Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

49
meningen

Seroquel

quetiapine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (89 meningen)
Psychose (73 meningen)
Schizofrenie (31 meningen)
Onrust (20 meningen)
Borderline persoonlijkheidsstoornis (19 meningen)
Schizoaffectieve stoornis (13 meningen)
Chronische depressie (4 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Invloed van genen op medicatie

Antipsychotica medicijnen beïnvloeden de werking van zenuwcellen in de hersenen en helpen je om weer uit de psychose te komen. Ze hebben geen genezende werking; ze nemen de oorzaak van de psychose niet weg en lossen achterliggende problemen niet op. De medicatie zorgt ervoor dat angst en agitatie worden gedempt. Antipsychotica komen vaak met veel bijwerkingen en het kan vaak lang duren voordat duidelijk is of het ook goed helpt tegen de psychotische symptomen.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan een mogelijkheid bieden voor de patiënt om samen met zijn behandelaar de geschikt medicijn te vinden.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

12
5

Seroquel

15-04-2015 | Vrouw | 46
quetiapine (300mg)
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Nooit gedacht dat er enige vorm van depressie in mij zat. Tot ik na burn-out bij specialisatie antidepressiecentrum terecht kwam. Begonnen met 100 mg p.d. Werkte niet optimaal , na grondig onderzoeken en bevindingen psychiater opgevoerd tot 300 mg 1 maal daags. Geen depressieve gedachten meer of emotionele onbalans! Enig bijwerking van deze medicatie: vocht vasthouder en n[lees meer...]a inname z.g. " honger" gevoel. Mijn gewicht is wel degelijk aangekomen, maar door emotioneel in balans te zijn voel ik me veel beter dan voor gebruik.
4

Seroquel

03-04-2015 | Man | 41
quetiapine (400mg)
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Een geweldig middel zonder veel bijwerkingen. 't zorgt ervoor dat ik niet doorsla in een manie of depressie. Wel wat aangekomen en af en toe wat moe, maar het valt mee. Van Lithium kreeg ik namelijk parkinsonisme, dat was verschrikkelijk. En van Olanzapine ging ik gigantisch veel eten. 'k gebruik het samen met Escitalopram en een lage dosis Depakine. Wel geldt voor alle an[lees meer...]tipsychotica en stemmingsstabilisatoren dat ik het niet moet innemen vlak voor het zingen (ik zing in een zangkoor), want je haalt de hoge noten niet meer.
1

Seroquel

18-03-2015 | Vrouw | 35
quetiapine (300mg)
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na de bevalling van mijn 2e kindje werd ik manisch en raakte ik in een psychose. De quetiapine is toen in rap tempo opgebouwd naar 300 mg per dag. Ik kreeg er alleen heel erg veel onrust van in mijn lichaam, met name in mijn benen: ik moest ze gewoon bewegen. Ik blijk voor deze bijwerking erg gevoelig te zijn, bij de nieuwe atypische antipsychotica komt deze bijwerking v[lees meer...]rij weinig meer voor. Maar ja, daar had ik dus niets aan en helaas verdween deze bijwerking ook niet naarmate ik het langer slikte. Ondanks de medicatie kreeg ik een half jaar later weer een manie, en in overleg met de arts ben ik gestopt met dit middel en overgestapt op depakine. Ik ben cold turkey gestopt en dat is geen aanrader tenzij je acuut van de bijwerkingen af wilt zijn. Ik heb er zo'n 3 dagen als een zombie bijgelopen met veel misselijkkheid en buikpijn. Maar geen pijn in mijn benen meer!
5

Seroquel

15-03-2015 | Man | 57
quetiapine (50mg)
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak

1

Seroquel

27-02-2015 | Vrouw | 43
quetiapine (200mg)
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Seroquel is vooral achteraf bekeken een afschuwelijk middel. Het heeft voor gewichtstoename gezorgd, maar vooral heb ik door het gebruik van seroquel het metabool syndroom ontwikkelt. Na een jaar van het middel af te zijn is er op magische wijze 15 cm taille verdwenen, alsmede zijn mijn bloedwaardes dusdanig verbeterd, zodat ik momenteel geen last meer heb van het metabool[lees meer...] syndroom. Daarnaast is mijn buikomvang verminderd, kan ik makkelijker sporten en heb ik veel meer energie. Ik kan me nu beter concentreren. En dit alles terwijl tijdens het gebruik mijn depressies nog steeds gewoon doorgingen. Alleen de hypomane fases werden afgezwakt. Omdat het een stemmingsstabilisator is zijn behandelaars er niet dol op om deze stop te zetten en niet te vervangen door een andere stemmingsstabilisator. Verdere bijwerkingen als erg vermoeid zijn, sloom bij het opstaan, traag denken zijn gelukkig allemaal verdwenen na het stoppen met het middel. Seroquel is een stille sloper! Momenteel gebruik ik aurorix. Stukken beter!
5

Seroquel

12-01-2015 | Vrouw | 37
quetiapine
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
In 2009 na een maand na de bevalling van mijn derde kind ineens psychotisch geworden. Een opname volgde van 6 weken. Ik was paniekerig, bang voor de dood, paranormaal gaves leek ik te hebben. Meteen op 600 mg Seroquel gezet en 600 mg priadel, de priadel omdat ik manisch leek te zijn. Gelukkig ontslag na 6 weken en het leven ging aardig. Wel altijd moe met Seroquel de ene d[lees meer...]ag iets meer dan de andere, je kan er lang en veel op slapen. Ik kwam niet aan in gewicht en woog toen 66 kilo. Normaal woog ik 56 kilo maar na de bevalling was dat 10 kilo meer. Dat was op zich ook niet erg. In mei 2011 kreeg ik een 2e psychose. Dit kwam in combinatie met veel druk op het werk om weer volledig aan de slag te gaan en Seroquel was op dat moment al afgebouwd naar 50 mg per dag. De priadel was gewoon blijven staan op 600 mg. Weer totaal in war en deze opname heel veel last gehad van paniekstoornissen. De psychose was snel genenzen na 2 weken, toen ik bij de opname weer terug was gezet op weer 600 mg Seroquel. Mijn bloedwaardes waren erg slecht. Mijn schildklierwaarden waren naar 72 gestegen. En mijn bloed was te dik, ik moest vanaf toen dus ook clexane gaan spuiten om mijn bloed te verdunnen. 5 maanden lang was ik vaak angstig, durfde niet thuis te slapen of kreeg als ik toch ging slapen last van erge hartkloppingen snachts. Dit noemen ze hospitalisatie, de ggz is een te veilige haven waar je dan denkt niet zonder te kunnen, ze hebben me daar veel ste lang gehouden ook al was ik na een maand al aardig opgenakt maar zou dan steeds nog niet goed genoeg zijn. De priadel werd aan het begin van de opname complete stop gezet. Hier geen last van gehad, ik bleek dus ook niet manisch depressief te zijn. Na 5 maanden moest ik verplicht de kliniek verlaten, ik was daar erg boos om maar ik heb het gered. Nu zitten we alweer in 2015 en ga ik nu overstappen van 300 mg Seroquel (ik heb in 3 jaar tijd 300 mg Seroquel af weten te bouwen) Overigens het afbouwen van Seroquel ging aardig, wel enkele dagen of nog extremer moe of verschrikkelijke hoofdpijn maar toch door gezet. Ik weeg nu bijna 20 kilo zwaarder dan dus die 60 kilo in 2009. Ik ben overigens nooit aangekomen van Seroquel tot 2011 toen de praidel stop gezet werd, en toen ging het dus vlot. Nu mag ik morgen naar 10 mg abilify en moet ik dit eerst 2 weken gebruiken naast Seroquel dan mag de Seroquel vlot afgebouwd worden. Ik ben daar wel erg bang voor, ik heb al zoveel medicijnen gebropeerd in 2011 maar alle was erg slecht voor mij. Dus spannend, hopelijk zal ik van de abilify gaan afvallen en minder slaperig zijn. Mocht ik 1 nacht al niet kunnen slapen van abilify moet ik er meteen al weer mee stoppen dit is dus te gevaarlijk voor een nieuwe psychose. Geestelijk voel ik me overigens perfect met Seroquel nergens last van ook niet toen ik wat ging afbouwen.
5

Seroquel

11-01-2015 | Man | 54
quetiapine
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb het voorheen ook gebruikt als ik een terugval had, en niet kon slapen. Je slaapt hier erg goed van ik zo'n 11 uur., nadelen op langetermijn zijn gewichtstoename door meer eetlust. Als je opstaat inde morgen voel je je Niet altijd even helder. Jegedachten zijn ook niet altijd even helder.
1

Seroquel

05-09-2014 | Vrouw | 44
quetiapine
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
In 2013 kwam ik van Vakantie terug, hiervoor had ik een Rechtzaak gehad wat mij enorm veel stress bracht en energie kostte. Na de Vakantie was ik moe van de reis en iets drukker; maar absoluut niet in de war. Direct kreeg ik Seroquel thuis ; gevolg twee weken niet kunnen slapen en enorme bewegingsdrang en absurde waanideeen......Dit middel nooit meer.....Verschrikkelijk! E[lees meer...]indgevolg; Psychose en een Dwangopname................Wat een betrokken zorg........pffffffffffff en ook nog mijn kind die minderjarig was medicatie laten geven aan zijn Ouder; en de gehele verantwoording over het hele huis en Ouder in die toestand.....nou nou
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2295) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1267) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1193) - Cholesterol
Paroxetine (1152) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1151) - Verslavingsziekten
Sertraline (1029) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (896) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (890) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (871) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (780) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (747) - Epilepsie
Metoprolol (733) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (652) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (612) - Depressie - antidepressiva TCA
Mirtazapine (610) - Depressie - antidepressiva overig
Seroquel (608) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (597) - Anticonceptie - eenfase
Metformine (577) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Furabid (569) - Antibiotica - urineweginfectie
Amoxicilline (566) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (554) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (514) - Anticonceptie - overig
Lexapro (503) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (476) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (455) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (446) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (421) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (418) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (414) - Pijn
Crestor (404) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.