Neus
Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie
Naam | Aantal ervaringen | Effectiviteit | Algehele tevredenheid |
Mucorhinyl | Als eerste beoordelen |
Cromoglicinezuur Neusspray | Als eerste beoordelen |
Afrin No-Drip | Als eerste beoordelen |
Kamillosan | Als eerste beoordelen |
De laatste ervaringen in de categorie: Neus
Het is voor mij een goed middel ik gebruik het 1tot 2keer per dag ,en volgens mij heb ik geen bijwerking. Ik ben allergisch voor alles waar een luchtje aan zit.
Mijn dochter was absoluut niet fit. Hoofdpijn en zat erg vol. Ze had steeds een loopneus. Ze wilde geen neusspray, omdat ze dan altijd nog meer een loopneus krijgt. Toen zag ik Otrivin duo die ook helpt tegen loopneus. Een paar minuten na het eerste gebruik begon haar keel te tintelen. Ik dat dat dat gewoon bij haar beginnende griep hoorde. Loopneus ging wel weg. Haar neus[lees meer...] was iets minder vol, maar geen wonderen. De volgende dag had ze vreselijke keelpijn. Praten, eten en slikken deed heel veel pijn. De dag er na werd het nog erger. Toen kwam ik op deze website terecht en las ik dat meer mensen hier keelpijn van kregen. Meteen gestopt met het gebruik en overgegaan op de gewone versie. Keelpijn was de volgende dag zo goed als verdwenen en de gewone versie helpt ook veel beter voor verstopte neus.
Ik gebruik dit product nu anderhalve maand, met één verstuiving per neusgat.
Lichamelijk ervaar ik een wat opgejaagd gevoel, vooral in het begin periode. Ook nu in de tweede fase. Mijn nachtrust was merkbaar slechter, maar nadat ik het gebruik naar de ochtend had verplaatst, verbeterde dit. Echter tikje minder dan gebruikelijk.
Echter, ik merk een zwelling in mijn g[lees meer...]ezicht en wangen op. Daarnaast ervaar ik een vreemde smaak in mijn mond en gevoelige tanden. Ook hoef ik duidelijk minder vaak te plassen, waardoor mijn lichaam merkbaar vocht vasthoudt; mijn gewicht is bijna 2 kg toegenomen. Daarnaast voel ik me iets neerslachtiger, anders dan anders sinds gebruik langere tijd.
Een positief effect is dat het kloppende en drukkende gevoel in mijn neusslijmvliezen is verminderd.
Over het algemeen ben ik echter niet tevreden. De nadelen wegen zwaarder dan de voordelen. Daarom stop ik met dit product en beperk met tot de zoutspoelingen.
Sinds ik dymista neusspray gebruik geen last meer gehad van bijholteontsteking.
Na jaren op zoek te zijn naar passende medicatie voor mijn allergische astma, allergieën en oral allergy syndrome kreeg ik levocetrizine en dymista (naast mijn astma puffers Foster en ventolin) als laatste optie en hoop en te horen gekregen dat ik inprencipe ben uitbehandeld en als dit niet werkt ik aan de biologicals moet naast de medicatie die ik al heb.. de dymista doet[lees meer...] voor mij helemaal niks ik heb deze neusspray overigens al 5 jaar op recept en gebruik het zo nodig ik zit al 2 dagen in een allergische reactie wat je kan vergelijken met een hooikoorts aanval ik blijf maar niezen en m’n neus blijft lopen.. 2 spraytjes per neus gat en het enige wat ik er mee bereik is een niet normale vieze chemische smaak die niet weg te krijgen is waar ik ALTIJD van moet kokhalzen tot aan gal overgeven aan toe. Ik ben vandaag tot de ontdekking gekomen dat ruiken in een zak koffie en koffie drinken het verminderd :)
In juli ben ik begonnen met deze neusspray, samen met neusspoelingen Nasofree omdat mijn sinusitusinfectie bleef aanhouden na een antibioticabehandeling. Sindsdien ben ik heel moe, heel dikwijls hoofdpijn, wazig zicht en bijna continu ziek (misselijk, diarree ...). Ik gebruikte dit middel 4 maanden. Toen ik deze week bij mijn huisdokter ging, zei ze me (ondanks mijn klacht[lees meer...]en) dit de hele winter te blijven gebruiken. Thuisgekomen, opnieuw gestart na 1 week gestopt te zijn en verschrikkelijke darmkrampen en de hele avond overgegeven. Ik stop er definitief mee! Jammer dat de klachten die je over bepaalde geneesmiddelen hebt door niemand serieus genomen. Ondertussen was ik wel gedurende meer dan 4 maanden somber en depressief en weinig levenskwaliteit en dit allemaal door een neusspray. In het begin gaf het wel verlichting maar toen ik stopte kwam het opnieuw terug.
MIjn huisdokter zei dat dat niet kon en dat de neusspray zeer lokaal werkt (hallo, via de neus slik je dit ook in en komt zo in de maag en darmstelsel). Vertrouw op jezelf is mijn raad: is er iets veranderd, vraag jezelf dan af wat je sinds je klachten neemten stop er dan mee. Ik vertrouw vanaf nu alleen op mezelf wat medicatie betreft!
Nooit meer dit spul! Smaak is enorm vies en blijft heeel lang. Heb het spul ruim 2 uur geleden ingenomen en kan het nog steeds proeven en ruiken bij elke ademhaling. Wordt misselijk van die geur en smaak en daarbij een vreemd licht gevoel in mijn hoofd. Heb dan liever een loopneus dan deze ellende!
Aantal dagen verkouden, neus en holtes zaten verstopt. Het gaf meteen verlichting van mijn klachten, maar vrijwel direct huiduitslag over het gehele lichaam na gebruik. Nu 4 uur na gebruik, vooral veel jeuk en roodheid in het gezicht (voorhoofd, rond de neus, jukbeenderen, kin) en in de nek. Dit gebruik ik dus nooit meer!
Avamys was niet meer verkrijgbaar en toen kreeg ik van de apotheek, zonder mijn huisarts te informeren Fluticasonfuroaat. Dat helpt in het geheel niet tegen neuspoliepen en ik zie dat Avamys weer gewoon te koop is, maar mijn apotheek krijgt medicijnen van een leverancier die geen Avamys levert. Ik heb een klacht ingediend bij mijn apotheek en die deelden mij mee dat ze mij[lees meer...] zouden terugbellen. Avamys is gewoon overal te koop
I.v.m. neuspoliepen door mijn huisarts Avamys voorgeschreven, doch dat werd uit de handel genomen of niet meer verkrijgbaar. Ik kreeg van de apotheek Fluticasonfuroaat, echter dat werkt geheel niet voor neuspoliepen. Dat werkt tegen allergie etc, maar is dus voor mij waardeloos. Avamys is nu weer verkrijgbaar bij diverse apotheken.
Na jaren te hebben gesukkeld met mijn sinussen, verstopte neus, geen reuk, ben ik dit middel nu bijna een jaar aan het gebruiken : 2 pufjes in elk neusgat voor het slapen gaan.
De dokter had gezegd om dit langer toe te passen omdat het middel zijn tijd nodig had.
Ik moet zeggen dat hij gelijk had : ondertussen ondanks al verschillende verkoudheden, nog geen sinusitis mee[lees meer...]r gehad. Mijn neus is veel minder verstopt. Ik merk wel dat dit onmiddellijk zou terugkomen als ik zou stoppen, dus ik doe vlijtig verder. Mijn reukvermogen is een klein beetje hersteld, en geen barstende hoofdpijn meer.
Ik combineer dit met spoelingen met een neuskannetje met zout water.
Ben heel blij zo ver te staan. Ik ervaar geen andere bijwerkingen voor zover ik weet.
Altijd avamys neusspray gebruikt en krijg nu dit goedje. Alle klachten zijn, na 7 jaren klachtenvrij te zijn geweest, weer terug. Dit is geen medicijn maar troep. Hopenlijk komt Avamys snel weer terug op de markt!!
Ik gebruikte tot zeer grote tevredenheid jaren Avamys . Helaas is dit middel niet meer verkrijgbaar in Nederland en heb ik flucticason neusspray ervoor in de plaats gekregen. Dit middel werkt lang zo goed niet en ik krijg steeds kleine wondjes in mijn neus en bloedneuzen. Ook het flesje is maar een gammel iets . De spraykop trek je steeds van het flesje af.
De KNO arts heeft dit voorgeschreven voor mijn verstopte neusgaten . Voorschrift 2x per dag spuiten in ieder neusgat . Na gebruik kreeg ik een vreselijke hoofdpijn en was ik erg misselijk. Ik schrok van de bijwerkingen en wil het daarom melden . Ik ga dit niet meer gebruiken en zal dit ook melden bij de KNO arts . Mijn neusgaten waren goed leeg , dus effectief is het wel ,[lees meer...] echter de bijwerkingen zijn voor mij te groot om er mee door te gaan .
Ik heb dit voorgeschreven gekregen ivm oorproblemen. Heb 6 dagen zware hoofdpijn gehad. Zelfs zo erg dat ik morfine kreeg. Op dit moment ontzettend duizelig sinds 4 dagen en vanochtend een bloedneus. Ik stop gelijk met dit medicijn.
Wat een vreselijke slechte vervanger . Moet heel veel keren drukken en komt bijna wat vloeistof uit. Kan bijna niet zien hoeveel er nog in zit. Een heel duur ding met bijna geen effect. Erg erg slechte vervanger en ik ben dus zeer ontevreden !!!
Ik mag geen Fluticason neusspry meer gebruiken. ik ben met spoed opgenomen in het ziekenhuis heel veel bijwerking. Gelijk mee gestopt en de klachten waren gelijk weg.
Ik gebruik het middel al bijna 10 jaar.
Pas sinds een paar maanden ben ik erachter dat dit middel bij mij in de laatste jaren heel veel hart overslagen veroorzaakt. Ongeveer elke 5 seconden een overslag. Het was zo erg dat het ziekenhuis een ablatie heeft gedaan enkele jaren geleden. Helaas erna bleef het nog steeds. maar als ik nu terug kijk, viel het op dat ik soms maa[lees meer...]nden geen een overslag had. Achteraf blijkt dat ik telkens tijdens deze periode dit middel niet gebruikte!! Pas nu merk ik heel duidelijk dat als ik 2 weken achter elkaar 2 maal daags dit gebruik, mijn overslagen steeds meer en meer worden. Stop ik ermee, dan gaat het weer weg na ca 1 week. Ik heb het nu 3x geprobeerd in afgelopen jaar; elke keer hetzelfde. Nu ruime maand niet gebruikt en 0 overslagen. Voel me ook algemeen veel minder gestrest. Enige is dat het middel wel als een trein werkte voor mijn neus allergie...maar ik leef liever met de allergie dan de vele hartoverslagen waar je helemaal kierewiet van kan worden. Voor mij dit middel niet meer!
Wat een slechte vervanger van de otrivin neusspray menthol pffft.
Dat doet helemaal niets meer.
ik ben hyperreactief dat is allergisch voor alles en moet op advies van de arts otrivin neusspray menthol gebruiken.
nou deze spray die er nu is is 2 x niets
Ik gebruik de Fluticason neusspray al 10+ jaar voor hooikoorts en huisdier allergieën. Tijdens gebruik van de spray nergens last meer van (geen verstopte neus, niezen, jeuk en/of traanogen). Wel iets sneller last van bloedneuzen.
Binnen paar dagen al direct verlichting. Geen kriebelneus meer, geen slijmvorming en ook het veelvuldige niezen is gestopt. Dus ik ben tevreden!
Ik heb dymista gekregen voor chronische sinitus, erg onrustige slijmvliezen , waardoor ik ook vaak luchtweginfectie kreeg. Toen ik met dymista begon leek het een tijdje te werken. De smaak was erg vies, maar daar kon ik wel mee leven. Op een gegeven moment kreeg ik lichtflitsen ,zoals wr dat noemen, sterretjes zien. Normaal heb ik dat weleens met bukken. Nu terwijl ik stil[lees meer...]zat. Dat gebeurde meerdere malen. Dat vond ik vreemd. Ik spoel altijd met zoutoplossing en ik begon te merken dat het minder diep mijn holtes inging. Het voelde anders. Ik kreeg druk op mijn wangen, onder mijn ogen, druk in mijn hoofd. Het gevoel of mijn hoofd volzat. En als ik moest hoesten kreeg ik vreselijke hoofdpijn, ook met bukken. Mijn neusslijmvlies was enorm gezwollen voor mijn gevoel.Dit kende ik niet van mijn andere bijholte ontstekingen. Ook had ik enorme hartkloppingen, waar ik snachts zelfs wakker van werd Dit alles is vrij snel begonnen nadat ik met dymista begon en alles wees erop dat het daarvan kwam. Ik ben er nu 3 dagen mee gestopt en ik begin te merken dat mijn holtes meer open gaan, de druk in mijn gezicht en hoofd word minder. Voel echt verlichting. Voor mij dus geen dymista meer!! Pas op met dit medicijn
Al jaren Avamys gesprayd wegens verstopte neus en hoofdpijn door allergie. Werkte goed, tot er problemen kwamen. Wazig zicht, en nu Avamys gestopt is, kreeg Ik een ander merk. En toen kreeg ik bloedneuzen bijna elke nacht. Ben er in overleg met de huisarts gestopt met de sprays. De bloedneuzen zijn gestopt, en ik hoop dat zonder kan! Ben 2 weken gestopt. Even afwachten, ma[lees meer...]ar in ieder wil ik niet meer deze spray gebruiken!
Ik gebruik het al jaren en ben een poosje gestopt echter weer begonnen en nu kreeg ik last van jeuk in mijn gezicht en een bloeduitstortinkje elleboogholte. Het lijkt of ze iets veranderd hebben in de samenstelling.
Zeer effectief tegen hooikoorts. Gebruikte het zo min mogelijk; 1 spray per twee/drie dagen sinds drie jaar en alleen gedurende heftige allergie-/hooikoortsaanvallen. Desondanks hierdoor vieze geuren gaan ruiken die er niet zijn. Tegelijkertijd mijn reuk verloren voor alles wat ik wel zou moeten ruiken. Heel vervelend. Heb hier nu permanent last van. Hopelijk herstelt zich[lees meer...] dit. Raad dit middel niet aan. Ook last van wazig zicht na gebruik
In het begin was er niets aan de hand,en ik weet ook niet waarom ik het had gekregen omdat ik nergens last van heb.
Later begon ik te hoesten,maanden lang.
Arts en longarts weet niet hoe het komt.
Nu 4 dagen geen neusspray meer,en de hoest is accuut weg,net als de slijmvorming!
Categorieën met de meeste ervaringen
Depressie - antidepressiva SSRI (6572) |
Anticonceptie - overig (4584) |