Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

2
meningen

Venlafaxine

venlafaxine

geef je mening
Bij  SpierpijnX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (382 meningen)
Angst & paniekstoornis (187 meningen)
Angststoornis (104 meningen)
Chronische depressie (52 meningen)
Postnatale depressie (9 meningen)
Sociale fobie (7 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (5 meningen)
Dysthymie (3 meningen)
Zenuwpijn (2 meningen)
Overgang (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
1

Venlafaxine

24-03-2019 | Vrouw | 34
venlafaxine (75mg)
Spierpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik neem sinds 4 weken dezelfde medicatie. Ik slaap niet door constant spierpijn en paar keer doorverwezen geweest naar mijn neuroloog. Nu leest ik jou verhaal en ik ben toch een beetje overdonderd door de bijwerkingen. Heb je toevallig meer uitleg ivm met de anti depressiva?
3

Venlafaxine

11-02-2013 | Vrouw | 44
venlafaxine
Spierpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Zie mijn verhaal diane-35 Na mijn 2de herseninfarct kreeg ik venlafaxine 150 mg. Door de herseninfarcten maakte mijn hersen een eoa stofje niet meer aan. Als je neurollog dit zegt geloof je dit en volg je dit advies trouw op. Was 75% procent links verlamd en dacht kan dat geluksstofje wel gebruiken. Na mijn 2de herseninfarct schijnen mijn handen altijd al getrilt te [lees meer...]hebben, heb dit zelf nooit door gehad. Pas toen mijn hele lichaam ging trillen en ik niet meer kon schrijven ging ik hiermee naar de huisarts. Me hele lichaam schokte, zelfs mijn stem trilde. Werd per direct door verwezen naar mijn Neuroloog (waar ik een enorme vertrouwensband mee heb). Mijn mond viel open het vermoeden bestaat dat ik spierdystrofiie heb. De neuroloog heeft me door verwezen naar het VU. We zijn in het grote boek met bijwerkingen gaan zoeken op de medicijnen die ik nog heb. Heb er enorm veel gehad en samen met mijn artsen gekeken welke ik nu echt nodig had. De pillen/gif pot hebben we flink terug gedrongen. Wat blijkt in de nieuwe uitgave staat dat bij langdurig gebruik van venlafaxine spierdystrofie kan ontstaan, WAT!?!. We waren beiden met stomheid geslagen en we kwamen wederom terug op de macht van de farmaceutische industrie. Heb nog niet de moed gehad de bijsluiter te lezen omdat ik voor het moment voornamelijk zo boos ben en er een hoop op me afkomt qua achteruitgang gezondheid met alle gevolgen vandien. De diagnose is nog geen feit en hoop echt dat ik er geen spierdystrofie bij krijg. Uiteraard ga ik in het VU waar ik 28 februari naar toe, vragen of deze informatie over de bijwerking venlafaxine klopt! Hou jullie op de hoogte
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2311) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1319) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1201) - Cholesterol
Paroxetine (1167) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1152) - Verslavingsziekten
Sertraline (1055) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (912) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (896) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (872) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (788) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (752) - Epilepsie
Metoprolol (751) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (652) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (620) - Depressie - antidepressiva TCA
Mirtazapine (619) - Depressie - antidepressiva overig
Seroquel (617) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (602) - Anticonceptie - eenfase
Furabid (594) - Antibiotica - urineweginfectie
Metformine (579) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (576) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (561) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (517) - Anticonceptie - overig
Lexapro (506) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (478) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (462) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (449) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Escitalopram (447) - Depressie - antidepressiva SSRI
Euthyrox (421) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Dexamfetamine (421) - ADHD - psychostimulantia
Diclofenac (418) - Pijn

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.