Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

8
meningen

Abilify

aripiprazol

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Psychose (58 meningen)
Bipolaire stoornis (27 meningen)
Schizofrenie (25 meningen)
Manische episode (2 meningen)
Schizotypische stoornis (0 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Aripiprazol (abilify)

Bojan Nikolik (18-03-2015)

Invloed van genen op medicatie

Antipsychotica medicijnen beïnvloeden de werking van zenuwcellen in de hersenen en helpen je om weer uit de psychose te komen. Ze hebben geen genezende werking; ze nemen de oorzaak van de psychose niet weg en lossen achterliggende problemen niet op. De medicatie zorgt ervoor dat angst en agitatie worden gedempt. Antipsychotica komen vaak met veel bijwerkingen en het kan vaak lang duren voordat duidelijk is of het ook goed helpt tegen de psychotische symptomen.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan een mogelijkheid bieden voor de patiënt om samen met zijn behandelaar de geschikt medicijn te vinden.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
5

Abilify

09-12-2020 | Man | 34
aripiprazol (400mg)
Schizoaffectieve stoornis
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 4
Lange zoektocht geweest naar het vinden van het juiste anti psychoticum, van zyprexa tot invega. Nu op 400 mg abilify maintena injectie per maand. Veel minder afvlakking op emoties en persoonlijkheid. Gewichtstoename valt ook enorm mee. 94kg bij 1.88m. ook niet de hele dag honger. Alleen slaap ik langer dan normaal.
4

Abilify

25-10-2019 | Man | 50
aripiprazol (30mg)
Schizoaffectieve stoornis
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 4
Al jaren schizofreen. Sinds 2 jaar thuis. Volledig afgekeurd. Nu gaat het goed. Eerste jaar van medicijngebruik was schommelend qua persoonlijkheid: moeite ook met scherpstellen ogen, misselijk, matige werking. Maar na enkele jaren van gebruik voel ik me optimaal! Het is echt een middel van de lange termijn; verwacht niet dat het direct beter gaat, maar pas na enkele ma[lees meer...]anden heb je volledig effect en met de jaren raak je echt gewend aan dit middel. Ik ben - in mijn geval niet zo heel erg - 30 kilo aangekomen, ondanks de bijsluiter die vertelt dat dit niet zou mogen. Belangrijk: Wat je psychiater ook zegt: afbouwen van dit middel moet altijd, heel rustig en consequent. En wat de apotheek/verzekeraar ook zegt: een generiek middel werkt bij de meeste abilify-ers niet of nauwelijks... uitzonderingen daar gelaten. Veel goedkoper, dat wel, maar ook echt nadelig. Al mijn klachten kwamen terug bij het nemen van een goedkoop alternatief.
4

Abilify

04-03-2019 | Man | 33
aripiprazol (10mg)
Schizoaffectieve stoornis
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Inmiddels heb ik 3 a 4 manische psychoses gehad waarvoor ik behandeld ben met anti psychotica. Als eerste kreeg ik zyprexa in pilvorm en later depot, dit was ronduit afschuwelijk qua gewichtstoename en gevoelsafvlakking. hierna overgestapt op Invega/paliperidon tabletten. dit ging ietsjes beter, maar door het afvlakkende effect nog steeds niet tevreden. Inmiddels gebruik[lees meer...] ik 10 mg Abilify en begint te werken voor mij, ik ben nu herstellende van een psychose en hoop dat dat echt aanslaat want merk dat de abilify mijn gevoelsleven niet afvlakt, gewoon motivatie heb om zaken te ondernemen niet meer met het bekende probleem lijk te zitten van: OF psychose OF afvlakking. en dat er geen gewichtstoename is.
3

Abilify

27-09-2017 | Vrouw | 33
aripiprazol (5mg)
Schizoaffectieve stoornis
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 4
Ik neem een lage dosis abilify als aansluiting op andere medicijnen. Mensen zien dat ik levendiger ben, minder apathisch, ook alerter. Maar soms heb ik last van angst voor mensen. Als ik voorbij sommige mensen passeer op straat beginnen mijn benen vreemd te doen. Gisteren praatte ik nog met een vreemde op straat over haar hond en ik begon lichtjes te beven. Mijn arm beeft [lees meer...]al jaren door solian maar met de abilify is het dus erger geworden denk ik. Ik zou het wel aanraden de medicatie te proberen, je weet nooit welke bijwerking je krijgt en ik denk dus wel dat het een goed medicijn kan zijn.
3

Abilify

03-07-2015 | Vrouw | 43
aripiprazol (20mg)
Schizoaffectieve stoornis
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 3
Ik gebruik abilify nu een aantal jaren. Het is kiezen tussen twee kwaden. Medicijnen en vervlakking en gewichtstoename of psychoses. Het middel werkt prima. Ik ben alleen meer dan 20 kg aangekomen. En niet door meer eetlust. Ik vermoed door de effecten op mijn stofwisseling.
1

Abilify

15-03-2015 | Man | 57
aripiprazol (15mg)
Schizoaffectieve stoornis
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 5
sta vanaf 1998 op seroquel ingesteld. In 2009 is er een cross over op abilify. de cross over duur 6 weken. naarmate de seroquel wordt afgebouwd wordt ik psychotischer en zeer onrustig. De psychiater wil dit toch doorzetten. Na een half jaar niet slapen gooi ik het roer om. Na 1 dag weer seroquel te hebben gebruikt zijn alle klachten verdwenen. Er zijn mensen die het kalm[lees meer...]erend effect van seroqel nodig hebben. Gebruikte slaapmiddelen temazepan Stilnoct normison hadden geen effect bij abilify. Ook gaf abilify hevige tremors. Akineton had ook geen effect.
5

Abilify

11-01-2015 | Man | 29
aripiprazol
Schizoaffectieve stoornis
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Sinds 2009 slik ik Abilify. Omdat ik toch nog (lichte) psychotische klachten heb, zoals grootheidswanen, hallucinaties en achterdocht, ondanks de maximale dagdosering van 30mg, heb ik ondertussen ook nog Risperidon, Seroquel, Orap en Haldol gebruikt. Toch kom ik elke keer weer terug bij Abilify. Alle andere middelen werkten óf niet (seroquel en risperdal) óf ik had te erge[lees meer...] bijwerkingen ervan (orap en haldol). Dus nu weer terug op Abilify. Dat bevalt toch het beste. Ondanks dat het niet zeer sterk psychotisch werkt, heb ik dit liever dan andere middelen. Ik ben er vertrouwd mee.
5

Abilify

27-09-2014 | Man | 29
aripiprazol
Schizoaffectieve stoornis
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
Slik nu alweer sinds 2009, sinds mijn opname in Velserpoort, Abilify 30mg. Ondertussen ook Haldol, Seroquel en Risperdal gekregen, maar die werkten allen niet. Dus uiteindelijk weer terug op Abilify. Wat een geluk dat dit middel bestaat..... :D
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2234) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1176) - Cholesterol
Citalopram (1157) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1141) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1097) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (938) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (863) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Venlafaxine (856) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (849) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (761) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (725) - Epilepsie
Metoprolol (705) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (647) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (577) - Depressie - antidepressiva overig
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (575) - Anticonceptie - eenfase
Amitriptyline (574) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (571) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Metformine (564) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (527) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (515) - Verslavingsziekten
Furabid (504) - Antibiotica - urineweginfectie
Lexapro (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Implanon (hormoonimplantaat) (484) - Anticonceptie - overig
Concerta (465) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (441) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (420) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (410) - ADHD - psychostimulantia
Diclofenac (405) - Pijn
Euthyrox (404) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Crestor (395) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.