Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Escitalopram

25
meningen

Escitalopram

escitalopram

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (154 meningen)
Angst & paniekstoornis (148 meningen)
Angststoornis (69 meningen)
Chronische depressie (17 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (8 meningen)
Bipolaire stoornis (5 meningen)
Psychische klachten (5 meningen)
Sociale fobie (4 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Escitalopram bij depressie

K. Triesscheijn (22-08-2018)

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

12
5

Escitalopram

21-10-2023 | Man | 65
escitalopram (10mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
gedachten-molen niet stil kunnen zetten malen piekeren, zinloosheid, gejaagd gevoel, in bed wakker liggen, iets complexere klussen niet op een rij kunnen krijgen, toevlucht nemen tot bankzitten.
5

Escitalopram

06-07-2023 | Vrouw | 46
escitalopram (10mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na al jaren terugkerende spanningsklachten te hebben en tegen een burn out aan te zitten, toch maar eens medicatie gaan proberen. Wat een verademing! Mijn onnodige stress, angst, frustratie en boosheid gevoelens zijn vrijwel weg en anders nu eindelijk makkelijk los te laten. Ik slik nu een jaar escitalopram en ben er echt super tevreden over. Geen bijwerkingen, behalve sup[lees meer...]er realistische dromen (niet eng) toen ik in het begin een hogere dosis nam.
4

Escitalopram

27-06-2023 | Vrouw | 36
escitalopram (20mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Begonnen met 10mg omdat ik in een depressie zat. Heb 3 maanden toch hevige bijwerkingen gehad, maar toch doorgezet. Daarna voelde ik mij echt zoveel beter. Het hielp echt. Nu na 2j overgestapt naar 20mg op aanraden van de arts (zit in een burn-out). Dit om meer stabiel te worden omdat 10mg toch niet voldoende blijkt. Ben benieuwd hoe het gaat verlopen. Wat ik wel merk[lees meer...] is dat ik meer oppervlakkig ben. Dus minder gevoelens heb. Dat is wel een nadeel. Maar voor de rest ben ik echt tevreden. Zonder dit zou ik nu in een diepe put zitten.
5

Escitalopram

13-04-2023 | Vrouw | 43
escitalopram (10mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ben blij dat ik de stap heb gezet want sinds ik de escitalopram gebruik, gaat het enkel bergopwaarts. De ups en downs tijdens mijn burnout waren gekmakend, toen het na een maand of 7 alleen maar weer slechter ging en er oorsuizen bijkwam, knoop doorgehakt. Ik was heel bang om te starten omdat het op dat moment heel slecht ging maar het is me erg meegevallen. Door voor dru[lees meer...]ppels te kiezen kon ik het heel rustig opbouwen. Met 2 druppels begonnen en langzaam naar de 10 gegaan in ca 2,5 week. Heb in die eerste 2 weken een paar keer oxazepam genomen als ik me minder voelde, vooral om te voorkomen dat het weer heftig werd. Inmiddels gaat het weer goed met me en ben ik werk rustig aan het opbouwen. Na 2,5w werd het rustiger in m’n hoofd en na week of 3-4 merkte ik echt effect. Daarna elke week meer tot maand of 3 het effect optimaal leek. De spanning is eindelijk vrijwel geheel uit mijn lijf, zo fijn. Ervaar ook nauwelijks bijwerkingen. Niet aangekomen (sport wel meer), libido oke (het duurt alleen iets langer ;). Al met al dus blij dat ik de stap heb gezet en heb vertrouwen dat ik tzt weer een keer met druppels heel rustig kan gaan afbouwen. Ben dankbaar dat het er is en mij hielp toen ik het zo nodig had. Ik kan het anderen zeker aanraden maar kies voor druppels (kan ook met sertraline evt) en hou even vol tot het maximale effect er is want het neemt nog toe na die eerste weken.
1

Escitalopram

09-03-2023 | Man | 54
escitalopram (10mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Hallo bedankt voor u reactie. Dat is een ide 2.5 mg ga er morgen aan beginnen. Zal over 2 weken verder dit verhaal aanvullen hopelijk gaat het wat beter
1

Escitalopram

01-03-2023 | Man | 54
escitalopram (5)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Hallo ja daar ben ik weer .mijn verhaal maar weer eens neer zetten, hopelijk een reactie .alleen word dit een wat lang verhaal. Om maar met de deur in huis te vallen, depressie, burn out, vraag het MIJ? GEEN IDE. GGZ GEEFT aan depressieve klachten,als dat het al is ,is het wel een zware!!.Heb zo mijn twijfels, maar goed hun zullen het wel weten .de klachten zijn niet bep[lees meer...]aald geweldig zelfs tot waanzin om gek van te worden, als ik dat al niet ben,moe,moe en nog eens moe. Noem het maar kompleet uitgeput. Gevolg door als maar piekeren, piekeren, en nog eens piekeren. Elke dag denken aan de dood, dag in dag uit. Het gevoel me kompleet zelf kwijt te zijn. Geen vat meer op je denken, en een zeer opgefokt, en gejaagd gevoel,En dat zonder medicijnen. Wel rhodiola rosea 4 weken geprobeerd, maar mee gestopt. Om dat het mij nog opgefokter maak .ik zal en moet aan de esitalopram, dat zie ik dus totaal niet zitten .maar dan ook echt totaal niet. Heb ik wat te kiezen nee .Heb zo een angst om er aan te beginnen, dat ik al me van alles in mijn hoofd haal en af sta te wachten bij het eerste 5mg pilletje. Ik voel me nu al echt op het randje om er een einde aan te maken. Of laat ik het zo zeggen, ik trek het gewoon niet meer.het gejaagd gevoel, de als maar negatieve gedachten, het overmatig, dwang matig piekeren, enz enz wie herkend dit??AUB REACTIE. ZAL HIER EVEN KLACHTEN OP EEN RIJTJE ZETTEN PIEKEREN DWANGMATIG (EEN CHAOS)!! Opgefokt, agressieve uitbarstingen!! Opgejaagd gevoel bijna niet meer te onderdrukken!! Bang zijn aan je verwarde piekeren, en stem of wat het ook is toe te geven, en er maar een einde aan te maken. Wie herkent dit ? .je afzonderen van de buiten wereld. Je staat er alleen voor,geen gepaste hulp. Mensen begrijpen je niet. Hulp ggz hebben maar 2 oplossingen 1 werken of antidepressiva. Maar blijkbaar niet in de gaten, een opname op dit moment voor mij het belangrijkste is. Vinden ze niet nodig blijkbaar, ook al geef je het zelf aan.de grote angst moet nog komen. Esitalopram,ik ben van mening als ik de evt bijwerkingen er ook nog boven op krijg, dan is het voor mij geen uitweg meer ,en ben ik bang er een einde aan te maken. Het enige wat een beetje helpen doet is diazepam. Moment opname dan gezegd. Wie herkent mijn verhaal. Aub reactie. Laats een vergelijkbaar verhaal gelezen, maar dit stond onder cvs vermeldingen. EEN man die gewoon kompleet op was van vermoeidheid en ook al van alles had geprobeerd. Herkenbaar wat ik hier boven schrijven doe, laat zeker iets horen. Reageren doe ik zeker trug. Hoop jullie er door heen kunnen lezen OPGEFOKT,
4

Escitalopram

21-01-2023 | Vrouw | 27
escitalopram (1mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na een jaar door een zware burn-out te zwoegen, ben ik begonnen aan een microdosis (1 mg, in druppelvorm) escitalopram. Wat een wereld van verschil! Ik heb naast mijn burn-out al mijn hele leven ADHD en het “grappige” is dat ik het daar niet voor ben gaan gebruiken, maar óók verbetering in mijn ADHD symptomen merk. Echt een win-win dus. In principe is het de bedoeling dat [lees meer...]ik die ene druppel per dag niet meer neem als ik uit mijn burn-out ben gekomen, maar ik zou hier mijn hele leven aan willen blijven…
1

Escitalopram

21-01-2023 | Vrouw | 55
escitalopram (10mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Dit middel heb ik gebruikt bij mijn 1e burnout. Het leek toen goed te werken, want kon weer slapen. Ik ben weer gaan werken daarna. Bleef wel wat vaag in m'n hoofd en wat vlak in gevoel. Reden af te bouwen en te stoppen na twee jaar gebruik. Daarna zeer ernstige onttrekkingsverschijnselen; zweten, paniekaanvallen, maar ook de burnout klachten in alle hevigheid terug. Tweed[lees meer...]e burnout het gevolg. Ik denk dat dit medicijn ervoor heeft gezorgd dat ik niet voelde hoe moe ik nog was tijdens mijn eerste burnout. Zou het dus zeker niet aanraden bij een burnout. Ik ben niet goed herstelt van de burnout, had rust moeten nemen ipv deze medicatie die het contact met het lichaam nog verder verminderen.
1

Escitalopram

18-11-2021 | Vrouw | 21
escitalopram (10mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Mijn dokter schreef dit voor voor mijn gevoelens die niet oke zijn de laatste tijd snel gevoelig enz ..ookwel met angstaanvallen maar die zijn al vaak onder cotrole uit mezelf , Ik heb deze dus zoals ze vroeg in de ochtend genomen tijdens eten half uur later moest ik telkens geeuwen waar ik dan een zenuwachtig gevoel over gans mijn lichaam kreeg telkens opnieuw , ik zweet[lees meer...] oppeens enorm , draaierig , enorm moe , niet echt geconcentreed meer afwezig mezelf niet voelen maar had dit ook met bronchosedal dus vraag me dan af of t ligt aan mijn lichaam die mss op een bepaald stof niet goed reageerd? Want deze klachten heb ik dus ook gehad bij een hoest fles ,. Nujaa ik heb deze 1 dag genomen ik lig nu in bed en kan totaal niet slapen 😴 nog altijd geeuwen en een zenuwachtig gevoel rond me telkens als ik net gedaan heb met geeuwen super ambetand hopelijk een antwoord xd
5

Escitalopram

16-07-2021 | Vrouw | 49
escitalopram (10mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
3 jaar geleden gestart nadat burn-out na een jaar niet verminderde en de angst en met name paniek aanvallen niet minder werden. De eerste paar weken wel bijwerkingen, zoals droge mond en kaakkramp, daarna ging het veel beter. 1,5 jaar geleden. Geprobeerd af te bouwen van 10 naar 5 mg, maar dat gaf toch teveel bijwerkingen. Ik gedij goed bij 10 mg en ben weer helemaal t[lees meer...]erug in het arbeidsproces (wel ander werk gaan doen en minder uren draaien met minder harde deadlines) .
4

Escitalopram

07-04-2021 | Vrouw | 44
escitalopram (20mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Last van mijn kaken. Ik ga nu naar fysio omdat mijn kaakspieren op level 10 gespannen zijn. Helpt niet. Kan nog steeds niet slapen ook niet met dit erbij
3

Escitalopram

18-02-2021 | Vrouw | 28
escitalopram (20mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Dit medicijn voorgeschreven gekregen van de huisarts, i.v.m. aanhoudende spanning. Het belemmerde mij behoorlijk. Gestart met 10 mg. De eerste twee weken waren pittig, de spanning verergerde behoorlijk met daarbij weinig slaap en veel rusteloosheid. Na deze 2 weken merkte ik wat meer rust, ik piekerde minder en kon mij meer concentreren. Echter was dit van korte duur, de s[lees meer...]panning vloog mij weer aan en en na 6 weken werd het medicijn opgehoogd naar 20 mg. Dit is nu sinds 5 dagen het geval. Veel verbetering merk ik niet, de pieken van de spanning zijn iets korter. Het kan tot 3 maanden duren begreep ik dat het medicijn daadwerkelijk zijn werking volledig heeft. Hier hoop ik op! Ik lees goede berichten.
5

Escitalopram

28-10-2019 | Man | 42
escitalopram (30mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Dit medicijn werd me aangeraden door de huisarts na dat ik helemaal "en block" zat. Ik kampte met een burn-out, had angststoornissen, depressief, kon niet meer nadenken, niet meer concentreren op lezen, schrijven, rekenen, angst om onder de mensen te komen... 1e dosis was 10mg, maar deze had geen effect. Overgestapt op 20mg en dit voelde aan als net te weinig. De sympto[lees meer...]men waren nog steeds aanwezig, net nog overheersend. Dan overgestapt op 30mg per dag. Van toen af is het stelselmatig beginnen beteren. De bijwerkingen waren enorm vervelend maar doorbijten bleek de juiste denkwijze. Nu heb ik terug zelfvertrouwen, kan me opnieuw concentreren, depressieve gedachten zijn verleden tijd en heb me over burn-out kunnen zetten. Neem het nu een goed jaar aan deze dosis. Aan afbouwen denk ik nog niet. Heb onlangs een dag vergeten de medicijnen in te nemen en de effecten waren enorm negatief. De bijwerkingen die ik in het begin ervaarde waren tanden knarsen, stijve kaken, hartkloppingen, verminder libido. Hartkloppingen werden vooral getriggerd door een ander probleem (slaapapneu met zeer hoge scores waardoor men lichaam in overdrive moest om te kunnen functioneren). Het verminderde libido is ook verleden tijd, tanden knarsen ook maar de stijve kaken blijven aanwezig. Al bij al kan ik concluderen dat het product me weer op de baan heeft gekregen. Ik kan terug functioneren, sta niet langer stil bij tegenslagen, kan me terug concentreren en heb geen negatieve gedachten meer. De angststoornissen zijn er nog op dagen waarop ik me niet goed voel maar doorgaans is dit ook sterk verbeterd. Daar ik ook nog lijd aan een slaapprobleem (ernstige obstructie OAHI 93) waarbij ik gemiddeld 93x per uur leek te verstikken , val ik wel nog steeds ongecontroleerd in slaap overal waar ik me durf neerzetten... Een controle-arts van het werk heeft me nu het medicijn Provigil aangeraden maar durf de stap niet zetten. De bijwerkingen die dit product heeft zijn dezelfde als degene waar ik nu de Escitalopram voor inneem...
5

Escitalopram

03-10-2018 | Man | 30
escitalopram (10mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Burn-out gehad wat leidde tot een angst/paniekstoornis. Eerst zonder medicijnen geprobeerd te herstellen maar het werd steeds heftiger waardoor ik op een geg moment de deur niet meer uitdurfde. Erg snel overprikkeld, constant bang dat ik flauw zou vallen of een hartaanval zou krijgen. Plekken met veel mensen waren verschrikkelijk. Toen in overleg met huisarts besloten met [lees meer...]escitalopram te starten. (eerst 5mg toen naar 10mg). Eerste paar weken maakte de klachten wat heftiger, veel tijd in bed doorgebracht en had voor 'noodgevallen' oxazepam erbij. Deze nam ik alleen als ik echt de deur uitmoest, of het echt nodig was. Gelukkig had ik steun in mijn omgeving die boodschappen konden doen oid als dit niet ging. Wat me vooral hielp tijdens de beginfase was dat ik wist dat de toenname aan klachten door de escitalopram kwam en na 2 weken zouden afnemen. Doordat ik de reden wist stelde me dat enigzins gerust. Na een week 6 begon ik echt verschil te merken, in het begin wel ontzettend veel slaap. Maar dat vond ik opzich niet raar of erg, omdat mijn lichaam zo lang strak had gestaan van de spanning. Inmiddels gebruik ik nu zo'n 7 maanden het medicijn, en ben blij te zeggen dat het me er echt bovenop heeft geholpen. De paniekaanvallen werden snel afgeremd, en het is veel makkelijker controle te houden. Inmiddels heb ik al een paar maanden geen paniekaanvallen meer gehad en ben ik met veel plezier weer aan het werk. Ik heb volop energie en voor het eerst in jaren heb ik niet meer het gevoel dat ik constant aan het haasten ben. Een goede psycholoog i.c.m. escitalopram heeft voor mij super gewerkt. Enige bijwerking die ik nu nog ervaar is de levendige/heftige dromen af en toe.
5

Escitalopram

04-07-2018 | Man | 27
escitalopram (10mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Beste lezers, Escitalopram is een medicijn dat mij erg heeft geholpen. De bijwerkingen met in gebruik nemen vielen bij mij mee, lichte toename van klachten misschien. Na enkele weken begon het medicijn te werken. Ik had als gevolg van mijn Burnout ook een Angststoornis ontwikkeld (gegeneraliseerde angststoornis), veel angstig voelen, huilen, gevoel dat het niet goed kom[lees meer...]t. En dat terwijl ik een jonge man ben van 27, nooit last heb gehad van mentale klachten en het ook niet in de familie voor komt. Een knul die altijd van het leven genoot, veel vrienden heeft, veel leuke dingen, seizoenskaart bij een voetbalclub, lekker festivals bezoeken. Door diabetes en hoge prestatiedruk (universiteit)en ook veel feesten tijdens studententijd (veel van het lichaam vragen) ben ik vroeg uitgevallen door een burnout, veel en veel te lang signalen van oververmoeidheid en te veel stress genegeerd. De angsstoornis kwam bij de burnout mee kijken, gaat vaak hand in hand. Naja ik had erg veel last van piekeren, doemdenken, hoe kom ik hier weer uit etc. Erg slaap probleem, coritsol en stress gierden door mijn lichaam, gespannen spieren, brandend gevoel op de borst. Allemaal tekenen van veel te veel stress en doordat ik die onrust had in mijn hoofd, kreeg ik ook geen pauze van deze stress. Escitalopram heeft mij hierbij geholpen, samen met ook gesprekken met psycholoog (cognitieve gedragstherapie, angsten uiteen zetten en ontkrachten, uitdagen als het ware) maar vooral ook met vrienden en familie. Voor mij waren wel nadelen dat ik er wel intense dromen van kreeg die erg realistisch aanvoelden. Dat ik 's ochtends zoiets had van, ik ga maar uit bed, want geen zin meer om verder te slapen zo als ik zoveel droom (in de ochtend droom je het meest). Dus ben geen uitslaper meer helaas. Verder merkte ik ook wel zeker verschil in mijn libido, een stuk minder natuurlijke zin en minder gevoelig. Vervelend wel, maar als je het vergelijkt met de dagelijkse ellende waar ik eerst in zat, dan is de keuze voor mij toch wel eenvoudig gemaakt. Je leest hier en daar best wat doemverhalen, maar besef je ook dat veel mensen waar het medicijn voor werkt, niet van zich laten horen. Mensen klagen meer en delen dat dan dat mensen positieve ervaringen delen. Je hoort ook vaak dat mensen tegen antidepressiva e.d. zijn en het mag misschien zo zijn dat ze soms te vaak of te snel worden voor geschreven. Maar het is echt iets wat je heel erg kan helpen en ik denk zeker als je je echt wanhopig voelt, dit iets is wat je echt zou moeten overwegen. Want het werkt echt voor een hoop mensen. Bouw het niet te snel op (ik begon met 5mg), maar overleg dit allemaal met een arts of psychiater. Eventueel afbouwen ook heel rustig doen is mijn advies. Ik deed het echt in stapjes. Van 10 naar 5 was dus eerst een paar weken om de dag 10 dan 5 dan 10 dan 5. en vervolgens dan een paar weken 5. En zo uiteindelijk ook naar de 0. Een lang traject, lekker rustig aan, geen haast. Hopelijk kunnen jullie wat met mijn ervaringen en ik wens jullie heel veel sterkte met de situatie waar je in zit. En geef de hoop echt niet op! Het feit dat iets nu zo voelt betekent niet dat je je altijd zo zult voelen. Dingen kunnen anders aan gaan voelen, hun kracht verliezen. Ik heb dingen waar ik bang voor was, waarvan ik nu denk, hoe heb ik daar ooit echt zo bang voor kunnen zijn. Maar op dat moment voelde dat wel zo. Dus, nogmaals, het feit dat je je nu slecht voelt, betekent niet dat dit altijd zo gaat blijven. Things tend to get better with time. Veel sterkte!
4

Escitalopram

07-06-2018 | Man | 40
escitalopram (10mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
In 2016 november is het helemaal fout gegaan met mij , ik had een druk leven 5 keer sporten per week , drukke baan jonge kinderen dan ook nog naast Mn werk bij de brandweer , het kon niet op.Echter merkte ik op een gegeven moment dat ik wakker werd van de hartkloppingen snachts . Ik sliep ook minder 4 uurtjes per nacht .Ik heb dit toen maanden genegeerd tot het steeds erg[lees meer...]er werd zo erg dat ik dacht dat ik een hartaanval kreeg.Ik belande op de eerste hulp en toen zei de zuster , meneer heeft u last van stress ? Ik dacht van niet maar goed ,daarna nog even stug doorgegaan proberen te trainen etc.En toen op een morgen kwam ik uit bed en dacht er zit echt iets fout in Mn hoofd.Ik kon niet eens meer 500 meter lopen zonder dat ik helemaal aan het trillen was.Ik heb toen eerst van de huisarts olanzapine gehad dan kon ik wel weer slapen maar het hielp niet tegen depressie . Ik neem nu sinds 18 oktober 2017 escitalopram , de eerste welen waren echt een hel .Ik was ook even gestopt omdat het te heftig was.De angsten en piekergedachten vlogen door Mn hoofd.Op een gegeven moment is het gaan werken en heeft het me rust gegeven.Ik lach weer en mijn depressieve gedachten zijn veel minder.Verder ben ik totaal niet afgestompt of wat dan ook.Ik heb wel als bijwerking dat ik wat moeilijker klaarkom dus even meer Mn best doen in bed.Ik heb voor jullie een advies , als je iets hebt en de dokter schrijft AD voor probeer het gewoon die middelen zijn er voor en ze helpen goed , je kan zo je leven weer langzaam terug op gaan pakken.
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2323) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1356) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1209) - Cholesterol
Paroxetine (1193) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1154) - Verslavingsziekten
Sertraline (1099) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (941) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (909) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (816) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (761) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (640) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (633) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (627) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Furabid (625) - Antibiotica - urineweginfectie
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (614) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (590) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (584) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (578) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (529) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (479) - ADHD - psychostimulantia
Escitalopram (472) - Depressie - antidepressiva SSRI
Roaccutane (466) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (454) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Amlodipine (422) - Bloeddruk - calciumantagonisten

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.