Hormonen - combinaties
Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie
Naam | Aantal ervaringen | Effectiviteit | Algehele tevredenheid |
Climene '28' | Als eerste beoordelen |
Cyclocur | Als eerste beoordelen |
Climodien | Als eerste beoordelen |
De laatste ervaringen in de categorie: Hormonen - combinaties
Je hoeft niet te stoppen is op
Nederlands recept gewoon verkrijgbaar in België
Ik heb de Diane 35 ongeveer 15 jaar geslikt met een tussenpozen i.v.m. tussentijds bloedverlies. Na vele onderzoeken is er onlangs uitgekomen dat ik PCOS heb. Nu zijn we zoekende in welke anticonceptie dan geen bloedverlies veroorzaakt. De acne is door het gebruik van de microgynon terug gekomen. Als het aan mij ligt ga ik weer terug naar de Diane. Alle anticonceptie heeft[lees meer...] als bijwerking bloedverlies.
Nu 9 mnd femoston gebruikt maar weer ongesteld 2x per maand. Wel verdwenen de opvliegers en nachtelijk zweten Verder geen pijn in mijn gewrichten maar daar zijn andere middelen voor.ik stop nu voor 3 mnd en ben benieuwd hoe het verloop gaat.
Ik gebruik het nog niet zo lang, 1,5 mnd.
Ik heb nu een soort van menstruatie die nu 5 dagen gaande is, is dit normaal? Hoelang duurt het doorgaans bij jullie? Of kan ik beter stoppen?
Ik heb het een maand gebruikt en ga nu stoppen. Hele dag buikpijn, menstruatie begint weer terwijl deze 2 jaar er niet meer was. Mijn gewicht vliegt omhoog. Helaas. De opvliegers en nachtzweten en slecht slapen zullen gewoon weer terugkomen zei mijn huisarts.

Diane-35
06-04-2023 | Vrouw | 28
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Ik raad deze pil zeker niet aan. Ja, hij helpt je zeer goed indien je niet zwanger wilt worden en puistjes verdwijnen als sneeuw voor de zon maar dat is het ook.
Hier komen alle negatieve bijwerkingen:
1) Gewichtstoename 5 kg verdikt in zelfs geen 1 jaar tijd
2) Breder geworden aan heupen, borsten ook cup groter (heel raar hoe een pil je hele lichaam kan veranderen)
3)[lees meer...] Depressief gedachten - minder gelukkig (zelfs familieleden hebben dit door)
4) Stemmingswisselingen
5) Verlaagd libido
6) Geen energie, minder actief (constant willen slapen)
Ik heb net beslist om ermee te stoppen, hopelijk niet al te veel bijwerkingen.
Activelle was prima de eerste 4 maanden. Echt super. Nu voel ik teveel mijn hart sneller kloppen dan normaal. Ik bekijk het nog even en ga naar een cardioloog gaan. Afbouwen is gevaarlijk. Men moet er inn1x mee stoppen. Tip: ga naar gynecoloog ipv eigen diagnoses op internet te maken. Ieder lichaam is anders
Redelijk vergelijkbaar verhaal: al een jaar geen menstruatie, wel erge opvliegers en zweten hele dag. Femoston continu gekregen. Naar spul, ik was vd opvliegers af maar kreeg er veel voor terug. dus weer gestopt: na 5 dagen werd ik ongesteld en nu ‘vrolijk’ weer om de 4-5 weken ongesteld. En dat op m’n 56’e….
Al jaren overgang bezig ..
Geen (nacht) zweten had toen wel last van erge hartkloppingen stemmingswisselingen en het niet in slaap kunnen komen was het ergste qat er is ..
Gebruik vanaf okt vorig jaar femoston continu 1/5 kreeg na 4 mnd een bloeding /menstruatie pijn wist niet meer hoe dat voelde maar niet fijn rest van klachten gelukkig niet meer of in vele mindere m[lees meer...]ate
Helaas heb ik nu weer een menstruatie ( na 3/4 weken weer) helaas elke mnd tot nu toe bloedingen ...HA zei toen ik de pil kreeg dat kans heel klein was dat ik doorbraakbloedingen zou krijgen nou helaas wel ...ik maak me daar wel wat zorgen over ...moet nu een week stoppen met Femoston continu en dan mag ik hem weer verder slikken..vreemde is wel heb nu 1 dag geen Femoston geslikt en ik kon niet in slaap komen zou het aan het slikken van 1 keer geen pil slikken liggen?
Hopend blijft het bij 1 nacht
Iemand hier ervaring mee?
Hoor het heel graag
De groetjes
Ik ben het gaan gebruiken, omdat ik op mijn 41e vervroegd in de overgang kwam door chemo. Ik had opvliegers, verloor urine, was ongelukkig en lag badend van het zweet in bed. De gynaecoloog heeft mijn bloed getest (2x met enige tijd ertussen), waaruit bleek dat het niet meer goed kwam. Nadat ik femoston 1/10 heb voorgeschreven werd ik weer redelijk mezelf. Heerlijk! Ik sli[lees meer...]k het inmiddels 11 jaar en mag het van mijn gynaecoloog nog even doorslikken. Ik ben er zeer happy mee
Ik zou willen stoppen vermits je maar een bepaalde tijd dit mag innemen.
Jarenlang pillen geslikt, Angelique, toen gemisten met als laatste 0.5 mg. Gestopt en verschrikkelijke klachten. 60 je, overweeg nu weer te beginnen met pleisters . Slapeloosheid zonder iets te nemen nu, opvliegers, gewrichtspijn
Ik slik al 10 jaar Femoston, dit in eerste instantie voor mijn geestelijke gesteldheid tijdens de overgang, ik huilde om alles, of werd juist heel boos om niks.
Na 10 jaar adviseerde mijn huisarts om maar eens te stoppen omdat ik nu met 57 jaar wel door de overgang heen zou zijn.
Ik dacht idd ik wil het wel proberen altijd pillen slikken is ook niks. Nu een half jaar lat[lees meer...]er ben ik net een wandelende fontein heb zoveel opvliegers dat ik met tissues overal op mijn lichaam in bed lig en na 5 mnd een ander matras heb gekocht omdat ik er vies van was geworden.
Ik heb de huisarts gebeld dat ik er klaar
Mee ben en de pillen weer wil want t moet wel leuk blijven.
Nu moet ik eerst naar de gynaecoloog, gelukkig had ik nog voor twee mnd liggen en ben er gewoon aan begonnen.
Geen zweten meer snachts maar ik merk wel dat mijn lichaam weer aan de hormonen moet wennen.
Slaap nu ondanks dat ik geen opvliegers meer heb erg slecht, maar dat komt hopelijk snel goed, verder ben ik heel tevreden.
Minder opvliegers , wel haaruitval .gevoelige borsten en buik.
Van de gewone pil yasmin .Met 10 migraine aanvallen per maand,naar femoston overgestapt.Wat een drama,30 dagen migraine,daar tableyten voor wat weer medicijnafhankelijke hoofdpijn veroorzaakt.Ten einderaad.
Begon ik sinds 2weken geleden tegen opvliegers . Nou enge gevoel van paniekaanvallen ,gevoel van verlies mijn controle en balance,gevoel van epilepsieaanval,kan niet goed concentereren ,vergeetachtig,harde hartkloppen in nacht en overdag ,normaal tegen paniek nam ik medicijn 1/4 p/drustgevende ,en nu 1hele tablet door deze toegenomen klachten . Weet echt niet wat moet ik d[lees meer...]oen .iemand heeft deze ervaring gehad?

Diane-35
30-12-2022 | Vrouw | 51
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Ik heb veel spijt dat ik ooit 14 jaar lang de diane 35 pil innam !!Het eerste jaar viel het mee omdat mijn huid mooier werd en ik werd minder gevoelig en minder pijnlijke regels maar elk jaar ging mijn energie meer en meer achteruit !! Ik was heel snel moe en had constipatie en was minder gelukkig en mijn gevoelens vlakten meer en meer af...ik werd oppervlakkig terwijl ik [lees meer...]de jaren ervoor een meisje was met veel energie en heel gelukkig. Ik zie de inname van die pil als de fout van mijn leven ....bij het minste wat ik deed was ik moe...toen ik ermee stopte kreeg ik allerlei afkickverschijnselen maar gelukkig kwam mijn energie terug maar nu sukkel ik met de darmen want ik heb mijn darmen 14 jaar vertraagt...een mens is best puur natuur zonder chemische hormonen !!!
Hallo, in verband met erg depressieve klachten, ( geen opvliegers o.dat ik al AD slik) ben ik na diverse therapieen/gesprekken met psycholoog (1e diagnose was burn-out) zo'n 4 weken geleden begonnen met Femoston continu. Ik heb nu het idee dat de depressieve gevoelens wel verminderd zijn, maar heb nu een onrustig en gejaagd gevoel. En ontzettend veel hartkloppingen. Zou di[lees meer...]t kunnen komen door de beginfase en zal het overgaan na langere tijd gebruik ? Lees overal dat je het de tijd moet geven. Iemand ook ervaring dat de klachten de eerste weken verergeren ?
Van eindeloos veelopvliegers, niet slapen, pijn in de gewrichten naar een fit mens. Was ik maar jaren eerder naar arts gegaan!
10 jaar deze pil geslikt, en ik raad hem voor iedereen aan. Ik ben in 2015 een keer gestopt, toen kwam alle acne weer terug. Nu vanwege kinderwens gestopt, en het is weer compleet terug zoals vroeger. Gelukkig ben ik wel snel zwanger geraakt na het stoppen met de pil(4e maand). Nu erg vette huid en onregelmatige huid. Veel kleine bultjes en onderhuidse witte bultjes. Van d[lees meer...]e huisarts antibiotica lotion gekregen maar ook dit helpt niet volledig. Als ik bevallen ben ga ik meteen weer terug.
Ik neem de Dianepil sinds mijn 19de. Ben enkel gestopt voor mijn drie zwangerschappen, intussen ben ik 57. Voor mij zeer doeltreffend tegen acne en lichte overbeharing. Mijn haar was mooi en vol en glansde, mijn huid effen, zonder puistjes, mijn borsten iets groter en daar was ik blij mee gezien kleine cup A. Enige nadeel was enkele dagen hoofdpijn in de stopweek (ik n[lees meer...]am ze drie maand door, dus maar om de drie maand hoofdpijn. Nu gestopt op advies van gynaecoloog. Ik neem nu Progynova en Progebel. Heb terug acne, grovere poriën, haaruitval en haartjes waar ik ze niet wil. Ik overweeg opnieuw te starten met Diane, voelde me veel beter over heel de lijn. Iemand van mijn leeftijd die hier ervaringen mee heeft, met de Diane pil te blijven nemen, ook na de menopauze?
Ben sinds een paar maanden begonnen met femoston omdat ik heel slecht sliep en heel veel last had van mijn gewrichten. Ik had niet erg veel last van opvliegers wel was ik ook heel somber. Al deze klachten zijn zo goed als verdwenen. Dus ben daarom heel tevreden over het gebruik van femoston. Wel heb ik erg veel last gekregen van extreem veel haaruitval en zou daarom missc[lees meer...]hien willen stoppen maar ben bang dat de andere klachten weer terugkomen. Zijn er misschien ook nog andere die als bijwerking haaruitval kreeg en zo ja of dat ook over gaat
Reden dat ik begon met Femoston waren opvliegers (30 per dag) en nachtzweten en slecht slapen. Maar door de bijwerkingen voel ik mij nog slechter. Iedereen zegt dat ik mezelf niet meer ben.
Ik ga stoppen. Liever opvliegers dan wat ik nu allemaal ervaar.
Sinds mijn 45 ste jaar had ik last van chronische vermoeidheid waarbij slapen en rusten geen effect had. Libido onder het vriespunt en een kort lontje. Enorme bloedsuikerspiegel schommelingen na het eten van suiker en/of snelle koolhydraten. Na een jaar kwam daar spierpijn en uiteindelijk ook gewrichtspijnen bij en een totaal gebrek aan motivatie en emotie. Alsof ik er nie[lees meer...]t meer was. Die klachten werden zo ernstig dat ik in overleg met HA begonnen ben met Femoston.
Na 1,5 maand was ik weer voor 90% mezelf, 300% meer energie, emotioneel wel wat instabieler maar dat heb ik ervoor over. Weer het gevoel dat ik leef.
Ik werd heel geïrriteerd en gestressed zonder andere oorzaak dan dat er een correlatie met mijn periode was. Sinds ik femoston gebruik is dat over.
Helaas heb ik sindsdien ook slaapproblemen. Het gebeurt vaak dat ik me ‘s nachts heel wakker voel, ook als ik vroeg naar bed ben gegaan omdat ik zo moe was. Vroeger had ik dat hoogstens twee keer per jaar, altijd op een omsla[lees meer...]gpunt van mijn periode: hetzij als ik ongesteld moest worden hetzij rond mijn ovulatie.
Verder heb ik de laatste 5 jaar heel vaak spierpijn in mijn bovenbenen, zo erg dat ik er wakker van wordt. Daar heeft de femoston NIET tegen geholpen.
Ik overweeg om te stoppen met femoston en te kijken of ik dan wel kan slapen.
Heel veel last van pijn in mijn benen na stoppen minder last
Ik heb eerst 5 jaar Angelique geslikt en sinds deze uit de handel werd gehaald slik ik nu al 2 jaar Femoston. Ik probeer nu te stoppen omdat ik weet dat het niet goed is om te lang te gebruiken. Ik heb overdag geen klachten , en krijg s'avonds nog wel eens een opvlieger, maar dat vind ik niet erg. Alleen s'nachts word ik om de 2 uur wakker en slaap niet makkelijk weer in.[lees meer...] Ik ben benieuwd hoelang dit nog duurt, ben ik nog in de overgang of komt er een sterkere reactie door het acuut stoppen met Femoston. Heeft het zin om eens in de 3 dagen nog een tabletje te slikken ..en dan steeds meer afbouwen ?
Sinds mei 2022 begonnen met Femaston 1/10. Sinds 5 jaar zit ik in de overgang en heb ik geen menstructie , eigenlijk weinig klachten geahd tot begin dit jaar. Veel opvliegers onrustig gevoel, pijnlijke spieren vaag/waazig gevoel in hoofd. De overgang heeft ook meegeholpen aan overspannenheid. Bij HA kreeg ik voor mijn overgangsklachten Femaston 1/10 voorgeschreven. De eers[lees meer...]te 2 maanden ging het eigelijk prima, de meeste vage klachten waren verdwenen. Daarna kreeg ik elke mnd met begin van de tweede strip grijze pil ongesteldheid klachten terug. Buikpijn-bloedverlied zere borsten. Door de HA ben ik toen doorgestuurd naar de Gynaecoloog. Die kwam met de oplossing om over te stappen naar Femaston 1/5. Zo gezegt zo gedaan maar pffffff wat een ellende. Voel mij niet fijn on rustig gevoel is terug, hartkloppingen zware ademhaling. Nu dus maar terug naar de HA en Gynaecoloog. Schiet voor mij dus even niet op.
Al 4,5 jaar in de overgang. Veel opvliegers en vanaf begin dit jaar niet fatsoenlijk meer geslapen. Veel moe, pijnlijke gewrichten, droge ogen. Eerste week van gebruik nog niet veel verandering. Na 2 weken kon ik eindelijk weer eens een nacht doorslapen en ik heb geen opvliegers meer. Na 4 weken gebruik spontaan zeer heftige bloedingen met buikpijn en rugpijn.
Categorieën met de meeste ervaringen
Depressie - antidepressiva SSRI (6051) |
Anticonceptie - overig (4360) |