Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

categorie

Hormonen - combinaties


 

Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie


De laatste ervaringen in de categorie: Hormonen - combinaties

2

Femoston

26-09-2023 | Vrouw | 53
estradiol / dydrogesteron
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik ook haaruitval vooral op de kruin en bredere scheiding...komt dit nog terug??
3

Femoston

26-09-2023 | Vrouw | 51
estradiol / dydrogesteron
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Veel last van veel bloedverlies en stolsels, waardoor laag Hb, ferrofumaraat 200 mg om de dag, voorheen 2x/wk. Onder controle bij gynaecoloog. Jaren koper spiraal, afgewisseld met hormoon spiraal, eerste keer na plaatsing zwanger geworden van tweeling, 32 jr, nadien opnieuw laten plaatsen zonder hormonen, 2 x maal toe spontaan mijn lichaam verlaten, sindsdien niets meer. H[lees meer...]alf jaar geleden lichte pil gestart tegen allerlei overgangsklachten. Veel doorbraakbloedingen en klachten verergerde. Al wel na 3 maanden gestopt, ik zat aan het plafond. Toen even niks. Wel baan opgezegd, wist niet hoe ik het had. Inmiddels in behandeling bij psycholoog voor diagnostiek AD(H)D en persoonskenmerken (angsten). Zelf met mineralen en vitamines in hoge doseringen gestart, na degelijk onderzoek, daarnaast ferrofumaraat en Femoston (continu) sinds 3 weken. Verbetering van doorslapen, inslapen nooit een probleem geweest, minder opvliegers, lijken wel heftiger. Mist in mijn hoofd, slechte concentratie, vergeetachtigheid neemt weer toe. Mijn vraag is wat maakt dat de ene vrouw er weinig tot geen last van heeft en de andere wel? Beter DNA, leefstijl, omgevingsfactoren ..... enz enz.
5

Femoston

22-09-2023 | Vrouw | 49
estradiol / dydrogesteron
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik had al jaren last van spiertrekkingen in de benen, maar nog steeds ongesteld, dus kon niet aan de overgang liggen volgens HA. Na het gebruik van dit medicijn zijn deze klachten bijna helemaal weg, het helpt ook erg goed tegen opvliegers (had er vaak meerdere na elkaar) en nachtzweten. Mijn onrust en hartkloppingen zijn ook heel sterk verbeterd, nu nog af en toe. Kortom [lees meer...]ik ben blij met dit medicijn, ook omdat ik geen bijwerkingen heb. Ik ben al wat zwaarder van gewicht, dus is moeilijk te zeggen wat het daar mee doet. Enige puntje: het nachtzweten is voorbij, maar het in slaap komen is nog steeds lastig, vooral voor een nachtmens als ik! Nu probeer ik meditatieslaapmuziek daarvoor. Sterkte aan alle dames!
2

Diane-35

01-09-2023 | Vrouw | 41
cyproteron / ethinylestradiol
Haaruitval
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben 9 maanden geleden begonnen met het nemen van de Diana pil. Sindsdien heb ik best wel wat stemmingswisselingen en vind ik het moeilijk om oprecht gelukkig te zijn, ook al heb ik daar alle redenen toe. Elke maand tijdens mijn stopweek krijg ik helse hoofdpijnen en deze worden precies elke maand erger. Het is zelfs zo erg, dat als ik midden in mijn strip zit en mijn pi[lees meer...]l een paar uur te laat inneem dat de hoofdpijn al opkomt. Ik neem deze pil speciaal omdat ik in de loop der jaren minder en minder haar heb op mijn hoofd .. wat eens een redelijke mooie haardos was, is nu pierenverdriet. Sinds ik deze pil neem merk ik dat er minder haar uitvalt tijdens het douchen enzo, dus ik merk wel degelijk dat ze helpt, maar is het me dit wel allemaal waard? ... ik herinner me dat ik voor het nemen van deze pil continu haar verloor, overal waar ik kwam, en nu bijna nooit meer dus ik ben echt bang dat dit weer vollenbak terug uit gaat vallen .. ik twijfel ondertussen al 2 maanden en blijf ze elke keer gewoon slikken omdat ik mijn haar niet wil verliezen, maar hoe lang kan ik deze bijwerkingen nog negeren? ...
2

Femoston continu

30-08-2023 | Vrouw | 53
estradiol / dydrogesteron continu
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Jaar geleden corona gekregen.en corona inentingen gehad die zelfde periode .kreeg daarna allerlei huidaandoeningen branderig gevoel in huid met name aan neus en rode branderige oren.jeuk in nek kleine blaasjes. Rosacea etc.naar 2 verschillende dermatologen geweest zalfjes gekregen niets hielp.scan van neus laten maken niets te zien.op advies van mijn eigen huisarts met[lees meer...] femoston continu begonnen hij dacht nml dat t ook iets hormonaals kon zijn.2 maanden niet lekker hier van geweest zwaar vermoeid,hoofdpijn. duizelig en gevoelige borsten en weer wat ongesteld.terwijl ik dat al 5 jaar niet meer was.maar de branderige huid en rode pijnlijke rode oren sie soms wel uren aan houden en de jeuk waren wel weg gelukkig.3 de maand van inname voelde ik me goed ik kon de wereld weer aan.was weer vrolijk etc.nu ben ik 3 maanden ongeveer verder en t lijkt wel of ik een terugval heb.weer zo moe hoofdpijnen zeer duizelig,en buikpijn met bloedingen. Humeurig en weer zon knijpend gevoel in mijn benen.naar gynecoloog door verwezen die mij aanraadde direct te stoppen.nu ben ik zo bang dat als ik stop mijn huidaandoeningen weet terug komen,en weet niet wat te doen.lees veel verhalen van mensen met terug val.kan iemand mij vertellen hoe dat gaat als je wel doorzet met t stoppen met deze pil.daar ben ik echt reuze benieuwd naar?.ik kreeg ook haaruitval denk ik van deze pil,wat gebeurd er als ik gelijk stop.word t dan niet erger weer de haar uitval kan iemand mij dat vertellen ook.ik wil af vd vervelende bijwerkingen maar wil ook niet terug naar de tijd van branderig gevoel in mijn lichaam en jeuk etc.daar werd ik nml ook gek van.
5

Femoston continu

25-08-2023 | Vrouw | 64
estradiol / dydrogesteron continu
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na een aantal jaren tobben en zoeken naar alternatieven voor de warmteaanvallen en stemmingswisselingen heb ik uiteindelijk na overleg met de huisarts gekozen voor het gebruik van Femoston. Gestart met de dosering 1/5 die ik later halveerde en later de apotheker mij adviseerde over te gaan op de laagste dosering. Ik gebruik dit medicijn sinds ongeveer 7 jaar en voel[lees meer...] me daar prima bij. Toch heb ik tussendoor stoppogingen geprobeerd maar na een aantal weken (waarin ik dacht dat ik prima zonder kon) kwamen de klachten in alle hevigheid weer terug. Recentelijk heb ik het weer geprobeerd te stoppen maar het verhaal blijft zich herhalen. Na overleg met de huisarts nu naar een gynaecoloog geweest voor een consult. De focus kwam al snel te liggen op afkicken (alsof ik een verslaafde was) en met nadruk op allerlei doemscenario’s en risicofactoren als ik met de Femoston zou doorgaan. Ook hechte zij zeer veel waarde aan gesprekken met een praktijkondersteuner voor begeleiding bij de afkickverschijnselen. Kortom adviezen waar ik niets mee kan en absoluut té ridicuul voor woorden zijn wat mij betreft. Ik heb besloten de dosering wederom te halveren door het medicijn om de dag te nemen. Dit heb ik (voor mijn laatste stoppoging) ook gedaan en beviel toen goed. Voorlopig stop ik dus nog niet en bepaal mijn eigen koers omdat ik niet weer een terugval wens te krijgen. Ik houd er een gezonde leefstijl op na; drink nauwelijks, rook niet, eet veel groente en fruit en beweeg 3 a 4x i/d week intensief en daarnaast loop en fiets ik veel. Ik voel me emotioneel stabiel, heb een goed huwelijk en voel me gelukkig. Dit wil ik graag zo houden vooral omdat ik nog werk en dit ook stabiliteit vereist.
5

Femoston continu

21-08-2023 | Vrouw | 50
estradiol / dydrogesteron continu
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Bij mij zijn de opvliegers nog het minst erge van de klachten die ik heb door de overgang. Ik was extreem emotioneel, verward, kon amper een normaal gesprek volgen, laat staan meepraten want ik kwam niet meer uit mijn woorden, hartkloppingen, angsten en daardoor zweten als een otter, schrikachtig, extreem vermoeid, depressief. Dit zijn wel de hoofdlijnen. Het was vresel[lees meer...]ijk en eindelijk nadat ik aan de HA had aangegeven dat het echt, echt niet meer ging kreeg ik eindelijk hormoontherapie om te kijken of mijn klachten werkelijk door de overgang kwamen. Ik wist het al jaren maarja, als je niet serieus genomen wordt houdt het snel op, toch? Na een aantal dagen merkte ik al dat er iets begon te veranderen in mijn hoofd en lichaam. Nu, na een dikke 3 weken zijn de scherpe randjes eraf en begin ik mijn ' eigen' ik weer te worden. Wat ben ik blij! Het werkt dus echt. Enige nadeel is af en toe een vlaag van misselijkheid ervaar, een veranderde geur qua afscheiding [hopelijk trekt dat nog weg] en dat ik in een zeer korte tijd toch wel wat ben aangekomen maar het is niet anders. Mentaal lijden is echt het laatste dat ik wil, daar heb ik genoeg van gehad. Ik hoop dat dit betere/goede gevoel zich blijft voortzetten. De klachten zullen nooit helemaal weggaan maar het is wel degelijk een heel stuk beter te behapstukken nu. Ik wou dat ik dit eerder had mogen krijgen, zeker 2 jaar geleden al, het had me zoveel stress, verdriet en ellende kunnen besparen. Maar het bekende spreekwoord luidt; beter laat dan nooit! Ik had niet nog jaren op deze manier kunnen leven maar het gaat weer de goede kant op en daar ben ik blij om!
4

Femoston

16-08-2023 | Vrouw | 54
estradiol / dydrogesteron
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Opvliegers ,a volonte Emotioneel , pijnlijke gewrichten .
5

Femoston continu

16-08-2023 | Vrouw | 54
estradiol / dydrogesteron continu
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Een jaar geleden kreeg ik last van opvliegers, nachtzweten, prikkelbaar gevoel, het gevoel niet meer mezelf te zijn. Eerst acupunctuur, en specifieke middelen/kruiden etc geprobeerd voor overgangsklachten. Maar dat hielp nauwelijks, de acupunctuur wel maar daar moest ik dan continu mee doorgaan. Via de huisarts dit medicijn gekregen en vanaf het begin namen de opvliegers a[lees meer...]f, kon ik weer lekker slapen, en werd ik weer mezelf. Sinds deze zomer komen de nachtelijke opvliegers echter in alle hevigheid terug. Werkt het niet meer? Ik gebruik femoston continu nu een maand of 5 in de lage dosis. Misschien moet ik overstappen op de hogere dosis.
5

Femoston

02-08-2023 | Vrouw | 52
estradiol / dydrogesteron
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik slik dit nu een paar maanden omdat ik zoveel last had van opvliegers, niet een paar per dag maar een paar per uur. Ik kan moeilijk zweten dus liep constant vuurrood aan vanaf mn kleine teen tot aan mn kruin. Kreeg er gewoon black-outs van omdat ik op kookpunt was wat betreft de warmte die ik niet kwijt kon. Ik ben blij dat ik dit middel voorgeschreven heb gekregen! Wat [lees meer...]een verademing, heb totaal geen opvliegers meer! Tot op heden ook geen bijwerkingen, oke..paar kilootjes erbij, maar daar word aan gewerkt, vind ik minder erg dan die verschrikkelijke opvliegers.
4

Femoston

21-07-2023 | Vrouw | 53
estradiol / dydrogesteron
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Hevige migraines bij aanvang overgang zijn verminderd
2

Femoston

20-07-2023 | Vrouw | 51
estradiol / dydrogesteron
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Zeer veel haaruitval. Heb eerder Minulet gebruikt met, achteraf gezien, dezelfde bijwerking. Durf het medicijn hierdoor niet meer te gebruiken. Het was verder een effectief medicijn. Ik ga nu een tijdje stoppen en kijken wat er gebeurt.
5

Femoston continu

09-07-2023 | Vrouw | 56
estradiol / dydrogesteron continu
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik had het gevoel dat ik constant aan het vechten was tegen een depressi. Was niet gelukkig en iedereen om mij heen was irritant. Was in mijn hoofd al bezig met echtscheiding Ik had niet zo zeer een kort lontje maar was meer een strijker van 0 naar 100 binnen 0.01 seconden Opvliegers etc etc Totdat een vriendin mij vertelde over dit middel dus op naar de ha. Wat een[lees meer...] rust in mijn hoofd heb ik nu, ik slik het al een paar jaar, vind mijn man weer leuk ;-) Blijf niet te lang tobben en jezelf in de weg zitten! Vorig jaar kreeg ik het advies vd ha om te stoppen maar helaas na een korte tijd kreeg ik weer dezelfde gevoelens als voorheen Ik ben weer begonnen en nu is mijn leven weer stabiel Wat de overgang wel niet kan doen met je.. ik heb het zo onderschat... dacht kom maar door met die overgang... heerlijk nooi meer ongesteld Ik blijf liever tot mijn 80ste ongesteld dan het leed dat overhang heet
5

Femoston continu

01-07-2023 | Vrouw | 54
estradiol / dydrogesteron continu
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Dit had ik jaren eerder moeten weten. Ik gebruik Femoston nu 2 weken en ik voel me zoveel beter. Ik heb jaren Clonidine gebruikt tegen de overgangs klachten, maar ik heb me nooit helemaal oké gevoeld. Nu clonidine slecht te krijgen is op aanraden van de apotheker over gestapt op Femoston, en wat een verbetering.mijn klachten (vooral slecht humeur, overprikkeld, opvliegers)[lees meer...] zijn nagenoeg verdwenen. Ik heb geen last van de bijwerkingen die in de bijsluiter staan. Ik voel me een beter mens.
5

Femoston continu

22-06-2023 | Vrouw | 55
estradiol / dydrogesteron continu
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben dit een aantal jaren geleden gaan gebruiken vanwege hevige opvliegers. Zoals al velen hier omschreven, duurde het 2 weken voordat het verlichting gaf. Vanaf dat moment had ik bijna geen klachten meer. Heerlijk! Na ongeveer een jaar had de apotheek mijn gebruikelijke merk niet meer en kreeg ik hetzelfde medicijn van een ander merk. Een week later kreeg ik heftige [lees meer...]klachten. Ik begon plots met bloedingen, mijn borsten deden enorm pijn (zo erg dat ik er ‘s nachts wakker van werd) en ik werd heel erg humeurig. Van dat laatste heb ik nooit last, dus dit was best apart. Het duurde even voordat het kwartje viel, maar toen realiseerde ik me dat dit kwam door de nieuwe pil! Ik heb onmiddellijk onze huisarts gebeld en kreeg mijn oude merk terug met als gevolg dat alle nare effecten verdwenen.
5

Angeliq

22-05-2023 | Vrouw | 54
estradiol / drospirenon
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Je hoeft niet te stoppen is op Nederlands recept gewoon verkrijgbaar in België
5

Diane-35

21-05-2023 | Vrouw | 30
cyproteron / ethinylestradiol
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb de Diane 35 ongeveer 15 jaar geslikt met een tussenpozen i.v.m. tussentijds bloedverlies. Na vele onderzoeken is er onlangs uitgekomen dat ik PCOS heb. Nu zijn we zoekende in welke anticonceptie dan geen bloedverlies veroorzaakt. De acne is door het gebruik van de microgynon terug gekomen. Als het aan mij ligt ga ik weer terug naar de Diane. Alle anticonceptie heeft[lees meer...] als bijwerking bloedverlies.
2

Femoston

15-05-2023 | Vrouw | 51
estradiol / dydrogesteron
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Nu 9 mnd femoston gebruikt maar weer ongesteld 2x per maand. Wel verdwenen de opvliegers en nachtelijk zweten Verder geen pijn in mijn gewrichten maar daar zijn andere middelen voor.ik stop nu voor 3 mnd en ben benieuwd hoe het verloop gaat.
4

Femoston continu

06-05-2023 | Vrouw | 53
estradiol / dydrogesteron continu
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik het nog niet zo lang, 1,5 mnd. Ik heb nu een soort van menstruatie die nu 5 dagen gaande is, is dit normaal? Hoelang duurt het doorgaans bij jullie? Of kan ik beter stoppen?
2

Femoston

19-04-2023 | Vrouw | 57
estradiol / dydrogesteron
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb het een maand gebruikt en ga nu stoppen. Hele dag buikpijn, menstruatie begint weer terwijl deze 2 jaar er niet meer was. Mijn gewicht vliegt omhoog. Helaas. De opvliegers en nachtzweten en slecht slapen zullen gewoon weer terugkomen zei mijn huisarts.
5

Femoston

09-04-2023 | Vrouw | 54
estradiol / dydrogesteron
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak

3

Diane-35

06-04-2023 | Vrouw | 28
cyproteron / ethinylestradiol
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik raad deze pil zeker niet aan. Ja, hij helpt je zeer goed indien je niet zwanger wilt worden en puistjes verdwijnen als sneeuw voor de zon maar dat is het ook. Hier komen alle negatieve bijwerkingen: 1) Gewichtstoename 5 kg verdikt in zelfs geen 1 jaar tijd 2) Breder geworden aan heupen, borsten ook cup groter (heel raar hoe een pil je hele lichaam kan veranderen) 3)[lees meer...] Depressief gedachten - minder gelukkig (zelfs familieleden hebben dit door) 4) Stemmingswisselingen 5) Verlaagd libido 6) Geen energie, minder actief (constant willen slapen) Ik heb net beslist om ermee te stoppen, hopelijk niet al te veel bijwerkingen.
4

Activelle

25-03-2023 | Vrouw | 53
estradiol / norethisteron continu
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Activelle was prima de eerste 4 maanden. Echt super. Nu voel ik teveel mijn hart sneller kloppen dan normaal. Ik bekijk het nog even en ga naar een cardioloog gaan. Afbouwen is gevaarlijk. Men moet er inn1x mee stoppen. Tip: ga naar gynecoloog ipv eigen diagnoses op internet te maken. Ieder lichaam is anders
1

Femoston continu

24-03-2023 | Vrouw | 56
estradiol / dydrogesteron continu
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Redelijk vergelijkbaar verhaal: al een jaar geen menstruatie, wel erge opvliegers en zweten hele dag. Femoston continu gekregen. Naar spul, ik was vd opvliegers af maar kreeg er veel voor terug. dus weer gestopt: na 5 dagen werd ik ongesteld en nu ‘vrolijk’ weer om de 4-5 weken ongesteld. En dat op m’n 56’e….
4

Femoston continu

01-03-2023 | Vrouw | 56
estradiol / dydrogesteron continu
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Al jaren overgang bezig .. Geen (nacht) zweten had toen wel last van erge hartkloppingen stemmingswisselingen en het niet in slaap kunnen komen was het ergste qat er is .. Gebruik vanaf okt vorig jaar femoston continu 1/5 kreeg na 4 mnd een bloeding /menstruatie pijn wist niet meer hoe dat voelde maar niet fijn rest van klachten gelukkig niet meer of in vele mindere m[lees meer...]ate Helaas heb ik nu weer een menstruatie ( na 3/4 weken weer) helaas elke mnd tot nu toe bloedingen ...HA zei toen ik de pil kreeg dat kans heel klein was dat ik doorbraakbloedingen zou krijgen nou helaas wel ...ik maak me daar wel wat zorgen over ...moet nu een week stoppen met Femoston continu en dan mag ik hem weer verder slikken..vreemde is wel heb nu 1 dag geen Femoston geslikt en ik kon niet in slaap komen zou het aan het slikken van 1 keer geen pil slikken liggen? Hopend blijft het bij 1 nacht Iemand hier ervaring mee? Hoor het heel graag De groetjes
5

Femoston

28-02-2023 | Vrouw | 52
estradiol / dydrogesteron
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben het gaan gebruiken, omdat ik op mijn 41e vervroegd in de overgang kwam door chemo. Ik had opvliegers, verloor urine, was ongelukkig en lag badend van het zweet in bed. De gynaecoloog heeft mijn bloed getest (2x met enige tijd ertussen), waaruit bleek dat het niet meer goed kwam. Nadat ik femoston 1/10 heb voorgeschreven werd ik weer redelijk mezelf. Heerlijk! Ik sli[lees meer...]k het inmiddels 11 jaar en mag het van mijn gynaecoloog nog even doorslikken. Ik ben er zeer happy mee
4

Femoston

13-02-2023 | Vrouw | 60
estradiol / dydrogesteron
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik zou willen stoppen vermits je maar een bepaalde tijd dit mag innemen.
5

Femoston continu

27-01-2023 | Vrouw | 60
estradiol / dydrogesteron continu
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Jarenlang pillen geslikt, Angelique, toen gemisten met als laatste 0.5 mg. Gestopt en verschrikkelijke klachten. 60 je, overweeg nu weer te beginnen met pleisters . Slapeloosheid zonder iets te nemen nu, opvliegers, gewrichtspijn
4

Femoston

17-01-2023 | Vrouw | 57
estradiol / dydrogesteron
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik slik al 10 jaar Femoston, dit in eerste instantie voor mijn geestelijke gesteldheid tijdens de overgang, ik huilde om alles, of werd juist heel boos om niks. Na 10 jaar adviseerde mijn huisarts om maar eens te stoppen omdat ik nu met 57 jaar wel door de overgang heen zou zijn. Ik dacht idd ik wil het wel proberen altijd pillen slikken is ook niks. Nu een half jaar lat[lees meer...]er ben ik net een wandelende fontein heb zoveel opvliegers dat ik met tissues overal op mijn lichaam in bed lig en na 5 mnd een ander matras heb gekocht omdat ik er vies van was geworden. Ik heb de huisarts gebeld dat ik er klaar Mee ben en de pillen weer wil want t moet wel leuk blijven. Nu moet ik eerst naar de gynaecoloog, gelukkig had ik nog voor twee mnd liggen en ben er gewoon aan begonnen. Geen zweten meer snachts maar ik merk wel dat mijn lichaam weer aan de hormonen moet wennen. Slaap nu ondanks dat ik geen opvliegers meer heb erg slecht, maar dat komt hopelijk snel goed, verder ben ik heel tevreden.
3

Femoston continu

15-01-2023 | Vrouw | 58
estradiol / dydrogesteron continu
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Minder opvliegers , wel haaruitval .gevoelige borsten en buik.

Categorieën met de meeste ervaringen

Depressie - antidepressiva SSRI (6142)
Anticonceptie - overig (4415)
Cholesterol (3226)
Depressie - antidepressiva overig (3061)
Epilepsie (2846)
Psychose / schizofrenie - antipsychotica (2807)
ADHD - psychostimulantia (2487)
Pijn - morfine-achtigen (2486)
Verslavingsziekten (2266)
Pijn (2229)
Bloeddruk - betablokkers (1890)
Maagzuur - protonpompremmers (1750)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend) (1653)
Diabetes (suikerziekte) - orale middelen (1617)
Anticonceptie - eenfase (1565)
Angststoornissen (1542)
Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels) (1413)
Antibiotica - urineweginfectie (1238)
Depressie - antidepressiva TCA (1206)
Allergie (1189)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.