Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Metoprolol

9
meningen

Metoprolol

metoprolol

geef je mening
Bij  HartfalenX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Hoge bloeddruk (233 meningen)
Hartritmestoornissen (131 meningen)
Migraine (90 meningen)
Hartinfarct (42 meningen)
Hartklachten (23 meningen)
Angina pectoris (23 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Invloed van genen op medicatie

Hoge bloeddruk is een belangrijke oorzaak van hart- en vaatziekten. Naast factoren als voeding en roken, wordt de bloeddruk voor een groot deel bepaald door erfelijke aanleg. Er zijn verschillende soorten medicijnen om de bloeddruk te verlagen. Vaak krijg je meer dan één soort voorgeschreven, dat werkt vaak beter en je hebt minder kans op bijwerkingen. Maar helaas houdt slechts een klein aantal patiënten met hypertensie de bloeddruk met geschikte medicamenteuze behandeling onder controle.

Een onderzoek naar verschillen in DNA kan dan als een hulpmiddel worden ingezet om tot een betere behandeling van de bloeddruk te komen.

mijnmedicijn.nl (22-07-2019)

1
1

Metoprolol

21-09-2020 | Man | 20
metoprolol (25mg)
Hartfalen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ben nu 1 week geswitcht naar mylan en ben echt een wrak. Slik al een jaar van een ander merk en nooit last. Maar nu hoofdpijn, wazig, misselijk en moe. Ga snel terug naar mijn oude medicatie.
5

Metoprolol

27-11-2019 | Vrouw | 70
metoprolol (50mg)
Hartfalen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

4

Metoprolol

06-10-2019 | Man | 76
metoprolol (100)
Hartfalen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na mijn hart operatie 30 jaar geleden, kreeg ik metoprolol voorgeschreven eerst 100mg en de laatste 5 jaar 150 mg. Omdat ik dagelijks een stuk of 30 verschillende medicijnen w.o. Amlodipine neem, kan ik niet zeggen of de diverse bijwerkingen van deze tabletten of van de 28 anderen komen. Ik heb er baat bij. Ik heb ook diabetes 2 vandaar de hoeveelheid tabletten
5

Metoprolol

02-12-2017 | Man | 52
metoprolol (50mg)
Hartfalen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voorgrschreven na systolisch hartfalen. Langzaam dosis opgevoerd tot 2x50mg in 3maanden. Erg tevreden
1

Metoprolol

16-05-2017 | Man | 44
metoprolol (50mg)
Hartfalen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb sinds 2012 metoprolol, naast Ramipril en Spirinolacton, vanwege hartfalen. Sindsdien is omdat mijn pompfunktie omlaag ging naar 17% de dosis verhoogd tot 200mg per dag. Daarvan kreeg ik zeer lage bloeddruk en ik was erg moe en kortaf. In overleg met de arts dit verminderd naar 50mg. Pompfunctie was al omhoog gegaan naar 35%. Ik werk fulltime. En het is mijn streven [lees meer...]om er zo min mogelijk medicijnen bij te gebruiken. Maar als eerste wil ik de motoprolol verminderen.
3

Metoprolol

19-10-2015 | Vrouw | 63
metoprolol (100mg)
Hartfalen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Door gebruik van dit medicijn ben ik 15 kg aangekomen en kreeg last van kortademigheid, slecht slapen en opgezet gevoel, opgezette benen (vocht vasthouden). Nu na 3 weken stoppen van dit medicament heeft het niet echt het gewenste effect: Bloeddruk en polsslag omhoog; maar minder opgezet gevoel. Iom huisarts gestart met furosemide en als dit niet het gewenste effect heef[lees meer...]t herstart metoprolol en terug naar de cardioloog voor nader onderzoek.
4

Metoprolol

27-07-2015 | Man | 60
metoprolol (50mg)
Hartfalen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Je wordt er behoorlijk moe van..
1

Metoprolol

24-02-2015 | Vrouw | 38
metoprolol (50mg)
Hartfalen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na mijn hartfalen, gedotterd met 2 stands, vanuit het ziekenhuis metoprolol voorgeschreven gekregen, ik moest erg aan 4 medicijnen wennen. Ik meldde al bijwerkingen te ondervinden als niet kunnen slapen en de meest vreselijke nachtmerries mee te maken, welke overdags bij bleven. Na een jaar gebruik werd ik vergeetachtig en depressief. De laatste 2 maanden van gebruik tr[lees meer...]ok ik werkelijk aan elke alarmbel die ik maar kon vinden, de psycholoog waar ik mij met spoed aanmeldde vond mij wisselvallig en obsessief als mogelijk zwaar borderline.. Mijn lage suikergehalte(diabetes) voelde ik niet meer op tijd wat mij de laatste maanden bijna een ambulance hadden laten bestellen.. Ik ben 4 dagen geleden overgestapt naar Atenolol, mijn depressie was de volgende dag gewoon weg, Ik heb 2 dagen veel geslapen, ik zie er volgens anderen al beter uit, ik haal mijn boodschappen zonder lijstje en onthoud mijn aankomende afspraken, ik heb weer zin in het leven en vanmorgen werd ik lachend wakker om een grappige droom. Na het uitspitten van het internet zijn deze bijwerkingen wel bekend, alleen staan ze allemaal in de lijst van zeer zeldzaam voorkomend. Op het potje van de pillen staat het merk van de apotheek, als deze al verwisseld werden met een ander merk werkte het niet, of minder dan 25%. na tien snelle stappen had ik een hoge hartslag wat mij niet lekker maakte. Ik klaag ook al heel lang over mijn bewegen, lopen, wandelen gaat de ene dag niet tot zeer zwaar en een ander onverwacht moment kan ik rennen, het is niet te verklaren, vandaag dag 4 had wel al minder last maar het was nog niet weg, misschien 1 van mn goede dagen, dat wacht ik nog af. Artsen hebben mij aangehoord maar niet goed geluisterd. 2 jaar zijn als een waas voorbij gegaan met heel veel gekkigheid. en het laatste half jaar maakte mij niet veel meer uit. Ik ga over 2 weken langs de psycholoog welke ik ook het medicijn als schuldige had voorgelegd, mijzelf laten zien en mijn verhaal iets meer begrijpend willen krijgen, ik ben bevreesd dat zij mij met een meerdere persoonlijkheidsstoornis zullen bekijken haha. Ik hoop dat iedereen die mijn verhaal zal lezen, geen last van deze bijwerkingen zal hebben, en goed op zichzelf weet te letten als anderen dat niet doen, of niets inzien..
5

Metoprolol

11-12-2012 | Vrouw | 64
metoprolol
Hartfalen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb diverse bloeddrukverlagers gebruikt alleen deze medicijn is voor mij effectief. Heb hartkleprothese. Borstkanker gehad en heb atrose.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2327) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1379) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1211) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1157) - Verslavingsziekten
Sertraline (1131) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (946) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (912) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (822) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (764) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (654) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (640) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (631) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (629) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (617) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (594) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (586) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (540) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (485) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (480) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (469) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (460) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (427) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.