtazepine.
4

Mirtazapine

21-04-2023 | Man | 30
mirtazapine (15mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na paroxetine ... deanxit en venlafaxine .... (gestopt wegens bijwerking libido verlies in SSRI Klasse) vd huisarts overgeschakeld naar mirtazapine. Deze zou bijna tot geen aantasting van het libido mogen hebben ... start dosis 3 dagen 5 mg 7d 8 mg 7d 10 mg ... Vervolgens evaluatie Iemand last van bijwerkingen? ik voel me wel al minder 'uitgeput' daar ik altijd ben [lees meer...]blijven doorwerken.
1

Mirtazapine

29-03-2023 | Vrouw | 66
mirtazapine (15mg/ml)
Slapeloosheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Lijkt eerste week te helpen door ernstige vermoeidheid daarna heftige nachtmerries met erge zweetaanvallen maanden lang gehele nacht, heb het gehalveerd waarna de dromen verminderden, blijft n eng middel, waarbij geen ondersteuning werd gegeven, dit moet je niet alleen zijnde gebruiken.
4

Mirtazapine

08-03-2023 | Vrouw | 40
mirtazapine (15mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Neem nu ongeveer 6 weken mirtazapine 15mg. De eerste week wat duizelig. Maar dat werd beter. Neem het om beter te kunnen slapen. En de 2de week begon het te werken, voel me rustiger en kan beter inslapen en doorslapen. Soms een verdovend gevoel maar valt mee te leven.
5

Mirtazapine

27-02-2023 | Man | 12
mirtazapine (15mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb veel gelezen over het stoppen met mirtazapine en de bijwerkingen die gebruikers hierbij ervoeren , dus ik heb zelf even geprobeerd te stoppen zonder te minderen eerst, ik moet zeggen dat ik helemaal GEEN bijwerkingen of ontwenningsverschijnselen heb ervaren , een nachtje slecht slapen en dat was het. GOED MEDICIJN !
5

Mirtazapine

20-02-2023 | Man | 67
mirtazapine (15mg)
Slapeloosheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
In 2017 begonnen met lage dosering mirtazapine 3,75 mg, en het heeft me zeker geholpen dat ik beter slaap! Begin dit jaar geprobeerd ermee te stoppen en ben 3 weken nog best redelijk blijven slapen, daarna weer wat aan de te vroege kant wakker dus toch maar weer een kwart pilletje gaan slikken (3,75mg) voor het slapen gaan waardoor ik wederom weer goed doorslaap! Doser[lees meer...]ing moet je wel laag houden want als je meer gaat slikken dan werkt het juist averechts! Ik ervaar weinig bijwerkingen, wel iets gewichtstoename ervaren.
5

Mirtazapine

20-02-2023 | Vrouw | 38
mirtazapine (15mg)
Obsessieve-compulsieve stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Dit medicijn heeft mij in een zeer korte tijd heel veel geholpen. Dit werd me voorgeschreven om mijn slaap te verbeteren en mijn eetlust op te wekken (en om uit deze depressie te komen) Door een lange tijd met maag problemen te hebben gekampt na besmetting met een virus of parasiet heb ik hierdoor problemen ontwikkeld met eten. Ik hield mezelf zo vast aan een gastritis die[lees meer...]et omdat ik bang was op een verkeerde reactie. Hierdoor hebben symptomen door stress veel langer aangehouden (3.5 maanden) Mirtazapine heeft dit patroon na vier dagen innemen doorbroken. Mijn eetlust is terug, ik kan weer beter slapen en voel me niet meer zo down. Na de eerdere halve dosering sliep ik gelijk heel goed maar was ik de volgende dag wel net een zombie. Maar deze bijwerking had ik alleen de eerste twee dagen. Daarna was dit weg.
4

Mirtazapine

01-02-2023 | Man | 45
mirtazapine (30mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Kreeg deze tegen de paniekaanvallen en angstdromen die gepaard gingen met mijn ontwenning van alcohol. Begonnen met 15mg, angstdromen werden enkel erger. Verhoogd naar 30mg, volledig einde aan de angstdromen en paniekaanvallen. Gebruik het nu 6 jaar. 2 keer geprobeerd af te bouwen. Dosis 25% verlaagd, na 3 maanden opnieuw 25% lager. Verder nooit geraakt. Ik kan onmogelijk [lees meer...]functioneren zonder: zeer sterke onrust en terugkeer van een oude fobie die ik niet meer onder controle krijg. Meteen nadat ik dosis opnieuw naar 30mg verhoog, is alles weer in orde. Enige bijwerking waar ik wat last van heb is sterk dalende bloeddruk wanneer ik plots recht kom na bukken of zitten. Ik heb er vrede mee dat ik deze pillen nog lang zal moeten nemen.
5

Mirtazapine

07-01-2023 | Vrouw | 42
mirtazapine (15mg)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Door ptss altijd angst om te gaan slapen. Bang voor de herbelevingen en/ of nachtmerries. Sinds ik mitrzapine slik, slaap ik eindelijk goed na al die jaren. Ik ben zo blij met Mitrzapine,het heeft mijn leven zo verbetert.
4

Mirtazapine

31-12-2022 | Man | 57
mirtazapine (15mg/ml)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Levendige of nare dromen. Dit medicijn kan een tekort aan witte bloedcellen veroorzaken!

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2323) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1356) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1209) - Cholesterol
Paroxetine (1193) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1154) - Verslavingsziekten
Sertraline (1099) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (941) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (909) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (816) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (761) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (640) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (633) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (627) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Furabid (625) - Antibiotica - urineweginfectie
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (614) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (590) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (584) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (578) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (529) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (479) - ADHD - psychostimulantia
Escitalopram (472) - Depressie - antidepressiva SSRI
Roaccutane (466) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (454) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Amlodipine (422) - Bloeddruk - calciumantagonisten

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.