Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Citalopram

378
meningen

Citalopram

citalopram

geef je mening
Bij  DepressieX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Angst & paniekstoornis (360 meningen)
Angststoornis (197 meningen)
Chronische depressie (61 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (24 meningen)
Postnatale depressie (12 meningen)
Psychische klachten (10 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (10 meningen)
Sociale fobie (4 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

12
4

Citalopram

07-04-2023 | Vrouw | 33
citalopram (40mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
De eerste week begonnen met 20mg, week was heftig maar na een week alle bijwerkingen weg( leek soms alsof ik op een andere planeet zat ). Toen opgehoogd naar 30mg…zonder problemen. Uiteindelijk opgehoogd naar 40mg. Beetje hoofdpijn en snel moe.. maar verder geen problemen! Ik ben rustiger door de medicatie en ik voel mij toch wel vaker wat beter. Wel in combinatie met ther[lees meer...]apie.
3

Citalopram

29-03-2023 | Vrouw | 50
citalopram (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik ga vandaag beginnen met de citalopram en vroeg me af of de Oxazepam gelijktijdig ingenomen kan worden.
1

Citalopram

19-03-2023 | Vrouw | 41
citalopram (30mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Werkte bij mij in het geheel niet. Ook geen enkele bijwerking
5

Citalopram

14-03-2023 | Vrouw | 34
citalopram (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik wil hier graag kort en krachtig mijn mening geven of dit medicijn. En waarom, omdat de meeste twijfelen om wel of niet te starten met anti depressieve. Maar zie het zo de een heeft ritalin nodig voor zijn, een ander insuline voor zijn suiker. En ik mis gewoon een stofje in mijn hersens die de citalopram me wel heeft. Ben blij met de keus om er mee te starten. Voor mense[lees meer...]n die bang zijn en twijfelen. Doe het gewoon, jullie kunnen het 💪 Gr Mirelle, vrouw 34 jaar en slik 20 mg citalopram
4

Citalopram

08-03-2023 | Vrouw | 27
citalopram (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na jarenlang struggelen met steeds terugkerende depressieve episoden toch begonnen met antidepressiva . Door een eerdere niet fijne ervaring met AD (Fluoxetine) ben ik lang sceptisch geweest ten aanzien van medicatie. Maar ik heb vanaf mijn 18e al veel verschillende (intensieve) therapieën gevolgt die niet voldoende hebben geholpen. Ik ben er nu van overtuigd dat mijn lich[lees meer...]aam/hersenen bepaalde stofjes misten en dat het niet in balans was. Lastig is te zeggen wat te maken heeft met natuurlijk herstel en waar de AD z'n werk doet. Maar algeheel heb ik echt het gevoel dat ik in mijn hoofd rustiger ben geworden. Ik maak me minder druk, voel minder angst en mijn zelfvertrouwen is toegenomen. Mindere dagen gaan niet meer zo diep. En ik voel mij vrijer, spontaner, vrolijker en opener. Ik slik nu 3,5 maand 20 mg, heb het van 10 opgebouwd in twee weken tijd naar 20. In deze tijd voelde ik mij wat futloos, en wazig. Maar vooral ontzettend moe. De moeheid heeft sowieso nog even aangehouden totdat het wegtrok. Nu heb ik over het algemeen weer energie en ik slaap goed. Ik ben blij met mijn keuze.
4

Citalopram

23-02-2023 | Vrouw | 23
citalopram (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
In de zomer afgelopen jaar ben ik in een hele zware depressie beland, daarnaast kwam er een angststoornis bij (paniekaanvallen, agorafobie en emetofobie). Ik wist echt niet wat mij overkwam en hoewel mijn huisarts aandrong op medicatie wilde ik dit absoluut niet. Het beeld dat ik bij antidepressiva had was dat ik nooit meer zonder zou kunnen en in een soort zombie zou vera[lees meer...]nderen en daarnaast veel zou aankomen aangezien ik altijd veel heb geworsteld met een eetprobleem. Na een half jaar therapie heb ik er toch voor gekozen om het maar te proberen aangezien ik de toekomst zo somber in zag en alle hoop was verloren, ik wilde mij weer als de oude ik voelen en er was geen zicht op verbetering. De eerste weken of als ik eerlijk ben de eerste twee maanden zijn echt onwijs pittig. Ik voelde mij nog depressiever en angstiger en suïcidale gedachtes kwamen ook om de hoek kijken. Daarnaast de klassieke bijwerkingen: droge mond, moe, maag- en darmklachten en hele levendige dromen. Ik ben na een maand van 10 mg naar 20 mg gegaan maar nog steeds zonder resultaat. Ik stortte in en dacht echt dat niets meer mij er boven op zou kunnen helpen, maar ik heb toch doorgezet. Na ongeveer week 10 begon ik mij in combinatie met therapie steeds beter te voelen. Het is nu weer een tijdje verder en ik kan echt zeggen dat dit medicijn doet wat het beloofd. Slechte dagen blijven er tussen zitten maar ik sta elke dag weer op met een gevoel van ik kan deze dag aan, en als het niet lukt is het ook oké. Mijn stemming is stabiel, het piekeren is weg. En qua gewicht ben ik niet aangekomen maar juist afgevallen. Ik voel me voor het eerst in een hele lange tijd weer rustig en alsof ik de regie over mijn leven terug heb. Mijn angststoornis en fobieën blijkt hardnekkiger maar ik werk er nu doorheen en heb ook echt het idee dat ze zullen verdwijnen of dat ik er mee een leven kan bouwen waar ik gelukkig mee ben. Ik heb nog wel last van maag- en darmklachten af en toe en ik kan ineens onwijs slecht tegen alcohol. Maar alles beter dan mij weer zo voelen. Als je er over twijfelt kan ik dat gevoel onwijs beamen en doe er ook niet lichtzinnig over, maar als de nood toch zo hoog is zet even door en het werkt (althans voor mij) echt!
1

Citalopram

13-02-2023 | Man | 54
citalopram (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Hallo ja het wordt blijkbaar erg lastig .Om met mensen in contact te komen via deze site. Als er een andere oplossing is hoor ik deze graag . ///RED mijnmedicjin.nl : via de knop 'reageren' is het mogelijk om contact te maken met andere . Er kunnen geen persoonsgegevens meegedeeld of online geplaatst worden. U kunt informatie uitwisselen, vragen stellen, alles blijft an[lees meer...]oniem.///
2

Citalopram

01-02-2023 | Man | 54
citalopram (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Hallo kunnen mensen die mijn verhaal lezen aangeven hoe ze te benaderen zijn gaf reactie op vrouw 36 krijg wel mail verder geen info er zijn altijd mensen welkom ter info,of goed gesprek. Bij depressie,burn out (RED mijnmedicijn.nl: het is alleen via de site mogelijk contact te nemen - via de knop 'reageren'- u moet wel een gratis account hebben.)
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2323) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1357) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1209) - Cholesterol
Paroxetine (1193) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1154) - Verslavingsziekten
Sertraline (1099) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (941) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (909) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (816) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (761) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (640) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (633) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (627) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Furabid (625) - Antibiotica - urineweginfectie
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (614) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (591) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (584) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (579) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (529) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (479) - ADHD - psychostimulantia
Escitalopram (472) - Depressie - antidepressiva SSRI
Roaccutane (466) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (454) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Amlodipine (422) - Bloeddruk - calciumantagonisten

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.