Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Fentanyl

139
meningen

Fentanyl

fentanyl oromucosaal/transdermaal

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Artrose (20 meningen)
Zenuwpijn (18 meningen)
Lage rugpijn (13 meningen)
Hernia (12 meningen)
Rugklachten (7 meningen)
Pijn (algemeen) (6 meningen)
Reumatoïde artritis (4 meningen)
Chronisch pijnsyndroom (4 meningen)
Gewrichtsontsteking (2 meningen)
Gewrichtspijn (2 meningen)
Polyneuropathie (2 meningen)
Ziekte van Bechterew (1 mening)
Artrose van de wervelkolom (1 mening)
Syndroom van Ehlers-Danlos (1 mening)
Complex Regionaal Pijnsyndroom (CRPS) (1 mening)
Wervelkanaalstenose (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Fentanyl

Bojan Nikolik (11-05-2015)

4

Fentanyl

06-02-2015 | Man | 48
fentanyl oromucosaal/transdermaal
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Advies is vaak plakken bovenarm, echter ik gebruik het op weke delen van onderbeen. Heeft minder bijwerking betreffend jeuk en plakt beter. Ik gebruik er tevens nog een plakvlies overheen
4

Fentanyl

29-11-2014 | Man | 35
fentanyl oromucosaal/transdermaal (100ug)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo Beste mensen. Soms lees ik reactie,s die eindigen op..groeten van een hoopje ellende.. Dat breekt mijn hart. Ik heb zo, beetje alle pijnstillers gebruikt die er zijn op Fenatanyl neusspray na. Hier lees ik veel over loslatende pleisters. Mijn advies: Plak ze op je bovenarm waar geen haar groeit en het beste merk is Centrafarm dat is een onderdeel van Teva. Heef[lees meer...]t u vragen over morfine Oxycontin/norm/codon Palladon of Fentanyl stel ze en dan zal ik u tips en mijn ervaring met u delen. Verder zijn er 2 dingen die me van het hart moeten: 1 Op de bijsluiter staat meestal gebruik geen of weinig alcohol er zou ook heel duidelijk bij moeten staan dat je er ook geen drugs bij moet gebruiken. En zeker geen coke of speed. 2 Palladon vind ik de gevaarlijkste pijnstiller op de Nederlandse markt met ernstige bijwerkingen. Stel u gebruikt 80mg Oxycontin per dag en de dokter verandert u recept naar Palladon dan lijkt 8mg S.R niks en zou u kunnen denken ik neem een dubbele portie. Dan kan ik u nu alvast vertellen dat u een zware adem depressie gaat krijgen en heel bang voor de dood gaat worden.
2

Fentanyl

05-08-2014 | Man | 54
fentanyl oromucosaal/transdermaal
Artrose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ben sinds 2 weken met de Fentanyl pleisters begonnen. Had 1ste 4x 3dagen de lichste en nu die van 25mg vandaag 3de pleister maar nog geen resultaat tegen de pijn. Zag dat als je aan de 100 zit je veel slaapt enz... Weet dus niet of ik nu wel verder wil gaan. Gaan eind augustus op vakantie en dan wil ik niet hele dag slapen of ziek zijn. Wie heeft iets anders dat wel h[lees meer...]elpt en waar je niet ziek van word. Vind ook dat ze slecht plakken ik zweet nogal veel dus plak er nu extra pleisters overheen. Bovenaan van hoeveelheid stuks enz. dat klopt niet stond het juiste niet tussen of ik zag het niet goed :)
2

Fentanyl

03-08-2014 | Man | 54
fentanyl oromucosaal/transdermaal
Artrose - gewrichtsaandoening
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben door de huisarts geweest en hij schreef mij Fentanyl pleisters voor eerst van een lage dosering en op hetlaatst zat ik op 100 Mg per 3 dagen maar reageerde er zeer heftig op zweten en was de gehele dag suf dus lag veel te slapen de gehele dag. Ik kon niet meer gewoon denken war taal enzovoort. Tot dat ik Transtec 140 Mg per week kreeg daar reageerde ik heel posi[lees meer...]tief op zweten was geheel weg en was ook niet meer suf ik ben nu bijna de gehele dag op de been. Wat ook andere mensen tegen mij hebben gezegd je bent veel actiever. Maar nu heb ik weer andere medicatie gekregen van het merk Buprenoefine Ranbaxy. 140 Mg per week maar deze pleisters laten los dus dat vind ik weer niet goed.
5

Fentanyl

12-07-2014 | Man | 28
fentanyl oromucosaal/transdermaal (50ug)
Lage rugpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik nu reeds twee jaar Fentanyl pleisters van Teva, 25microgram per uur waarvan ik er iedere twee á drie dagen twee van opplak. Ik heb al zo'n 20 jaar last van mijn rug doordat deze op verschillende plekken vergroeid is en mijn spieren dus constant ontzettend veel moeite moeten doen om mijn rug recht te houden, wat eigenlijk onmogelijk is. Dit resulteert in verschri[lees meer...]kkelijke pijn in zowel onder aks bovenrug en uitstraling naar de nek en borst. Van de huisarts krijg ik 6 stuks Tramadol 50mg capsules per dag voorgeschreven maar dit is totaal niet toereikend om de pijn te stillen. Daarom ben ik zelf op zoek gegaan naar sterkere pijnstillers die ik uiteindelijk op internet vond. Zelfs 120mg oxycodon met gereguleerde afgifte per dag is nog te weinig om mijn dagelijkse werkzaamheden zonder pijn en dus zonder beperkingen te volbrengen wat mij uiteindelijk bij fentanyl bracht. Een middel met best wel wat bijwerkingen maar wat wel ontzettend goed werkt tegen de pijn. Helaas blijven ze niet altijd even goed plakken maar een beetje leukoplast doet wonderen. Ik ben pas 28 en vind het vervelend nu al zulke sterke middelen te moeten gebruiken, echter door de pijn heb ik bijna alles aan de kant moeten zetten inclusief mijn werk in de thuiszorg. Ik krijg vanwege mijn leeftijd en omdat de huisarts -ondanks vele consulten- de ernst van mijn situatie niet lijkt in te zien de pleisters niet voorgeschreven maar ik kocht ze maandelijks van iemand die ze wel kreeg voorgeschreven maar ze niet meer gebruikte. Met vriendelijke groet, Robbert
5

Fentanyl

13-06-2014 | Man | 34
fentanyl oromucosaal/transdermaal
Syndroom van Ehlers-Danlos
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb heel veel last van slijtage aan mijn gewrichten en lakse banden waardoor gewrichten hyper mobiel zijn. Dit geld ook voor de wervels in mijn rug en nek waardoor ik al 4x een hernia gehad heb en veel artrose heb. Voorheen kreeg ik oxicontin maar daar werd ik heel suf van en ik merkte dat ik lichamelijk afhankelijk begon te worden van die pillen. Als je 3x per dag je m[lees meer...]edicijnen in moet nemen dan komt het regelmatig voor dat je net te laat bent of net te vroeg waardoor de spiegel in bloed schommelt. Sinds ik de Fentanyl pleisters heb gaat het stukken beter. Ze werken niet alleen beter tegen zenuwpijn maar door dat je een pleister 1x per 72 plakt hoef je niet 3x per dag aan je medicatie te denken en blijft de spiegel in je bloed netjes op peil. Ik schrijf altijd aan de binnen kant van het doosje op welke dagen ik een nieuwe moet plakken. Ik moet wel zeggen dat fentanyl pleisters van het merk CentraFarm veel beter als die van Sandoz want die laatste blijven niet goed plakken.
3

Fentanyl

15-04-2014 | Vrouw | 58
fentanyl oromucosaal/transdermaal (75ug)
Gewrichtsontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
vanwege Reumatoïde Artritis, rugklachten en gewrichtsslijtage en na een heupbreuk waarna een dynamische heupschroef is geplaatst die erg pijnlijk is had ik dagelijks heftige pijn. De Fentanyl Sandoz Matrix 75 mg/uur onderdrukken de pijn enorm goed zodat ik weer kan functioneren! Van bijwerkingen heb ik totaal geen last. Echter er is een groot probleem met de pleisters.[lees meer...] ZE LATEN LOS! Ik heb hierover geklaagd en kreeg een gebruiksaanwijzing toegestuurd. Ik handel volledig volgens de gebruiksaanwijzing. Helaas blijven de pleisters niet plakken!! Ik plak er nu een halve rol Leukoplast over (hetgeen geen gezicht is, maar je moet wat). Dus Fentanyl pleisters werken erg goed tegen pijn, maar zonder Leukoplast raak je ze kwijt.
5

Fentanyl

02-02-2014 | Vrouw | 38
fentanyl oromucosaal/transdermaal (100ug)
Baarmoederhalskanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik heb zelf ruim 2 en half jaar aan de fentanyl neusspray gezeten een middel wat als je er mee begint je loom en verschikkelijk misselijk maakt, daarna werkt het goed tegen de pijn. maar nadeel naar gelang van het gebruik moet je dosis omhoog, waardoor ik op dodelijke doseringen heb gezeten. achteraf denkend de arts wel wist waar hij mee bezig was, maar toen ik en blijkba[lees meer...]ar nog 3 patiënten verhaal gingen halen was de arts plots vertrokken. wat vind ik van dit middel een gevaarlijk middel bij verkeerd gebruik en zeer verslavend, ik kon er vanaf blijven maar lichamelijk verlangen was er dus wel. ik vind dat dit middel goed is als mensen ernstig ziek zijn, bv terminale patienten zodat hun pijn te dragen is, verders vind ik dit middel niet zomaar voorgeschreven mag worden. heb ook aan de pleisters gezeten en nu aan de tabletten dit om een duidelijker beeld te geven de fentanyl neusspray is dus niet meer ter sprake.
1

Fentanyl

10-01-2014 | Man | 39
fentanyl oromucosaal/transdermaal
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Deze plakkertjes die ik moest innemen werkte bij niet. Ik nam 12 microgram en ik voelde niets. Het enige wat ik voelde een euforie dat je krijgt als je drugs hebt genomen. Ik ben nu 2 dagen "clean" maar nu heb ik tramadol gekregen en wat ik hier op deze site heb gelezen is het niet veel beter.
3

Fentanyl

13-12-2013 | Vrouw | 40
fentanyl oromucosaal/transdermaal
Nek- / rughernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Fentanyl pleisters voor 3 dagen 100ug Ik ben al 2 keer eerder geopereerd aan een hernia L3 - L4 , tussenwervelschijf bijna helemaal weg en een verschoven wervel. 31-10-2013 operatie in België door Dr van der Plancken, tijdens operatie kwam hij nog 6 hernia's tegen, hij heeft die verwijderd en de wervels vastgezet door middel van een PLIF Ook is hij tegen de zenuw a[lees meer...]angekomen en die moest gehecht worden, ernstige lekkage en dat is een onbeschrijvelijke pijn, nu dik 6 weken geleden en nog helse pijnen, afgelopen maandag voor het eerst een Fetanyl pleister gekregen en doordat het pas na 12a24 uur optimaal werkt moest ik me Oxycontin erbij blijven gebruiken en dat was even heel aangenaam, ik voelde de pijn langzaam aan weg ebben maar ik mocht niet door gaan met de Oxy en tot overmaat liet de pleister los. Huisarts gebeld en moest een nieuwe plakken en die liet al heel snel los het gaat om het merk Sandoz. Weer een nieuwe geplakt met een hoop leukoplast erover maar ik barst van de pijn en ik zou graag die Oxy er weer bij willen tot het weer onder controle is maar HIJ wil niet meewerken en komt nu met een alternatief en dat is Transtec voor 4 dagen pleister. Ik lijd al zoveel pijn de laatste 3 jaar en nu is het echt niet dragelijk meer. Ik ga contact opnemen met zorgbelang want ik ga zo scheef lopen en zitten om de pijn een beetje te ontzien en ik hoop dat ik niet hierdoor weer geopereerd moet worden, ik hoop dat er lotgenoten zijn die dit met mij willen delen. Voor nu ben ik even klaar want ik kan niet meer zitten. Groetjes van een hoopje ellende
5

Fentanyl

02-12-2013 | Man | 57
fentanyl oromucosaal/transdermaal
Artrose - gewrichtsaandoening
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Had veel pijn door aandoening gewrichten, spieren en aanhechtingen. Mocht diverse medicijnen niet gebruiken vanwege hart klachten. Fentanyl (Sandoz) pleisters werden voorgeschreven. Begonnen met 12mg, daarna opgebouwd tot juiste werking. Zit nu op 50 tot 75mg, al naar gelang de pijn toeneemt. Dit in vorm van 25mg pleisters, daar grotere pleisters onhandelbaar zijn en niet [lees meer...]blijven zitten. Zomers bij zweterig weer kun je doorzichtige watervaste pleisters bij de apotheker kopen om over de fentanyl pleisters te plakken, dit helpt goed. Heb totaal geen last van versuftheid of andere nadelige gevolgen. Ik ben de eerste dag van de pleisterwisseling meestal hyper actief. Elke eerste nacht van pleisters, totale slapeloosheid. Ik gebruik dan een slaapmiddel. Werk echter niet altijd. Zou zonder deze pleisters geen normaal leven kunnen leiden, daar ik dag elke dag veel pijn heb en dan niet van de bank of uit bed kan komen. Ik hoop dat er velen met mij ook hiermee geholpen zijn.
4

Fentanyl

23-10-2013 | Vrouw | 58
fentanyl oromucosaal/transdermaal (50ug)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Door ernstige vergroeiingen van mijn ruggengraat en nekwervels veel last van zenuwbeklemmingen en ontstekingen. Alles zeer pijnlijk. Pijnpoli kan ook niets meer doen. Bij slechte dagen of drukke dagen nog wat Oxinormcapsules er bij. Nu ca. 3 jaar Fentanylpleisters , andere pijnstillers en ontstekingremmers. Voor het gebruik van de pleisters hel veel last van de morfin[lees meer...]etabletten-bijwerkingen. Nu veel minder last van o.a. obstipatie. Mocht je nog teveel last van obstipatie hebben, helpt elke ochtend wat Brinta eten. Is lekkerder dan het vieze drankje.
4

Fentanyl

22-10-2013 | Man | 63
fentanyl oromucosaal/transdermaal
Lage rugpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik heb nu al vele jaren rugpijn na een operatie. Hierdoor kan ik niet werken. Dit medicijn, morfinepleister, geeft mij wat verlichting.
2

Fentanyl

14-07-2013 | Vrouw | 29
fentanyl oromucosaal/transdermaal
Artrose - gewrichtsaandoening
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ben begonnen op 12ug.merkte er niets van. Na 6 dagen verhoogd naar 25, ook hier merk ik niets van dag na opplakken heel suf en hoofdpijn. De pijn word er niet mee bestreden. Verder merk ik alleen een verminderde eetlust. Heb sandoz pleisters en deze willen niet blijven zitten. Plak er nu tape overheen wat natuurlijk geen gezicht is. Iig maakt het mn verwachtingen nog niet[lees meer...] waar.
5

Fentanyl

07-05-2013 | Man | 63
fentanyl oromucosaal/transdermaal
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vanwege Chronische Pancreatitis en een ongediagnotiseerde Darm probleem ( geen eten verdragen en helse pijn ) jaren lang Oxynorm en bijna alle andere vloeibare en vaste Morfines gebruikt. Mei 2012 opgegeven en ontslagen uit het Ziekenhuis. Woog nog maar 55 kilo bij een lengte van 1.83. Actieve Euthanasie geregeld met HA toen mijn vrouw thuis kwam met Domperidon 10 mG. Ik k[lees meer...]napte weer op langzaam omdat ik het eten binnen hield en het niet na 2 happen er uitkotste. Weeg na een jaar nu 65 kilo. Al ben ik heel gammel omdat al mijn spieren weg zijn. Ik had geen baat bij Sandoz pleisters. Lieten los en werkte voor mij slecht. Overgestapt op Durogesic. Waren prima pleisters voor mij. Door elke week een stap terug te gaan ( dus 50 - 25 - 12.5 en 0 ) afgekickt. En nu zo goed als Morfine vrij. Soms lik ik aan een Actiq 400 microGram lollie na het eten als ik de pijn zat ben. Direct afkicken liep na een week fout. Helse synische golfpijnen en spastische ledematen en niet kunnen slapen. Maar ik slaap nu niet meer 3 keer extra op de dag en avond. Medicijnverslaving is heftig heb ik gemerkt om af te kicken. Ik zie nu al op tegen het stoppen met roken. Succes iedereen met alles op dit gebied.
3

Fentanyl

08-04-2013 | Vrouw | 50
fentanyl oromucosaal/transdermaal
Artrose - gewrichtsaandoening
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na jaren ontstekingsremmers als Naproxen tegen hevige rugpijn te hebben geslikt samen met maagbeschermer Omeprazol, vorig jaar moeten stoppen vanwege een maagvliesontsteking.Via pijnarts overgestapt op Fentanylpleisters, begonnen met 12 ug, was te weinig, toen 2 stuks 12 ug per 3 dagen.Dit dempt niet alle, maar in ieder geval de ergste pijn.Bijwerkingen; vreselijk zweten, [lees meer...]obstipatie, jeuk, slecht plakken.Mocht verschillende fabrikanten proberen om te kijken welke het best bij mij pastte.Bleek Teva te zijn.Blijf alleen als zeer hinderlijke bijwerking houden dat op de wisseldag er een volledig slapeloze nacht volgt.Of ik 'smorgens of 'savonds wissel maakt geen verschil.Huisarts, pijnarts, apotheek weten geen verklaring/oplossing.Denk er nu over om die nachten een slaappil te proberen. Hier misschien iemand nog tips/oplossing???
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1384) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1139) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (950) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (771) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (767) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (642) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (621) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (588) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (542) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (495) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (471) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (432) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.