Bloeddruk - calciumantagonisten
Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie
Naam | Aantal ervaringen | Effectiviteit | Algehele tevredenheid |
Cardene | Als eerste beoordelen |
Nimotop | Als eerste beoordelen |
Motens | Als eerste beoordelen |
De laatste ervaringen in de categorie: Bloeddruk - calciumantagonisten
Ik gebruik dat medicijnniet meer maar er staat geen rood kruisje om het te verwijderen???
Ik kreeg altijd dikke gezwollen voeten.’’’
Ik gebruik nu olmetec
Door een hoge bloeddruk van 160/120 waar ik helemaal niet en nooit mee ben belast geweest heeft de huisarts mij het medicijn Cyress voorgeschreven , ik kreeg hier in de loop van de dag zo’n vreselijke hoofdpijn ik het proberen te stillen met migraine tablet en dienhielp zelfs niet en in de nacht nog een, ik dacht dat ik gek werd en uiteindelijk is het de volgende dag afg[lees meer...]ezakt maar toch nog hoofdpijn maar dragelijk , ik neem dit nooit maar dan ook echt nooit meer, wie heeft hier ook ervaring mee?
Het helpt bij mij 12 uur daarna weer hartritmestoornissen stoornis
Hoge bloeddruk eerst bestreden met irbesartan. Bloeddruk op gegeven moment toch weer te hoog. Daarom in plaats van verdubbeling irbesartan gekozen voor matige dosering irbesartan aangevuld met amlodipine plus maagbescherming !! Na paar jaar kreeg ik darmproblemen
Na 30 jaar Verapamil over moeten stappen omdat het geen effect meer op mij had. Hartkloppingen en overslaan blijft. Middel werkt niet bij mij helaas.
Het middel werkte goed als bloeddrukdaler. Was heel tevreden.
5 maand geleden (eerder?) begon de spierpijn rond bekken en heupen, ongeveer 8 maand na start inname.
Op het laatst zo erg, dat ik bv de toilet niet meer kon afkomen.
Daardoor overbelastings klachten van knie en arm.
Cyress op proef een paar dagen laten staan en nu na een week resten nog de overbelastingskla[lees meer...]chten en bewegingsbeperkingen in het voormalig pijnlijk gebied.
waardeis weer leuke bedacht door de wetrenschap, 3 verschillende pillen voor de waardeloos ik moet het slikken met een ander middel, nou het is uitgedacht door de wetenschap dat de combinatie beter is dan alleen metoprolol. Ik ben er niet van overtuigd. Ik voel mij slechter en down.
Bij te lage sterkte regelmatig pijnlijke hartritme stoornis, soms 2x p.d.
Nu opgehoogd. Geen last sedert een maand, maar blaasretentie plotseling. Van 2 liter tot 3,6 liter. Nu katheter.
Kan het vocht vasthouden als bijwerking dit veroorzaakt hebben?
kan het zijn dat Isoptin blaasretentie veroorzaakt, naast obstipatie? Dus vocht vasthouden in de blaas en prikkel om de[lees meer...] blaas te lozen verdwijnt?
Sinds 2 weken aan de Amlodipine ivm hoge bloeddrukken. Sindsdien alleen maar ellende. Enorm veel vocht vast houden, kortademig, slapeloosheid,zweetaanvallen en enorme hartkloppingen. Voor mij nooit meer deze rotzooi
gebruik dit medicijn samen met metropool en perindopril. Waardoor ik niet weet welke bijwerkingen bij welk medicijn horen. De ergste bijwerking is vreselijk moe, algehele malaise. Spierpijn in benen, slecht slapen, droge mond, troebele ogen. Het beheerst m'n leven op n nare manier. Wat ik eerder las, van actieve naar passief.
nu 3 maanden in gebruik in combinatie met perindopril,dacht in het begin goed te gaan nu al 3 weken gruwelijke onderrugpijn uitstralend naar de heupen,pijnlijke spieren opgezwolle handen donkere urine terwijl ik heel veel water drink ik ben gewoon krom aan het lopen van de pijn,bloedheet zweten gewoonweg kloten voelen,huisarts gebeld en kreeg diclofenac maar het wordt alle[lees meer...]en maar erger het wordt met de dag pijnlijker,ik ben van actief sporter naar achtief bankhanger geworden,hoe ik ook lig of sta gruwelijke pijnen,en ik stop hiermee mijn bloeddruk is wel lager geworden maar zo is het geen manier van leven
Ik slik al jaren Amlopinine 5 mg , doordat het zo warm was ben ik er mee gestopt, omdat ik het gevoel had dat ik de warmte niet kwijt kon, en veel opvliegers had. Ik ben ook al in onderzoek geweest omdat ik in de nacht zeker 4 keer moet plassen, heb continu drang. Nu ik gestopt ben met amlopinine, is mijn drang helemaal verdwenen, ben nu net 4 dagen gestopt, ik durf wel t[lees meer...]e zeggen dat de drang om te plassen kwam door dit medicijn. Ik zal toch wel een andere bloeddruk verlager moeten, wil er eigenlijk een net niet zoveel bijwerkingen. Of iets homeopathisch. Weet iemand een ander alternatief
Na jaren verapamil van sandoz geslikt te hebben, zonder klachten, kreeg ik isoptin begin vandit jaar.
Eerste dagen misselijk., ging wel over.
Al snel daarna duizelig en dikke enkels en eigenlijk extreem moe.
Wekenlang tintelingen in voet gehad ,wat een troep is dit.
Uiteindelijk via arts nu weer oude pillen van sandoz, maar zelf betalen.
Want via verzekering wordt all[lees meer...]een isoptin vergoed.
Binnen 1 week niet meer duizelig, hallelujah!
Dit middel heb ik bijna 4 weken gebruikt. Ben er totaal niet tevreden over.. Mijn tinnitus, al lang geleden veroorzaakt door een hoge dosis van het anti-depressiva Nortrilen, is met factor 10 verergerd.. Ook hardnekkige verstopping . Verder doorgaan met dit rotmiddel was geen optie meer! Heb nu Elanapril 10 mG. Tot nu toe weinig tot geen bijwerkingen.
Cardioloog vermoedde een verband tussen mijn klachten en het gebruik van Amlodipine. Liet mij switchen naar Isoptin 120. Klachten verdwenen.
Gebruikte Amlodipine. Kreeg plotseling veel last van tachycardie en atriumfibrilleren. Cardioloog vermoedde een verband met gebruik Amlodipine, dat ik al jaren gebruikte. De overstap naar deed het atriumfibrilleren en de tachycardie verdwijnen.
In het begin leek het aardig te werken. Alleen hinderlijk om het een kwartier voor het ontbijt in te nemen. Direct frequent dunne ontlasting en jeuk. Toch maar doorgezet, want ik heb al vele medicatie uit alle vier de groepen gehad. Steeds gestopt omdat de werking verdween of vanwege de bijwerkingen. Toen begon heel ,icht 's nachts mijn tenen te tintelen. Werd gaandeweg s[lees meer...]teeds erger. Tot het op RLS begon te lijken. Heel hinderlijk. Ik gooi het aan de kant. Elders las ik dat iemand dat ook had gedaan en was over gegaan op Q10 + selenium met zeer goede resultaten. Het is weliswaar een voedingssupplement maar als het echt helpt dan is het bye bye pharmaceutica.
Gebruikte i.v.m. p.o.b. door vrouwenhart eerst 1 x d. 200 mg. maar werd daar misselijk van. Sinds 10 maanden 2 x d. 1 tablet van 90 mg. en gaat nu goed. Veel minder en vooral minder vaak pijn en nauwelijks bijwerkingen. Alleen snel blauwe plekken bij o.a. stoten. Ben er verder zeer tevreden over.
Dit medicijn heb ik 4 weken gebruikt. Omdat met name het bestaande oorsuizen door dit middel met factor 10 is verergerd, en de verstopping erg hinderlijk is, per direct gestopt met deze pilletjes..
Heb kaliumlosartan vervangen door amlodipine omdat het kaliumgehalte in mijn bloed toenam . Slikte kaliumlosartan al meer dan 5 jaar.
Bijwerkingen amlodipine zijn pijnlijke kuiten, opgezwollen enkels, duizeligheid en droge mond.
Slik amlodipine nu 10 dagen.
Ernstige huidproblemen oogleden weken lang de ogen bijna afgesloten. Hele dikken benen vuurrood met scheurtjes en vochtafscheiding. Vandaag geconstateerd. Is al 3 weken aan de gang en iedere dag komen er meer bulten.
Zit van kop tot teen.
Zo lelijke ervaring zal niemand aanmoedigen Amlodiphine te gebruiken. Terwijl ik dit tik heb zoveel ongemak van dit vreselijke midde[lees meer...]l.
Met 27 weken zwangerschap opgenomen in het ziekenhuis, diabetes, lage nierfunctie (30% na de bevalling) en een hoge bloeddruk 170/100.
Dit medicijn (ook via infuus) de geboorte weten te rekken naar 32 weken, het beste bloeddruk verlagende medicijn en werkte prima in combinatie met plaspillen op vocht beperking en insuline.
Het vervolg recept van Enalapril had ook t[lees meer...]ijdens de zwangerschap beperkte invloed.
Nu 7 jaar amlodipine geslikt. Wordt er gek van 3 dagen obstipatie dan een dag diarree . Nu een ander merk (accord) opgeblazen buik dikke borsten stoelgang is ook weer anders. Ga de dosering verlagen
Dit middel gekregen tegen hypertensie en drukgevoel op borst . Kreeg oedeem in beide enkels ( bijverschijnsel ) van dit middel , maar verdween na 3 wkn . Lichaam moet er aan wennen .
Van een bloeddruk van 160 / 100 nu een bloeddruk van 120 / 60 . Dus ben zeer tevreden over dit middel . Voorheen slikte ik Lisinopril 30 mg , maar dat werkte niet meer na jarenlang gebruik [lees meer...]. Dus i.o.m huisarts daarmee gestopt .
Slik de Amlodipine s avonds , ivm evt duizeligheid . Dit ook op advies van de apotheek .
Hoofdpijn hartkloppingenin eerste instantie na tia en carotisoperatie fossinopril en amlodipine samen gekregen.bloeddruk erg laag dus januari gestopt met fossinopril
In verband met een verhoogde bloeddruk door stress en spanning , ongeveer 2 1/2 maand amlodipine 5 mg gebruikt , en kreeg na 2 maanden allerlei nare bijwerkingen.
De bloeddruk ging trouwens wel omlaag , na een paar dagen gebruik al.
Werd er ook rustig van.
Lusteloos , geen energie , nergens zin meer in , onstoken binnenkant neus , pijn in bovenkaak , vreemd gevoel aa[lees meer...]n tandvlees.
Problemen met het zien , niet dubbel , maar "flurry" en gevoeligheid voor licht.
Dof afwezig gevoel in het hoofd.
Opgeblazen gevoel , maag en darmproblemen , obstipatie.
Soort van pijnscheuten in de benen.
En maar koud hebben , terwijl ik het daar voor nooit koud had.
Aangekomen in gewicht ook.
Kortom dit middel veroorzaakt bij mij een algeheel gevoel van ziek zijn.
Ben er mee gestopt.
Dan maar een verhoogde bloeddruk
Tzt maar eens met de huisarts gaan praten , maar dit gif komt er niet meer in.
Categorieën met de meeste ervaringen
Depressie - antidepressiva SSRI (6142) |
Anticonceptie - overig (4415) |